یک فنجان بصیرت
چه فرقی می کند.
درعصر ارتباطات نفس بکشم یا قرون وسطا.
وقتی خبری ازتو نباشد.
دوره جاهلیت است.
اللهم عجل لولیک الفرج ....
|
شنیده شده 7 میلیارد هزینه برای تغییرات نمای ساختمان ریاست جمهوری اختصاص داده شده است.
![]() تغییرات و بازسازیهای اساسی در ساختمان سفید نهاد ریاست جمهوری همچنان ادامه دارد. بر اساس این گزارش، در این ساختمان تأسیسات رفاهی مانند، سونا، استخر، سالن های ورزشی و امکانات لوکس ساخته شده است. گفته می شود هزینه های این تغییر به حدود 7میلیارد تومان رسیده است. این هزینه ها در حالی صورت می گیرد که دولت از ابتدای ورود خود از خزانه های خالی صحبت کرده است و هم اکنون نیز طی یک فراخوان گسترده از مردم درخواست کرده است تا از دریافت یارانه خود انصراف بدهند. همچنین دولت در ایام نوروز حدود 900 میلیون تومان پیامک تبریک سال نو به مردم ارسال کرده است. منبع: دانا [ سه شنبه 93/1/19 ] [ 10:58 صبح ] [ باران ]
[ نظرات () ]
مــن یـکــــ دخـتــر چــادریـــم ...
شاد و پرنشاط ، سرزنده و پرکار...
قرآن و نهج البلاغه اگر میخوانم ، رمان و حافظ هم میخوانم.
عاشق پهلوانی های حضرت حیدر اگر هستم ، یک عالمه شعر
حماسی از شاهنامه هم حفظم.
پای سجاده ام گریه اگر میکنم ، خنده هایم بین دوستانم هم
تماشایی است !
من یک عالمه دوست و رفیق دارم.
تابستان ها اگر اردوی جهادی میرویم ، اردوهای تفریحی ام نیز هر
هفته پا برجاست ...
ما اگر سخنرانی میرویم ، پارک رفتنمان هم سرجایش است ...
مسجد اگر پاتوق ماست ، باغ و بوستان پاتوق بعدی ماست ...
برای نماز صبح قرار مسجد اگر میگذاریم ، هنوز خورشید نزده از مسجد
تا خانه پیاده قدم میزنیم.
دعای عهدمان را اگر میخوانیم ، همانجا سفره باز میکنیم و با خنده و
شادی صبحانه مان میشود غذا با طعم دعا !
ما اگر چادر سر میکنیم ، نقاش هم هستیم ، خطمان هم خوب است
حرفهای دخترانه مان سرجایش ، شوخی های دوستانه مان را هم
میکنیم ،
نمایشگاه و تئاتر هم میرویم ، سینما هم اگر فیلم خوب داشت ...
کوه هم میرویم ، عکس های یادگاری ، فیلم های پر از خنده و شادی...
کی گفته ما چادری ها ...
من قشنگ تر از دنیای خودمان سراغ ندارم !
دنیای من و این رفیقان با خدایم ،
همین هایی که دنبال زندگیشان در کوچه و خیابان نمیگردند ،
همین هایی که وقتی دلت را میشکنند تا حلالیت ازت نگیرند ول کن
نیستند ،
همین هایی که حیاشان را نفروختند ...
خوشبخت ندیده ، هرکس ما را ندیده ... [ سه شنبه 93/1/19 ] [ 10:14 صبح ] [ باران ]
[ نظرات () ]
شایسته است افرادی که مبلغ یارانه ها تاثیری در زندگیشان ندارد ـ فارغ از سلیقه های سیاسی ـ با انصراف از دریافت یارانه ها در این زمینه به یاری دولت بشتابند.
