یک فنجان بصیرت
چه فرقی می کند.
درعصر ارتباطات نفس بکشم یا قرون وسطا.
وقتی خبری ازتو نباشد.
دوره جاهلیت است.
اللهم عجل لولیک الفرج ....
|
فلسفه چفیه رهبر معظم انقلاب
[ جمعه 93/2/5 ] [ 1:54 عصر ] [ باران ]
[ نظرات () ]
"دیروز،امروز،فردا" این هفته با حضور حسام الدین آشنا و حجت الاسلام پناهیان از شبکه سه سیما پخش شد.
گروه سیاسی « تیتریک »؛ برنامه "دیروز،امروز،فردا" در این هفته به موضوع فرهنگ و شرایط کنونی کشور در عرصه فرهنگ با حضور حسام الدین آشنا و حجت الاسلام پناهیان پرداخت.
دکتر آشنا در ابتدای این برنامه تلویزیونی در مورد شرایط کنونی کشور در عرصه فرهنگ گفت:«ما وارث شرایط فرهنگی ریشه داری هستیم که نه امروز به وجود آمده و نه با اقدامات امروزی تغییر پیدا می کند. حداقل 100 سال است که وارد شرایط فرهنگی جدیدی شده ایم و بیش از 90 سال است که شاهد دخالت مستقیم دولت در فرهنگ هستیم. مساله ابتدایی دولت در دوره رضا شاه تغییر فرهنگ سنتی جامعه و آمادگی جامعه برای پذیرش فرهنگ استبدادی مدرن بود. به همین دلیل ساختار جامعه به سمت افزایش قدرت دولت و اعمال قدرت دولت در عرصه فرهنگ حرکت کرد.»
وی ادامه داد:«اگر شرایط جامعه 90 سال پیش ما به گونه ای دیگر بود نهادهای فرهنگی ما هم به سمت مردمی تر شدن حرکت می کردند. مثلاً پیش از انقلاب اسلامی ممیزی نشریات قبل از انتشار انجام می شد. یک انقلاب لازم بود تا در عرصه مطبوعات ممیزی پیش از انتشار برداشته شود. ممیزی کتاب، سازمان و تشکیلاتش در ساواک انجام می شد. انقلاب اسلامی تلاش زیادی کرد تا میزان دخالت مشروع دولت در حوزه فرهنگ را منطقی و همراه با دخالت نیروهای غیردولتی کند. مثلاً الان ما در وزارت فرهنگ نظارت بر فیلم داریم اما این نظارت فقط محدود به نظارت قوه مجریه نیست و از قوای مختلف در هیات نظارت حضور دارند. در هیات نظارت بر مطبوعات هم شاهد یک روند مختلط هستیم. اما مساله ای که با آن مواجه هستیم، دخالت بیش از حد دولت در همه نظام های جامعه از جمله نظام فرهنگی کشور است. تلاش برای مردمی تر کردن فرهنگ، اقتصاد و سیاست یکی از جهت گیری هایی است که به نظر می آید باید در دهه چهارم انقلاب اسلامی به دنبال آن باشیم. تذکر رهبری در مورد توجه بیشتر به تشکلات خودجوش فرهنگی را می توان در همین راستا دانست.»
*امام معتقد بودند نباید نقش دولت ها و قدرت ها را بر فرهنگ نادیده بگیریم
حجت الاسلام پناهیان هم در ابتدای برنامه در مورد مهم ترین معضل فعلی فرهنگی در کشور گفت:«در طول تاریخ همیشه قدرت ها در فرهنگ موثر بودند و همیشه قدرت ها بودند که مردم را از نور به تاریکی می بردند. به همین دلیل تا بحث فرهنگ پیش می آید، بحث قدرت هم مطرح می شود. بعد از انقلاب تعدادی از خانم ها نزد امام آمدند و دغدغه های دیندارانه خود را در عرصه فرهنگ مطرح کردند، امام فرمودند اگرچه فرهنگ در راس است اما ما کارهای مهم تری داریم که روی فرهنگ تاثیر دارند. امام معتقد بودند نباید نقش دولت ها و قدرت ها را بر فرهنگ نادیده بگیریم.»
