یک فنجان بصیرت
چه فرقی می کند.
درعصر ارتباطات نفس بکشم یا قرون وسطا.
وقتی خبری ازتو نباشد.
دوره جاهلیت است.
اللهم عجل لولیک الفرج ....
|
در این دیدار اوباما به نتانیاهو اطمینان می دهد که در صورت لزوم امریکا برای جلوگیری از مسلح شدن ایران به سلاح هسته ای از گزینه جنگ استفاده خواهد کرد.
دکتر «حسن روحانی»، رئیس جمهوری ایران، روز چهارشنبه (10 مهر) بود که در پایان جلسه هیئت دولت درجمع خبرنگاران در واکنش به سخنان تند «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی که روز سه شنبه در مجمع عمومی سازمان ملل برضد جمهوری اسلامی ایران و شخص حسن روحانی سخن گفته بود گفت: « اینکه یک رژیم تجاوزگر در منطقه نسبت به جمهوری اسلامی ایران با لحن درشت صحبت کند نباید ناراحت شویم. ماتوقعی غیر از این از اسرائیل نداریم.»
« به هر حال اسرائیلیها وقتی میبینند که شمشیرشان کند شده و منطق در جهان حاکم میشود و ندای صلح ملت ایران که همیشه به دنبال صلح بوده و دنبال تجاوز و جنگ نبوده بهتر به گوش جهانیان میرسد حتما ناراحت و عصبانی میشوند و اسرائیلیها از روز اول انتخابات لحن بسیار تندی نسبت به مردم و من که خادم ملت و نماینده مردم هستم اتخاذ کرده اند».
روز سه شنبه نتانیاهو درسخنرانی اش در مجمع عمومی سازمان ملل علیه ایران به جامعه جهانی اعلام خطر کرد و نوک تیز حملات خود را به سوی حسن روحانی رئیس جمهوری ایران نشانه گرفت. نتانیاهو بار دیگر رئیس جمهوری ایران را با عبارت آشنای «گرگ در لباس گوسفند» توصیف کرد و خوش برخوردی او را با رهبران غربی «مکر و خدعه» برای « تحمیق جهان»، هم زمان با پیش بردن برنامه تسلیحات اتمی توصیف کرد.
او گفت امریکا نباید گول ظاهر میانه روی رهبری جدید را بخورد. او خواستار ادامه تحریم ها شد و گفت که اسرائیل وعده رئیس جمهور جدید در مورد عدم دستیابی به سلاح هسته ای را باور نکرده است.
نتانیاهو تاکید کرد که اسرائیل نباید به ایران اجازه تولید سلاح هسته ای بدهد، حتی اگر این به قیمت حمله نظامی یک جانبه باشد. نتانیاهو گفت: «می خواهم جای هیچ شبهه ای باقی نگذارم. اسرائیل به ایران اجازه دستیابی به سلاح اتمی نمی دهد. و اگر اسرائیل مجبور شود که به تنهایی بایستد، به تنهایی خواهد ایستاد».
او همچنین تهران را به حمایت از حملات تروریستی و ترویج ناامنی در دیگر کشورهای خاورمیانه متهم کرد. ایران ادعاهای نتانیاهو را «ناشی از عصبانیت» توصیف کرد و تاکید کرد که ایران به هیچ وجه قصد تولید سلاح هسته ای ندارد. ودرعین حال افزود که دربرابر حمله نظامی ساکت نمی نشیند.
اما آنچه از میان سخنان نتانیاهو و واکنش حسن روحانی به این لحن گستاخانه، برای جامعه جهانی که در هفته های گذشته اخبار تماس تلفنی روحانی و اوباما و دیدار وزیر خارجه ایران و آمریکا را دنبال می کردند، مهم بود، اظهارات رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا در دیدار با نخست وزیر رژیم صهیونیستی بود که بعد از تماس تلفنی با روحانی ایراد می شد.
در این دیدار اوباما به نتانیاهو اطمینان می دهد که در صورت لزوم امریکا برای جلوگیری از مسلح شدن ایران به سلاح هسته ای از گزینه جنگ استفاده خواهد کرد.