![]() همزمان با تبلیغات دولت برای انصراف مردم از یارانه ها، صرفنظر از شیوه غلط اطلاع رسانی آن، به نظر می رسد باز شدن دست دولت برای انجام فعالیتهای زیربنایی در کشور، که بخشی از آن با انصراف مردم از دریافت مبلغ یارانه ها محقق می شود، امری ضروری است. [ دوشنبه 93/1/18 ] [ 10:35 عصر ] [ باران ]
[ نظرات () ]
در حالی که بسیاری از مسئولین متمول فعلی در دولت قبلی از یارانه 45 هزار و 500 تومانی نیز چشمپوشی نکردهاند، دولت چگونه انتظار دارد افرادی با تواناییهای مالی به مراتب پایینتر این اقدام را انجام دهند؟
![]() خبر مذکور چندی پیش با آب و تاب فراوان در رسانه های متعلق به جناح دولت منتشر شد اما این اقدام ناشیانه بیش از اینکه تبلیغ به نفع انصراف از یارانه باشد، در ایجاد ابهاماتی جدید موثر واقع شد. سوال پیش آمده این بود که آیا روحانی، تا زمان انصراف یعنی بهمن ماه 92 یارانه دریافت میکرده است؟ و سوال جدی تر این است که اگر روحانی، یا هریک از مسئولان فعلی دولت تدبیر و امید تا به حال یارانه دریافت کرده اند، چگونه است که دریافت یارانه توسط افراد متمول در دولت قبلی بلااشکال بوده اما بعد از زمان آغاز به کار دولت یازدهم ناپسند شده است؟ روحانی در زمان دولت قبلی به عنوان عضو شورای عالی امنیت ملی با چندین مسئولیت رده بالا و به گفته خودش عضو هیئت عملی، فرد متمولی محسوب میشد اما انصراف او از دریافت یارانه این ابهام را ایجاد کرده است که او از ابتدای اجرای قانون هدفمندسازی یارانه ها تا دی ماه گذشته 37 یارانه نقدی از دولت سابق دریافت کرده است. با یک حساب سرانگشتی روحانی و همسرش، 3 میلیون و 367 هزار تومان یارانه در مدت مذکور از دولت احمدینژاد دریافت کرده اند. با این وجود، و در حالی که بسیاری از مسئولین متمول فعلی در دولت قبلی از یارانه 45 هزار و 500 تومانی نیز چشم پوشی نکردهاند، دولت چگونه انتظار دارد افرادی با توانایی های مالی به مراتب پایین تر این اقدام را انجام دهند؟ منبع: صراط [ دوشنبه 93/1/18 ] [ 10:31 عصر ] [ باران ]
[ نظرات () ]
در چند روز اخیر تبلیغات صورت گرفته و تحلیل های ارائه شده در صدا و سیما و جراید برای انصراف مردم از دریافت یارانه، به جای فرهنگ سازی در این خصوص، موجب تحقیر گیرندگان یارانه و قشر ضعیف جامعه شده است .
[ دوشنبه 93/1/18 ] [ 10:25 عصر ] [ باران ]
[ نظرات () ]
درحالی که رسانه ها خبرهای سفر استانی روحانی به قم را منتشر می کردند، مسئولین خبر لغو سفر روحانی به قم را منتشر کردند.
![]() گروه داخلی «تیتریک»؛ پس از سفر نهاوندیان به قم و ملاقات خصوصی وی با تعدادی از مراجع و علمای قم، خبرهایی مبنی بر سفر هیئت دولت و رئیس جمهور منتشر شد.
گفته می شد سفر استانی بعدی رئیس جمهور به استان قم خواهد بود و نهاوندیان برای فراهم کردن مقدمات این دیدار راهی قم شده بود.
اما بر اساس خبرهای رسیده سفر روحانی به قم به تعویق افتاده و این هفته رییس جمهور سفری به قم نخواهد داشت.
گفتنی است قرار بود حسن روحانی در جریان این سفر با تعدادی از مراجع تقلید و علما دیدار و گفتوگو کند.