وی افزود:«یکی از معضلات جامعه امروز ما این است که دولت ها در طول این سال ها نقش خودشان را در عرصه فرهنگ به خوبی ایفا نکرده اند. البته تردیدی نیست که دولت ها نباید دخالت نابه جا در این عرصه داشته باشند اما هرکسی دولت و حاکمیت را در دست داشته بالاترین تاثیر را روی فرهنگ داشته است، چه مثبت چه مخرب! به نظر من در طول 35 سال گذشته دولت ها در عرصه فرهنگ درست کار نکرده اند.»
پناهیان ادامه داد:«امام در سال آخر عمر شریفشان مدام بر اسلام آمریکایی تاکید داشتند. بعد از امام، مقام معظم رهبری بحث تهاجم و شبیخون فرهنگی را مطرح کردند. در دولت قبل هم فرمودند فرهنگ هنوز غریب است. قبل از دولت یازدهم هم بحث سبک زندگی را مطرح کردند. این ضعف در عملکرد فرهنگی دولت ها امروز تبدیل به یک ضعف شده است.بزرگترین معضل فرهنگی امروز این است که حاکمیت در جاهایی که می تواند روی فرهنگ تاثیر بگذارد ضعیف عمل کرده است و دولتمردان و کارشناسان در قوای مختلف باید یکدل شوند. از طرف دیگر مردم هم باید مطالبه داشته باشند. جامعه ما جامعه ای است که اگر دولت ها وظایف خود را به خوبی انجام دهند، مردم فرهنگسازی بالایی دارند. باید ببینیم در ساختارهای حاکمیتی خود کجاها می توانستیم روی فرهنگ اثر داشته باشیم و این کار را انجام ندادیم.»
مشاور فرهنگی رئیس جمهور هم در بخش دیگری از این برنامه تلویزیونی گفت:«هر سال، سال فرهنگ است. با تعریف وسیعی که از فرهنگ وجود دارد هیچ گاه نمی توان فرهنگ را نادیده گرفت. ما نباید بگوییم امسال سال اقتصاد است یا سال فرهنگ است بلکه امسال سال اقتصاد و فرهنگ است. اگر ما می خواهیم به مقاوم سازی اقتصاد توجه داشته باشیم، امکان ندارد بدون توجه به فرهنگ اقتصادی به نتیجه ای برسیم. احیای فرهنگ کار یک ضرورت برای توجه دوباره مردم به کالای مردمی است که بسیار مهم است. از طرف دیگر توان تولید کشور با این وضع مصرف، هیچ گاه به خودکفایی نخواهد رسید.»
وی ادامه داد:«هیچ وقت به فرهنگ به عنوان یک بخش مولد توجه نشده! ما متوجه نبودیم که در فرهنگ سرمایه گذاری می کنیم نه هزینه. مساله اقتصاد و فرهنگ از این نظر اهمیت دارد که ما بپذیریم که بخش فرهنگ باید اقتصادی دیده شود. تولید کالاهای فرهنگی مطابق ارزش های فرهنگی مرسوم جامعه آیا باید به گونه ای انجام شود که مردم برای مصرف آن خدمات هزینه کنند یا کالای فرهنگی دینی و مطابق با ارزش های حاکم یک کالای فرهنگی سوبسیدی است؟»
*تجربه سی سال گذشته نشان می دهد دولت چیزی نیست جز یک بدنه غیرچابک، غیر هوشمند و غیر توانمند!
آشنا گفت:«ما باید طوری تولید فرهنگی کنیم که مردم حاضر باشند برای آن هزینه کنند. هر مقدار مردم هزینه کنند یعنی به آن کالای فرهنگی رغبت نشان داده اند. امسال باید به اقتصاد فرهنگ به گونه ای توجه شود که این بخش بتواند روی پای خودش بایستد. اگر ما دولت را بدنه هوشمند چابک و عاقل و دارای راهبرد بدانیم باید از مسولیت پذیری دولت در حوزه فرهنگ استقبال کنیم اما تجربه سی سال گذشته نشان می دهد دولت چیزی نیست جز یک بدنه غیرچابک، غیر هوشمند و غیر توانمند! ما وقتی از دولت صحبت می کنیم حرف از آقای احمدی نژاد،خاتمی، روحانی و... نیست. حرف از کسانی است که پشت میزها نشسته اند و یا بودجه تصویب و یا رد می کنند. کسی که در سیستم دولتی کار کرده می داند که سپردن امر حساسی مثل فرهنگ به دست دولت چقدر خطرناک است. امروز متاسفانه دست همه به سمت دولت دراز است.»
