یک فنجان بصیرت
چه فرقی می کند.
درعصر ارتباطات نفس بکشم یا قرون وسطا.
وقتی خبری ازتو نباشد.
دوره جاهلیت است.
اللهم عجل لولیک الفرج ....
|
پایگاه اینترنتی رسمی ریاست جمهوری در بیان آنچه "یکی از باشکوهترین و تأملبرانگیزترین نکات مراسم استقبال" مردم گیلان از احمدی نژاد خوانده آورده است: مادری که فرزند خود را در آغوش داشت، رییسجمهور را خطاب داد و گفت" آقای دکتر مردم بیشماری که به استقبال آمدهاند تازه از آمدن شما آگاه شدند و بدانید اگر از قبل اعلام شده بود، حتی یک نفر هم در خانه نمیماند".
[ چهارشنبه 92/2/11 ] [ 9:31 عصر ] [ باران ]
[ نظرات () ]
حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در اجرای بند یک اصل 110 قانون اساسی سیاستهای کلی"ایجاد تحول در نظام آموزش و پرورش کشور" را که پس از مشورت با مجمع تشخیص مصلحت نظام تعیین شده است، ابلاغ کردند.
![]() گروه جامعه «تیتریک» ; حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در اجرای بند یک اصل 110 قانون اساسی سیاستهای کلی"ایجاد تحول در نظام آموزش و پرورش کشور" را که پس از مشورت با مجمع تشخیص مصلحت نظام تعیین شده است، ابلاغ کردند.
متن سیاستهای کلی " ایجاد تحول در نظام آموزش و پرورش کشور " که به رؤسای قوای سه گانه و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ابلاغ شده، به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
سیاست های کلی ایجاد تحول در نظام آموزش و پرورش کشور
1- تحول در نظام آموزش و پرورش مبتنی بر فلسفه تعلیم و تربیت اسلامی در جهت رسیدن به حیات طیبه ( زندگی فردی و اجتماعی مطلوب اسلامی) و رشد و شکوفایی استعدادهای فطری و ارتقاء کیفی در حوزه های بینش، دانش، مهارت، تربیت و سلامت روحی و جسمی دانش آموزان با تأکید بر ریشه کن کردن بی سوادی و تربیت انسان های مؤمن، پرهیزکار، متخلق به اخلاق اسلامی، بلند همت، امیدوار، خیرخواه، بانشاط، حقیقت جو، آزادمنش، مسؤولیت پذیر، قانونگرا، عدالت خواه، خردورز، خلاق، وطن دوست، ظلم ستیز، جمع گرا، خودباور و ایثارگر.
2- ارتقاء جایگاه آموزش و پرورش به مثابه مهمترین نهاد تربیت نیروی انسانی و مولد سرمایه اجتماعی و عهده دار اجرای سیاست های مصوب و هدایت و نظارت بر آن (از مهد کودک و پیش دبستانی تا دانشگاه) به عنوان امر حاکمیتی با توسعه همکاری دستگاه ها.
3- بهسازی و اِعلای منابع آموزش و پرورش به عنوان محور تحول در نظام تعلیم و تربیت کشور و بهبود مدیریت منابع انسانی با تأکید بر:
1-3- ارتقاء کیفیت نظام تربیت معلم و افزایش مستمر شایستگی ها و توانمندی های علمی، حرفه ای و تربیتی فرهنگیان و روزآمد ساختن برنامه های درسی مراکز و دانشگاه های تربیت معلم و شیوه های یاددهی و یادگیری برای پرورش معلمان با انگیزه، کارآمد، متدین، خلاق و اثربخش.
2-3- باز نگری در شیوه های جذب، تربیت، نگهداشت و بکارگیری بهینه نیروی انسانی مورد نیاز آموزش و پرورش و بسترسازی برای جذب معلمان کارآمد و دارای شایستگی های لازم آموزشی، تربیتی و اخلاقی بعد از گذراندن دوره مهارتی.
3-3- اعتلای منزلت اجتماعی معلمان و افزایش انگیزه آنان برای خدمت مطلوب با اقدامات فرهنگی و تبلیغی و خدمات و امکانات رفاهی و رفع مشکلات مادی و معیشتی فرهنگیان.
4-3- توسعه مهارت حرفه ای و توانمندی های علمی و تربیتی معلمان با ارتقاء کیفی آموزش های ضمن خدمت و برنامه ریزی برای روزآمد کردن اطلاعات تخصصی و تحصیلات تکمیلی معلمان متناسب با نیاز آموزش و پرورش.
5-3- استقرار نظام ارزیابی و سنجش صلاحیتهای عمومی، تخصصی و حرفه ای معلمان مبتنی بر شاخص های آموزشی، پژوهشی، فرهنگی و تربیتی برای ارتقاء.
6-3- توسعه مشارکت معلمان در فرآیند بهسازی برنامه های آموزشی، پژوهشی، تربیتی و فرهنگی.
7-3- استقرار نظام پرداخت ها بر اساس تخصص، شایستگی ها و عملکرد رقابتی مبتنی بر نظام رتبه بندی حرفه ای معلمان.
4- ایجاد تحول در نظام برنامه ریزی آموزشی و درسی با توجه به:
1-4- روزآمد ساختن محتوای تعلیم و تربیت و تدوین برنامه درس ملی مبتنی بر فلسفه تعلیم و تربیت اسلامی و متناسب با نیازهای کشور و انطباق محتوی با پیشرفتهای علمی و فناوری و اهتمام به تقویت فرهنگ و هویت اسلامی-ایرانی.
2-4- توسعه فرهنگ تفکر، تحقیق، خلاقیت و نوآوری و بهره گیری از روشهای یاددهی و یادگیری متنوع و مطلوب و ایجاد تفکر منطقی و منسجم برای تحلیل و بررسی موضوعی.
3-4- تبیین اندیشه دینی-سیاسی امام خمینی(ره)، مبانی جمهوری اسلامی و ولایت فقیه و اصول ثابت قانون اساسی در مقاطع مختلف تحصیلی.
4-4- توسعه فرهنگ و معارف اسلامی و یادگیری قرآن(روخوانی، روان خوانی و مفاهیم) و تقویت انس دانش آموزان با قرآن و سیره پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله) و اهل بیت(علیهم السلام) و گسترش فرهنگ اقامه نماز.
5-4- تحول بنیادین شیوه های ارزشیابی دانش آموزان برای شناسایی نقاط قوت و ضعف و پرورش استعدادها و خلاقیت دانش آموزان.
6-4- رعایت رویکرد فرهنگی و تربیتی در برنامه ریزی های آموزشی و درسی.
7-4- تقویت آداب و مهارتهای زندگی و توانایی حل مسائل و عمل به آموخته ها برای بهبود زندگی فردی و اجتماعی دانش آموزان.
8-4- تقویت آموزشهای فنی و حرفه ای.
5- اهتمام به تربیت و پرورش مبتنی بر فلسفه تعلیم وتربیت اسلامی بویژه در:
1-5- ارتقاء معرفت و بصیرت دینی برای رشد و تعالی معنوی و اخلاقی معلمان و دانش آموزان و تلاش برای ارتقاء معنوی خانواده ها.
2-5- ارتقاء سلامت جسمی و روحی معلمان و دانش آموزان و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی.
3- 5- ارتقاء تربیت عقلانی و رشد بینش دینی، سیاسی و اجتماعی دانش آموزان و اهتمام به جامعه پذیری برای تحکیم وحدت و همبستگی ملی، وطن دوستی و مقابله هوشمندانه با تهاجم فرهنگی و پاسداشت استقلال، آزادی، مردم سالاری دینی و منافع ملی.
4- 5- رشد و شکوفایی ذوق و استعدادهای فرهنگی و هنری و تقویت روحیه نشاط و شادابی در دانش آموزان.
5- 5- توسعه تربیت بدنی و ورزش در مدارس.
6- 5- تربیت و تأمین نیروی انسانی توانمند و واجد شرایط برای تحقق اهداف و برنامه های تربیتی و پرورشی.
6- تحول در ساختار مالی، اداری و نظام مدیریتی با تأکید بر:
1- 6- بازمهندسی ساختار اداری در کلیه سطوح با رویکرد چابک سازی، پویاسازی همراه با ظرفیت سازی، فرهنگ سازی و بسترسازی برای تقویت مشارکت های مردمی و غیر دولتی، منطبق بر قانون اساسی و سیاست های کلی نظام اداری و آموزش و پرورش بویژه ایجاد زمینه مشارکت معلمان، خانواده ها، حوزه های علمیه، دانشگاه ها، مراکز علمی و پژوهشی و سایر نهادهای عمومی و دستگاه های اجرایی در فرآیند تعلیم و تربیت.