گفته می شود علت این تعویق سفر هیئت دولت به قم، نپذیرفن این دیدار از سوی مراجع و علمای قم و نارضایتی آنها از عملکرد دولت است.
بیشترین علت نارضایتی مراجع و علما از عملکرد فرهنگی دولت است؛ به طوری که برخی از علما به طور رسمی انتقادهایی به عملکرد فرهنگی دولت داشته اند.
آیت الله ممدوحی عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در این خصوص گفت: هر چند وزیر ارشاد آیت الله زاده ای است که اتفاقا از دوستان ماست اما از او توقع داریم بهتر از این باشد و از خود آثاری به جا بگذارد تا همیشه یادگار بماند اما آنچه که تا امروز اتفاق افتاده این است که ظاهرا ارشاد بی طرف است و در مسائل فرهنگی ظاهرا آزاد منشی را ترویج می کند که به ما شدت نگران هستیم و حتی مراجع تقلید نیز از این موضوع ابراز نگرانی کرده اند.
همچنین وزیر فرهنگ و ارشاد به خاطر برخی از مسائل مانند توقیف رسانه های ارزشی و سکوت در برابر رسانه های موهن به ارزش ها همچنین اظهارات وی در خصوص رفع فیلتر فیس بوک از مجلس کارت زرد دریافت کردند.
همچنین روز گذشته 17 فروردین ماه جنتی به خاطر ملاقات با خاتمی و جلسات خصوصی با وی به مجلس احضار شد.
منبع: دانا [ دوشنبه 93/1/18 ] [ 2:2 عصر ] [ باران ]
[ نظرات () ]
آخرین گفتگوی جانباز قطع نخاعی «محسن صابر» با خبرنگار ما می باشد که روز گذشته(یکشنبه)17فروردین93 به درجه رفیع شهادت نائل شد و در ادامه می خوانید
گروه استانی «تیتریک »؛ گفتگوی ذیل تکرار خبر{«محسن صابر» جانباز قطع نخاعی :اصلی ترین ناقصان حقوق بشر غربی ها هستند} می باشد که توسط خبرنگار ما و بهمراه تیم مستند ساز «روایت عشق» روز قبل از اعزام این شهید بزرگوار به شیراز جهت پیوند کبد تهیه شده است که در ادامه می خوانید؛ شرح ماجرای مجروحیت محسن صابر مجروح جنگی که بیش از 20 سال است در بستر خوابیده است؛ واین روزها وضعیت مناسبی ندارد و به سختی در خصوص مجروحیتش به خبرنگار ما گفت: در مجروحیت اولم ، پای راستم را از دست دادم و بعد از انتقال به بیمارستان بعلت شدت خون ریزی به من خون تزریق کردند ، بعد از بهبودی مجدداً به منطقه رفتم که در این مرحله دچار قطع نخاع شدم . تزریق خون آلوده در بیمارستان این جانباز قطع نخاعی در ادامه گفت: 5سال پیش متوجه شدم که هپاتیت دارم و بعد از بررسی های که انجام شد متوجه شدم ،خونی که به من در آن مقطع تزریق شده از خون های آلوده ای که از فرانسه وارد و ناقل هپاتیت بود به من تزریق کرده اند. گفتنی است شرکت فرانسوی”مریو” که در خلال سالهای جنگ ایران و عراق (1361 تا 1364) با صادر کردن خونهای آلوده به ایران منجر به انتقال ویروس هپاتیت و بیماری ایدز (HIV) و ابتلای عدهای به این بیماریها شدند. حقوق بشر برای آمریکایی ها و متحدانش قابل درک نیست/انسان در نگاه این کشورها ابزاری است محسن صابر در خصوص نقص حقوق بشر توسط آمریکا و متحدانش گفت: در اصل حقوق بشر در چهارچوب قواعد انسانی برای این کشورها قابل درک نیست و فقط حرف است. و جنایاتی که این ها مخصوصاً آمریکا ، اسراییل ، انگلیس در طول تاریخ انجام داده اند خود گواه این مسئله است . وی ادامه داد : شما اگر جنایات این کشور ها اعم از ترور ، قتل عام ، تجاوز، حمله نظامی، داشتن تسلیحات کشتار جمعی و… را بشمارید نشان می دهد که مفهوم اصلی "انسان” از نگاه این کشورها فقط جنبه ابزاری دارد؛ و اصلی ترین ناقصان حقوق بشر همین کشورها هستند. اتفاقات آخرالزمانی و پیروی از رهبری صابر در صحبت هایش در خصوص و ضعیت جنگ در سوریه و اتفاقات در شوری سابق "روسیه” اظهار داشت: این اتفاقات آخر الزمانی است و شرایطی است که ما باید هرچه بیشتر هشیار باشیم ، پیرو رهبری و گوش به فرمان ایشان باشیم. آخرین درخواست از مردم این جانباز قطع نخاعی در سخنان پایانی خود با مردم درخواستی را مطرح کرد و گفت: گفتنی است روز گذشته(یکشنبه)17فروردین93 این جانباز سرافراز به درجه رفیع شهادت نائل شد. روحش شاد و یادش گرامی باد.