حجت الاسلام علیرضا پناهیان هم در ادامه «دیروز،امروز،فردا» اظهار داشت:«شورای عالی انقلاب فرهنگی باید نزدیک به جایگاه یک متولی فرهنگی نقش ایفا کند. البته تمام بخش های حاکمیت مسولیت فرهنگی دارند و نمی توان برای فرهنگ یک متولی خاص در نظر گرفت. مثلاً وقتی در مجلس قوانینی تنظیم می شود که قوه قضاییه باید طبق آن حکم دهد، این یک کار کاملاً فرهنگی است. نمی توان بحث فرهنگ را مثل بخش نظامی و امنیتی مجزا و جدا دانست اما حاکمیت در بخش های متعدد آثار فرهنگی خود را در جامعه به جا می گذارد. شاید شورای عالی انقلاب فرهنگی مغز متفکر مرکزی در حوزه فرهنگ است اما فکر می کنم به طور کامل به وظایف خود نپرداخته است.»
وی افزود:«ما حتی رشته مدیریت فرهنگی در دانشگاه نداریم و در دانش مدیریت فرهنگی چه در دانشگاه و چه در حوزه ضعف داریم. ما در عرصه فرهنگ نمی توانیم به سادگی یک متولی خاص پیدا کنیم. شورای عالی انقلاب فرهنگی باید بهتر از این کار کند و حوزه و دانشگاه هم باید تولید دانش کنند. رفتارهای دولتمردان هم تاثیر بسیار زیادی روی جامعه دارد. رفتار دولتمردان روی مردم از اثر رفتار پدر و مادر موثرتر است. »
*نباید اجازه دهیم بعضی ها بازار فرهنگ را خراب کنند
پناهیان همچنین گفت:«تلفیق اقتصاد و فرهنگ در سال های پیش هم دیده شده است. مثلاً اصلاح الگوی مصرف یا توجه به تولید داخل! دولت در خصوصی سازی اقتصاد چه نقشی دارد؟ دولت باید زیرساخت ها را فراهم کند و بعد افراد بیایند و با رقابت سالم به تولید بپردازند و دولت جلوی تولید نامرغوب را بگیرد.در عرصه فرهنگ هم دولت ها باید زیرساخت ها را برای یک فعالیت سالم فراهم کنند. من هم مخالف این هستم که دولت پول بدهد تا فیلمی ساخته شود و بعد بیاییم به مردم بلیط بدهیم که بیایید و فیلم را ببینید و در نهایت هم فیلم جذابیت خاصی نداشته باشد. نباید اجازه دهیم بعضی ها بازار فرهنگ را خراب کنند. اگر کسی آمد و گیشه را با یک اثر مبتذل پر کرد بازار را خراب کرده است و جلوی حضور آثار با کیفیت و قابل را گرفته است.»
دکتر حسام الدین آشنا در بخش دیگری از «دیروز،امروز،فردا» گفت:«شورای عالی انقلاب فرهنگی یکی از دستاوردهای نظام جمهوری اسلامی برای ساختار سازی است که رهبری بنیانگذار آن هستند. در مجموع حجم انتقادات مقام معظم رهبری از شورا بیشتر از حجم تعاریف ایشان از شورای عالی انقلاب فرهنگی است. به نظرم مشکل شورا یک مشکل ساختاری و به افراد مرتبط نیست است. موتور محرک شورای عالی انقلاب فرهنگی دبیرخانه است که دبیرخانه هیچ رابطه ساختاری با دولت ندارد. در واقع دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی حضوری در دولت ندارد. تا وقتی نتوانیم رابطه دبیرخانه شورا را با دولت یک رابطه ارگانیک نکنیم، اتفاق خاصی نخواهد افتاد. وقتی شاهد تداوم ضعف یک نهاد در سالیان مختلف هستیم یعنی با یک مشکل ساختاری مواجه هستیم.»
