یک فنجان بصیرت
چه فرقی می کند.
درعصر ارتباطات نفس بکشم یا قرون وسطا.
وقتی خبری ازتو نباشد.
دوره جاهلیت است.
اللهم عجل لولیک الفرج ....
|
در حالیکه به مناسبت رحلت آیتالله مهدویکنی دولت عزای عمومی اعلام کرده و مردم در شهرستان کرج نیز مشغول عزدارای بودند در دانشکده پردیس کشاورزی کرج مجلس مطربی و رقص برپا کرده و اعلامیه و روزنامههایی را توزیع کردند که از فتنه و فتنهگران رفع اثر کنند.
![]() گروه استانی« تیتریک » به نقل از هادیان البرز، آیتالله سیدمحمدمهدی حسینیهمدانی خطیب جمعه کرج در خطبههای نماز جمعه ضمن دعوت خود و نمازگزاران به تقوای الهی اظهار داشت: ایام محرم الحرام و دهه عزدارای حضرت اباعبدالله(ع) و یاران با وفایش باید به گونهای باشد که سبب آزار و اذیت همسایگان مساجد، حسینیهها و تکایا نشود و عزاداریها تا دیر وقت نباشد و مراعات حال افراد مدنظر باشد. امامجمعه کرج همچنین همچنین تاکید کرد: هیئت هاحتما روحانی داشته باشد و هیئتی که روحانی نداشته باشد مسلم بدانید که با انحراف مواجه میشود و روحانیونی که در هیئت حضور دارند سعی کنند که بصیرتافزایی داشته باشند و ولایت پذیری و روح تدین را با اشراف بر مسائل روز برای مردم تبیین کنند. نماینده ولیفقیه در استان البرز با بیان اینکه در زیر خیمه حضرت اباعبدالله(ع) باید معارف و احکام الهی و قرآن بیان شود گفت: عاشورا فرصت بسیار ماسبی است که نباید از آن غفلت کرد و در آن رابطه اسلام و سبک زندگی اسلامی و عاشورایی و ارتباط عاشورا با انتظار و سایر مسائل روز توسط روحانیون مطرح شود. نماینده ولیفقیه در استان البرز امر به معروف و نهی از منکر از آن واجباتی دانست که مربوط به جامعه و زنده بودن اجتماع است و زیربنای بقیه واجبات است. وی ادامه داد: انقلاب اسلامی ایران نیز یکی از مصادیق امر به معروف است و حرکتی که مردم در انقلاب اسلامی انجام دادند نهی از منکر بود و دایره آن بسیار وسیع است. خطیب نمازجمعه کرج در بخش دیگری از خطبه ها قانون قصاص را برگرفته از اصل قرآنی دانست و عنوان کرد: متاسفانه قانون قصاص که برگرفته از اصل قرآن است باعث تاخت و تاز برخی شده و با اجرای آن مخالفت کرده و برخی جلوی آن ایستادهاند. خطیب نمازجمعه کرج همچنین با عنوان اینکه موج رسانهای در زمانی که مجلس در حال تصویب حمایت از ناهیان منکر بود برای جلوگیری و یا تاخیر در تصویب چنین قوانینی بودگفت:نمایندگان مجلس باید محکم کار خود را انجام دهند و این قانون یکی از قوانین الهی و یکی از قوانین اساسی است.
نماینده ولیفقیه در استان البرز اظهارکرد: نمایندگان مجلس در انتخاب وزیر علوم هوشیار باشند و زودتر به این مسئله رسیدگی کنند که فردا به نظام هزینه دیگری تحمیل نشود. [ جمعه 93/8/2 ] [ 9:52 عصر ] [ باران ]
[ نظرات () ]
وقتی «نظّام رشتی» می خواستند اسم حضرت زینب(سلام الله علیها) را ببرند با صدایی رسا و قوی می گفتند: عقیله ی بنی هاشم، دُخت کبرایِ امیرالمؤمنین، مجلله بی بی، زینب کبری علیهاالسلام.