لازم به ذکر است که مراسم وداع با شهید صابر غروب امروز 18 فروردینماه، با حضور همرزمان، دوستان و اعضای خانوادهاش در معراج شهدای تهران برگزار شده و زیارت عاشورا در جوار پیکر مطهر این شهید قرائت خواهد شد.
منبع: کمال مهر [ دوشنبه 93/1/18 ] [ 1:57 عصر ] [ باران ]
[ نظرات () ]
حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در اجرای بند یک اصل 110 قانون اساسی سیاستهای کلی «سلامت» را ابلاغ کردند.
![]() گروه داخلی «تیتریک »؛ به نقل از پایگاه اطلاع رسانی مقام معظم رهبری، متن سیاستهای کلی سلامت که به رؤسای قوای سه گانه و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ابلاغ شده، به شرح زیر است:
بسماللهالرحمنالرحیم
سیاست های کلی سلامت
1 ـ ارائه خدمات آموزشی، پژوهشی، بهداشتی، درمانی و توانبخشی سلامت مبتنی بر اصول و ارزشهای انسانی- اسلامی و نهادینه سازی آن در جامعه.
1-1- ارتقاء نظام انتخاب، ارزشیابی و تعلیم و تربیت اساتید و دانشجویان و مدیران و تحول در محیطهای علمی و دانشگاهی متناسب با ارزشهای اسلامی، اخلاق پزشکی و آداب حرفهای.
2-1- آگاهسازی مردم از حقوق و مسؤولیتهای اجتماعی خود و استفاده از ظرفیت محیطهای ارائه مراقبتهای سلامت برای رشد معنویت و اخلاق اسلامی در جامعه.
2- تحقق رویکرد سلامت همه جانبه و انسان سالم در همه قوانین، سیاستهای اجرایی و مقررات با رعایت:
1-2- اولویت پیشگیری بر درمان.
2-2- روزآمد نمودن برنامههای بهداشتی و درمانی.
3-2- کاهش مخاطرات و آلودگیهای تهدید کننده سلامت مبتنی بر شواهد معتبر علمی.
4-2- تهیه پیوست سلامت برای طرحهای کلان توسعهای.
5-2- ارتقاء شاخصهای سلامت برای دستیابی به جایگاه اول در منطقه آسیای جنوب غربی.
6-2- اصلاح و تکمیل نظامهای پایش، نظارت و ارزیابی برای صیانت قانونمند از حقوق مردم و بیماران و اجرای صحیح سیاستهای کلی.
3- ارتقاء سلامت روانی جامعه با ترویج سبک زندگی اسلامی - ایرانی، تحکیم بنیان خانواده، رفع موانع تنش آفرین در زندگی فردی و اجتماعی، ترویج آموزشهای اخلاقی و معنوی و ارتقاء شاخصهای سلامت روانی.