واکنش ایران به اوباما
ظریف در پست توئیتری خود نوشت «پرزیدنت اوباما باید برای پیش برد اعتمادسازی دو سره ثبات داشته باشد. تزلزل و تذبذب، اعتمادسازی را تخریب و اعتبار امریکا را مخدوش می کند.» آقای ظریف در فیسبوک خود که درآن به فارسی می نویسد نیز نوشت:« اجازه نخواهیم داد که نتانیاهو آینده مذاکرات ما راتعیین کند».
در همان روز «مرضیه افخم» سخنگوی وزارت خارجه ایران نیز گفت: «امروز آمریکا در مقابل آزمون بزرگی قرار دارد تا نشان دهد که چه میزان توان ایستادگی و مقاومت در مقابل جنگ طلبان دارد، هرچه این توان بیشتر باشد امکان تعامل با آمریکا و حرکت به سمت رویکردهای سازنده قابل بررسی خواهد بود». او افزود:«ما همچنان انتظار داریم که مقامات آمریکا بر اساس سیاست واقعبینانه با جمهوری اسلامی رفتار و با تکریم با ملت بزرگ ایران صحبت کنند».
خانم افخم سخنان نتانیاهو را «ناشی از فشار رژیم صهیونیستی به دلیل منزوی شدن و عصبانیت این رژیم از اینکه سیاستهای دولت اعتدال در سطح جهانی پذیرفته شده، دانست».
«صدای آمریکا» رسانه دولتی این کشور نوشت: خبرگزاری فارس نزدیک به سپاه پاسداران روز چهارشنبه در مقاله ای با عنوان «کمکی که نتانیاهو به ما کرد» با انتقاد از سخنان اوباما نوشت «اعتماد به امریکایی ها یک سراب و یک آرزوی دست نیافتنی» است.
این مقاله می نویسد: «اگر نتانیاهو به نیویورک نمی رفت ماباید سال ها تلاش می کردیم تا عدم صداقت اوباما و گردانندگان اصلی سیاست خارجی آمریکا را در قبال ایران معرفی کنیم».
اما رئیس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی گفت« نتانیاهو نام خود را به عنوان یک جنگ طلب ثبت کرد». حسن فیروزآبادی حربه گزینه نظامی را در جهان امروز کند، کهنه و زنگ زده دانست.
واکنش کاخ سفید به توییتر ظریف به نوشته روزنامه «واشینگتن اگزمینر» (Washington Examiner) کاخ سفید سخنان ظریف در توییتر را بی جواب نگذاشت. وزیر خارجه ایران نوشته بود: «تصور رئیسجمهور اوباما مبنی بر اینکه ایران به واسطه تهدیدها و تحریمهای غیرقانونی مذاکره میکند، توهین به یک ملت، رفتاری متکبرانه و غلط است.»
«جی کارنی» سخنگوی کاخ سفید روز سه شنبه در تلاش برای کاستن از هرگونه تنش جدید در روابط ایران و امریکا در برابر خبرنگاران از تحریم ها دفاع کرد و گفت: «بخشی از تحریم ها هم به نوبه خود در رساندن ما به وضعیتی که امروز در آن هستیم کارساز بوده. که این با روی کار آمدن دولت جدیدی در ایران که به انجام مذاکرات و یافتن راه حل دیپلماتیک برای این مسئله تمایل نشان می دهد، انجام شده است». او افزود: «اگرچه کلمات معانی را می رسانند اما عمل معنا دارتر است». اشاره او به مذاکرات آینده گروه 5 + 1 با ایران بود.
اما در این میان روزنامه لبنانی دیلی استار (dailystar) با انتشار مقاله ای نظر متفاوتی در خصوص رابطه رژیم صهیونیستی و آمریکا در خصوص ایران ارائه می دهد.
«رامی خوری» در مقاله ای با عنوان «دوران بحران در روابط آمریکا و اسرائیل» در این روزنامه لبنانی نوشت:
به نوشته رامی خوری:«در حال حاضر فوری ترین مسئله آمریکا نه سرنوشت فن آوری هسته ای ایران است و نه منافع استراتژیکی آن. در ماه های آینده شاید شاهد نوعی بازسنجی روابط آمریکا و اسرائیل باشیم به صورتی که سیاست گذاری واشنگتن در منطقه خاورمیانه چنان تنظیم شود که به جای آن که به دستور، یا از ترسِ، اسرائیل و مدافعانش در واشنگتن باشد، توسط منافع ملی آمریکا تعیین شود. و این می تواند تولد خاورمیانه جدیدی باشد که قدمش برای همه، و از جمله اسرائیل، فرخنده است».
