یک فنجان بصیرت
چه فرقی می کند.
درعصر ارتباطات نفس بکشم یا قرون وسطا.
وقتی خبری ازتو نباشد.
دوره جاهلیت است.
اللهم عجل لولیک الفرج ....
|
ائتلاف های که بین نامزد ها صورت گرفت کفه احساس تکلیف را سنگین نمود، اما بی توجهی به ائتلاف ها گرایش به کسب قدرت را پر رنگ تر کرد.
گروه سیاسی «تیتریک»؛ احساس تکلیف برای خدمت یا کسب قدرت؟ حضور آگاهانه و مسئولانه مردم در صحنه های انتخابات یکی از این عرصه هاست که در لبیک به ندای رهبر عزیز انقلاب اسلامی که همواره حضور و رای مردم در پای صندوق های رای را رای به نظام جمهوری اسلامی می دانند صورت می پذیرد. امروز آخرین روز تبلیغات کاندیدا ها و دو روز دیگر روز رای گیری و حضور در پای صندوق های رای برای خلق حماسه دیگری تحت عنوان حماسه سیاسی و لبیک دیگری به ولی امر مسلمین است. طی این مدت گذشته از آمادگی در کاندیداتوری انتخابات یازدهم ریاست جمهوری شاهد اظهار نظرها، برنامه ها و طرح دیدگاه ها تا نقد و از جمله احساس تکلیف بوده ایم. نگارنده مثل سایر شهروندان اعتقاد بر نیت خالص کاندیداهای محترم در انجام احساس تکلیف دارد؛ اما در مرحله بعد از تکلیف با پرسش های فراوانی مواجه می شود، از جمله این که در مناظره سوم فضا را خارج از احساس تکلیف ادعایی می بیند. به نظر می رسد احساس تکلیف، مجوز و کانالی برای کسب قدرت سیاسی می باشد، هرچند کسب قدرت فی نفسه مذموم نیست اما با شعار احساس تکلیف برای خدمت فاصله های مفهومی زیادی دارد. ائتلاف های که بین نامزد های محترم صورت گرفت کفه احساس تکلیف را سنگین نمود اما بی توجهی به ائتلاف ها گرایش به کسب قدرت را پر رنگ تر کرد. حال باید پرسید آیا مردم حق ندارند در گفتار و شعار نامزد ها تردید نمایند! نامزد هایی که به عهد خود با رفقا پای بند نیستند آیا به عهد خود با مردم وفا دار می مانند؟ مردم ایران مردم با هوشی هستند خود نامزد ها قضاوت کنند و پاسخ دهند! ع.قربانی [ چهارشنبه 92/3/22 ] [ 7:58 عصر ] [ باران ]
[ نظرات () ]
دیدار پرشور هزاران نفر از قشرهای مختلف مردم با رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز (چهارشنبه) در خجسته میلاد اسوه «عشق و ایمان و ایثار» حضرت اباعبدالله الحسین (ع).
گروه داخلی «تیتریک» ؛ رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز (چهارشنبه) در خجسته میلاد اسوه «عشق و ایمان و ایثار» حضرت اباعبدالله الحسین (ع)، در دیدار پرشور هزاران نفر از قشرهای مختلف مردم، قانون گرایی را گفتمان تحسین برانگیز ملت در انتخابات 24 خرداد خواندند و با تجلیل از شور و شوق مبارک مردم برای شرکت در انتخابات تأکید کردند: حضور حداکثری در پای صندوقهای رأی، از هر چیز دیگر برای کشور مهمتر است و ملت با حرکت مقتدرانه روز جمعه، ارتباط و اتصال مستحکم خود را با نظام اسلامی اثبات، و دشمن را بار دیگر ناکام و ناامید خواهد کرد.
ایشان با تبریک میلاد پربرکت حضرت امام حسین (ع) شور و اشتیاق انتخاباتی ملت را نشان دهنده شکل گیری حماسه سیاسی برشمردند و افزودند: حماسه سیاسی از همین امروز شروع شده و انشاءالله روز جمعه با امید، توکل و همت مردم، به نقطه اوج خود خواهد رسید و به معنای واقعی تحقق خواهد یافت.
حضرت آیت الله خامنه ای، انتخابات 24 خرداد را برخوردار از رنگ و بویی خاص دانستند و افزودند: دشمنان اسلام و انقلاب و ایران، همه امکانات مالی، رسانه ای و سیاسی خود را بکار گرفتند تا مردم را از نظام جدا و به «انتخابات و دستگاه برگزار کننده آن» بدبین کنند اما ملت روز جمعه با حضور حداکثری در پای صندوق های رأی، ارتباط و اتصال مستحکم خود را با نظام اسلامی اثبات می کند و با نمایش قدرت عظیم خود، دشمن را بار دیگر شکست خورده و مأیوس خواهد ساخت.