وی افزود:«ما اسناد مختلفی را در شورای عالی انقلاب فرهنگی می بینیم که تولید می شود اما نمی تواند وارد چرخه اجرایی و سیاست گذاری شود. همه حرف های شورا خوب است اما چون از جنس سیاست گذاری نیست، عملاً اتفاقی نمی افتد. دولت به شورای عالی انقلاب فرهنگی احترام می گذارد. در ابتدای این دولت آقای روحانی در اولین جلسه شورا خطاب به اعضای محترم گفتند من می خواهم مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی اجرا شود و از دبیرخانه و اعضای شورا تقاضای کمک کردند. شورا باید وارد دوره پوست اندازی شود تا بتواند خودش را به اجرا نزدیک کند. این موضوع با سندی به نام سند مهندسی فرهنگی کشور در شورا اتفاق می افتد که در سال 91 در شورا تصویب شده است. در بند آخر این مصوبه اینطور آمده است که ستاد راهبری مهندسی فرهنگی کشور باید تشکیل شود. در پیشنهادی که الان در شورا مطرح است این است که بودجه ها و تصمیمات بزرگ فرهنگی کشور باید در چهارچوب ستاد راهبری مهندسی فرهنگی مدیریت شود که این موضوع در صورت درست اجرا شدن، یک قدم به جلو تلقی می شود.»
آشنا ادامه داد:«به هرحال رهبران دولتی روی رفتار مردم تاثیر گذار است. همه کسانی که به نوعی شهرت و احترام عمومی دارند باید مراقب رفتار خود باشند. از منبری و مداح بگیرید تا نویسنده و دولتمرد و...! دولت در فرهنگ هم وظیفه زیرساختی دارد و هم یک وظیفه ایجاد فضای سالم رقابتی برای گروه های مجاز برای رقابت دارد. عدالت فرهنگی در حوزه تولید فرهنگی و مصرف فرهنگی معنا پیدا می کند که ما در هر دو حوزه نا عادلانه رفتار کرده ایم. الان استان هایی هستند که حتی یک سالن سینما هم در کل استان نیست. در همان استان 100 هزار دانشجو وجود دارد. وقتی شما 100 هزار دانشجو دارید و یک سینما ندارید یعنی دانشجویان فیلمی که شما می خواهید را تماشا نمی کنند و دسترسی به فیلم های غیرمجاز خیلی راحت تر می شود. وقتی مدارس کپری هنوز هم وجود ندارد یعنی دسترسی به فرهنگ به صورت عادلانه وجود ندارد.»
وی افزود:«در زمینه رقابت دولت ها حس کردند اگر از گروه های نزدیک به خود حمایت کنند بقای آن ها تضمین می شود.»
آشنا گفت:«عزم ملی این است که ما عزم کنیم که حوزه هایی از رقابت پذیری فرهنگی و نظارت فرهنگی را به گروه های صاحب صلاحیت خارج از دولت واگذار کنید. چیزی که بیشتری از همه به نظارت احتیاج دارد، دولت است.»
*نباید از تلفیق فرهنگ و دین هم وحشت کنیم
پناهیان هم در ادامه برنامه گفت:«فرهنگ تا حدی همیشه تحت تاثیر مسائل سیاسی بوده! وقتی با نگاه اسلامی به سیاست می نگریم نمی توان سیاست را از فرهنگ جدا دانست. وقتی سیاست غلط باشد، تاثیر گذاری آن روی فرهنگ هم اشتباه است اما اگر سیاست، درست باشد تاثیر آن روی فرهنگ هم درست و سالم است. نباید به طور کلی بگوییم فرهنگ و سیاست به هم آمیخته شده اند بلکه باید مراقب باشیم این آمیختگی سالم باشد و به هیچ یک از حوزه ها لطمه نزند. اینکه فرهنگ در خدمت سیاست باشد یعنی در خدمت اصلاح،کنترل و گردش صحیح قدرت بین نخبگان قرار بگیرد که این خیلی عالی است. نباید از تلفیق فرهنگ و دین هم وحشت کنیم. فرهنگ و دین به هم کمک می کنند. وقتی عناصر فرهنگی ِ بومی یک جامعه خوب باشد، جامعه ای دین پذیرتر خواهد بود و بالعکس.»
دکتر آشنا هم در بخش پایانی صحبت هایش اظهار داشت:«من فرهنگ را مقوله ای انقلاب پذیر نمی دانم و اساس آن تدریجی است. فرهنگ به تدریج شکل می گیرد و بسیار عمیق است و نمی توانیم بگوییم می توانیم به سرعت آن را متحول کنیم. در تغییرات فرهنگی خیلی بیشتر از اینکه به دولت نقش اصلی را بدهیم، باید به بخش فعال جامعه که بر دولت نظارت می کند نقش بدهیم.»