آیت الله مجتهدی تهرانی می فرمایند: به اسماء مبارکه باید احترام گذاشت . میرزا ابوالقاسم یزدی(رحمه الله) کیسه ای به همراه داشتند و هر وقت در کوچه و بازار ورقی را که اسماء مبارکه روی آن بود می دیدند بر می داشتند و در کیسه می اندختند و حتی در منزل جستجو می کرد اسماء جلاله و اسماء مبارکه اهل بیت(علیهم السلام) را جدا می گذاشتند. اهل بیت را با اسم کوچک صدا نزنید چه بسا که احترام و تجلیل از یک اسم، باعث برکات و توفیقات زیادی شود. کسانی که اسماء مبارکه را با احترام ذکر نمی کنند، منبرشان نور ندارد. شخصی به واعظی گفته بود بگو: حضرت علی اکبر علیه السلام نگو علی اکبر. بعضی که روضه می خوانند رعایت ادب را نمی کنند و می گویند: «زینب بیچاره» ،بلکه بیچاره خود اوست که حرمت بزرگان و مقربان درگاه الهی را حفظ نمی کند. وقتی «نظّام رشتی» می خواستند اسم حضرت زینب(سلام الله علیها) را ببرند با صدایی رسا و قوی می گفتند: عقیله ی بنی هاشم، دُخت کبرایِ امیرالمؤمنین، مجلله بی بی، زینب کبری علیهاالسلام. وقتی اسم ائمه اطهار (علیهم السلام) را می نویسی (ع) یا (ص) ننویس بلکه کاملا «علیه السلام» یا «صلی الله علیه و آله و سلم» را بنویس. پی نوشت: کتاب آداب الطلاب - شاکر برخوردار فرید - ص 427 منبع:ادیان [ جمعه 93/8/2 ] [ 8:0 عصر ] [ باران ]
[ نظرات () ]
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: مابه لحاظ امکانات رفاهی و شاخصهای مادی توسعه، پیشرفت داشتیم ولی در شاخصههای فرهنگی و تربیتی عقب ماندهایم و حتی از شاخصههای رسمی سکولار دنیا هم عقب افتادیم.
![]() گروه فرهنگی « تیتریک »؛حسن رحیمپور ازغدی عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در سخنان پیش از خطبه نماز جمعه تهران ضمن تسلیت به مناسبت درگذشت آیتالله مهدوی کنی گفت: یکی از شاخصههای آیت الله مهدیکنی، که دوست و دشمن بر آن معترفند، صداقت و صراحت ایشان بود. ظاهر و باطن ایشان در ابراز عقیده یکی بود و تکلیف همه با چنین کسی مشخص است. این خصلت خیلی کم در بین سیاسیون وجود دارد. وی افزود: بسیاری از سیاسیون را از ابتدا تا آخر نمیتوان شناخت. ممکن است خدماتی انجام دهند و حسن نیت هم داشته باشند ولی نمیتوان تشخیص داد که این موضع گیری را براساس عقیده و به فکر اصلاح است یا سیاست بازی و سیاسی کاری است، به اقتضای زمان حرف می زنند یا به اقتضای منافعشان. عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به وجه صداقت در شخصیت آیت الله مهدوی کنی افزود: ایشان در خلوت وجلوت متفاوت نبودند. به اقتضای زمان حرف زدن سخن درستی است ولی به اقتضای منافع حرف زدن روشی منافقانه است. همه بر این معترفند که مرحوم مهدوی کنی عقیدهاش همان چیز بود که میگفت.
سخنران پیش از خطبه نماز جمعه تهران همچنین به وجوه دیگری از شخصیت آیتالله مهدوی کنی اشاره کرد و گفت: مرحوم مهدوی کنی با هرکس که به اندازه ای که موافق و مخالف بود با حجت شرعی و استدلال حرف میزد و برخوردی خارج از انصاف نداشت. حتی در خاطراتی که نوشتند در موضع گیری نسبت به برخی از افراد همچون مرحوم بازرگان و مرحوم منتظری با ذکر تمام نقاط مثبت را نفی نمیکردند.