2- 6- رعایت اولویت در بودجه مورد نیاز آموزش و پرورش در لوایح بودجه سنواتی به منظور تحقق اهداف و مأموریت های مندرج در سیاست های کلی.
3- 6- بهبود مدیریت منابع و مصارف با هدف ارتقاء کیفیت و بهره وری نظام آموزش و پرورش.
7- بهینه سازی فضا، زیر ساخت های کالبدی و تجهیزات مدارس در مسیر تحقق اهداف نظام تعلیم و تربیت اسلامی با تأکید بر:
1- 7- ضابطهمند سازی، بهسازی، زیباسازی، مقاوم سازی و مصون سازی مدارس با رعایت اصول معماری اسلامی ایرانی، مکان یابی و توزیع فضا به تناسب نیازها، طراحی و ساخت مجتمع های آموزشی و تربیتی و توسعه مشارکت مردم و نهادهای مدیریت شهری در احداث و نگهداری مدارس.
2- 7- احداث واحدهای آموزشی و پرورشی جدید متناسب با افزایش جمعیت و الزام سازندگان شهرکها به احداث واحدهای مورد نیاز آموزش و پرورش.
3- 7- ارائه الگو و ضابطه لازم الرعایه از طرف وزارت آموزش و پرورش برای ساخت مدارس.
4- 7- تجهیز مدارس به فناوری اطلاعاتی و ارتباطی و فراهم آوردن زمینه استفاده بهینه از آموزش های مرتبط با فناوری های نو در مدارس.
8- ارتقاء نقش و اختیارات مدرسه در تحقق اهداف و مأموریت های مندرج در بند یک سیاست های کلی و تقویت مناسبات صحیح و سازنده آموزش و پرورش با خانواده ها، رسانه ها و جامعه.
9- تقویت آموزش و پرورش مناطق مرزی با تأکید بر توانمند سازی معلمان و دانش آموزان این مناطق.
10- تأمین ثبات مدیریت در آموزش و پرورش با رویکرد ارزشی و انقلابی و دور نگه داشتن محیط آموزش و پرورش از دسته بندیهای سیاسی.
11- هماهنگی و انسجام بین اهداف، سیاستها، برنامهها و محتوای تعلیم و تربیت در آموزش و پرورش، آموزش عالی و سایر دستگاههای مرتبط.
12- ارتقاء جایگاه آموزش و پرورش از نظر شاخصهای کمّی و کیفی در سطح منطقه و جهان به منظور تحقق اهداف سند چشم انداز بیست ساله جمهوری اسلامی ایران.
13- استقرار نظام جامع رصد، نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت در نظام آموزش و پرورش.
منبع: دفتر مقام معظم رهبری [ چهارشنبه 92/2/11 ] [ 9:30 عصر ] [ باران ]
[ نظرات () ]
پایگاه اطلاعرسانی khamenei.ir نظر رهبر معظم انقلاب اسلامی درباره عبارت "خلیج عربی" را منتشر کرد.
![]() گروه داخلی« تیتریک »؛پایگاه اطلاعرسانی دفتر حفظ و نشر آثار آیتالله خامنهای نظر رهبر معظم انقلاب درباره عبارت"خلیج عربی" را منتشر کرد. «خلیج عربى» دروغ است اخیراً کویتیها اطلس تاریخ اسلام را درست کردهاند که از محتوایش اطلاعى ندارم؛ ولى از لحاظ طبع، کتاب خیلى بزرگى است. پارسال، امیر کویت دو نسخه از آن را براى من فرستاد که من یک نسخهاش را به کتابخانهى نهاد ریاست جمهورى دادم و نسخهى دیگر را در کتابخانهى خودم نگه داشتم. اطلس تاریخ اسلام توسط کویتیها درست شده که تقریباً بدون استثنا مورد استفادهى همهى مسلمانهاست. اینکه مىگویم تقریباً، به این دلیل است که «خلیج فارس» را «خلیج عربى» نوشته است که اگر الان به ما پول دستى هم بدهند، حاضر نیستیم این کتاب را در کتابخانههاى خودمان ترویج و یا به فارسى ترجمه کنیم؛ چون «خلیج عربى» دروغ است. اگر یک وقت خواستیم این را برگردانیم، حتماً «خلیج فارس» خواهیم نوشت. البته، یک جا هم از دستشان در رفته و تصویر یکى از نقشههاى قدیمى را چاپ کردهاند و «الخلیج الفارسى» را بهکار بردهاند. با اینکه همه جا و در همان نقشههاى قدیمى، این اصطلاح را عوض کردهاند، ولى یک جا تصادفاً براى اتمام حجّت، در این کتاب به این بزرگى و با این همه خرج چاپ، اصطلاح «الخلیج الفارسى» را نوشتهاند. غرضم این بود که گاهى اوقات تاریخ و جغرافیا را مىنویسند، اما نکتهیى در آن هست که ما نسبت به آن حساسیم. حالا این از جهت ملّیش بود که البته الان خلیج فارسى و عربى براى ما فقط ملى هم نیست؛ سیاسى و اعتقادى هم است. بیانات در دیدار با اعضاى بنیاد دائرةالمعارف اسلامى 68/7/30 [ چهارشنبه 92/2/11 ] [ 9:30 عصر ] [ باران ]
[ نظرات () ]
در سالروز ولادت حضرت فاطمه زهرا(س) جمعی از مداحان اهل بیت(ع) با رهبر معظم انقلاب دیدار کردند.
![]() به گزارش « تیتریک »؛ در خجسته سالروز ولادت با سعادت بانوی برگزیده دو عالم حضرت صدیقه کبری سلام الله علیها و فرزند برومندش امام خمینی کبیر (ره)، فضای حسینیه امام خمینی (ره) مملو از عطر دل انگیز فضائل و مناقب فاطمی شد. رهبر معظم انقلاب اسلامی در این دیدار که با حضور جمعی از شاعران و ذاکرین اهل بیت علیهم السلام برپا شد با تبریک روز ولادت حضرت زهرا سلام الله علیها و گرامیداشت این روز با تولد امام خمینی(ره)، مدیحه سرایی را شیوه ای هنرمندانه برای معرفت افزایی، امید آفرینی و جوشاندن عواطف در دلهای مردم دانستند و با انتقاد از نگاه غرب به مسأله ی زن تأکید کردند: نگاه اسلام و قرآن به حقوق اجتماعی و فردی زن و مرد، منطقی ترین، متین ترین و عملی ترین نگاه است. حضرت آیت الله خامنه ای وجود استعدادهای درخشان و دلهای مشتاق در میان مداحان جوان و همچنین پیشکسوت در جهت گسترش توسل و اظهار ارادت به خاندان عصمت و طهارت را یک فرصت ارزشمند و نعمت بزرگ و برکت عام برای کشور دانستند و افزودند: شأن مداح و ستایشگر اهل بیت علیهم السلام، برانگیختن عواطف و سپس هدایت کردن این عواطف به سمت خرد و اندیشه است و در طول تاریخ نیز همین قرار گرفتن عواطف در کنار عقل و خرد و استدلال، مایه ی حفظِ معنویت، دین و اخلاق بوده است. ایشان، خاطرنشان کردند: انتخاب شعر و لحن و شیوه ی اجرا از سوی مداح باید در راستای افزایش معرفت و عمق بخشیدن به هدایت مردم و دانایی های آنها از دین و راه زندگی باشد. رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به تأثیر عمیق و زیاد اجرای شایسته یک قصیده یا غزل در انتقال معارف دینی، تأکید کردند: از این فرصت باید به درستی استفاده کرد و نباید با انتخاب اشعار بدون محتوا یا دارای نکات ضعیف و غلط و یا اجرای نامناسب و خارج از حدود شرعی، این فرصت مغتنم را ضایع کرد. ایشان، نادیده گرفتن نیازهای ضروری مردم و تحولات مهم روز در شعر و مداحی را یکی از مصادیق ضایع کردن فرصت ها خواندند و افزودند: در دوران دفاع مقدس، شاعران و مداحان با دقت و توجه به نیاز روز کشور، آن حماسه و جهاد پرشور عملی را بخوبی پشتیبانی کردند و با ارائه آثار کم نظیر و عمیق به