وی همچنین گفت:«دولت سال هاست از تشکل های مختلف حمایت می کند. خواهش من از دولت فعلی این است که دست به این تشکل ها نزند و اجازه دهد کار خودشان را انجام دهد.»
پناهیان هم در پایان گفت:«درست است نمی توان یک شبه در عرصه فرهنگ انقلاب کرد اما می توان در این عرصه مدیریت جهادی داشت. وقتی ما فرهنگ را سیاست زده نکردیم که از کلمات به جا درست کنیم.»
منبع: دانا [ جمعه 93/2/5 ] [ 1:53 عصر ] [ باران ]
[ نظرات () ]
به تازگی تصویری از یک کودک سوری منتشر شده است که عناصر مسلح لولههای تفنگ خود را به سوی چهره معصومانه او نشانه رفتهاند.
سایت خبری تحلیلی "رأی الیوم" در توضیح این عکس نوشت: پس از دیدن این عکس، به چهره بی گناه این کودک خیره شدم که حتی نمی دانست چه اتفاقی برای او افتاده است. عناصر مسلح با تفنگهای خود دور این کودک حلقه زده اند.
توضیح این عکس را خواندم : "کوچکترین نوزاد اسیر از طایفه دشمن در حومه لاذقیه" !!
در اوت سال گذشته، جنایتی هولناک علیه ساکنان علوی یکی از مناطق سوریه صورت گرفت. که با سکوت مجامع بین المللی و حامیان گروه های مسلح همراه شد.
عناصر مسلح در این یورش وحشیانه، 90 زن و کودک را ربودند . شبکه الجزیره قطر نیز با نشان دادن تصاویری از این زنان و کودک اسیر، اعلام کرد که مخالفان مسلح می خواهند آنها را با همقطاران خود که دستگیر شده و به زندان افتاده اند، مبادله کنند.
دوباره به این عکس نگاه کردم .. تصویر چشمان و نگاه پاک این کودک در ذهنم این سئوالات را به وجود آورد که این کودک در آن لحظه به چه چیزی فکر می کرد؟ این جنایتکاران چگونه او را روی زمین نشاندند؟ آیا مادرش زنده است؟ یا اینکه مادر این کودک با فتوای عناصر مسلح سر بریده شده است و این کودک با چشمان خود دیده است که عناصر مسلح چگونه سر مادرش را از تن جدا می کنند؟ سرنوشت این کودک چه شد؟ آیا هنوز زنده است ؟
توضیحات اضافی زیر عکس بیانگر آن است که این تصویر مربوط به ماه گذشته و یورش عناصر مسلح به شهر مرزی "کسب" است.
بار دیگر به عکس این کودک و لباسهایی که به تن داشت چشم دوختم. لحظه ای را در ذهنم تصور کردم که مادر این کودک با شادمانی پس از خرید این لباسها سعی می کند هرچه سریعتر خودش را به منزل برساند .. این لباسها زمستانی است و حتما مادرش برای در امان ماندن کودکش از سرما آن را خریده بود.
نظرها و مطالب بسیاری در زیر عکس نوشته شده است. به مطالعه آنها پرداختم تا شاید کسی این عکس را تکذیب کرده باشد. اما ناگهان این سئوال در ذهنم ایجاد شد که من چرا به دنبال فرار از واقعیت هستم؟! آیا میخواهم از فکر کردن فرار کنم ؟ یا اینکه میخواهم انسانیت را تبرئه کنم ؟! آیا درحالیکه آن کودک با چشمان خود از من کمک میخواهد، من به دنبال فرار هستم؟ یا اینکه خودم یا کودکانم را جای آن کودک تصور کردهام ؟
منبع: العالم [ جمعه 93/2/5 ] [ 1:53 عصر ] [ باران ]
[ نظرات () ]
عضو جبهه پایداری اظهار داشت: گمان نمیکنیم آقای حسینیان چنین حرفی زده باشد؛ چرا که ایشان قطعاً نمی تواند از یک مجلس زنانه فیلمی داشته باشد.