وی ادامه داد: وی در خاطراتشان هم از جلساتی که با رهبری و امام در خصوص مسائل مختلف مباحثه می کردند نیز گفته است که با صراحت مباحثه طلبگی میکردند. مرحوم مهدوی کنی این گونه بود که مسائل و نظراتش را با رهبر جامعه اسلامی مطرح میکرد ولی بعد از جلسه این گونه نبود که اگر رهبری به جمعبندی دیگر در عمل میرسید، بیاید حرفهای تندتری بزند. اشتباهی که مرحوم منتظری در دورهای در مواجهه با امام انجام داد این بود که با امام بحث نظری داشت و بعد از جلسه حرفها را تندتر مطرح میکرد.
رحیم پور ازغدی که طی هفتههای گذشته، جلسات سخنرانی پیش از خطبه خود را با موضوع شاخصهای بازار اسلامی مطرح کرده بود؛ این هفته هم موضوع بحث را اینگونه شروع کرد: دو استاد مسلمان در دانشگاه جرج واشنگتن آمریکا تحقیقاتی را درمورد 208 بازار کشورهای مختلف دنیا انجام دادند. در این تحقیقات میزان اسلامی بود این بازارها را بر اساس هدفهای که در بازار اسلامی چون میزان عدالت و نبود ربا و احتکار و غیره بررسی کردند.
وی بیان کرد: متاسفانه در این 208 کشور، بالاترین رتبه برای کشورهای اسلامی رتبه سی و سومی برای کشور مالزی است و 33 کشور غیر اسلامی از جمله کشورهای حوزه اسکاندیناوی در رتبه های نخست انطباق با شاخصههای بازار اسلامی قرار دارند. ایران که در رتبه صد و چندمی قرار دارد و این درحالی است که ما ادعای فرهنگی شدن و اسلامی بودن را از ابتدای انقلاب در تمام حوزهها داشتیم.
رحیمپور ازغدی افزود: ایران بعد از انقلاب به لحاظ امکانات رفاهی و شاخصهای مادی توسعه، پیشرفت داشته است. ولی همانطور که رهبر انقلاب فرمودند در شاخصه های فرهنگی و تربیتی عقب ماندهایم. متاسفانه جاهایی است که در مسائل فرهنگی از شاخصه های رسمی سکولار دنیا نیز عقب افتادیم. این مساله ای است که باید علاج شود. هروقت میزان طلاق و مصرف مواد مخدر در جامعه کم شد و بازار به شاخصههای اسلامی نزدیک شد آن موقع است که فرهنگ کشور نیز اصلاح می شود.
سخنران پیش از خطبه نماز جمعه تهران با اشاره به روایات اسلامی در مورد بازار گفت: در روایت بر وجدان کاری تاکید شده است و این که هر کسی روحیات و منافع خودش را میزان قرار دهد و بعد بر همان اساس با دیگران مواجه شود. در روایات داریم که در بازار از تکالب (رقابت سگی) بپرهیزید. رسول اکرم (ص) حرام کرده بود که اگر دو نفر معامله می کردند نفر سومی خودش را وسط بیاندازد برای اینکه مشتری بدست بیاورد، معامله و معامله گر را تخریب کند. وی ادامه داد: در روایات آمده است که پست ترین آدمها در جامعه کسانی هستند که بارشان را بر دوش دیگران می اندازند و به دنبال ربا و پول مفت هستند.نجسترین افراد کسانی هستند که «بطال» باشند. بطال یعنی مفت خور و بی کار که اهل تلاش و کار روزانه نیست و هیچ خدمتی به جامعه و خانواده نمی رساند. رحیمپور ازغدی افزود: فرق بازار اسلامی و غیر اسلامی این است که مومن با ایمان وتوکل وارد بازار می شود. توکل یک فعل است و یک قول نیست. توکل توهم نیست بلکه باید به این ایمان داشت که خداوند رزاق و رازق است.