وظیفه خود عمل کردند. استفاده از قریحه خدادادی شعر و ترکیب آن با مداحی در خدمت «اختلاف افکنی» و «تحریک عصبیت های مذهبی»، نکته دیگری بود که رهبر انقلاب اسلامی از آن به عنوان یکی از مصادیق بارز ضایع کردن فرصت شعر و ستایشگری یاد کردند. حضرت آیت الله خامنه ای با اشاره به گسترش وسایل ارتباطی و استفاده از رفتارهای نابخردانه در مسیر اختلافات مذهبی تصریح کردند: امروز اختلاف افکنی و تحریک تعصبات مذهبی اقدامی نادرست و به دور از مصلحت است، همانطور که در زمان ائمه معصومین علیهم السلام نیز آن بزرگواران، مانع چنین رفتارهایی می شدند. رهبر انقلاب اسلامی همچنین دامن زدن به اختلافات داخلی را نیز یک نمونه دیگر ضایع کردن فرصتها دانستند و افزودند: سال جاری بنام «حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی» نام گذاری شده است و حماسه با عقل، هدایت و با ایمان پشتیبانی می شود و باید از دل بجوشد و یک مقوله دستوری و بخشنامه ای نیست. ایشان، لازمه حماسه آفرینی را وجود فضای امید، حسن ظن و خوش بینی به چشم اندازهای قطعی و یقینی پیش روی کشور خواندند و خاطرنشان کردند: با ایجاد تردید در ذهن مردم و تزریق یأس و ناامیدی به دلها و دعوت به انزوا، تنبلی و بیکاری، حماسه ایجاد نمی شود. رهبر انقلاب تصریح کردند: حرکت مداوم و جهادگونه که نیاز هر کشور و هر تمدنی برای پیشرفت است، از مسیر نشاط، شوق و امید می گذرد و در این زمینه نقش شاعران و مداحان در معرفت افزایی و پراکندن بذرهای حکمت، امید و عقیده راسخ، برجسته است. حضرت آیت الله خامنه ای در ادامه به توجه مردم و مستمعان به رفتارها و اخلاقیات گویندگان مذهبی در عین توجه به شعر و اجرای آنها، نیز اشاره و تصریح کردند: هرچه مبلغان دینی و مداحان از لحاظ تقوا، اخلاق، عفت، تدین و پاکی دل و زبان، نمود تحسین آور بیشتری داشته باشند، در ایفای مؤثر شأن مداحی و استفاده از این فرصت برای اثرگذاری بر دلها و معرفت افزایی توفیق بیشتری خواهند داشت. دومین نکته ای که رهبر معظم انقلاب اسلامی در این دیدار به آن اشاره کردند ضرورت تکریم جایگاه زن بود. ایشان با انتقاد از سیاست های غرب در مواجهه با مسأله ی زن افزودند: حرکتی که تمدن مادی غرب در مواجهه با موضوع زن انجام داد گناه بزرگ و نابخشودنی است که عوارض آن به هیچ عنوان قابل جبران نیست. رهبر انقلاب اسلامی مظاهر تمدن غرب در ارتباط با مسأله ی زن را جلوه گری، فراهم کردن زمینه ی لذت جویی مردان و شکسته شدن حریم زنان برشمردند که غرب از آن به عنوان آزادی و از نقطه ی مقابل آن با عنوان اسارت تعبیر می کند. ایشان با تأکید بر اینکه نتیجه ی چنین نگاهی به زن، ویرانی کانون خانواده بوده است، افزودند: وقتی در جامعه ای بنیان خانواده متزلزل شد مشکلات آن جامعه نهادینه می شود و تمدن غربی با قوانین خباثت آمیز جنسی که اجرا کرده است چه بخواهد و چه نخواهد محکوم به شکست و سقوط است. رهبر انقلاب زوال تمدنها را مانند سر بر آوردن آن، امری تدریجی دانستند که در مورد تمدن غرب در حال وقوع است. رهبر انقلاب در ادامه با تبیین نگاه قرآنی و توجه ویژه اسلام به جایگاه زن، این نگاه را منطقی ترین، متین ترین و عملی ترین نگاه دانستند و خاطرنشان کردند: نزد خدای متعال میان زن و مرد در طی مراحل معنوی و برخورداری از حقوق اجتماعی و فردی هیچ تفاوتی نیست، البته براساس طبیعت انسانی از امتیازات متفاوتی برخوردارند. ایشان با برشمردن برخی امتیازات انحصاری زنان از جمله خانه داری، فرزند آوری، اهتمام به حفظ محیط خانواده، انس خانوادگی و پرورش و تربیت فرزندان تأکید کردند: خانه داری و فرزند آوری مجاهدتی بزرگ و هنر زنانه است که توأم با صبر، عاطفه و احساسات می باشد و اگر توجه لازم به آن صورت پذیرد، پیشرفت یک جامعه تضمین خواهد شد. رهبر انقلاب اسلامی در پایان سخنان خود، ضرورت احترام و تکریم زن را یادآور شدند و افزودند: لازم است رفتار با زنان، احترام آمیز، محبت آمیز و همراه با نجابت و عفت باشد. در ابتدای این دیدار، تعدادی از مداحان اهل بیت علیهم السلام سروده هایی را در بیان شأن و عظمت دختر گرامی پیامبر اسلام قرائت کردند. منبع: دفتر مقام معظم رهبری [ چهارشنبه 92/2/11 ] [ 9:27 عصر ] [ باران ]
[ نظرات () ]
رئیسجمهور باید کسی باشد که بعد از رهبر معظم انقلاب بتواند شخصیت جایگاه دوم را داشته باشد و بعد از معظمله بتوانیم به سع? صدر و تواناییهای وی اعتماد کنیم.
گروه سیاسی« تیتریک »؛رئیسجمهور باید کسی باشد که بعد از مقام معظم رهبری بتواند شخصیت جایگاه دوم را داشته باشد/ پس باید تا حدی به ویژگیهای رهبری نزدیک باشد
• ابتدا میخواهم متنهایی را از قانون اساسی برای شما بخوانم که شما در این متنها اولاً تعریف رئیسجمهور را یکبار دیگر ببینید، ثانیا ببینیم چه برداشتی از قانون اساسی دربار? رئیسجمهور میتوانیم داشته باشیم. بعد برویم سراغ بقی? ملاکهایی که ما برای آینده نیاز داریم، محورش هم همان فرمایش مقام معظم رهبری که فرمودند نقاط قوت دولت قبلی را داشته باشد و نقاط ضعف را نداشته باشد. • در اصل 113 قانون اساسی دربار? جایگاه رئیس جمهور آمده است: «پس از مقام رهبری، رئیس جمهور عالیترین مقام رسمی کشور است.» بر این اساس رئیسجمهور باید کسی باشد که بعد از مقام معظم رهبری بتواند شخصیت جایگاه دوم را داشته باشد و بعد از مقام معظم رهبری بتوانیم به سع? صدر و تواناییهای ایشان اعتماد کنیم و ایشان را به جهانیان معرفی کنیم، و بر ادار? کشور بگماریم. حالا شما ببینید چه کسی در این جایگاه باید باشد. آیا ما میتوانیم این جایگاه را به کسی در حد یکی از وزراء مثلا وزیر راه یا وزیر کشور یا هر کدام از وزرا را، بدهیم؟ • برداشت بنده این است که وقتی رئیس جمهور شخص دوم کشور است، باید تا حدی به ویژگیهای رهبری نزدیک باشد؛ مثلا تا حدی فراجناحی باشد تا بتواند موجب ثبات کشور بشود. البته نه اینکه بین حق و باطل بایستد و یا بیخاصیت باشد. این یک برجستگی خاصی میخواهد. نباید فضای سیاسی به گونهای خراب بشود که افراد برجسته و شایسته اصلاً به صحنه نیایند؛ بگویند اصلاً جای ما نیست. بنده کاری به این ندارم که تاکنون آیا اینچنین بوده است یا نه. مهم این است که ما در انتخاباتی که پیش رو داریم به ملاکهای اصلی توجه کنیم. اصل 113: نباید رئیس جمهور را فقط مسئول نان و آب مردم بدانیم • ادام? اصل 113: «و مسئولیت اجرای قانون اساسی و ریاست قوّ? مجریه را جز در اموری که مستقیماً به رهبری مربوط میشود بر عهده دارد.» • بندهای قانون اساسی خیلی متنوع هستند؛ فقط بندهای اقتصادی نیستند، همانطور که فقط بندهای فرهنگی نیستند؛ واقعاً بندهای متعددی وجود دارد که رئیس جمهور در حیط? وظایف خودش باید بتواند با داشتن یک شخصیت نسبتاً جامع الاطراف، تمام آن ابعاد را پوشش دهد. • معلوم است یک شخصیت جامعالاطراف با هم? تخصصها به این سادگیها پیدا نمیشود، ولی نباید رئیس جمهور را فقط و فقط مسئول نان و آب مردم بدانیم. اگر رئیس جمهور از فرهنگ سر درنیاورد، و یک مرتبه جامعه را در عرص? فرهنگ دچار انحطاط کند، چه خواهیم کرد؟ به سختی میشود به چنین کسی فهماند که فعالیتهای اقتصادی شما پیامدهای فرهنگی عدیدهای ایجاد خواهد کرد که خود مانع رونق اقتصادی خواهد شد. این مشکلی است که در هم? سالهای گذشته غالباً با آن درگیر بودهایم. وقتی متوجّه نشود، و بودجهها و فعالیتها را به آن سمت نبرد، جامعه یک بعدی پیش میرود، و یک قسمتش جا میماند؛ آنگاه بعد از مدت کوتاهی همان پیشرفت یک بعدی هم دچار مشکل میشود. اصل115: رئیس جمهور باید رجل مذهبی باشد/ مذهبی بودن او مقدم بر سیاسی بودن او ذکر شده • اصل 115 دوباره به ویژگیهای رئیس جمهور مربوط است: «رئیسجمهور باید از میان رجال مذهبی و سیاسی که واجد شرایط زیر باشند انتخاب گردد.» • خیلیها ممکن است به صحن? انتخابات بیایند که اصلاً از رجال مذهبی نباشند. شما ببینید رجال مذهبی معنایش چیست؟ و مذهبی نبودن یک رئیس جمهور در یک نظام اسلامی چه مشکلاتی را ایجاد میکند. البته نه اینکه مذهبی باشد ولی سیاسی یا مدیر و مدبر نباشد. اما اولاً باید از رجال مذهبی باشد. • بنده تصور میکنم لازم? رجل مذهبی بودن این است که از معرفت دینی نسبتا بالایی برخوردار باشد. رجُل هم به کسی میگویند که به عنوان یک فرد برجسته شناخته شده باشد. اینکه چرا اینگونه است، فعلاً در مقام دفاع از قانون نیستم، اما میشود توضیح مختصری داد. مهمترین تریبون نظام مقدس ما در سطح جهان را به رئیسجمهور میسپارید/ و مهمترین امتیاز این کشور اسلام ناب است/ او باید بتواند اسلام ناب را در هم? جهان معرفی کند • چرا اولا باید مذهبی باشد؟ برای اینکه تمام شریانهای این مملکت به احکام دینی وابسته است. برای اینکه شما مهمترین تریبون کشور و نظام مقدس جمهوری اسلامی را در سطح جهان به رئیسجمهور میسپارید. کشوری که مهمترین امتیاز آن برخورداری از تفکر اسلام ناب است. او نه تنها باید بتواند در مسیر اسلام ناب حرکت کند بلکه باید بتواند اسلام ناب را به هم? جهانیان معرفی کند. • این کافی نیست که بگوییم مقام معظم رهبری هستند و هدایت کلّی جامعه را بر عهده دارند. بله، رهبری هدایت کلی جامعه را انجام میدهند، و از نظر دینی هم، رهبر دینی و سیاسی نظام، مقام معظم رهبری هستند. اما آیا رئیسجمهور هم باید بتواند رهنمودهای او درک کند که اجرا بکند یا نه؟ اگر درک نکند مدام میخواهد مخالفت کند، مدام میخواهد بگوید «آقا! من صحیح نمیدانم و یا مصلحت نمیدانم» آخر چه چیز را شما مصلحت نمیدانی؟ با کدام قواعد دین شما آشنا هستی که این را صحیح نمیدانی؟ • برنامهریزیها و عملکرد رئیس جمهور باید در راستای سیاستگذاریها و راهبردهای رهبری در نظام باشد. اگر عمیقاً آنها را درک نکند، دقیقاً هم پیروی نخواهد کرد، و گرفتار خواهیم شد. صرف ادعای تبعیت و پیروی کفایت نمیکند. در هم? دنیا هیچکس انکار نمیکند که دین موجب انقلاب ما، مقاومت ما و پیشرفت ما تاکنون شده، بعد یک دفعه رئیسجمهور ما به خوبی از دین خبر نداشته باشد؟! *در هم? دنیا هیچکس این مسئله را انکار نمیکند که «دین» موجب انقلاب ما شد. در هم? دنیا هیچکس انکار نمیکند که اسلام موجب مقاومت ما در دفاع مقدس شد و اسلامیت نظام موجب پیشرفت ما تا الان شده است. بعد یک دفعه رئیسجمهور ما به خوبی از اسلام ناب خبر نداشته باشد؟! مشکل ایجاد خواهد کرد. باید رجُل مذهبی باشد. ما هرچقدر در گذشته به این ویژگیها کمتر دقت کردهایم در آینده باید جبران کنیم. اصل 115: مدیر بودن کافی نیست، مدبّر بودن هم لازم است/ رئیسجمهور باید قدرت برنامهریزی راهبردی داشته باشد • «رییس جمهور باید از میان رجال مذهبی و سیاسی که واجد شرایط زیر باشند انتخاب گردد: ایرانیالاصل، تابع ایران، مدیر و مدبر، دارای حُسن سابقه و امانت و تقوی، مومن و معتقد به مبانی جمهوری اسلامی ایران و مذهب رسمی کشور.» • بعد از اینکه از رجال مذهبی و سیاسی بود، میرسیم به ایرانیالاصل و تابع ایران که روشن است، بعد می رسیم به ویژگیِ مدیر و مدبّر بودن. مدیر بودن کافی نیست، مدبّر بودن هم لازم است. مدیر و مدبّر را در کنار همدیگر آوردند. بعضیها هستند مدیران خوبی هستند، اگر کاری به او واگذار کنید، آن را تمیز از آب درمیآورد و اجرا میکند، ولی خودش این قدرت تشخیص را ندارد که در جلس? تدبیر بنشیند، و راهبردنویس برجستهای باشد، چهارتا مرحله بعد از این اقدام را هم پیشبینی کند، و دست دشمن را هم بخواند. نمیتواند نقاط قوت و ضعف و تهدیدها و فرصتها را به خوبی جمعبندی کند. رئیسجمهور باید اهل برنامهریزی کلان باشد. • مسلماً یک رئیسجمهور نمیتواند هم متخصص اقتصاد باشد، هم متخصص حقوق، هم متخصص فرهنگ، هم متخصص عمران و راهسازی، هم متخصص بهداشت و درمان، و هم متخصص صنعت باشد. در هیچکجای دنیا هم اینطوری نیست. ولی در مقام تدبیر و راهبردنویسی و تدبیرهای کلان، باید از توانمندی ویژهای برخوردار باشد. لذا نزدیک بودن تجارب و تواناییهایش به عرص? قانون و قانوننویسی یک امتیاز در این زمینه است. چون در قانوننویسی باید کلان نگری داشت و به راهبردها توجه کرد. • نه اینکه بخش مدیریت را در نظر نگیریم، و صرفاً قدرت برنامهریزیِ راهبردی را در نظر بگیریم، نه، هردو را باید در نظر گرفت. ولی بعضی وقتها مشکلات ممکن است به ما فشار بیاورد، و بگوییم: یک مدیرِ «پروژهای» قوی بیاید، بولدوزری کار بکند ببرد جلو. ممکن است در کوتاه مدت راضی کننده باشد، اما عوارض منفی آن در درازمدت قابل جبران نیست. بولدوزر هم که باشد، باید یک معمار و مهندس بالای سرش بایستد بگوید بولدوزر کجا کار کند. وقتی میگوییم «مدیر»، باید توان مدیریت «فرهنگی» را هم در نظر بگیریم/ یکی از مهمترین ابعاد فرهنگ، فرهنگ اقتصادی کشور است/ دولتی که از اصلاح فرهنگی عاجز باشد، در اصلاح اقتصادی هم توانمند نخواهد بود • ضمن اینکه وقتی مدیر میگوییم و به توان اجرایی توجه میکنیم باید توان مدیریت فرهنگی را هم در نظر بگیریم. مقام معظم رهبری در دولت نهم هم که شرایط بسیار بهتری داشت و واقعاً تحولی در کشور از نظر حزباللهی شدن مدیریت میانی پیش آمد، و فضا از جهت حرکت به سوی آرمانها بهتر شد، ولی بااین حال مقام معظم رهبری به دولتمردان فرمودند که به فرهنگ کمتوجهی شده است. • به این دلیل باید به بعد فرهنگی تواناییهای رئیس جمهور توجه کنیم که اصلاح و ارتقاء فرهنگی امری است که تاکنون بیش از بخشهای دیگر مورد غفلت بوده و اساس پیشرفت در هم? زمینههاست. • واقعا بخش فرهنگی مهمتر است یا بخش اقتصادی؟ این چند سالی که مقام معظم رهبری نامهای اقتصادی بر سالها گذاشتند، آیا نشان نمیدهد که بخش اقتصادی مهمتر هست؟ وقتی خوب دقت میکنیم میبینیم نامگذاریها متوجه «فرهنگ اقتصادی» بوده است. وقتی میگوییم فرهنگ، یکی از مهمترین ابعاد فرهنگ، فرهنگ اقتصادی کشور است. فرهنگ کار و تلاش، فرهنگ تولید کار، فرهنگ خلق ثروت، فرهنگ مصرف، نامگذاریهای آقا بیشترش نگاه به فرهنگ اقتصادی دارد. دولتی که عاجز باشد از اصلاح فرهنگی، توانمند در اصلاح اقتصادی هم نخواهد بود. • هرچقدر جلوتر میرویم، اقتصاد به فرهنگ و روانشناسی نزدیکتر میشود و به این دو مقوله توجه بیشتری میشود. جدیدترین نظریات در مکاتب اقتصادی، مباحث مبنایی علم اقتصاد را جدا از روانشناسی نمیدانند. فعالیت اقتصادی در مقام تولید و مصرف بیشتر وابسته است به فرهنگ یک جامعه. بعضی از دانشمندان در جهان میگویند: قبل از اینکه شما در تکنولوژی سخت تحول ایجاد بکنید، باید در تکنولوژی نرم تحول ایجاد بکنید و تکنولوژی نرم به نوع فرهنگ و معنویات جامعه وابسته است. اگر شما بخواهید جامعهای را از نظر تکنولوژی رشد بدهید مجبور هستید ابتدا از نظر فرهنگی رشد بدهید. پایگاه اجرایی شدن هم? برنامههای اقتصادی «فرهنگ جامعه» است/ مشکلات اقتصادی بدون اصلاح فرهنگ اقتصاد برطرف نمیشود • بله، رئیس جمهور باید بتواند فرهنگ معیشت مردم را ارتقاء بدهد؛ توزیع ثروت، امکانات و خدمات، و فعالیتهای عمرانی به خوبی انجام گیرد، استقلال از نفت در اقتصاد پدید بیاید، اقتصاد مقاومتی داشته باشیم و ضربهپذیریمان از خارج کم شود، بورسبازی و بانکبازیهای رَبَوی کاهش پیدا کند و اقتصاد ما یک اقتصاد واقعاً اسلامی شود، که بیشتر به نفع مردم خواهد بود. اما در کنار تمام این اتفاقها، پایگاه اجرایی شدن هم? این برنامههای اقتصادی «فرهنگ جامعه» است. • اگر سطح زندگی بالاتر برود و معیشت بهتر شود اما فرهنگ ارتقاء پیدا نکند، نارضایتیها کاهش پیدا نخواهد کرد، از امکانات به خوبی استفاده نخواهد شد، وابستگیها کاهش پیدا نمیکند، و ما همیشه آسیبپذیر خواهیم بود. شما بدانید، در کنار بهترین زندگیها هم مشکلات اقتصادی بدون اصلاح فرهنگ اقتصادی برطرف نخواهد شد. اصلاح فرهنگ بدون دین امکان دارد؟/فلسف? نظام ما نشان دادن کارآمدی دین درزندگی/ آیا مهمترین توانایی رئیس جمهور نباید قدرت تحول فرهنگی باشد؟ • آیا اصلاح فرهنگ بدون دین امکان دارد؟ این فلسف? نظام ماست که دین را برای زندگی مردم مفید قرار دهد و کارآمدی دین را در زندگی ببینند. این الگویی است که باید به جهانیان ارائه کنیم. پس آیا مهمترین توانایی که یک رئیسجمهور باید داشته باشد، این نخواهد بود که قدرت ایجاد تحول فرهنگی در جامعه را داشته باشد؟ و بتواند به کمک دین اصلاح فرهنگی انجام دهد؟ • البته هر عالم دینی هم این توانایی را ندارد. اینطور نیست که هر کس عالم دینی شد و عمامهای به سر گذاشت و حتی فقیه شد، قدرت این را داشته باشد که بتواند در کاربردی کردن و به کار گرفتن دین در تدبیر فرهنگی جامعه موفق شود. کارِ پیچیدهای است. • لااقل کسانی باید باشند که مطمئن باشیم میتوانند از این اهرمها و از چنین کارشناسهایی استفاده کنند. بنده دیگر نمیخواهم انتقاد کنم به برخی از نکات فرهنگی که متأسفانه خیلی انتظار داشتیم در این هشت سال اخیر لااقل اتفاق بیفتد و اتفاق چندانی نیفتاد؛ واقعاً جای تأسف دارد. اصل 115: دارای حسن سابقه و امانت و تقوا/ به سمت کسانی که حُسن سابقه و امانت و تقوایشان اثبات نشده نباید برویم • در فراز بعدی قانون آمده است: «دارای حسن سابقه و امانت و تقوا» باشد. طبیعی است به دنبال کسانی که حُسن سابقه و امانت و تقوایشان اثبات نشده، نباید برویم. دیگر رئیسجمهوری که محل امتحان نیست. ممکن است انسان شخصی را برای نمایندگی مجلس یا برای استانداری امتحان کند، اما دیگر رئیسجمهوری را محل امتحان قرار نمیدهند. تازه امتحان پسدادههایش هم ممکن است لغزشها و ضعفهایی داشته باشند. • دارای تقوا بودن ریاست جمهوری از بُعد دیگری هم اهمیت ویژهای پیدا میکند. امیرالمؤمنین(ع) میفرمایند: «مردم بیشتر شبیه و تحت تأثیر مدیران جامعه هستند تا پدران و مادران خود؛ النَّاسُ بِأُمَرَائِهِمْ أَشْبَهُ مِنْهُمْ بِآبَائِهِم»(تحف العقول/ 208) یعنی اثر تربیتی پدر و مادر انسان بر روی او کمتر از سیاسیون و سیاستمداران جامعه است. این اصل را در نظر بگیرید، آنگاه به اهمیت متقی بودن رئیس جمهور پی خواهید برد. وقتی میخواهیم رئیسجمهور تعیین کنیم، گویی میخواهیم معلم اخلاق تعیین کنیم/ مطمئن باشید بدون تقوا با هر فضیلت دیگر امور اصلاح نخواهند شد. • با این حساب و بر اساس فرمایش حضرت امیر(ع)، وقتی میخواهیم رئیسجمهور تعیین کنیم، گویی میخواهیم معلم اخلاق تعیین کنیم. نه اینکه معلم اخلاق باشد اما عرض? دیگری نداشته باشد. توان مملکتداری را که باید داشته باشد، این با عرض بنده منافاتی ندارد. ولی ببینید چقدر تقوا و اخلاق در سیاسیون لازم است. آنوقت کلامی که آقا اخیراً بعد از اختلاف یکشنب? مجلس فرمودند، یادتان هست؟ «تقوا، تقوا، تقوا» • شما مطمئن باشید شخصیت و منش رئیسجمهور، بر شخصیت و منش سیاسیِ دیگر مسئولان سیاسیِ جامعه نیز تأثیر میگذارد. این خیلی مهم است. وقتی مدیران جامعه تقوا داشته باشند، واقعاً چقدر کارها بهتر پیش خواهد رفت؟ وقتی تقوا در جامعه گسترش پیدا کند، چقدر مشکلات بیشتر حل خواهد شد؟ و مطمئن باشید بدون تقوا با هر فضیلت دیگر امور اصلاح نخواهند شد. • این حرف یقیناً معنایش این نیست که مدیران جامعه بیایند تظاهر به تقوا بکنند، و البته ممکن است تشخیص اینکه چه کسی بیشتر اهل تقوا است، مشکل باشد. به این سادگی هم نباید کسی را متهم به بیتقوایی کنیم، ولی بالاخره تقوا خیلی اهمیت دارد و شناختن بیتقوایی برخی از سیاسیون هم زیاد سخت نیست. اصل 121: اولین بخش سوگند رئیس جمهور پاسدار اسلام بودن است/ آیا لازم? پاسداری از تشیع برخورداری از معرفت نیست؟ • اصل 121 قانون اساسی در مورد سوگند رییس جمهور: «رییس جمهور در مجلس شورای اسلامی در جلسهای که با حضور رییس قوه قضاییه و اعضای شورای نگهبان تشکیل میشود به ترتیب زیر سوگند یاد میکند و سوگندنامه را امضاء مینماید. بسماللهالرحمنالرحیم "من به عنوان رییس جمهور در پیشگاه قرآن کریم و در برابر ملت ایران به خداوند قادر متعال سوگند یاد میکنم که پاسدار مذهب رسمی و نظام جمهوری اسلامی و قانون اساسی کشور باشم..."» • اولین چیزی که رئیسجمهور برای آن سوگند یاد میکند پاسداری از اسلام و به تعبیر دقیقتر «مذهب رسمی» و سپس «نظام جمهوری اسلامی» و «قانون اساسیِ کشور» است. به این ترتیب دقت کنید، ظاهرا این بندها بر اساس اولویت نوشته شده است. • میبینید که قسم رئیس جمهور باز به نوعی بر اسلامشناس بودن رئیس جمهور تاکید دارد. آیا لازم? پاسداری از تشیع برخورداری از معرفت نیست؟ چرا بعضیها میخواهند عنصر اسلامشناسی را از سیاسیون جامعه حذف کنند؟ میدانید با حذف عنصر اسلامشناسی چه وضع نابسامانی به وجود خواهد آمد؟ هرچند منظور بنده از اسلام شناسی یک ویژگی مطلق نیست و باید میزان آن دقیقاً توسط مراجع قانونی تفسیر شود، ولی توجه به این مضامین میتواند نگاه ما را به جایگاه رئیس جمهور بهبود ببخشد. • اگر برای ترتیب عبارات قسم ارزش و حکمتی قائل باشیم، آنگاه معنای این ترتیب این خواهد بود که اگر کسی نتواند از مذهب رسمی خوب دفاع کند و از آن به خوبی پاسداری بکند، از نظام و قانون اساسی هم نمیتواند به خوبی دفاع کند. اصل 121:«خود را وقف ... و ترویج دین و اخلاق کنم»/ کسی که بخواهد دین و اخلاق را ترویج کند، آیا نباید از قدرت معرفتی دینیِ بالا برخوردار باشد؟ • ادام? قسم: «و هم? استعداد و صلاحیت خویش را در راه ایفای مسئولیتهایی که به عهده گرفتم بهکار گیرم و خود را وقف خدمت به مردم و اعتلای کشور...» • هر کسی خودش را وقف نکند، و کنار کاری که دارد انجام میدهد، سیاسیکاری هم بکند، قسم را نقض کرده. و همه میدانید سیاسیکاری برای حفظ منافع گروهی و فردی و باندی و جریانی، خلاف سوگند رئیسجمهور است. خودش را وقف کند، یعنی استفادهاش در جای دیگر حرام است. • عبارت بعدی را دقت کنید: «و خود را وقف ... ترویج دین و اخلاق، پشتیبانی از حق و گسترش عدالت سازم.» دین و اخلاق مقدم شده بر حق و عدالت، چرا؟ برای اینکه نباید بدون رعایت دین و اخلاق از عدالت طرفداری کنید. خیلی آسان است: اخلاق را رعایت نکن، آبروی مردم را رعایت نکن، از عدالت دفاع کن، اینکه کاری ندارد، مثل آب خوردن است. عدالت آنجایی سخت میشود که شما بخواهی هم اخلاق را رعایت کنی، هم از عدالت طرفداری بکنی. هم دین و شرع را رعایت و هم از عدالت دفاع بکنی و الّا دفاع از عدالت که کاری ندارد. • اینجا دوباره برای چندمین بار شاهد ویژگیای هستیم که نیاز به معرفت دینی عمیقی دارد: «ترویج دین و اخلاق، پشتیبانی از حق و گسترش عدالت.» خب شما ببینید کسی که بخواهد دین و اخلاق را ترویج کند، آیا نباید از قدرت معرفتی دینی بالایی برخوردار باشد؟ در هرکدام از این دورههای گذشته، ضعفهایی که دیدیم ناشی از این بوده که فضائل اصلی و کلیدیتر را رها کردند • و سپس در عبارات بعدی سوگندنامه آمده است: «و از هرگونه خودکامگی بپرهیزم و از آزادی و حرمت اشخاص و حقوقی که قانون اساسی برای ملّت شناخته شده است حمایت کنم.» • ببینید! در هرکدام از این دورههای گذشته، ضعفهایی که دیدیم ناشی از این بوده که فضائل اصلیتر را رها کردند و فقط به فضائل پایینتر توجه کردند. فضائل پایینتر و در مرتب? دوم و سومی که در همین متن اخیر بود-مثل آزادی و حقوق ملت- را گرفتند، و فضائل اصلی و کلیدیتر را رها کردند. یکی میآید میگوید: «من حقوق مردم را میخواهم بدهم» دیگری میخواهد عدالت را محقق کند که در حقانیت هردو کلام تردیدی نیست ولی باید به او گفت: شما اول اوّلیتها و اولوّیتهای لازم بر اساس شرایط را محقق کن سپس حقوق مردم را هم بده، و عدالت را اجرا کن. بعضیها بیدینی را رواج میدهند بعد به حقوق مردم میچسبند. یا بیاخلاقی میکنند بعد به عدالت میچسبند. • انشاءالله که خداوند متعال ما را در بهترین انتخاب یاری کند و بتوانیم پاسخ این سؤالها را که به چه کسی باید رای دهیم خودمان درک کنیم و تشخیص درستی داشته باشیم. بخشهایی از سخنرانی حجتالاسلام علیرضا پناهیان92/01/19 [ شنبه 92/2/7 ] [ 10:1 عصر ] [ باران ]
[ نظرات () ]
به دنبال ارائه گزارشهایی در مورد مشکلات شیمیایی به وجودآمده در داخل خاک آمریکا، کمیته ارزیابی حوادث شیمیایی در مراکز انهدام و امحاء سلاحهای شیمیایی اظهار داشت که این کمیته تحقیقات گستردهای را برای پیبردن به دلایل اصلی این مشکل انجام خواهد داد.
گروه بین الملل «تیتریک» ؛ به دنبال گزارشهای مختلف پیرامون مشکلات شیمیایی در داخل خاک ایالات متحده، کمیته ارزیابی حوادث شیمیایی در مراکز انهدام و امحاء سلاحهای شیمیایی اظهار داشت که این کمیته در صدد است تا تحقیقات گستردهای را در مورد صحت و سقم این ادعاها انجام دهد.
![]() با این وجود، با توجه به اینکه آمریکا یکی از بزرگترین تولیدکنندگان سلاحهای شیمیایی بوده و همواره در جنگهای مختلف به طور بیرحمانه و وحشیانه از این سلاح برای کشتن مردم بیگناه استفاده کرده، ارائه این گزارشها چندان تعجبآور نخواهد بود چون نابودی سلاحهای شیمیایی تاریخ مصرف گذشته، امری ضروری است.
آمریکا برای خلاص شدن از دست این سلاحها، مراکزی را در داخل خاک این کشور تاسیس کرده که در چندین مورد با مشکلات عدیدهای در آنها روبرو شده است. نشت مواد شیمیایی باعث شد تا ارتش آمریکا دردسرهای زیادی را پشت سر بگذارد. بعضی از این مراکز در حال حاضر تعطیل شدهاند ولی اثرات مضر آنها همچنان در منطقه تاسیس این مراکز به وضوح مشاهده میشود.
