یک فنجان بصیرت
چه فرقی می کند.
درعصر ارتباطات نفس بکشم یا قرون وسطا.
وقتی خبری ازتو نباشد.
دوره جاهلیت است.
اللهم عجل لولیک الفرج ....
|
این روزها فروشگاهها و مغازه ها برای فروش بیشتر اجناس خود از جذابیت زنان فروشنده و تبلیغ کننده استفاده می کنند.
گروه جامعه«تیتریک»؛ انسان موجودی است که نیازمند روابط اجتماعی می باشد و بدون حضور در اجتماع هیچ گاه از عهده پاسخگوئی به خواسته های متنوع زندگی خود برنمی آید.
اسلام از هر گونه افراط و تفریطی به دور است و هیچ محدودیتی برای حضور زنان در عرصه های مختلف سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی قائل نشده است زیرا زنان، رهبران اولیه هدایت فکری، اعتقادی و عاطفی جامعه هستند لذا حضور زنان در اجتماع باید بر محور اصول و آداب و قوانین و روابط خاصی تنظیم شود . بهانة حضور در عرصة فعالیت های اجتماعی جهت تداوم مسئولیت ها نباید باعث انحطاط شأن و منزلت انسانی زنان گردد و بی بندوباری و فساد اخلاقی را دامن زند وباعث فرو پاشی نظام خانواده گردد.
این روزها فروشگاهها و مغازه ها برای فروش بیشتر اجناس خود از جذابیت زنان فروشنده و تبلیغ کننده استفاده می کنند.
تقریباً در هر مغازه، بوتیک، کافی شاپ، و کافی نت و رستوران فردیس حضور زنان که غالب آنها را دختران جوان تشکیل می دهند قابل مشاهده است آنها نه تنها به شغل هایی برخلاف تخصص تحصیلی خود روی می آوردند بلکه در بسیاری مواقع دیده شده به شغل های کاذب یا شغلی برخلاف شأن یک زن هم گرایش پیدا می کنند!آن هم در ازای حقوق بسیار ناچیز و کم ! از آنجا که تامین مخارج زندگی بر عهده زنان نیست و آنها در بیشتر مواقع صرفا برای حضور در اجتماع و سرگرمی یا استقلال مالی به کار در خارج از خانه روی میآورند.
می توان علت آن را از یک سو در دستمزد کم، عدم توقع مزایای شغلی، عدم اعتراض به شرایط سخت کاری، نحوه ارتباط برقرار کردن با ارباب رجوع و ابزار بودن جهت جذب مشتری ... و از سوی دیگر داشتن توقعات کمتر زنان نسبت به مردان در ارائه خدمات کاری ، نام برد که همین امر باعث می شود کارفرمایان بیشتر به سمت استخدام زنان روی آورند.
اغلب با متن "به یک فروشنده ترجیحا خانم حتما مجرد، یک خانم با روابط عمومی بالا و ظاهری آراسته، یک خانم جوان 20ساله... نیازمندیم " در سر در فروشگاه ها و کافی شاب ها مواجه شده ایم !
ولی چرا ترجیحا خانم؟ ،چرا جوان؟ چرا مجرد؟چرا ظاهری آراسته؟
چرا شغل مورد نظر با ظاهر او پیوندی عجیب و غریب باید داشته باشد؟ و جالب اینکه، چرا تمام وقت؟
به همین علت است که دختر جویای کار باید ساعتی را صرف بزک ظاهر خود کرده و هنگام معرفی خود به شخص مسئول تمام تلاشش را برای نشان دادن روابط عمومی بالا به خرج دهد.کاری که برای آنها یک عادت می شود دیگر بدون آراستن ظاهر، اعتماد به نفس خروج از منزل را ندارد.
زن می تواند فرضا یک دکتر، یک محقق و یا استاد دانشگاه و حتی یک معمار موفق باشد اما نباید با ابزار قرار دادن خود، صندوقدار یک رستوران و فروشنده بزک کرده یک مغازه کوچک باشد. زیرا زن در یک جامعه مسلمان با پذیرش چنین شغلهایی بی شک مورد آسیب جدی قرار می گیرد.
براستی علت استفاده از زنان و دختران جوان برای امور فروشندگی و منشیگری چیست و چرا مدیران کمتر علاقهمند به استخدام مردان برای این امور هستند؟!
می توان گفت کار فروشندگی و منشی گری نیاز به ارتباط و روابط عمومی قوی دارد و ملایمت در رفتار و سخن را میطلبد و از سوی دیگر در سیطرهی کامل مدیران خواهد بود ، لذا کارفرمایان و مدیران جهت رونق گرفتن کار خود غالبا از زنان و دختران جوان استفاده ابزاری می کنند.
رهبر معظم انقلاب ضمن اشاره به اینکه منشیگری زنان اغلب با تسلط مردانه همراه بوده است ، با منشی شدن زنان و دختران مخالفت داشته و میفرمایند:
«جاذبه جنسی یکی از بزرگترین دامهاست؛ مراقب باشید! من با کسانی که بهعنوان بهکارگیری زن، منشی زن استخدام میکنند، مخالفم. زنان در دستگاهها مختلف این همه کارهای خوب دارند انجام میدهند و مدیریتهای خیلی خوب انجام میدهند. بزرگترین مشکل هم آن حالت سیطره مردانه بر زن است. این را بهخصوص زنها بیشتر باید بدانند. و لا تخضعن بالقول فیطمع الذی فی قلبه مرض؛ در قرآن میگوید، برای اینکه مرد ـ که جنس متجاوز و شروعکننده است ـ قدرت پیدا نکند، زن نباید در مقابل او خضوع کند؛ خضوع در زبان و سخن گفتن. میبینیم اینها اسرار است و در اینها رازهای بزرگ هست؛ اما ما متأسفانه همینطور غافل از اینها عبور میکنیم و نمیفهمیم. ابزار، یعنی وسیله مردم برای رفتن بهسمت گناه؛ آن حالت تجاوزطلبی و افزون خواهی و اقدام و ابتکار اوست؛ ابزار زن و کمک زن در رفتن بهسمت گناه، حالت وادادگی و خضوع و تواضع اوست؛ لذا تکبر حرام است؛ اما برای زنها در مقابل مرد بیگانه، جزو چیزهایی ممدوح است که متکبر باشند. این حالت در بعضی از مشاغل به کلی از بین میرود؛ مثل همین منشیگری و مستخدم بودن زن. غیر از تسلط مردانه، چنین حالتی وجود ندارد. در منشیگری، ازاینقبیل وجود دارد .
[ سه شنبه 92/7/16 ] [ 11:57 صبح ] [ باران ]
[ نظرات () ]
|
|
[ طراح قالب : پیچک ] [ Weblog Themes By : PIcHaK.NeT ] |