یک فنجان بصیرت
چه فرقی می کند.
درعصر ارتباطات نفس بکشم یا قرون وسطا.
وقتی خبری ازتو نباشد.
دوره جاهلیت است.
اللهم عجل لولیک الفرج ....
|
همواره برای حل معضلهای اجتماعی میبایست زمینههای پیدایش آن را رفع نمود. و الا درمان در حدّ مُسکّن، نقش ایفا خواهد کرد و بیمار به مرور خواهد مرد. غفلت از زمینهها و عدم پردازش و رفع منابع تغذیه یک معضل، در سطح اجتماعی مصیبتبار است.
![]() حیا و عفاف نمیتواند با امر قضائی و انتظامی به انسان تحمیل شود، بلکه حاصل تربیت و اندیشه ورزی است. شاید بتوان از طریق قضایی و انتظامی مظاهر توسعه و تبلیغ نابهنجاری را از سطح شهر برچید و بعنوان آرامبخش مدت دار این امر لازم به نظر برسد، اما تا وقتی جریان نرمی حیا و ملاحظات اخلاقی را میخواهد از بین ببرد، بدون حرکت نرم متقابل در قالب تربیت و اندیشه، حرکت انتظامی و قضایی تنها عوارض سرکوب را در قربانیان بدحجابی، بهجای خواهد گذاشت و موضوع را درمان نخواهد کرد.
همواره برای حل معضلهای اجتماعی میبایست زمینههای پیدایش آن را رفع نمود. و الا درمان در حدّ مُسکّن، نقش ایفا خواهد کرد و بیمار به مرور خواهد مرد. غفلت از زمینهها و عدم پردازش و رفع منابع تغذیه یک معضل، در سطح اجتماعی مصیبتبار است.
برای سالم سازی محیط و افراد از بی حجابی و بد حجابی باید به سراغ علل و عوامل به وجود آورنده آن رفت و آنها را شناخت ، بنابراین راه های مبارزه با بی حجابی و بد حجابی در امور زیر خلاصه می شوند: 1-جایگزینی اصالت فرهنگی به جای تغافل فرهنگی و نیز مبارزه بی امان با استعمار غرب و غرب زدگی و قطع دستهای آلوده و پلید آنها که به سوی کشورهای اسلامی دراز شده اند. 2-آگاهی بخشی در مورد تقسیم آزادی به آزادی صحیح و غلط و سوق دادن انسان ها به خصوص نسل جوان به گزینش آزادی صحیح و مفید نه آزادی غلط و زیان بخش،مسئولیت مهم این کار به عهده آموزش و پرورش و رسانه های گروهی است که در تفهیم این موضوع نقش بسزایی خواهند داشت. 3-تقویت باور های فکری و عملی زنان بر این اساس که حجاب اسلامی هرگز در مورد کار و تلاش در عرصه های مختلف فرهنگی دست و پا گیر نمی باشد، چنانکه این مسئله عملا در جمهوری اسلامی ایران دیده می شود. 4-تربیت و تزکیه نفوس با برنامه های اخلاق اسلامی ، ارضاء و اشباع هوس ها و غرائز از راه های صحیح و معقول اسلامی(ازدواج). 5-نشان دادن ارزش های والا و راستین انسانی و اسلامی و جایگزین کردن آنها به جای ارزش های کاذب. 6-نشان دادن الگوهای کامل و سالم و جایگزینی آنها به جای الگو های دروغین.مثلا گزینش الگوهایی همچون حضرت فاطمه (س) ، حضرت مریم و حضرت زینب و …نه گزینش رقاصه های بی بند و بار به عنوان الگو و سرمشق.در این ارتباط باید به تقویت ایمان پرداخت و بذر ایمان و فرآورده های آن را در قلوب زنها پاشید و دروغین بودن شخصیت های کاذب غربی را به صورت یک باور حقیقی در درون آنها استوار ساخت. 7-تقویت اعتماد به نفس و استدلال فکری و دوری از خود باختگی و آگاهی های لازم نیز از راه های موثری است که انسان را از انحراف و تقلید های کورکورانه می رهاند و در نتیجه از پیامدهای شوم آن از جمله بی حجابی رهایی می بخشد. 8-احیای فرهنگ اصیل ایرانی در پرتو شناخت ارکان فرهنگ اسلام و عمل کردن به آن که سبب می گردد زن از ظاهر گرایی به درون گرایی درآید و از جلوه گری ظاهری و فریبنده دوری جوید. 9-تقویت نیروی فکر و فراخوانی زنان به تفکر و تعقل و تجزیه و تحلیل منطق که موجب استقلال فکری می گردد.چنین روحیه ای قطعا نقش بار دارندگی مهمی در دوری از ناهنجاری ها خواهد داشت و نیز تقویت اراده در پرتو ایمان و اعتقاد به خدا تا حد زیادی موجب نجات انسان از پرتگاه ها می گردد و او را در برابر هجوم یا شبیخون فرهنگ منحط غرب می رهاند. منبع: مفا آنلاین [ شنبه 92/6/23 ] [ 12:14 عصر ] [ باران ]
[ نظرات () ]
|
|
[ طراح قالب : پیچک ] [ Weblog Themes By : PIcHaK.NeT ] |