ایشان، انتخابات 24 خرداد را تجربه ای مهم و بزرگ برای ملت ایران برشمردند و خاطرنشان کردند: حضور یکپارچه، متحد، پرشور، قدرتمند و امیدوارانه ملت در انتخابات و حفظ و تقویت اعتماد متقابل مردم و مسئولان موجب یأس دشمن، کاهش فشارها و از دست رفتن کارایی دشمن می شود.
رهبر انقلاب اسلامی روال انتخابات را تا امروز روالی خوب خواندند و افزودند: گفتمان مردم در این انتخابات، قانونگرایی است و همه مردم در همه جا از ضرورت پایبندی به قانون سخن می گویند که این مسئله، بسیار با ارزش و برجسته است.
ایشان، عدم تبعیت از قانون را مبنای حوادث سال 88 دانستند و خاطرنشان کردند: مردم و کشور از آن بی قانونی لطمات فراوان دیدند و این واقعیت باعث شده، ملت در انتخابات پیش رو درباره ضرورت قانونگرایی، کاملاً حساس باشد.
رهبر انقلاب در همین زمینه افزودند: مسئولان و نامزدهای مختلف و محترم هم تاکنون جهات قانونی را رعایت کرده اند که انشاءالله این روند ادامه خواهد یافت.
حضرت آیت الله خامنه ای، سخنان هشت نامزد با هشت گرایش و هشت نوع نگاه را در مناظره های صدا و سیما، باعث آگاهی مردم از افکار و دیدگاههای مختلف نامزدها و نشان دهنده آزادی بیان در ایران اسلامی خواندند و با قدردانی از این حرکت مفید و با ارزش رسانه ملی افزودند: تهمت زنندگان به نظام جمهوری اسلامی سالها نعره می زدند که در ایران آزادی نیست و تریبون نمی دهند اما اکنون خجالت زده شده اند.
رهبر انقلاب حضور کامل همه جریانهای سیاسی و فکری کشور در مناظره ها و بیان دیدگاههای متفاوت را از نقاط قوت انتخابات امسال دانستند و افزودند: البته من درباره بعضی حرفهایی که در مناظره ها زده شد، حقایق و مطالبی دارم که انشاءالله بعد از انتخابات بیان خواهم کرد اما به هر حال این حرکت خیلی خوب و خوشحال کننده بود.
ایشان گرایشهای پرشور مردم در انتخابات امسال را مشابه شور و شوق انتخابات سال 88 خواندند و در عین حال افزودند: خوشبختانه امسال از بی ادبی و بی احترامی که گاه در احساسات و گرایشات سال 88 بروز می کرد خبری نیست که این پیشرفت بسیار با ارزش را باید شکرگذاری کرد.
رهبر انقلاب اسلامی، حضور حداکثری در پای صندوقهای رأی را مهمترین و اولین توصیه و خواست خود اعلام و تأکید کردند: این حضور عمومی، از هر چیز دیگر برای کشور مهمتر است و به همین علت حتی کسانی که فقط دلبسته به ایران هستند، باید در انتخابات حضور یابند.
حضرت آیت الله خامنه ای افزودند: هیچ کس از تقدیر الهی ملت در روز جمعه خبر ندارد اما منتخب ملت هر قدر با آرای بیشتر و محکم تری انتخاب شود می تواند با قدرت بیشتر در مقابل دشمنان کشور و ملت بایستد و از منافع ملی دفاع کند.
ایشان خاطرنشان کردند: عرصه بین المللی، عرصه تعارف و رودربایستی نیست و هر قدر شما ضعف نشان دهید و عقب بنشینید دشمن جلوتر می آید.
رهبر انقلاب در اثبات واقعیت یاد شده خاطرنشان کردند: گاهی به خاطر مصلحت، بعضی حرف ها را قبول کردیم اما دشمن پا روی حرف خودش گذاشت و با جسارت بیشتر جلو آمد، بنابراین باید در مقابل خواسته های نامشروع بیگانگان با قدرت ایستاد.
حضرت آیت الله خامنه ای پایداری و استقامت در مقابل دشمن بین المللی را نیازمند «اعتماد به ملت شجاع و رشید ایران، اتکاء به عزت ملی، توکل به خدا و حسن ظن به وعده های پروردگار» خواندند و افزودند: باید در راه پرعزتی که ملت و نظام انتخاب کرده اند عاقلانه و مدبرانه پیش رفت.
رهبر انقلاب اسلامی در پایان سخنانشان درباره انتخابات ابراز امیدواری کردند: امتحان مهم روز جمعه به فضل الهی و در پرتو حضور پرشور و یکپارچه ملت در پای صندوق های رأی، به آزمون موفق و پیروز دیگری برای ملت ایران و نظام اسلامی تبدیل شود.