حمید رسایی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی و عضو جبهه پایداری در خصوص بازتاب خبری اظهارات روح الله حسینیان در یکی از خبرگزاری ها در خصوص داشتن فیلم مجلس زنانه جشن رئیس جمهور و انتشار آن اظهار داشت: گمان نمیکنم آقای حسینیان چنین حرفی زده باشد؛ چرا که ایشان قطعاً نمی تواند از یک مجلس زنانه فیلمی داشته باشد. وی افزود: خبرگزاری آریا که این خبر را منتشر کرده است اعتبار زیادی ندارد و نمی توان به حرف وی اعتماد کرد. منبع: دانا [ پنج شنبه 93/2/4 ] [ 7:26 عصر ] [ باران ]
[ نظرات () ]
نماینده مردم تهران و عضو جبهه پایداری رییس جمهور را تهدید به افشاگری کرد.به گزارش خبرنگار شبکه اطلاع رسانی دانا، روح الله حسینیان دقایقی پیش در جمع خبرنگاران تهدید کرد که فیلم مجلس زنانه رییس جمهور را دارد و بزودی آن را منتشر خواهد کرد . خبر تکمیلی اعلام می شود [ چهارشنبه 93/2/3 ] [ 4:58 عصر ] [ باران ]
[ نظرات () ]
سایت هاشمی باز هم سخنان منتشر نشده وی را منعکس کرده که به نظر می رسد این سخنان در راستای پاسخگویی به اعتراضات مردم در خصوص برگزاری جشن میلیاردی دولت برای زنان در محل کاخ است.به گزارش خبرنگار شبکه اطلاع رسانی دانا، سایت هاشمی باز هم سخنان منتشر نشده وی را منعکس کرده که به نظر می رسد این سخنان در راستای پاسخگویی به اعتراضات مردم در خصوص برگزاری جشن میلیاردی دولت برای زنان در محل کاخ است. در این سایت از زبان هاشمی نوشته شده است: امام (ره) میگفتند پابرهنگان بر کاخنشینها مزیت دارند، اما هیچوقت نمیگفتند که اینها همیشه پابرهنه بمانند. آیا اگر بخواهیم در خط امام باشیم باید پابرهنگان جامعه را بیشتر کنیم! این سوء برداشت از بیانات امام خمینی(ره) به خاطر توجیه ثروتمندانی است که خود را در خط امام خمینی و در مسیر انقلاب می دانند. این افراد می خواهند هم اشرافی زندگی کنند و در جشن های اشرافی بگیرند و هم اینکه خود را هم صدا با انقلاب اسلامی و هم درد مستضعفین نشان دهند. سیره امام خمینی نیز به خوبی نشان می دهد که ایشان هم زندگی ساده ای را داشتند و همیشه خود را در حد پایین ترین مردم نگاه می داشتند. زندگی مقام معظم رهبری نیز به عنوان رهبر انقلاب اسلامی زندگی ساده ای است و از تجملات و اشرافی گری به دور است. انتشار این سخنان منتشر نشده که اکنون پس از سال های زیادی که از رحلت امام خمینی می گذرد، نشان می دهد که برخی که خود را صاحبان این انقلاب می دانند نمیتوانند از دنیا دل ببرند و در راستای اینکه نشان بدهند انقلابی هستند، به جای گام برداشتن در مسیر انقلاب، دست به تحریف بیانات امام خمینی(ره) می زنند. باید از این سایت و گردانندگان آن سوال کرد که چرا این اظهار نظر های ویژه که به نوعی به امام خمینی و صحبت های ایشان مربوط می شوند در زمان حیات ایشان منتشر نشدند؟ همچنین امام خمینی بارها در صحبت های خود و همچنین در وصیت نامه خود تأکید کرده اند که هیچ صحبتی پس از من را قبول نکنید و هرچه که بوده است در این وصیتنامه آورده ام. [ چهارشنبه 93/2/3 ] [ 4:58 عصر ] [ باران ]
[ نظرات () ]