وی با ذکر روایتی از سخنانش را اینگونه کامل کرد: در زمان امام صادق (ع) فردی به نام ابوطیار به لحاظ مالی و کسب ورشکسته شد. این شخص نزد امام صادق (ع) آمد و گفت من فقیر شدم و نمی توانم کار کنم. امام (ع) فرمودند که من به تو کمک می کنم ولی به کوفه بازگرد و مغازه ات را آب وجارو کن و بالبخند بنشین. دو رکعت نماز بخوان و ذکر« توجهت بلا حول منی و لا قوه ولکن بحولک و قوتک ابرء الیک من الحول و القوه الّا بک فانت حولی و منک قوتی اللهم فارزقنی من فضلک الواسع رزقا کثیرا طیبا و انا خائض فی عافیتک فانه لا یملکها احد غیرک» را روزی سه بار تکرار کن. ضمن اینکه امام فرمود از انفاق به دیگران هم کوتاهی نکن.
وی ادامه داد: ابوطیار به این دستور امام (ع) عمل کرد. و بعد نقل می کند که روزی من زیاد شد و مشکلم حل شد. تصمیم گرفتم که دیگر وسوسه نشوم که مفت خوری کنم و اینکه در صورت کم در آمد شدن هم انقاق کنم.
رحیم پور ازغدی خاطرنشان کرد: در فرهنگی اسلامی هم برخورد قاطع با متخلفین بازار اسلامی بود و هم پند و نصیحت لسانی. امام علی (ع) خلیفه مسلمین بود صبح ها در بازار می ایستاد و به بازاریان آموزه های اسلامی بازار را میگفت. اینکه سهل المعامله باشند، با یکدیگر مهربان و خوشرو باشند، ربا نگیرند، سوگند نخورند، احتکار نکنند. این نصایح بود ولی شلاق علی (ع) هم بود. اگر کسی احتکار می کرد امام (ع) می فرمود که اموالش را بیرون بریزند و مردم اموال را بردارند و محتکر را هم شلاق بزنند. امام علی (ع) اولین رئیس نظارت بر بازار بود.
سخنران پیش از خطبه نماز جمعه تهران در بخش پایانی سخنانش به اصولی که در بازارهای اسلامی در 700 سال پیش وجود داشت اشاره کرد.رحیم پور ازغدی گفت: در بازارهای کشورهای اسلامی در 700 یا 1000 سال پیش برای هر صنف قوانینی مشخص کرده بودند. ا حکامی که به ما نشان می دهد بازار امروز ما در خیلی جاها از 700 سال پیش عقب تر است. مثلا در نانوایی،طباخی و هر شغلی که تنور داشت ملزم کرده بودند که تنورها با گل پاکیزه ساخته شود یا اگر خراب شد با گل پاکیزه تعمیر شود. کبابی ها روی گوشت نمک بپاشند و در معرض کثیف شدن قرار نداشته باشد.کبابی حق نداشتند از آشغال گوشت، پی و دنبلان در گوشت کباب استفاده کنند.
وی در ادامه با اشاره به دیگر قوانین حاکم بر صنوف بازار های اسلامی در 700 سال پیش گفت: جگر پزان حق نداشتند که جگر بز و گاو را با جگر گوسفند بپزند. جگری که صبح پخته شده بود باید همان روز فروخته می شد و اگر تا عصر باقی می ماند باید با قیمت ارزان فروخته میشد وگرنه حکومت باید جگر را رایگان به فقرا میداد. تمام مغازه ها باید قیمت کالا را روی آن می نوشتند. نظارت بر همه صنوف بود. ذبح گوسفند در معابر عمومی ممنوع بود. کسی که کباب میپخت نباید دهانش بد بو باشد. حکومت و متدین محل بر اوزان، قپان و سنگهای ترازو نظارت داشتند.