حضرت آیت الله خامنه ای دربخش دیگری از سخنانشان روز با عظمت سوم شعبان را پرتوی از عظمت قیام بی نظیر حضرت اباعبدالله الحسین دانستند و افزودند: امام حسین علیه السلام برای بقای اسلام و باقی ماندن ظلم ستیزی بعنوان یک اصل در تاریخ بشریت با فداکاری بزرگ و تقدیم جان خود و عزیزان خود و اسارت خانواده و حرم اهل بیت علیهم السلام الگویی پرشکوه و ماندگار در مقابل همه بشریت قرار دادند.
ایشان سراسر زندگی امام حسین علیه السلام را درس و الگو خواندند و خاطر نشان کردند: البته عظمت حادثه کربلا و درخشندگی آن به قدری است که همه نورها را تحت الشعاع قرار میدهد.
رهبر انقلاب اسلامی تأکید کردند: مهمترین درس قیام امام حسین علیه السلام آمادگی همیشگی برای اقامه حق و عدل، و مقابله دائم و همه جانبه با ظلم و ستم است.
حضرت آیت الله خامنه ای افزودند: کسی که در مسیر امام حسین علیه السلام قدم میگذارد باید آماده شهادت باشد البته حرکت در این مسیر همیشه به شهادت منجر نمی شود اما در هر حالت موجب سعادت و عزت است.
ایشان با اشاره به حرکت قاطبه ملت ایران در مسیر حرکت حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام خاطر نشان کردند: ملت ایران با روحیه حسینی و عاشورایی وارد میدان شد و توانست یک بنای ظلم ملّی و بین المللی را ویران و بجای آن یک بنای رفیع اسلامی را پایه گذاری کند.
رهبر انقلاب اسلامی افزودند: ملت ایران، این مسیر را تا به امروز ادامه داده است و پیشرفت های ملت نیز به دلیل حرکت در همین مسیر است.
حضرت آیت الله خامنه ای با اشاره به تفاوت بسیار زیاد ایران 57 با ایران 92 و پیشرفت های چشمگیر در علم، سیاست، امنیت، امید، اعتماد به نفس و تأثیرگذاری در حوادث منطقه و جهان تأکید کردند: ملت ایران اکنون به مرحله ای رسیده است که در مسیر سعادت و عزت پیش می تازد و به فضل خدا این حرکت، پر شتاب تر خواهد شد.
ایشان همچنین با اشاره به فضیلت ماه شعبان بعنوان ماه عبادت و توسل و مناجات افزودند: باید از برکات این ماه بزرگ بویژه مناجات شعبانیه برای ارتباط بیشتر با خدا و جلب رحمت و مغفرت الهی استفاده کرد.
رهبر انقلاب اسلامی، راه عزت و عظمت ملت ایران را توکل به خدا و ارتباط با پروردگار دانستند و خاطرنشان کردند: نقش ارتباط با معدن نور و عظمت بسیار فراتر از تکیه صرف بر محاسبات مادی و دنیوی است.
حضرت آیت الله خامنه ای وضع کنونی دنیای غرب را نمونه غفلت از ارتباط با خداوند برشمردند و افزودند: با این که مستکبران عالم، دارای محاسبات مادی و دنیوی دقیقی هستند اما هر روز مشکلات و ضعف های آنها بیشتر می شود و این مشکلات روزافزون، سرانجام تمدن غرب را از پا خواهد انداخت.
منبع: دفتر مقام معظم رهبری [ چهارشنبه 92/3/22 ] [ 2:16 عصر ] [ باران ]
[ نظرات () ]
با توجه به مشی اعتدالی ایشان، از همه نیروهای صالح از هر گروه و جناحی در اداره کشور استفاده خواهد شد و تنش های سیاسی به حداقل خود خواهد رسید.
گروه داخلی «تیتریک» ; علی مطهری در بیانیه ای حسن روحانی و علی اکبر ولایتی را کاندیداهای برتر خواند و اعلام کرد که با توجه به نتیجه نظرسنجی ها به روحانی رای می دهد.