4 - ایجاد و تقویت زیرساختهای مورد نیاز برای تولید فرآوردهها و مواد اولیه دارویی، واکسن، محصولات زیستی و ملزومات و تجهیزات پزشکی دارای کیفیت و استاندارد بینالمللی.
5 - ساماندهی تقاضا و ممانعت از تقاضای القائی و اجازه تجویز صرفاً بر اساس نظام سطحبندی و راهنماهای بالینی، طرح ژنریک و نظام دارویی ملی کشور و سیاستگذاری و نظارت کارآمد بر تولید، مصرف و واردات دارو، واکسن، محصولات زیستی و تجهیزات پزشکی با هدف حمایت از تولید داخلی و توسعه صادرات.
6- تأمین امنیت غذایی و بهرهمندی عادلانه آحاد مردم از سبد غذایی سالم، مطلوب و کافی، آب و هوای پاک، امکانات ورزشی همگانی و فرآوردههای بهداشتی ایمن همراه با رعایت استانداردهای ملی و معیارهای منطقهای و جهانی.
7- تفکیک وظایف تولیت، تأمین مالی و تدارک خدمات در حوزه سلامت با هدف پاسخگویی، تحقق عدالت و ارائه خدمات درمانی مطلوب به مردم به شرح ذیل:
1-7- تولیت نظام سلامت شامل سیاستگذاریهای اجرایی، برنامه ریزیهای راهبردی، ارزشیابی و نظارت توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی.
2-7- مدیریت منابع سلامت از طریق نظام بیمه با محوریت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و همکاری سایر مراکز و نهادها.
3-7- تدارک خدمات توسط ارائه کنندگان خدمت در بخشهای دولتی، عمومی و خصوصی.
4-7- هماهنگی و ساماندهی امور فوق مطابق ساز و کاری است که قانون تعیین خواهد کرد.
8- افزایش و بهبود کیفیت و ایمنی خدمات و مراقبتهای جامع و یکپارچه سلامت با محوریت عدالت و تأکید بر پاسخگویی، اطلاع رسانی شفاف، اثربخشی، کارآیی و بهرهوری در قالب شبکه بهداشتی و درمانی منطبق برنظام سطح بندی و ارجاع از طریق:
1-8- ترویج تصمیمگیری و اقدام مبتنی بر یافتههای متقن و علمی در مراقبتهای سلامت، آموزش و خدمات با تدوین استانداردها و راهنماها، ارزیابی فناوریهای سلامت، استقرار نظام سطحبندی با اولویت خدمات ارتقاء سلامت و پیشگیری و ادغام آنها در نظام آموزش علوم پزشکی.
2 -8 - افزایش کیفیت و ایمنی خدمات و مراقبتهای سلامت با استقرار و ترویج نظام حاکمیت بالینی و تعیین استانداردها.
3-8- تدوین برنامه جامع مراقبتی، حمایتی برای جانبازان و جامعه معلولان کشور با هدف ارتقاء سلامت و توانمندسازی آنان.
9- توسعه کمی و کیفی بیمههای بهداشتی و درمانی با هدف:
1-9- همگانی ساختن بیمه پایه درمان.
2-9- پوشش کامل نیازهای پایه درمان توسط بیمهها برای آحاد جامعه و کاهش سهم مردم از هزینه های درمان تا آنجا که بیمار جز رنج بیماری، دغدغه و رنج دیگری نداشته باشد.
3-9- ارائه خدمات فراتر از بیمه پایه توسط بیمه تکمیلی در چارچوب دستورالعملهای قانونی و شفاف به گونهای که کیفیت ارائه خدمات پایه درمانی همواره از مطلوبیت لازم برخوردار باشد.