میزان اثرات مخرب نشت مواد شیمیایی در مناطق مختلف کشور ایالات متحده به حدی بوده که در چندین مورد اعتراضات گستردهای علیه دولت انجام گرفته و معترضان خواستار پرداخت خسارات وارده شدند. در بعضی مناطق نشت مواد میکروبی موجب شد تا مردم آن منطقه به بیماریهای خطرناک و مرگباری مبتلا شوند. حتی در بعضی از مناطق مسکونی، شدت آلودگی مواد به حدی بوده که دولت به ناچار مجبور به تخلیه کل منطقه شده است. ![]() تصویر محل قرارگیری تعدادی از مراکز انباشت مواد شیمیایی در داخل خاک ایالات متحده انبار مهمات علف آبی ارتش (Blue grass army depot)
انبار مهمات علف آبی، انبار ذخیره سلاحهای شیمیایی و مهمات در شرق ایالت کنتاکی است. ارتش آمریکا در این مرکز، علاوه بر ذخیره سلاحهای شیمیایی، ابزارهای جنگی هم تولید میکند. انبار مهمات علف آبی، مرکز اصلی وزارت دفاع امریکا برای نظارت بر تولید و آزمایش برنامههای مربوط به تجهیزات دفاعی شیمیایی است. اولین نشت مواد شیمیایی در این مرکز، در سال 2007 بود که در آن "گاز ساردین" از یک بخش انهدام سلاحهای شیمیایی خارج شد. در 12 جولای سال 2008 باز هم نشت گاز ساردین از این مرکز مهمات گزارش شد. در بین 25 جولای و 26 آگوست سال 2008، دو مرحله نشت "گاز خردل" اتفاق افتاد که براساس گزارشهای منتشر شده این امر باعث مسمومیت حدود 50 نفر از کارمندان این مرکز شد. ![]() ورودی انبار مهمات علف آبی ![]() نمونه ای از تسلیحات حاضر در این مرکز انبار مواد شیمیایی" Newport"
![]() این انبار در غرب "ایالت ایندیانا" واقع شده و توسط ارتش ایالات متحده برای تولید ROX، TNT و آب سنگین و همچنین عامل عصبی VX استفاده میشود. در 10 ژوئن سال 2005، نشت 30 گالن عامل عصبی VX باعث شد تا صدمات سنگینی بر خدمه این مرکز وارد شود. در گزارشی در سال 2009 مشخص شده که هیدرولیسات هم در برههای در سال 2001 از این انبار ذخیره مواد شیمیایی به بیرون نشت کرده است.
![]() تصویری از تسلیحات موجود در مرکز Newport
مرکز Dugway proving ground
![]() تصویر هوایی از مرکز Dugway proving ground یکی از معروفترین رسواییهای شیمیایی ارتش ایالات متحده در مرکز آزمایشی Dugway اتفاق افتاد. این مرکز در 140 کیلومتری جنوب غربی سالت لیک سیتی در ایالت یوتا قرار گرفته است. این مرکز همراه با «مرکز آموزش و آزمایش یوتا» بزرگترین فضای نظامی ایالات متحده برای آزمایش سلاحهای شیمیایی را شکل میدهند. در مارس سال 1968، 6249 گوسفند در دره جمجمه (Skull Valley) مرده یافت شدند. این دره در 30 مایلی محل آزمایش مرکز Dugway است.
![]() ![]() تحقیقات مشخص کرد که گوسفندها براثر ماده شیمیایی ارگانو فسفات مسموم شدهاند. مرگ این گوسفندها که به نام «واقعه گوسفندان Dugway» معروف است با آزمایشات عامل عصبی VX همراه بوده است. ارتش به کلی منکر این آزمایشات شد ولی در نهایت تحت فشار جامعه دامداران و قضات محلی مجبور به پرداخت غرامت به حادثه دیدگان شد. ارتش آمریکا از این عامل عصبی در جنگ وحشیانهاش در کشور ویتنام هم استفاده کرده است.
مرکز مهمات کوهستان راکی (Rokey Mountain Arsenal)
مرکز مهمات کوهستان راکی، مرکز تولید و نابودی سلاحهای هستهای در منطقه متروپولیس دنور در کلرادو است. ![]() تصویر هوایی مرکز مهمات کوهستان راکی
این مرکز تا زمان تعطیل شدن در سال 1992، حضوری کاملا پرمخاطره برای ساکنین محلی داشته، به طوریکه پس از تحقیقات گسترده توسط نهادهای مسئول مشخص شد که به مدت چندین سال، گازهای خردل و ارگانو فسفات از این نشت میکرده است. هم اکنون این منطقه غیرقابل سکونت بوده و مواد خطرناک معلقی در آن وجود دارد.
![]() تاسیسات قرارگرفته در مرکز مهمات راکی مرکز دفع عامل شیمیایی جانستون
اولین مرکز تجهیزات نظامی و شیمیایی ارتش ایالات متحده در جزیره جانستون قرار گرفته است. این مرکز در سال 2000 از رده خارج شد. در کل 39 حادثه در این مرکز اتفاق افتاد که 24 مورد آن شیمیایی بوده است.
![]() ![]() در ژانویه 1993، خمپاره 105 میلیمتری توپ زرهی در این مرکز منفجر شد. این خمپاره حاوی گاز خردل بوده است.در 23 مارس 1994، گاز ساردین از این مرکز دفع عامل شیمیایی به بیرون نفوذ کرد. در نوامبر سال 1995 در حین بیرون کشیدن فیوز یک راکت حاوی مواد شیمیایی، انفجار شدیدی در این مرکز رخ داد که باعث مسمومیت چندین تن از کارمندان شد. ارتش مجبور شد تا 122 هزار دلار غرامت برای این حادثه پرداخت کند. همچنین مشخص شد که پس از نابود کردن آخرین سلاحهای شیمیایی باقیمانده در مرکز جانستون، عامل عصبی VX در زبالههای این مرکز باقیمانده است.
![]() Camp American University
نام بخشی از دانشگاه آمریکا بوده که در طول جنگهای جهانی توسط ارتش برای آزمایش و گسترش سلاحهای شیمیایی استفاده شده است. در سال 1917 و پس از آتشبس جنگ جهانی دوم، محیط دانشگاه به 2 بخش Camp Leach و Camp American University تقسیم شد. Camp American university به مرکز تسلیحات شیمیایی ارتش آمریکا تبدیل شد.
![]() تصاویری از جزییات مختلف دانشگاه آمریکا
پس از پایان کار این مرکز، بعضی از سلاحهای شیمیایی در همان محل دفن شدند که بعدها در نتیجه ساخت و ساز به تدریج مواد شیمیایی نشت کرده و حتی باعث شد تا سفارت کره جنوبی هم تخلیه شود. ارتش آمریکا مجبور شد تا برای جلوگیری از افتضاح پیشآمده، اقدامات وسیعی را برای پاکسازی این منطقه انجام دهد.
منبع: باشگاه خبرنگاران [ شنبه 92/2/7 ] [ 9:59 عصر ] [ باران ]
[ نظرات () ]
دانشجویان شورای هماهنگی حزب الله آذربایجانشرقی در آستانه سفر استانی رئیسجمهور به استان در بیانیهای خواستار خودداری احمدینژاد از آوردن رحیم مشایی به تبریز شدند.
مجمع دانشجویان شورای هماهنگی حزب الله استان آذربایجانشرقی امروز در آستانه سفر احمدینژاد به استان آذربایجانشرقی بیانیهای صادر کرد که نسخهای از آن در اختیار دفتر سرپرستی آذربایجان شرقی قرار گرفت.
در این بیانیه آمده است: اینک در این برهه حساس انقلاب اسلامی، که امام خامنهای همه امت خود را برای ایجاد حماسه سیاسی و اقتصادی مکلف کرده است، برخود تکلیف میدانیم از عموم مردم دعوت کنیم تا خود را برای حماسهای تاریخی آماده کنند و مانند همیشه با حضور خود در پای صندوقهای رای ، پاسخ دندان شکنی به دشمنان انقلاب بدهند.
این بیانیه میافزاید: در این مقطع که شاهد حضور رئیس محترم جمهوری آقای دکتر احمدی نژاد در شهر غیرت و شهر حماسه آفرین تبریز هستیم برخود وظیفه میدانیم تشریف فرمایی ایشان را خیر مقدم و از زحمات خالصانه ایشان طی هشت سال گذشته تقدیر و تشکر به جای آوریم.
مجمع دانشجویان شورای هماهنگی حزب الله آذربایجانشرقی خاطرنشان شده است: اما از سویی در سفرهای استانی اخیر ایشان حاشیههایی بوجود آمده است که مطلوب و مورد پسند مردم شهید پرور و حزب اللهی نیست، خصوصا حضور آقای مشایی در کنار ایشان در برخی از تجمعات مردمی رنگ و بوی تبلیغات انتخاباتی به خود گرفته و خیلیها را به این خیال میاندازد آقای احمدینژاد، که سالها داعیهدار دفاع از بیتالمال بوده است اینک خود، سفرهای هزینهدار از بیتالمال را برای فرد خاصی مصادره میکند.