متن بیانیه به این شرح است: بسم الله الرحمن الرحیم نظر به درخواست های مکرر مردم عزیز ایران از اینجانب مبنی بر اظهار نظر درباره کاندیدای اصلح ریاست جمهوری، به اطلاع می رساند این بنده در میان کاندیداهای موجود، آقایان حسن روحانی و علی اکبر ولایتی را برتر از سایر کاندیداهای محترم و در تراز ریاست جمهوری می دانم ولی با عنایت به لزوم تجمیع و هم افزایی آراء این دو کاندیدای معتدل جهت کسب نتیجه مطلوب و پیروزی یکی از این دو لااقل در مرحله اول و با توجه به احتمال قوی تر رای آوری جناب آقای روحانی براساس نظرسنجی های معتبر، اینجانب به آقای حسن روحانی رای می دهم. ریاست جمهوری ایشان که یک اصولگرای اصلاح طلب معتدل است در این دوره خاص می تواند برکاتی به شرح ذیل داشته باشد: 1. بسیاری از منتقدان که پس از حوادث سال 88 به نوعی با نظام قهر کرده اند به دامان نظام باز می گردند و آشتی ملی و وحدت ملی تحقق می یابد و خاطره تلخ سال 88 از ذهنها زدوده می شود. 2. سیاست خارجی کشور تحول پیدا می کند چه در ارتباط با کشورهای غربی و چه کشورهای اسلامی و همسایه خصوصا کشورهای عربی، و این امر در بهبود وضع اقتصاد کشور موثر خواهد بود. 3. با توجه به آزاد شدن ظرفیت مدیریت اقتصادی کشور از نظر استفاده از متخصصان، امید به مهار تورم و ثبات نرخ ارز و نیل به رشد اقتصادی مطلوب برنامه پنجم توسعه افزایش می یابد. 4. با توجه به مشی اعتدالی ایشان، از همه نیروهای صالح از هر گروه و جناحی در اداره کشور استفاده خواهد شد و تنش های سیاسی به حداقل خود خواهد رسید. امید است مردم ما که پس از انقلاب اسلامی رشد اجتماعی و سیاسی قابل توجهی پیدا کرده اند با حضور گسترده خود درپای صندوق های رای حماسه سیاسی مورد نظر رهبر انقلاب را تحقق بخشند. منبع: مهر [ چهارشنبه 92/3/22 ] [ 2:12 عصر ] [ باران ]
[ نظرات () ]
زمزمه های ائتلاف در اردوگاه اصولگرایان به گوش می رسد.
گروه داخلی «تیتریک» ; در حالی که کمتر از48ساعت به آغاز زمان انتخابات ریاست جمهوری باقی مانده است برخی تحولات حاکی از خبرهای خوشی در جبهه اصولگرایان است. محمد باقر قالیباف که شب گذشته به اهواز آمده بود با نیمه تمام گذاشتن برنامه خود به تهران رفت،زمزمه هایی مبنی بر شکل گیری ائتلاف اصولگرایان و دعوت از قالیباف برای رایزنی موجب نیمه تمام بودن سفر وی شد. میرعلایی مسئول ستاد مردمی قالیباف در خوزستان می گوید:پیش از این قرار بود قالیباف با نخبگان و اساتید خوزستانی جلسه ایی داشته باشد که به دلیل جلسه فوری و مهم در تهران حضور وی در این مراسم لغو شد. سعید جلیلی نیز روز گذشته برنامه سفر به خراسان شمالی را خود را لغو کردپیش از این قرار بود سعید جلیلی نامزد یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در مسجد انقلاب مرکز استان سخنرانی کند که به یکباره اعلام شد سفر جلیلی لغو شده است. متحد شدن کارگزاران و اصلاحات زنگ خطری برای اصولگرایان بوده است هر اتفاقی که قرار است رخ دهد امروز روز آن است پس باید منتظر بمانیم... منبع:رهیاب نیوز [ چهارشنبه 92/3/22 ] [ 2:12 عصر ] [ باران ]
[ نظرات () ]
بعد از جنگ، همان سوسیالیسم [دهه شصت] تبدیل به سرمایه داری وحشتناک شد و یک نوع سرمایه داری مکانیکی به نام تعدیل اقتصادی به وجود آمد. یک نوع لیبرالیسم بی سروته.
![]() گروه داخلی «تیتریک» ؛ اصلاح طلبان در چهار انتخابات، پی در پی به پیروزی دست یافتند و توجّه تحلیلگران مسائل سیاسی و اجتماعی ایران را به سوی خود جلب کردند:
الف. هفتمین انتخابات ریاست جمهوری در سال 1376؛
ب. اولین انتخابات شوراهای شهر در سال 1377؛
ج. ششمین انتخابات مجلس شورای اسلامی در سال 1378.
به گزارش بولتن نیوز، پس از این، اصلاح طلبان مقبولیّت اجتماعی خود را از دست دادند و شکستهای تکان دهنده و مستمری را در چندین انتخابات بعدی تجربه کردند:
الف. دومین انتخابات شوراهای شهر در سال 1381؛
ب. هفتمین انتخابات مجلس شورای اسلامی در سال 1382؛
ج. نهمین انتخابات ریاست جمهوری در سال1384؛
د. هشتمین انتخابات مجلس شورای اسلامی در سال 1386؛
ه. دهمین انتخابات ریاست جمهوری در سال 1388.