4-9- تعیین بسته خدمات جامع بهداشتی و درمانی در سطح بیمههای پایه و تکمیلی توسط وزارت بهداشت و درمان و خرید آنها توسط نظام بیمهای و نظارت مؤثر تولیت بر اجرای دقیق بستهها با حذف اقدامات زاید و هزینههای غیرضروری در چرخه معاینه، تشخیص بیماری تا درمان.
5-9- تقویت بازار رقابتی برای ارائه خدمات بیمه درمانی.
6-9- تدوین تعرفه خدمات و مراقبتهای سلامت مبتنی بر شواهد و بر اساس ارزش افزوده با حق فنی واقعی یکسان برای بخش دولتی و غیردولتی.
7-9- اصلاح نظام پرداخت مبتنی بر کیفیت عملکرد، افزایش کارآیی، ایجاد درآمد عادلانه و ترغیب انگیزههای مثبت ارائه کنندگان خدمات و توجه خاص به فعالیتهای ارتقاء سلامت و پیشگیری در مناطق محروم.
10- تأمین منابع مالی پایدار در بخش سلامت با تأکید بر:
1-10- شفاف سازی قانونمند درآمدها، هزینهها و فعالیتها.
2-10- افزایش سهم سلامت، متناسب با ارتقاء کیفیت در ارائه خدمات بهداشتی و درمانی، از تولید ناخالص داخلی و بودجه عمومی دولت به نحوی که بالاتر از میانگین کشورهای منطقه باشد و اهداف سند چشمانداز تحقق یابد.
3-10- وضع عوارض بر محصولات و مواد و خدمات زیانآور سلامت.
4-10- پرداخت یارانه به بخش سلامت و هدفمندسازی یارانههای بهداشت و درمان با هدف تأمین عدالت و ارتقاء سلامت بویژه در مناطق غیربرخوردار و کمک اختصاصی به اقشار نیازمند و دهکهای پایین درآمدی.
11- افزایش آگاهی، مسؤولیت پذیری، توانمندی و مشارکت ساختارمند و فعالانه فرد، خانواده و جامعه در تأمین، حفظ و ارتقاء سلامت با استفاده از ظرفیت نهادها و سازمانهای فرهنگی، آموزشی و رسانهای کشور تحت نظارت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی.
12- بازشناسی، تبیین، ترویج، توسعه و نهادینه نمودن طب سنتی ایران.
1-12- ترویج کشت گیاهان دارویی تحت نظر وزارت جهاد کشاورزی و حمایت از توسعه نوآوریهای علمی و فنی در تولید و عرضه فرآوردههای دارویی سنتی تحت نظر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی.
2-12- استاندارد سازی و روزآمد کردن روشهای تشخیصی و درمانی طب سنتی و فرآوردههای مرتبط با آن.
3-12- تبادل تجربیات با سایر کشورها در زمینه طب سنتی.
4-12- نظارت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بر ارائه خدمات طب سنتی و داروهای گیاهی.
5-12- برقراری تعامل و تبادل منطقی میان طب سنتی و طب نوین برای همافزایی تجربیات و روشهای درمانی.
6-12- اصلاح سبک زندگی در عرصه تغذیه.
13- توسعه کیفی و کمی نظام آموزش علوم پزشکی به صورت هدفمند، سلامت محور، مبتنی بر نیازهای جامعه، پاسخگو و عادلانه و با تربیت نیروی انسانی کارآمد، متعهد به اخلاق اسلامی حرفهای و دارای مهارت و شایستگیهای متناسب با نیازهای مناطق مختلف کشور.
14- تحول راهبردی پژوهش علوم پزشکی با رویکرد نظام نوآوری و برنامه ریزی برای دستیابی به مرجعیت علمی در علوم، فنون و ارائه خدمات پزشکی و تبدیل ایران به قطب پزشکی منطقه آسیای جنوب غربی و جهان اسلام.
[ دوشنبه 93/1/18 ] [ 1:54 عصر ] [ باران ]
[ نظرات () ]
فیلم "چ" به خاطر داشتن یک کارگردان انقلابی نتوانست در میان اپوزیسیون مورد توجه واقع شود و این فیلم در فاصله کوتاهی مورد نقد تعداد زیادی از شبکه های اپوزیسیون قرار گرفت.