رحیم پور ازغدی در آخر گفت: برای رسیدن به بازار اسلامی باید از ظرفیت مسجد ها استفاده کرد که مردم و مساجد خیلی بهتر از نهادها دولتی بر مغازه های محل می توانند نظارت کنند. [ جمعه 93/8/2 ] [ 7:59 عصر ] [ باران ]
[ نظرات () ]
متاسفانه استان البرز در طول سالهای گذشته محل آزمایش مدیران با تدبیر و بی تدبیر دولتهای بعد از انقلاب بوده است ،همواره دستخوش تغییرات مدیریتی فراوانی بوده وتغییرات فرصت پیاده سازی برنامه ها را به مدیران استانی نداده است.
![]() »،دکتر حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری دور یازدهم شعارها و برنامه های متنوعی ارائه دادند که مورد اقبال عمومی قرار گرفت. یکی از مقوله هایی که روحانی به آن تاکید و توجه فراوانی داشت بحث جوانان بود. جوانان در ایجاد شور و نشاط انتخابات دور یازدهم ریاست جمهوری نقشی بی بدیل داشتند؛ به طوریکه همپای ملت شریف ایران اسلامی یک حماسه سیاسی بزرگ را رقم زدند تا در نخستین نشست خبری حسن روحانی بعد از برگزیده شدن در انتخابات ریاست جمهوری، اظهار کنند که همین ایجاد شور و نشاط و در عین حال، حضور گسترده مردم در پای صندوقهای رای، نخستین قفلی بود که باز شد. در این راستا جوانان را باید موتور محرکه جامعه دانست که شور و نشاط اجتماعی را سبب میشوند. دکتر روحانی بارها اظهار داشته که باید از جوانان در عرصه های مختلف استفاده شود به طوریکه در یکی از نشست های خود میگوید که من به وزرا توصیه کردم که از جوانان، نخبگان و بانوان استفاده کنند. نیروی انسانی جوان در هرکشوری گنج عظیم آن کشور به شمار میرود که اگر از این نعمت پرتوان خدادادی به موقع استفاده شود شاید سودآوری آن چند ده برابر منابع نفتی و زیرزمینی کشور باشد چرا که سایر منابع ابزاری بیش برای خلاقیت در دست این نیروی پرتوان جامعه نیست. دولت تدبیر و امید در شعارها و برنامههای خود به کرات از اشتغال و به کارگیری نیروی جوان در ردههای پایین مدیریتی سخن به میان آورده است. شاید امروز وقت آن رسیده باشد این وعدههای کارگشا عملیاتی شوند.. متاسفانه استان البرز در طول سالهای گذشته محل آزمایش مدیران با تدبیر و بی تدبیر دولتهای بعد از انقلاب بوده است ،همواره دستخوش تغییرات مدیریتی فراوانی بوده وتغییرات فرصت پیاده سازی برنامه ها را به مدیران استانی نداده است. جوانها را دریابیم قبل از آنکه جوانی از آنها رخت بربندد. جوانان ایرانی شایسته اعتماد هستند نباید از آنان هراسید. بایست به آنها در عرصههای اجتماعی و مدیریتی بها داد تا خلاقیت و نبوغ خود را بیش از پیش شکوفا سازند! امروز اگر برای جوان فرصت ایجاد می کنیم، نه تنها نباید بر او منتی گذاشت بلکه به خاطر استفاده از نیروی خلاق جوانی اش باید از او قدردانی نیز کرد. خوشبختانه در دولت تدبیر و امید بارها به اهمیت و ضرورت به کارگیری جوانها اشاره شده است. اینکه امروز برای دولتی که در فکر تهیه کلید است، استفاده از شاه کلید خلاقیت جوانان ایرانی را پیشنهاد میکنیم. منبع: هادیان البرز [ جمعه 93/8/2 ] [ 6:14 عصر ] [ باران ]
[ نظرات () ]
|
|
[ طراح قالب : پیچک ] [ Weblog Themes By : PIcHaK.NeT ] |