شبکه بی بی سی شب گذشته با اختصاص موضوع برنامه "نوبت شما" ی خود به " گزینشهای استخدامی و تحصیلی در ایران" به سیاه نمایی از فضای گزینش و استخدام در ایران پرداخت.
به گزارش گروه بین الملل«تیتر یک»، انتقادهای تند چندی پیش دکتر احمدی نژاد، رئیس جمهور محترم کشورمان درباره جایگاه گزینش و چگونگی آن، مورد سوء استفاده بی بی سی قرار گرفت.
شبکه بی بی سی، ارگان رسمی دولت انگلیس، شب گذشته با اختصاص موضوع برنامه "نوبت شما" ی خود به " گزینشهای استخدامی و تحصیلی در ایران" به سیاه نمایی از فضای گزینش و استخدام در ایران پرداخت.
مجری بی بی سی در ابتدای برنامه در این باره گفت: «محمود احمدینژاد، رئیس جمهوری ایران به تازگی در جمع هیئتهای مرکزی گزینش سراسر ایران از نحوه گزینشهای استخدامی و تحصیلی در این کشور انتقاد کرده است. او گفته که به چشم خودش دیده است که "کسی به خاطر اینکه در خیابان با آقا پسری خوش و بش کرده یا روسریاش یک میلیمتر عقب رفته است،" در گزینش رد شده است. به گفته آقای احمدینژاد، در گزینش نباید بر دینداری افراد تمرکز داشت و کاری کرد که شهروندان "رفتارهای دوگانه در پیش گیرند."»
این شبکه در ادامه با طرح سؤالاتی از مخاطبان خود پرسید: «آیا شما یا اطرافیانتان تجربه گزینش استخدامی یا تحصیلی داشتهاید؟ آیا نحوه گزینش به شکلی بوده است که شما مجبور به "پیش گرفتن رفتار دوگانهای" شوید؟
آیا شما با سؤال کردن درباره مسائل دینی و عقیدتی در گزینشهای تحصیلی و استخدامی کار موافقید؟»
مجری بی بی سی در ادامه با اشاره به انتقاداتی که نسبت به اظهارات رئیس جمهور صورت گرفت گفت: «اظهارات آقای احمدی نژاد واکنشهایی به دنبال داشت. از جمله حسین شریعتمداری در روزنامه کیهان در سرمقاله روز دوشنبه 11 دی ماه این روزنامه به سخنان آقای احمدینژاد اعتراض کرد و خود او را تلویحاً به در پیش گرفتن رفتار دوگانه متهم کرده است. آقای شریعتمداری رئیس جمهور ایران را به "ارائه تصویری سیاه از گزینشها" متهم کرده است.
به گفته مدیر مسئول کیهان"مأموران گزینش جلوی نفوذ بسیاری از دشمنان مردم و بدکاران و مفسدان اخلاقی و مالی را به مراکز حساس حکومت گرفتهاند."»
اما آنچه در برنامه شب گذشته بی بی سی صورت گرفت علاوه بر "ارائه تصویری سیاه از نحوه گزینشها در ایران" بدون توجه به اینکه در گزینش هم تعهد ملاک است و هم تخصص، تلاش شد چنین القا شود که این نوع گزینشها باعث شده "ادارات و مراکز دولتی" ایران از افراد متخصص تهی گردد.
در پایان خاطر نشان میشود دکتر احمدی نژاد در اظهارات خود نه فقط اصل گزینش را نفی نکردهاند بلکه بر ضرورت آن نیز تاکید و اصرار ورزیدهاند و فقط برخی از روشهای گزینشی را هم که در آن، شخصیت افراد متقاضی خدشه دار میشود، ناشایسته ارزیابی کردهاند که قابل تقدیر است و صد البته باید از این نمونهها اجتناب شود. اما راه کارهایی که برای گزینش ارائه میدهند، مبهم، تعریف ناپذیر و در مواردی میتواند کمرنگ شدن گزینش را تا مرز نفی و حذف آن در پی داشته باشد.
ولی نکته قابل تأمل اینست که چرا ایشان اکنون آن هم در ماه های پایانی دولت خود چنین اظهاراتی را بیان می کند؛ این گونه اظهار نظرها پس از گذشت بیش از هفت سال و نیم حضور در رأس دستگاه اجرایی کشور آن هم در ماه های منتهی به انتخابات ریاست جمهوری، شائبههایی را ایجاد نمیکند؟
اما گذشته از سخنان رئیس جمهور محترم سؤالی که درمورد انتخاب این سوژه از سوی بی بی سی مطرح میشود این است که آیا در خود شبکه بی بی سی ملاک و معیاری برای گزینش افراد وجود ندارد؟ آیا هر فرد و گروهی با هر اعتقادی میتواند در بی بی سی استخدام شوند؟ وقتی در برنامه "نوبت شما" که تنها برنامه" مخاطب محور" بی بی سی است فقط به افرادی از پیش گزینش شده اجازه اظهار نظر داده میشود و صدای کسانی که نظر مخالف دارند سانسور و بایکوت میشود، این شبکه چگونه انتظار دارد در ایران برای گزینش و استخدام نیروها ملاک و معیاری وجود نداشته باشد؟