![]() اگرچه فیلم «چ» به خاطر مسائل حاشیه ای نتوانست به عنوان بهترین فیلم در جشنواره فجر انتخاب شود؛ اما این فیلم بعد از گذشت یک هفته از اکران آن در سینماهای تهران 90 میلیون تومان فروش داشت. فیلم "چ" به خاطر داشتن یک کارگردان انقلابی نتوانست در میان اپوزیسیون مورد توجه واقع شود و این فیلم در فاصله کوتاهی مورد نقد تعداد زیادی از شبکه های اپوزیسیون قرار گرفت. این درحالی بود که فرزندان شهدا و تعداد زیادی از دانشجویان در مراسم های مختلف از ابراهیم حاتمی کیا به خاطر ساخت این فیلم تشکر کردند. همچنین سردار "احمد حق طلب" رئیس سازمان حفظ و نشر آثار دفاع مقدس در سپاه و بسیج از تمجید رهبر معظم انقلاب از فیلم "چ" خبر داد و اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار اخیرشان با مسئولین راهیان نور کل کشور از فیلمی که اخیرا در خصوص حادثه پاوه ساخته شده بود، تجلیل به عمل آورند. وی افزود: ایشان تاکید داشتند که بازگویی حوادث مهم دفاع مقدس در شرایط فعلی، بسیار ارزشمند و قابل تقدیر است و فیلم "چ" به خوبی توانست که ابعاد اتفاقات آن روزهای پاوه و ایثارگریها و دلاورمردیهای مردم را به تصویر بکشد. علیرضا قزوه مدیر دفتر آفرینشهای ادبی حوزه هنری گفت: «چ» یک کار باارزش در زمینه سینمای دفاع مقدس و معرفی شخصیت شهید چمران است، این فیلم بهنظر من بسیار پختهتر، پرمایهتر و پرافتخارتر است نسبت به فیلمی که بهموازات آن در حال اکران است. وی ادامه داد: «چ» چند سر و گردن بالاتر از «معراجیها» است. با توجه به اینکه جامعه ما که بارها نشان داده رویکردش به فیلمهایی با محتوا و ساختار قوی است، انتظار میرفت در گیشه نیز فیلم حاتمیکیا مقام نخست را کسب کند، اما آمارها حکایت از این دارد که معراجیها در گیشه رقم بالایی دارد، این فیلم نیز بهنوبه خود فیلم بدی نیست، اما در قیاس با «چ» بسیار عقب است، «چ» یک استثنا در سینمای دفاع مقدس ما است، فیلمی بسیار زیبا با روایتی قوی و پخته از شهید چمران. محمد کرمی راد از فرماندهان نظامی سالهای دفاع مقدس در مناطق عملیاتی غرب و همرزم شهید چمران فیلم "چ" را یک روایت دهه نودی از سالهای دفاع مقدس عنوان کرد و افزود: روایت حاتمی کیا از حضور چمران در پاوه یک نگاه منحصر به فرد است که علاوه بر یک بینش مستند به انچه که به وقوع پیوسته است یک کار حرفه ای بر مبنای ساختارهای سینمای حماسی را ارائه می کند. این همرزم شهید چمران گفت: ورود چمران به پاوه با مخاطرات زیادی همراه بود به طوری که ضد انقلاب هلی کوپتر حامل چمران را دو بار مورد اصابت قرار داد. شاید خود عناصر ضد انقلاب نیز می دانستند که یک سپاه در هلیکوپتر حامل چمران سنگر گرفته است. شاید فیلم "چ" در جای خود به عنوان اولین فیلمی که قطعه کوتاهی از زندگی یک شهید را نشان می داد به خوبی توانست مخاطبان را جذب کند اما موضوع اصلی این است استقبال گسترده از این فیلم درس خوبی به مسئولین سینمایی کشور داد. استقبال