یک فنجان بصیرت
چه فرقی می کند.
درعصر ارتباطات نفس بکشم یا قرون وسطا.
وقتی خبری ازتو نباشد.
دوره جاهلیت است.
اللهم عجل لولیک الفرج ....
|
در دیپلماسی زنان که دولت آمریکا به صورت ویژه روی آن سرمایه گذاری کرده با پدیده جالبی به نام دیپلماسی حجاب قهرمانان ورزشی مواجهیم. از آثار دیپلماسی حجاب، جذب زنان مظلوم و مغفولی است که در سراسر دنیا تنها به دلیل زن بودن، از سوی مردان شهوتران جوامع مدرن مورد آزار و اذیتهای فراوان قرار گرفته و میگیرند.
گروه ورزشی« تیتریک »؛مریم هاشمی، قهرمان مسابقات جهانی ووشو در مالزی، برای دومین بار مدال طلای خود را تقدیم رهبر انقلاب کرد. خانم محجبهای که با حضور مقتدرانه در این دوره از مسابقات نه تنها دومین مدال طلای جهانی خود را کسب کرد بلکه در مصاحبههای خود نیز از جمهوری اسلامی دفاع کرد. حضور این بانوی ایرانی در بیت رهبری باعث شنیده شدن سخنانی از زبان رهبر معظم انقلاب شد که بازخوانی آن خالی از لطف نیست. «شما با نمایش شخصیت و هویتزن مسلمان ایرانی نشان دادید که در میادین ورزشی نیز یک زن مسلمان میتواند با حفظ حجاب و حدود دینی، حضوری مقتدر و عزت آفرین داشته باشد. یکی از برنامههای ثابت جنگ روانی دشمنان علیه جمهوری اسلامی، القای این ادعای نادرست است که نخبگان عرصههای مختلف با نظام اسلامی میانهای ندارند که شما با اقدام خود، وابستگی به نظام اسلامی را از یک سکوی جهانی اعلام کردید.»
امروزه دیپلماسی عمومی تبدیل به مفهومی پرپیمانه و البته نامآشنا شده است. دیپلماسی عمومی را به معنای تقویت منافع ملی از طریق شناخت، اطلاع رسانی و تأثیرگذاری بر مردم کشورهای دیگر و گسترش گفتگو میان شهروندان و نهادهای یک کشور و همتایان خارجی آنان تعریف میکنند. دیپلماسی عمومی روشها و مدلهای فراوانی دارد که یکی از آنها "زیپ دیپلماسی" است. زیپدیپلماسی به معنای نوعی دیپلماسی است که در آن گروهها و افراد به عنوان دندههای یک لبه زیپ با گروهها و افراد هم سطح خود در دنیا ارتباط برقرار کرده و به مثابه دو لبه یک زیپ در کنار یکدیگر قرار گرفته و پیوند مییابند. زیپدیپلماسی یکی از شیوههای بالقوه برای عرصه دیپلماسی عمومی است. دیپلماسی تجاری، ورزشی، دانشگاهی و ... از این دست میباشند؛ یکی از مهمترین این گروهها که خود به تنهایی جایگاهی سترگ دارد، دیپلماسی زنان است. و در ادامه آن شاهد نوع جدیدی از دیپلماسی هستیم که جلب توجه کرده و در عین سادگی، مفهومی بسیار عمیق را به مخاطب خود در سراسر جهان منتقل میکند: دیپلماسی حجاب. در حالی که زنان نماینده نیمی از جمعیت جهان هستند، بسیاری از کسانی که به مطالعه توسعه انسانی میپردازند، دیپلماسی عمومی را وسیلهای برای پیشرفت و توانمندسازی زنان و دختران در سراسر جهان ارزیابی میکنند. با این وصف، در کشورمان شاهد وقوع امری جالب بودیم چرا که قهرمان زن کشورمان در یک رشتهی رزمی پس از دریافت مدال طلای خود و اهدای بلافاصله آن به رهبر انقلاب، سخنی ژرف با زنان دنیا در میان گذاشت و آن اینکه، در عین صلابت و اقتدار، به هیچ مرد اجنبیای اجازه چشمچرانی و هرزگی نمیدهد؛ سخنی که تقریبا همه زنان آن را از درون خود نیز میشوند و این بار آن را از بلندترین قلههای جهانی ورزش شنیدهاند. به علاوه، این حرکت بانوی ورزشکار ایرانی نه تنها از سر ترس و اجبار نبوده بلکه آن را عزتمندانه به تفکرات اسلامی و ولایی خود مرتبط میکند. رهبر معظم انقلاب همواره در سخنان خود به عبارت «عزت، حکمت، مصلحت» در سیاست خارجی اشاره داشته و ذکر کردهاند که دیپلماسی ایرانی باید همیشه در این مثلث دینی و قرآنی حرکت کند. همانطور که پیشتر از نظر گذشت رهبر معظم انقلاب در سخنان دیروزشان، حضور این زن ورزشکار را حضوری مقتدر و عزتآفرین دانستهاند. قهرمانی جهان مریم هاشمی در رشته ووشو که همراه با دفاع از پاسداری جمهوری اسلامی بود، همان عزت مورد نظر حضرت آقا را به وجود آورده و توامان حکمت حضور زنان ورزشکار محجبه در عرصههای بینالمللی که همان دفاع از اسلام باشد را به رخ همگان کشید.
مهمترین و اساسیترین علت هراس و دشمنی غرب از حضور زنان مسلمان محجبه در عرصههای مختلف از جمله ورزشی؛ ترس از الگو شدن زن مسلمان برای دیگر زنان دنیا است. به ویژه آن که در شرایط کنونیِ بحرانهای خانوادگی و فرهنگی و اقتصادی جهان غرب، خدشهای جبرانناپذیر بر پیکره آخرین نسخه تمدنی غرب یعنی لیبرال دموکراسی وارد میآورد. حضور زنان محجبه مسلمان در میان توجه تماشاگران مسابقات جهانی از سراسر عالم میتواند پیام بلند و رسایی باشد در مقابل دیدگاه محدودیت و انزوای زن در اسلام که از سوی فمینیستهای داخلی و خارجی عنوان میشود. از آثار دیپلماسی حجاب، جذب زنان مظلوم و مغفولی است که در سراسر دنیا تنها به دلیل زن بودن، از سوی مردان شهوتران جوامع مدرن مورد آزار و اذیتهای فراوان قرار گرفته و میگیرند. رهبر معظم انقلاب اسلامی در این باره میفرمایند: «غربیها مدعیاند که حجاب یک مسئله دینی است و در جوامع لائیک نباید ظهور پیدا کند اما علت واقعی مخالفت غرب با حجاب این است که سیاست راهبردی و بنیانی غرب درباره زن؛ یعنی عرضه شدن و هرزه شدن زن را با چالش روبرو میکند و مانع تحقق آن میشود.» حجاب، سفیر اسلام در پهنه گیتی بوده و بالاترین سطح دیپلماسی عمومی در عرصهی عمومی زنان جهان را به خوبی مدیریت میکند. استفاده از این فرصت حیاتی برای نشان دادن آزادی واقعی و آزادگی زن محجبه مسلمان در دنیا ضروری مینماید . [ چهارشنبه 92/8/22 ] [ 5:54 عصر ] [ باران ]
[ نظرات () ]
|
|
[ طراح قالب : پیچک ] [ Weblog Themes By : PIcHaK.NeT ] |