این یادداشتها به تحولات یاد شده از این زاویه مینگرد که ظهور و افول اصلاح طلبان دارای چه علل و ریشه های جامعه شناختی بودهاست؟ به بیان دیگر، از آنجا که ظهور و افول جریان های فکری و سیاسی از قاعده مندی و نظم معنادار برخوردار است، میتوان با تأملی جامعه شناسانه، قواعد و نظم های اجتماعی حاکم بر تحوّلات جریان اصلاح طلبی را تشخیص داد.
در این بخش باید به این پرسش پاسخ بدهیم که چه عللی موجب گردید تا اصلاح طلبان بتوانند توجّه افکار عمومی را به سوی خود جلب کنند و با پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری سال 1376 و انتخابات بعدی، به حاکمیّت سیاسی راه یابند؟
نگارنده بر این باور است که «ظهور اصلاح طلبان»، پدیده ای تک علّتی[1] نیست و نباید در تبیین آن، بر روی عامل و علّت خاصی متمرکز شد و از مدخلیّت علل دیگر غفلت ورزید. ظهور اصلاح طلبان معلول اثرگذاری علّی (مستقیم یا غیرمستقیم) مجموعه ای از عوامل تودرتو و پیچیده اقتصادی، سیاسی و فرهنگی است. حتی شاید بتوان راهیابی اصلاح طلبان به حاکمیّت سیاسی را حلقه ای و پاره ای از یک فرایند اجتماعی چند لایه و کلان تصویر کرد:
«به واقع، اصلاحات در آغاز دهه 70 در سه عرصه دنبال میشد. اول، رفرم دینی که نماینده آن دکتر سروش بود. ایشان با نگارش مقاله قبض و بسط و ادامه آن و با بیان این مسأله که سقف شریعت بر ستون معیشت بنا شده است در جامعه واکنش برانگیخت و آغاز یک رفرم دینی را موجب شد. زمینه دیگر رفرم در زمینه اقتصاد صورت گرفت که هاشمی رفسنجانی آن را نمایندگی میکرد. او اعتقاد داشت که اقتصاد ایران بسیار زیاد دولتی است و لذا بازار ملی در چنین بستری نمیتواند شکل بگیرد. از این رهگذر، برنامه تعدیل اقتصادی را مطرح کرد و یک رفرم اقتصادی پیش گرفت. اصلاحات سیاسی نیز زمینه دیگر این رفرم بود که البته کم رنگ تر از دیگر زمینه ها بود که روزنامه سلام و هفتهنامه عصرما و نیز اعضای مرکز تحقیقات استراتژیک آن را دنبال می کردند. این دسته خواستار این بودند که مبانی جمهوریّت را در ایران تعیین کنند چرا که احساس میکردند انقلاب از جمهوریّت فاصله گرفته است.»(حجاریان، 1386: 62)
جلایی پور نیز مینویسد دوم خرداد به سبب آن که یک «جنبش اجتماعی» بوده، وقوعش متوقف بر تحقق یافتن شرایط و بسترهای ساختاری خاصی بوده است که البته در مرکز آنها، پروژه «مدرنیزاسیون» قرار دارد: «وقوع جنبش هایی مثل جنبش دوم خرداد، در درجه اول به شرایط ساختاری نیازمند است؛ یعنی ساختار جامعه ای که در معرض روندها و سیاست های نوسازی قرار گرفته باشد»(جلایی پور، 1379: 17). به هر حال در این بخش، برخی از علل اصلی و عمده را برمیشماریم.
1- تعمیق شکاف طبقاتی در اثر سیاست اقتصادی دولت سازندگی
در ابتدا باید به این واقعیت اشاره شود که به نظر بسیاری از صاحب نظران، رویکرد دولت سازندگی در حوزه های مختلف سیاسی، اقتصادی و فرهنگی، یکی از عوامل مؤثّر بر به قدرت رسیدن اصلاح طلبان بود، به طوریکه «نتیجه دولت بازسازی [دولت سازندگی]، به وجود آمدن دولت لیبرال نوسازی [دولت اصلاحات] بود»(فیاض، 1386: 13). در واقع، روی آوردن افکار عمومی به اصلاحطلبان، به معنی «نه» گفتن به سیاست های دولت سازندگی بود. برخی از اصلاح طلبان نیز این نظر را پذیرفته اند:
«واقعیت این است که نمی توان گفت که تمام بسترهای لازم برای شکلگیری، استقرار و امتداد گفتمان اصلاحی در جامعه فراهم بود. روی آوردن بسیاری به اصلاحات، به خاطر نگاه سلبی به گفتمان رقیب بود.»(تاجیک، 1387: 8).