در ادامه این بیانیه آمده است: جناب آقای رئیس جمهور، ما جمعی از دانشجویان حزب الله استان آذربایجانشرقی بدون توجه به جوهای رسانهای و ادعاهای طرفین طبق منطق عاقلانه و دانشجویی خود این کار شما را به صلاح مردم و کشور نمیدانیم از این رو انتظار میرود تا از همراه آوردن آقای مشایی در سفرتان به تبریز خودداری کنید که در صورت حضور ایشان متاسفانه شاهد حضور کم رنگ جوانان حزب اللهی خواهیم بود و این خلاف میل باطنی دانشجویانی است که از سال 84 همراه و همگام با دولت نهم و دهم خود را در کنار شما میبینند.
امید است تا خداوند متعال شما و ما را در یاری امام خامنه ای نصرت فرماید تا در این مسیر ولایت پذیری بتوانیم خود را برای ظهور حضرت صاحب الزمان (عج) آماده کنیم.
منبع : فرهنگ نیوز
[ شنبه 92/2/7 ] [ 9:58 عصر ] [ باران ]
[ نظرات () ]
ساز و کار انتخابات در ایران بسیار مستحکم است و اعتراضاتی که در گوشه و کنار میشود واقعا بیجاست. تشخیص شورای نگهبان، تشخیص انسانهای عادل و بصیر نسبت به صلاحیتها است.
![]() گروه داخلی «تیتریک» ; رهبر معظم انقلاب اسلامی امروز ـ شنبه هفتم اردیبهشت ـ در دیدار با کارگران اظهار داشتند: نمونه با ارزش حماسه سیاسی، انتخابات است که در وقت مقرر انجام خواهد گرفت.
ایشان در بخش دیگری از بیانات خود تاکید کردند: کسانیکه داوطلب ریاست جمهوری میشوند در محاسبات خود اشتباه نکنند و بدانند که عرصه مدیریت اجرایی کشور یعنی چه!
رهبر معظم انقلاب همچنین افزودند: دارا بودن روحیه مقاوم، برخورداری از تدبیر، روزمره فکر نکردن در مسائل اقتصادی، توجه به سیاستهای اقتصاد مقاومتی، تکیه کردن بر نظرات کارشناسی، تهذیب اخلاقی و نپرداختن به حواشی از جمله خصوصیات رییس جمهور مطلوب است.
ایشان تصریح کردند:ساز و کار انتخابات در ایران بسیار مستحکم است و اعتراضاتی که در گوشه و کنار میشود واقعا بیجاست. تشخیص شورای نگهبان، تشخیص انسانهای عادل و بصیر نسبت به صلاحیتها است.
رهبر انقلاب با اشاره به بحث حماسه اقتصادی اظهار داشتند: ملت و مسئولان اول باید ضعفها را بشناسند و بعد آنها را برطرف کنند. در همه برنامهریزیها باید زندگی و معیشت طبقات ضعیف مورد توجه قرار گیرد.
ایشان خطاب به مردم کشور فرمودند: از همه مردم ایران درخواست میکنم که به سمت مصرف تولیدات داخلی بروند.
منبع: ابنا [ شنبه 92/2/7 ] [ 2:56 عصر ] [ باران ]
[ نظرات () ]
در جریان رسیدگی به تقاضای تجدید نظر خواهی 39 نفر از محکومین دادگاه بدوی این پرونده، حکم 25 تن تایید و احکام 14 نفر دیگر بعد از نقض برای رسیدگی مجدد به شعبه هم عرض ارجاع شد.
به گزارش « تیتریک »؛ناصرالدین باغانی در سال 1346 در شهر قم متولد شد. وی در سال 1364 و به رغم قبولی در رشته حقوق دانشگاه تهران، دانشگاه امام صادق(علیه السلام) را برای ادامه تحصیل برگزید. باغانی در اسفند 1365 در سن نوزده سالگی و در حالیکه در سال دوم رشته الهیات و معارف اسلامی دانشگاه امام صادق(علیه السلام) به تحصیل اشتغال داشت، در منطقه شلمچه در عملیات کربلای پنج به فیض عظیم شهادت نایل آمد. حضرت آیت الله خامنه ای در اولین سالگرد شهادت این شهید در سال 1366 در پیامی فرمودند: "نوشتجات شهید عزیز را مکرر، خوانده و هر بار بهره و فیض تازهای از آن گرفتهام.این را باید بزرگترین فرآورده انقلاب بدانیم که مردانی در سنین جوانی و در میدان نبرد، معرفت و بصیرت پیران طریقت را پس از سالها سلوک و ریاضت به دست آورده و به کار بستهاند و این تحقق وعدهی الهی است که «والذین جاهدوا فینا لنهدینهم سبلنا...» جوانانی از این قبیل شایسته است که الگوی جوان مسلمان و راهنمای همگان باشند.این عزیزان عمر کوتاه و کم آلوده به گناه خود را با عبادت و مجاهدتی مخلصانه، روح و بها بخشیدند.خداوند هم به پاداش این عمل صالح - سرچشمههای معرفت و محبت را بر دل و جان پاک آنان گسترد و سرانجام هم از ساغر شهادت سرخوش و به فیض لقاء الله سرافرازشان کرد.گوارا باد بر آنان و روزی باد بر آرزومندان.." در بخشی از یکی از وصیت نامه های این شهید آمده است: سخنم را دربارهی عشق آغاز می کنم. ما را به جرم عشق موأخذه می کنند .گویا نمی دانند که عشق گناه نیست امّا کدام عشق؟ خداوندا معبودا عاشقا،مرا که آفریدی عشق به پستان مادر را به من یاد دادی ، امّا بزرگتر شدم ودیگر عشق اولیه مرا ارضاء نمی کرد پس عشق به پدر ومادر را در من به ودیعت نهادی.مدتی گذشت، دیگر عشق را آموخته بودم امّا به چه چیز عشق ورزیدن را نه،به دنیا عشق ورزیدم به مال ومنال دنیا عشق ورزیدم به مدرسه عشق ورزیدم .به دانشگاه عشق ورزیدم امّا همه ی اینها بعدِ مدت کمی جای خود را به عشق حقیقی و اصیل داد یعنی عشق به تو...... این کمند عشق تو بود که به گردن من افتاده بود. مرا که به چنگ آوردی به صحنه ی جهادم آوردی تا به دور از هر گونه هیاهو با من نرد عشق ببازی و من در کار تو حیران بودم و از کرم تو تعجب می کردم.....کمند عشقت را محکمتر کردی و مرا به خط مقدم عشق بردی ، در آنجا شراب عشقت را به من نوشاندی وچه نیکو شرابی بود و من هنوز از لذت آن شراب مستم. گفتنی است حجت الاسلام و المسلمین باغانی نماینده دور اول و چهارم مجلس شورای اسلامی و پدر شهید ناصرالدین، خود از شهدای زنده انفجار دفتر مرکزی حزب جمهوری اسلامی در هفت تیر 1360 و رییس کنونی شعبه سیزدهم دیوان عالی کشور است که مسولیت رسیدگی به تقاضای تجدید نظر خواهی محکومین پرونده اختلاس سه هزار میلیاردی را بر عهده داشت. در جریان رسیدگی به تقاضای تجدید نظر خواهی 39 نفر از محکومین دادگاه بدوی این پرونده، حکم 25 تن تایید و احکام 14 نفر دیگر بعد از نقض برای رسیدگی مجدد به شعبه هم عرض ارجاع شد. منبع: صراط [ شنبه 92/2/7 ] [ 1:17 عصر ] [ باران ]
[ نظرات () ]
وی قبلا به برخی رسانهها گفته بود که درخواستها از او برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری افزایش یافته و قصد نامزد شدن برای انتخابات ریاست جمهوری یازدهم را دارد.
![]() گروه داخلی «تیتریک» ; ارسلان فتحیپور، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با حضور در حرم مطهر امام خمینی(ره) برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری اعلام کاندیداتوری کرد. وی پس از حضور در حرم بنیانگذار جمهوری اسلامی و تجدید میثاق با آرمانهای ایشان و حضور بر سر مزار پاک شهدا در بهشت زهرا (س)، با قرائت بیانیهای نامزدی خود در انتخابات ریاست جمهوری را اعلام کرد.
ارسلان فتحیپور قبلا به برخی رسانهها گفته بود که درخواستها از وی برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری افزایش یافته و او قصد نامزد شدن برای انتخابات ریاست جمهوری یازدهم را دارد. رییس کمیسیون اقتصادی مجلس با شعار "تلاش، عدالت و معنویت" وارد عرصه انتخابات شده است. منبع: تسنیم [ شنبه 92/2/7 ] [ 1:14 عصر ] [ باران ]
[ نظرات () ]
|
|
[ طراح قالب : پیچک ] [ Weblog Themes By : PIcHaK.NeT ] |