طیف هاشمی در تهران لیست انتخاباتی مجلس خبرگان با نام «مجتهدان مصلح و معتدل» این لیست را تهیه کرده و در حال تکمیل آن در شهرستان ها هستند.به گزارش خبرنگار سیاسی شبکه اطلاع رسانی دانا، با روی کار آمدن دولت یازدهم اولین رخداد های انتخاباتی برای مجلس رقم خورد و در هفته های نخستین آغاز به کار دولت، ترکان از یارگیری در انتخابات دهم خبرداد. پس از این اظهارت کم کم گروه های دیگری نیز در شور به تکاپوی راهیابی به مجلس افتادند و در همین زمینه احزاب و گروه هایی را تشکیل دادند. در این میان گروه های وابسته به دولت و اصلاحطلبان در حالی که هنوز حدود 2 سال تا رسیدن به انتخابات مجلس بعدی باقی مانده است بیشترین تلاش را در خصوص تصاحب مجلس برعهده گرفته اند. افراد و گروه هایی که تاکنون در انتخابات قبلی نتوانسته بودند از سوی مردم رای بیاورند و یا حتی رد صلاحیت شده اند در جریان روی کار آمدن دولت یازدهم باز هم به دنبال کرسی هستند. در این میان انتخابات مجلس خبرگان نیز از دید گروه ها و جریان های خاص مغفول نمانده و برخی در تدارک صحنه برای ورود خود به این انتخابات هستند. از جمله افرادی که برای حضور در انتخابات برنامه ریزی گسترده را رقم زده اند، هاشمی رفسنجانی است، که سابقه انتخاباتی وی بسیار پررنگ بوده و در مراحلی نیز تاریخی شده است. در انتخابات ریاست جمهوری سال 84 اصلاح طلبان پشیمان از حمله سالهای گذشته خود به هاشمی و ازدست دادن فرصت او، به نحوی پراکنده وغیر منسجم به حمایت از او رو آوردند. اشکها و خاطرات زندان رفته هاشمی در سال84 نتوانست سرپوشی بر اهداف 16 ساله اش نهد و سرانجام تن به شکستی داد که تصورش برای وی قدری محال بود ولی واقعیت را پذیرفت؛ هاشمی در انتخابات 84 در مقابل احمدی نژاد عرصه را واگذار کرد و شکست هاشمی رقم خورد. بازی گردانی هاشمی در انتخابات 88 نیز بر کسی پوشیده نیست که وی را تا حد حمایت بی حد و مرز از سران فتنه پیش برد، حمایت خاندان هاشمی از فتنه و حتی صحنه گردانی فتنه توسط آنها در حالی صورت می گرفت که احمدی نژاد بار دیگر توانسته بود قدرت را از چنگال آیت الله بیرون بکشد. انتخابات سال 92 نیز فرصتی دوباره برای آیت الله بود که بتواند آخرین تلاش های انتخاباتی خود را رقم بزند در هر صورت با نبود شرط سن برای ورود به انتخابات ریاست جمهوری آیت الله بپا به عرصه انتخابات ریاست جمهوری گذاشت و این بار هم نتوانست از کانال شورای نگهبان عبور کند و در نهایت در نخستین مراحل متوقف شد. در همین راستا شنیده ها حاکی از برنامه ریزی گسترده آیت الله برای ورود به عرصه انتخابات مجلس خبرگان است. بر اساس این گزارش طیف هاشمی در تهران لیست انتخاباتی مجلس خبرگان با نام «مجتهدان مصلح و معتدل» این لیست را تهیه کرده و در حال تکمیل آن در شهرستان ها هستند. گفته می شود احتمالاً از حسن روحانی، هاشمی رفسنجانی، محقق داماد، سید حسن خمینی و مجید انصاری برای تکمیل این لیست استفاده شود. [ چهارشنبه 93/2/3 ] [ 4:57 عصر ] [ باران ]
[ نظرات () ]
به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوی، روابط عمومی نهاد ریاست جمهوری در خصوص جشن میلاد حضرت زهرا (س) اطلاعیه ای صادر کرد. متن این اطلاعیه به شرح زیر است.