از جمله سیاست های دولت سازندگی که موجب شکل گیری نارضایتی عمومی از آن دولت شد، سیاست اقتصادی[2] آن دولت بود. دولت سازندگی به دلیل استقراض های خارجی فراوان، مجبور به اطاعت از دستورالعملهای اقتصادی برخی نهادهای مالی بین المللی از جمله «بانک جهانی»[3] بود. یکی از این سیاست ها، سیاست تعدیل اقتصادی[4] بود که هسته مرکزی تفکّر اقتصادی نخبگان و تکنوکرات های دولت سازندگی را تشکیل می داد. سیاست تعدیل اقتصادی مبتنی است بر سازوکار بازار آزاد و رقابتی که خود دربردارنده ضرورت «عدم مداخله دولت در اقتصاد» است. ممنوعیّت قیمت گذاری توسط دولت (یا رهاسازی قیمت ها)، رفع محدودیت های تجارت خارجی، آزادی سرمایه گذاری خارجی، حذف یارانه ها، خصوصی سازی اقتصاد و واگذاری خدمات و شرکت های دولتی به بخش خصوصی و ... در زمره راهکارهای اصلی و اساسی این الگوی اقتصادی است. با وجود آنکه برنامه اول توسعه اقتصادی برای سال های 72- 1368 در سال 68 به تصویب مجلس چهارم رسید، اما پس از مدتی، برنامه تعدیل اقتصادی از سوی دولت، تدوین و از سال 1369 به اجرا گذاشته شد.
اگرچه تلاش های اقتصادی دولت منجر به بهبود برخی شاخص های اقتصادی، بازسازی برخی از خرابیهای ناشی از جنگ تحمیلی و ایجاد زیرساخت های اقتصادی در کشور گردید، اما از سوی دیگر، تشدید «شکاف و فاصله طبقاتی»، بزرگ ترین پیامد منفی اجرای این سیاست بود(رفیع پور، 1376: 177). در واقع، حلقه مفقوده در سیاست اقتصادی یاد شده، «عدالت» بود:
«بعد از جنگ، همان سوسیالیسم [دهه شصت] تبدیل به سرمایه داری وحشتناک شد و یک نوع سرمایه داری مکانیکی به نام تعدیل اقتصادی به وجود آمد. یک نوع لیبرالیسم بی سروته. یک نوع لیبرالیسم افسار گسیخته. [...] سیاستی که اگر نصف آدم ها بمیرند چندان اتفاقی نمی افتد. شرایط طوری شد که یکی از مسؤولین سازمان برنامه و بودجه در آن زمان گفت:" تاکنون شهدای جنگی داشتیم و از این به بعد باید شهدای اقتصادی داشته باشیم!” یعنی یک عده از گرسنگی بمیرند! معنای سیاست تعدیل اقتصادی همین بود! [...] در سیاست تعدیل اقتصادی، عدالت عملاً بی معناست. فقط بحث آزادی اقتصادی است و آزادی تام.»(فیاض،1386: 13).
دلیل گذار از «سوسیالیسم»[5] در دهه شصت به «لیبرالیسم»[6] در دهه هفتاد در ایران، رخ دادن همین تحوّل در سطح جهانی و تک قطبی شدن دنیا بود؛ چرا که در اثر فروپاشی بلوک شرق و زوال قدرت سوسیالیسم، لیبرالیسم به ایدئولوژی یکّه تاز در دنیا تبدیل شده بود.[7] چنین وضعیتی، نارضایتی توده های مردم، بهویژه طبقات ضعیف را به همراه داشت:
«با گرایش به سرمایه داری، حامیان تهیدست در بین طبقات پایین قدیم، پراکنده شدند. مسئولیّت انفعال سیاسی اینگونه اقشار را باید در سیاست های اقتصادی تورّم زا و محنت افزای اخیر یافت.»(بشیریه، 1386: 760).
اباحه گری اقتصادی و مالی و وجود بی عدالتی و تبعیض، کار را به آنجا کشاند که پیوند مستحکمی میان «قدرت سیاسی»[8] و «قدرت اقتصادی»[9] شکل گرفت و در میان مدیران دولتی و اطرافیان آن، معضل «ثروت های بادآورده» و «ویژه خواری» پدید آمد. در حالیکه عدالت یکی از آرمان های اصلی انقلاب اسلامی به شمار می آمد، دولت سازندگی در اثر اتکّای خود به الگوی اقتصاد لیبرالیستی، توسعه و رشد اقتصادی را بر آن ترجیح داد. این وضعیت برای توده های مردم، به خصوص طبقات مستضعف و محروم، بسیار باورناپذیر و رنجش زا بود و سرانجام به پیدایش شکاف میان دولت سازندگی و مردم انجامید:
«شرایط اقتصادی خاصّی که در اواخر دوره هاشمی بر اقشار مختلف تحمیل شد از قبیل تورّم 50 درصدی، باعث شد مردم به این نتیجه برسند که مدل اقتصادی هاشمی جواب نمیدهد و کم و بیش هم می دانستند که ریخت و پاشهای مالی حداکثری اتفاق می افتد، شعار عدالت که انقلاب وعده آن را داده، اجرا نشده و عده ای دارند سوءاستفادههای کلان می کنند.»(خسروپناه، 1389: 51).
