گروه ترجمه - روزنامه واشنگتنپست 18 مارس 2013 (28 اسفند) در مقالهای به تأثیرات تحریمها بر اقتصاد ایران پرداخت و نوشت: تحریمهای اقتصادی شدید علیه ایران پیامدهای منفی برای اقتصاد این کشور داشته است؛ اما مقامات آمریکایی و اروپایی تأیید میکنند که این تحریمها همچنان نتوانسته به ناآرامیهای مردمی منجر شود تا رهبران ایران رفتار و سیاستهای هستهای خود را تغییر دهند. 9 ماه پس از آنکه ایران با شدیدترین تحریمها در تاریخ خود روبهرو شده، اقتصاد این کشور با چالش جدی مواجه شده است؛ اما مطابق گفته دیپلماتها و تحلیلگران غربی به نظر نمیرسد اقتصاد ایران در خطر فوری فروپاشی باشد. در عینحال، این فشارهای اقتصادی، جرقه اعتراضات داخلی را نزده و نیز سبب نشده ایران در مورد برنامه هستهای خود امتیاز دهد. اگرچه ایران ضعیف شده؛ اما در برابر فشارهای غرب از طریق تاکتیکهای هوشمندانه، سرکوب سیاسی و روشهای دیگر مقاومت کرده است.
در ادامه مقاله آمده است: نتایج مختلف تحریمها موقعیت چانهزنی غرب را پیش از دور بعدی گفتوگوهای هستهای با ایران در اوایل آوریل پیچیده میکند. در دور اخیر گفتوگوهای هستهای در ماه فوریه، آمریکا و پنج قدرت جهانی در قبال توقف غنیسازی اورانیوم امتیازهای جدید و مهمی را به ایران ارائه کردند، اما ایران این پیشنهادها را نپذیرفته و در عینحال، امتیازهای خود را نیز ارائه نکرده است. همچنین مقاومت مداوم ایران سبب میشود اوباما در اطمیناندهی مجدد به اسرائیل]رژیم صهیونیستی[ و متحدان عرب خود در سفر این هفته خود به منطقه، با چالش روبهرو شود. در عین حال، روز پنجشنبه یک روحانی متنفذ در ایران گفت که فشار اقتصادی هرگز ایران را به رهاسازی برنامه هستهای مجبور نخواهد کرد. علی سعیدی، نماینده ولیفقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز گفت: «ملت ایران به مقاومت در برابر قدرتهای زورگو از جمله آمریکا متعهد است.»
در پایان مقاله آمده است: مقامات دولت آمریکا پافشاری میکنند که تأثیر کامل تحریمها همچنان ظاهر نشده و فشار اقتصادی علیه ایران در ماههای آتی گستردهتر میشود. با وجود این، مقامات و دیپلماتهای آمریکایی و اروپایی تأیید میکنند که آنها منتظر نشانههای شفاف در مورد تغییر رفتار و تمایل رهبر ایران به تغییر سیاست هستهای هستند. ژنرال جمیز متیس، رئیس فرماندهی مرکزی آمریکا نیز گفت که ایران باوجود فشار دیپلماتیک و اقتصادی، در سال گذشته برنامه هستهای خود را تسریع کرده است. اگرچه ایران از زمان بحران گروگانگیری سفارت آمریکا در تهران، با فشارهای تحریمهای اقتصادی روبهرو شده؛ اما نوع تحریمهایی که تابستان گذشته اجرایی شد، جدیترین و مهمترین تلاش برای ضربه به بخش نفت و بانک مرکزی ایران بوده است. این نتایج حتی جدیترین حامیان تحریمها را شگفتزده کرده است.
اخبار و تحلیلها: این روزها آمریکاییها با زبانهای مختلف، هدف اصلی تحریمها را آشکار میکنند. همانطور که در متن فوق آمده، آنها با تحریمها، ناراضی کردن و تحریک مردم علیه نظام را دنبال میکردند و پس از گذشت یک زمان طولانی و طاقتفرسا وقتی دیدند اثری از تصورات آنها در ملت مؤمن و معتقد ایران دیده نمیشود، شگفتزده شده و ابراز تعجب کردند و ناامیدانه منتظر روزهای بعد ماندند تا شاید اتفاق جدیدی که آنها را خوشحال میکند، بیفتد؛ اما عقلای آنها و کسانی که در این 34 سال، استقامت و غیرت دینی و ملی ایرانیان را برای دفاع از همه انقلابشان دیدند، میدانند که هیچ اتفاقی که آنها را خوشحال کند، نمیافتد و گویا تقدیر آن است که همه اتفاقات، خوشحالکننده ملت ایران باشد. انشاءالله