بسمه تعالی
پاسداشت فرهنگ غنی اسلامی – ایرانی در سالی که توجه به اقتصاد و فرهنگ از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی به عنوان راهبرد کلان نظام جمهوری اسلامی ایران اعلام شده است؛ نیازمند معرفی و تبیین شعائر و نمادهای والای فرهنگ ناب محمدی (ص) است. در این میان؛ تبیین شخصت سرور بانوان دو عالم حضرت فاطمه زهرا (س) که مهمترین الگو برای زیست مومنان? زنان در ایران اسلامی است، از یکسو جایگاه رفیع زن در عرصه فعالیتهای اجتماعی نظام مقدس اسلامی را به تصویر می کشد و از سوی دیگر مهر بطلانی بر سیاه نمایی ها و ادعاهای دروغین نظام فرهنگی و حقوق بشر غربی، در خصوص بانوان ایران عزیز خواهد بود. چنانچه رهبر معظم انقلاب در دیدار اخیر با جمعی از بانوان فرمودند: «برخورداری ایران اسلامی از انبوه زنان فرزانه، تحصیل کرده، خوشفکر و ممتاز؛ از نعمات الهی و جزو بزرگترین افتخارات جمهوری اسلامی است.»
امسال نیز به همین مناسبت و در امتداد سنتی هر ساله مراسم جشن ولادت زهرای اطهر (س) و روز زن؛ جشنی به میزبانی همسر رئیس جمهوری با حضور همسران سفرای کشورهای خارجی و مدیرانِ نظام اسلامی و همچنین جمع کثیری از بانوان فرهیخته ایران اسلامی برگزار شد. بویژه میهمانان خارجی فرصتی یافتند تا ضمن آشنایی با ابعاد شخصیت و زندگانی دخت گرامی پیامبر اسلام (ص)، با گوشه هایی از فرهنگ و سبک زندگی اسلامی و ایرانی آشنا شوند. چنانچه ویژگی مجالس مولودیِ مختص بانوان است؛ در این جلسه با رعایت تمام جنبه های شرع مقدس و شوونی که مجالسی از این دست دارد، تعدادی از دختران خردسال به شادمانی پرداختند و نمونه های از پوشش و حجاب زنان اقوام مختلف ایرانی در ادوار و مناطق مختلف به نمایش درآمد.
در کمال تعجب و تاسف، جشنی که معطر به نام صدیقه طاهره (س) و مربوط به پاسداشت شخصیت آن حضرت بود، از آسیبِ نگاههای ابزاری و سیاسی در امان نماند. و بر خلاف موازین اسلام عزیز، اخلاق محمدی (ص) و حتی اصول حرفه اطلاع رسانی؛ موجی از شایعات، افترا، اکاذیب و پیامک هایی به صورتی هماهنگ در فضای رسانه ای کشور منتشر شد. این در حالی بود که هیچیک از مطالب منتشره مستند نبود و متاسفانه افرادی نیز که به تریبونهای عمومی کشور دسترسی دارند بدون اینکه از حقیقت ماجرا مطلع باشند، و بدون تحقیق، آن را دستمایه ای برای متهم نمودن دولت به بی توجهی به فرهنگ والای دینی کردند. حال آنکه با دروغ و افترا نمی توان به بام سعادت رسید. و همچنین نمی توان خدمتگزاران مردم را از مسیر فرهنگ راستی، راستگویی، اعتدال و رونق و تعالی کشور بازداشت.
دفتر نهاد ریاست جمهوری که رعایت حرمتِ خاندان عصمت و طهارت علیهم السلام را اوجب واجبات و مهمترین مصالح نظام اسلامی می داند از ذکر افتراها و مطالب کذبی که متاسفانه و به دروغ به این مراسم منتسب گردید، خودداری می کند. امیدواریم همه اهالی رسانه و عزیزانی که تریبونهای مختلف را به عنوان امانتی الهی در اختیار دارند؛ ضمن توجه بازدارنده در قبال اینگونه رفتارها تلاش خود را معطوف به حراست از مقدسات دینی و باورهای مردم مومن و عزیزمان نمایند و راه را برسوء استفاده های سیاسی و ابزاری سد نمایند.
ان شاءالله در سال فرهنگ؛ اخلاق اسلامی که مهمترین آموزه پیامبر اعظم (ص) برای جهان بشریت است، سرلوحه رفتارها قرار گیرد و چراغ راه سعادت در حیات فردی و اجتماعی گردد. ان شاء الله
روابط عمومی نهاد ریاست جمهوری [ سه شنبه 93/2/2 ] [ 11:43 عصر ] [ باران ]
[ نظرات () ]
|
|
[ طراح قالب : پیچک ] [ Weblog Themes By : PIcHaK.NeT ] |