برخی بر این باورند که «سیاست دولت پس از جنگ، خیلی شبیه کودتا بود.»(رزاقی، 1389: 79). برخی بر این باورند که سیاست اقتصادی دولت در این سالها، به سبب تولید نارضایتی اجتماعی عمیق در میان توده های مردم، عامل وقوع شورشهای اجتماعی در پارهای از نقاط کشور بوده است:
«سیاست های اقتصادی جدید احتمالاً در وقوع برخی شورش های عمده شهری به ویژه در قزوین، اسلامشهر و مشهد مؤثر بودند. سیاست اقتصادی جدید معطوف به رشد و متکی به بازار آزاد، بسیار تورم زا از کار درآمد و در نتیجه نارضایی اقتصادی و اجتماعی گسترش قابل ملاحظه ای پیدا کرد.»(بشیریه، 1385: 84).
افزون بر این، سیاست اقتصادی یاد شده منجر به گسترش یافتن طبقه متوسط متجدّد[10] در جامعه ایران شد. اینگلهارت و ولزل در کتاب خود می نویسند طیف گسترده ای از شواهد نشان می دهند که ایده کانونی نظریه نوسازی[11]، صحیح است؛ یعنی توسعه اقتصادی[12] به ایجاد تغییرات مهم و دقیقاً قابل پیش بینی در سیاست ها و فرهنگ جوامع منجر میشود(اینگلهارت و ولزل، 1389: 13):
«صنعتی شدن[13] منجر به فرایند عمده ای از تغییر شده و بوروکراتیک شدن[14]، سلسله مراتب، تمرکز اقتدار، سکولاریته و دگرگونی از ارزش های سنتی به سکولار- عقلانی را به همراه میآورد. [...] توسعه اقتصادی، متمایل به شکل دهی به تغییرات قابل پیش بینی در جهان بینی های مردم است. [...] توسعه اقتصادی، به شدت با تغییرات فراگیری در باورها و انگیزه های افراد مرتبط میشود [...]. این تغییرات، در مجموع احتمال ظهور دموکراسی را افزایش [... می دهند].»(همان: 14- 15).
از نظر آنان، توسعه اقتصادی، به دو دلیل منشاء دموکراسی سکولار است: نخست اینکه طبقه متوسط همساز تحصیلکرده و فربهی ایجاد میکند که به تفکر مستقلانه عادت دارد، و دوم اینکه ارزش ها و انگیزه های مردم را متحول می گرداند(همان: 18). هنگامی که طبقه متوسط به اندازه کافی بزرگ و همساز شد، فشارهایی از ناحیه این طبقه برای شکل گیری لیبرال دموکراسی ایجاد خواهد شد(همان: 13).[15]
به هر حال، نخستین قربانی سیاست توسعه اقتصادی دولت سازندگی، «عدالت» بود که به بهای دستیابی به «رشد اقتصادی»، نادیده انگاشته شد؛ و این رویکری بود که به شدّت با تعالیم و فرهنگ اسلامی، تعارض داشت:
«لَقَدْ أَرْسَلْنَا رُسُلَنَا بِالْبَیِّنَاتِ وَأَنزَلْنَا مَعَهُمُ الْکِتَابَ وَالْمِیزَانَ لِیَقُومَ النَّاسُ بِالْقِسْطِ»(حدید: 25).
به راستى [ما] پیامبران خود را با دلایل آشکار روانه کردیم و با آنها کتاب و ترازو را فرود آوردیم، تا مردم به عدالت برخیزند.
منابع:
اینگلهارت، رونالد؛ ولزل، کریستین. (1389). نوسازی، تغییر فرهنگی و دموکراسی. ترجمه یعقوب احمدی. تهران: کویر. چاپ اول.
بشیریه، حسین. (1385). دیباچه ای بر جامعه شناسی سیاسی ایران: دوره جمهوری اسلامی ایران. تهران: نگاه معاصر.
________. (1386). عقل در سیاست: سی و پنج گفتار در فلسفه، جامعهشناسی و توسعه سیاسی. تهران: نگاه معاصر.
تاجیک، محمدرضا. (1387الف). «بازگشت به نقطه صفر اصلاحات». روزنامه کارگزاران. 21 خرداد. ص8.
حجاریان، سعید. (1386). «اصلاحات، احیای انقلاب بود». هفتهنامه شهروند امروز. 14 بهمن. صص62-63.