گسترده از فیلم "چ" نشان داد که جوانان و نسل امروز بیشتر از هر زمان تشنه دریافت روایت دفاع مقدس به شکل الگو گیری از شهدا و فرماندهان بزرگ 8 سال جنگ تحمیلی هستند. تاریخ سینمای ایران بیشتر شاهد ساخت فیلم های طنز از سوی سینما برای 8 سال دفاع مقدس بود تا بتواند از این طریق مخاطبان خود را پیدا کند اما این بار فیلم "چ" به صورت کاملاً جدی و در برداشتی کوتاه از 2 روز زندگی شهید چمران توانست به خوبی مخاطبان خود را جذب کند و فرش فوق العاده ای را در همان روزهای ابدایی داشته باشد. هرچند که این فیلم به بیان رشادت های شهید چمران پرداخته بود و نتوانست رشادت های دیگر شهدا در منطقه پاوه را به تصویر بکشد؛ اما همین برش کوتاه مورد تشویق و تقدیر بسیاری از خانواده های شهدا قرار گرفت. امید است مسئولین سینمایی کشور این روش فیلم سازی را بیشتر مورد حمایت قرار دهند تا زندگی نامه شهدا و شرح رشادت های آنها به صورت عملی به تصویر کشیده شود و جوانان بتوانند از این طریق با گرفتن الگو از شهدا، در مسیر اعتلای انقلاب قدم بردارند. وی افزود: حاتمی کیا با ظرافت خاصی نبوغ چمران را به تصویر کشده است و به خوبی تغییر معادلات با حضور چمران در پاوه را به تصویر می کشد. شهید چمران با دانش نظامی خاصی از اندک نیروهای در اختیار بیشترین بهره را برد. ![]() رئیس اسبق پژوهشکده امنیتی و دفاعی کشور خاطر نشان کرد: گاهی اوقات برخی از صحنه های دفاع مقدس در هیچ قالبی قابل بیان نیست. یکی از این صحنه های عجیب انهدام و سقوط هلی کوپتر حامل مجروحان در پاوه بود که به دستور چمران از زمین بلند شد. وی ادامه داد: شهید چمران در ده دقیقه ای که دستور بلند شدن هلی کوپتر و انتقال مجروحان را داد تا زمانی که بالگرد سقوط کرد و تیغه آن باعث دونیم شدن یک نفر و قطع سر یکی دیگر از افراد شد آن چنان بر افروخته شد که نمی شود گفت او چه لحظات سختی را تحمل کرد اما این صحنه به کمک خلاقیت حاتمی کیا و بهره گیری از فنون روز تولید تصویر به خوبی به تصویر کشیده است. کرمی راد خاطر نشان کرد: مناجات های عارفانه چمران در چهره او دیده می شد. او از روز که در ژاندرمری با ضد انقلاب مذاکره کرد و مهلت خواست تا زمانی که امام حکم جهاد دادند بی صدا در حال مناجات بود و ما این را از چهره او می خواندیم. چمران اشک های رزمندگانی که مجروحین را از شهر تخلیه می کردند را با مناجات های همراه با سکوت خود درک می کرد. او گفت که این حکم امام پاوه را آزاد کرده است. کرمی راد در پایان خاطر نشان کرد: اگر می بینید که اشتیاق برای دیدن فیلم چمران در میان مردم موج می زد بدانید که مناجات های خالصانه چمران با تلاش خالصانه عوامل فیلم ممزوج شده و مردم را پای تصویر می نشاند. منبع: دانا [ یکشنبه 93/1/17 ] [ 12:45 عصر ] [ باران ]
[ نظرات () ]
![]() [ جمعه 93/1/15 ] [ 7:16 عصر ] [ باران ]
[ نظرات () ]
|
|
[ طراح قالب : پیچک ] [ Weblog Themes By : PIcHaK.NeT ] |