پایگاه بصیرت، راهپیمایی روز قدس امسال، که هر ساله تجلی حمایت مسلمانان سراسر عالم از آرمان فلسطین و قدس شریف از یک سو و تجلی مقاومت و مبارزه علیه استکبار و صهیونیسم بین الملل از سوی دیگر است، به عنوان اولین حضور مردم مسلمان ایران در صحنه بعد از توافق احتمالی هسته ای نقطه عطفی در تاریخ ایران خواهد بود، زیرا آمریکا در مذاکرات و توافق احتمالی هسته ای به دنبال آن است که اینگونه وانمود کند که جمهوری اسلامی ایران ناچار به تغییر رفتار شده است. برای این منظور و باتوجه به شرایط پیش رو، آمریکا علاوه بر اینکه سعی می کند سناریوی مذکور را در رسانه ها عملیاتی کند، امید دارد تا بدنه اجتماعی غرب گرا و خوشبین به آمریکا در ایران نسبت به این سناریوی همراهی نشان داده و نوعی پیام هماهنگ را از داخل ایران به آمریکا منتقل کنند. از این رو مراسم روز قدس به عنوان نمادآرمانی روحیه ضدآمریکایی و ستیز با رژیم صهیونیستی، می تواند نقطه عطفی برای محک خوردن این سناریوی آمریکا در داخل کشور باشد؛ بدین صورت که در راهپیمایی روز قدس امسال، آن اقلیت غربگرا و زاویه دار با آرمان های امام(ره)، مقام معظم رهبری و انقلاب اسلامی به جای سردادن شعارهای مرگ بر اسرائیل، مرگ بر آمریکا و... این مراسم را، که ویژگی بارز آن استکبارستیزی می باشد، به بهانه اجتناب از تنش و چالش، به نوعی آن را به مراسمی برای حمایت از تیم مذاکره کننده و توافق هسته ای احتمالی تبدیل کنند تا در این صورت هم شعارهای ضد استکباری و مرگ بر اسرائیل و مرگ بر آمریکا ملت انقلابی ایران کمرنگ جلوه داده شود و هم به نوعی تغییر در رفتار سیاسی ایران اسلامی جلوه داده شود. اهمیت این موضوع وقتی بیشتر می شود که بدانیم جمهوری اسلامی ایران اصلی ترین پرچمدار مبارزه با استکبار در دنیا و نفی غصب ظالمانه قدس شریف محسوب می شود.
انقلاب اسلامی پرچمدار استکبارستیزی در سطح نظام بین الملل
دقت در تاریخ سیاست و روابط بین الملل در دوره جنگ سرد و بعد از آن، حیاتی بودن این موضوع را برای آمریکایی ها نشان می دهد؛ بدین معنا که در دوران مذکور، کشورهای انقلابی که در مقابل نظم جهانی آمریکایی قرار گرفته بودند یا دچار فروپاشی شدند و یا اینکه از مواضع انقلابی و ضدامپریالیستی خود کوتاه آمده و دچار استحاله در نظام جهانی شدند. از این دست کشورها باید به اتحاد جماهیر شوروی سابق اشاره کرد که اساساً توان رقابت در مقابل آمریکا را از دست داد و دچار فروپاشی شد، نمونه دیگر چین کمونیست است، که با وجود داشتن مواضع انقلابی و ضدامپریالیستی در دوره مائو، با روی کارآمدن دنگ شیائوپینگ در این کشور، اساساً از مواضع انقلابی خود دست کشید و به نوعی نظم آمریکایی حاکم بر سیاست و روابط بین الملل را پذیرفت و در این نظم استحاله شد. جمهوری کوبا در آمریکای لاتین نمونه دیگری است، که سال ها پس از فروپاشی شوروی و استحاله چین، همچنان به مواضع ضدآمریکایی خود پایبند بود که این کشور نیز با کنار رفتن فیدل کاسترو، رئیس جمهور سابق این کشور و روی کارآمدن رائول کاسترو در این کشور، پذیرفته است که در ازای رفع تحریم های تجاری آمریکا علیه این کشور، از مواضع انقلابی خود علیه آمریکا دست بردارد.
آنچه گفته شد نشان می دهد که آمریکا در طول حیات ابرقدرتی خود به طرق مختلف کشورهای مخالف با نظم جهانی مورد نظرش را به تسلیم و دست کشیدن از مواضع انقلابی واداشته است. در این میان، تنها کشوری در جهان که همچنان بر مواضع انقلابی خود پایداری کرده و استکبارستیزی را به طور عملی در رفتار خود به نمایش گذاشته است، جمهوری اسلامی ایران است. از این رو، طبیعی است که آمریکا به طرق مختلف می کوشد این کشور را از مواضع انقلابی و ضداستکباری اش تهی سازد.
در همین راستا، همانطور که گفته شد، مذاکرات هسته ای و انعقاد توافق احتمالی نهایی هسته ای میان ایران و1+5 بهانه و فرصتی برای آمریکا و جریان غربگرا در داخل کشور برای سوء استفاده است. حال آنکه مواضع انقلابی رهبر معظم انقلاب اسلامی صراحت دارد که توافق موجب تغییر رفتار ایران نخواهد شد و ایران اسلامی ولو در صورت انعقاد توافق هسته ای نهایی با غرب همچنان به مواضع ضداستکباری خود ادامه داده و همچنین به حمایت های خود از مقاومت اسلامی در منطقه ادامه می دهد. با این حال،آمریکایی ها ونیروهای همسو با آنان سعی دارند در گفتار و مواضع، وانمود کند که ایران انقلابی از مواضع خود کوتاه آمده و حاضر به کنارآمدن با آمریکا و پذیرش برخی محدودیت ها در رفتار خود شده است. در همین راستا، راهپیمایی روز قدس امسال که هم تجلی استکبار ستیزی است و هم اولین حضور مردمی در صحنه پس از توافق هسته ای احتمالی است، می تواند معیاری برای ارزیابی این سناریوی آمریکایی باشد.
از این رو، در شرایط کنونی، چه توافق هسته ای بشود و چه توافق هسته ای نشود، حضور آحاد ملت ایران اسلامی در راهپیمایی روز قدس امسال هم حاوی پیام مقاومت و ایستادگی در برابر آمریکا و ناامید سازی او در تحقق اهدافش در قبال ایران اسلامی بوده و هم حاوی این پیام است که ملت ایران همچنان نسبت به آمریکا بدبین و بی اعتماد هستند و از مواضع ضداستکباری خود دست نکشیده و هم می تواند خنثی کننده تحرکات آن اقلیت غربگرا و خوشبین به آمریکا و جنایتات آمریکا در داخل کشور باشد. پیامی که از استحاله ماهیت این روز و به دنبال آن انقلاب اسلامی جلوگیری نموده و فریاد بلند ماهیت ظلم ستیزی و نفی سلطه ظالمانه ی استکبار و مقابله با جنایات فرزند نامشروع آن یعنی رژیم صهیونیستی به حساب می آید.