واکنش های غربی به سخنان نتانیاهو خبرگزاری های غربی بیش از آن که به سخنان باراک اوباما بپردازند در تیترهای خود به سخنرانی نتانیاهو واکنش نشان دادند. وال استریت ژورنال (The Wall Street Journal) نوشت که نخست وزیر اسرائیل، امریکا را به خاطر نزدیک شدن به ایران سخت سرزنش کرد.
نیویورک تایمز (The New York Times) نیز نوشت نتانیاهو به خرابکاری در قبال تلاش های اوباما در مورد ایران دست زده است. این روزنامه آمریکایی سخنان نخست وزیر اسرائیل را تهاجمی خواند.
سخنان نتانیاهو در میان تحلیل گران و رسانه های صهیونیستی نیز با واکنش هایی روبرو شد.
روزنامه اسرائیلی چپ گرای هاآرتص (Haaretz) سخنان نتانیاهو را جنگ طلبانه توصیف کرد و تحلیل گران این روزنامه در این باره چنین نظر دادند:
اری شاوی، تحلیل گری دیگر می گوید: «در سخنان نتانیاهو، خطر حمله نظامی اسرائیل، به رغم اعلان غیرنمایشی آن، بار دیگر به صحنه بازگشت».
خمی شالف، نوشت:«صدای رسای نتانیاهو در محکوم شمردن خواست های اتمی ایران با گوش های بسته روبرو شد. نتانیاهو در گوشه رینگ گیر افتاده است در حالی که نورافکن ها بر روحانی درنقطه مرکزی صحنه، و به عنوان رهبر خارجی «قهرمان» سال 2013 می تابد».
یوسی ورتر نوشته است: «سخنان نتانیاهو بسیار خشک، بی احساس و قابل پیش بینی بود به طوری که چیزی از آن به یاد نمی ماند. بسیارخوب. نخست وزیرمان ایران را تهدید به حمله نظامی می کند. آخر چیزی بگویید که تابه حال نشنیده باشیم.»
باراک راوید سخنان نتانیاهو را نامید کننده و ملال آور توصیف کرده و آن را به صدای صفحه ای خط افتاده تشبیه کرده است. او نوشته است:« با تهدید به حمله نظامی یک جانبه به ایران نخست وزیر نشان داد که از نظر دیپلماسی ناتوان است و به پیوستن به قدرت های غربی برای یافتن استراتژی ای مشترک تمایلی ندارد».
روزنامه یدیوت احرونوت (ynetnews) که پرفروش ترین روزنامه اسرائیل شناخته می شود، در ستون انتخاب سردبیر نوشت: اگر افرادی مانند پوتین و اسد توانستند اوباما را فریب دهند، ایرانیان قطعا همین کار را می توانند بکنند.
تحلیل گر دیگری در همین ستون نوشت: «اسرائیل به جای تحمیل عقیده خود باید محتاطانه تغییر لحن ایرانیان را بپذیرد. او بیرون رفتن هیئت اسرائیلی را از سالن مجمع عمومی به هنگام سخنرانی حسن روحانی «اگرنه احمقانه، که نالازم» می شمارد. اریلا رینگل-هوفمان می پرسد چرا هرگاه یکی از دشمنان ما ادعا می کند هولوکاست افسانه است اسرائیل آن را علم می کند و به گوشه و کنار دنیا می برد تا آن را نوعی لقلقه زبان بدانند. اما اگر یکی از همین رهبران بگوید که خواستار مذاکره و رسیدن به توافق است، نخست وزیران اسرائیل نسل اندر نسل فورا این گونه نظرها را خوار و خفیف می کنند. منبع: جام نیوز [ شنبه 92/7/13 ] [ 1:10 صبح ] [ باران ]
[ نظرات () ]
|
|
[ طراح قالب : پیچک ] [ Weblog Themes By : PIcHaK.NeT ] |