[حضرت آیتالله]خامنه ای، سیدعلی. (1389). بیانات در دیداررئیس جمهور و اعضاى هیئت دولت. هشتم شهریور. پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری. برگرفته از:
http://www.leader.ir/langs/fa/index.php?p=bayanat&id=7168
خسروپناه، عبدالحسین. (1389). «نه اسلامیّت ناب، نه جمهوریّت غرب». ماهنامه مهرنامه. شماره دوم. اردیبهشت ماه. صص 50-51.
فیاض، ابراهیم. (1386). «آرامش و ثبات: نتیجه احیای ارزش ها». روزنامه ایران. 8 اسفند. صص13و17.
رفیع پور، فرامرز. (1376). توسعه و تضادّ: کوششی در جهت تحلیل انقلاب اسلامی و مسائل اجتماعی ایران. تهران: شرکت سهامی انتشار.
[1].Single cause.
[2].Economic policy.
[3].World Bank.
[4].Economic adjustment policies.
[5].Socialism.
[6].Liberalism.
[7] . گفتنی ست برخلاف میرحسین موسوی، مقام معظم رهبری به هیچ رو موافق «اقتصاد سوسیالیستی» نبودند و از آن دفاع نمی کردند، اما متأسفانه خوی استبدادمآبانه نخستوزیر و جناح چپ، استدلال مخالفی را برنمی تابید و به افراطی گری های خود ادامه می داد:
«در آن سال هاى دهه شصت که آقایان [...] به سمت روزبهروز غلیظ تر کردن "اقتصاد دولتى" می رفتند، من مثال می زدم و می گفتم فرض کنید یک موتورى است که می تواند این بار سنگین را برساند و شما هم در کنار موتور راه می روید، یا خودتان پشت فرمان مى نشینید و هدایتش می کنید. [اما] شما این موتور را کنار گذاشتید و همه بارى را که توى این وانت است، خودتان روى دوش گرفتید [...]. این موتور، "بخش خصوصى" است. این را آن زمان به آنها می گفتیم، اثر هم نمی کرد. امام هم هرچه می گفتند به مردم بدهید، اینها می گفتند مراد از مردم، "بخش خصوصى" نیست، [بلکه] مردم یعنى "توده مردم". [بعد می گفتند] به توده مردم چه جورى می شود کمک کرد؟ [این که] دولت، اقتصاد را در دست بگیرد، به تودهى مردم کمک کند. [...] همان کسانى که آن زمان آن جور حرف می زدند، حالا صدوهشتاد درجه برگشته اند؛ یعنى باز هم در حدّ تعادل قرار ندارند. [...] خط متعادل همین است: سرمایه مردم و مدیریت مردم، اقتصاد را بر دوش بگیرد و کنترل و هدایت به عهده دولت باشد.»(آیت الله خامنه ای، 1389).
[8].Political power.
[9].Economic power.
[10].Modern middle class.
[11].Modernization.
[12].Economic development.
[13].Industrialization.
[14].Bureaucratization.
[15] . گفتنی ست این کتاب اثبات می کند که جهت رابطه علّی، عمدتاً از توسعه اقتصادی به دموکراسی است(اینگلهارت و ولزل، 1389: 18). در این کتاب، داده های پیمایش 81 جامعه که شامل 85 درصد جمعیت جهان است و از سال 1981 تا 2002 جمع آوری شده اند، تحلیل ثانویه گردیده است(همان: 21).
[ چهارشنبه 92/3/22 ] [ 2:11 عصر ] [ باران ]
[ نظرات () ]
دیدار پرشور هزاران نفر از قشرهای مختلف مردم با رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز (چهارشنبه) در خجسته میلاد اسوه «عشق و ایمان و ایثار» حضرت اباعبدالله الحسین (ع).
گروه داخلی «تیتریک» ؛ رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز (چهارشنبه) در خجسته میلاد اسوه «عشق و ایمان و ایثار» حضرت اباعبدالله الحسین (ع)، در دیدار پرشور هزاران نفر از قشرهای مختلف مردم، قانون گرایی را گفتمان تحسین برانگیز ملت در انتخابات 24 خرداد خواندند و با تجلیل از شور و شوق مبارک مردم برای شرکت در انتخابات تأکید کردند: حضور حداکثری در پای صندوقهای رأی، از هر چیز دیگر برای کشور مهمتر است و ملت با حرکت مقتدرانه روز جمعه، ارتباط و اتصال مستحکم خود را با نظام اسلامی اثبات، و دشمن را بار دیگر ناکام و ناامید خواهد کرد.
ایشان با تبریک میلاد پربرکت حضرت امام حسین (ع) شور و اشتیاق انتخاباتی ملت را نشان دهنده شکل گیری حماسه سیاسی برشمردند و افزودند: حماسه سیاسی از همین امروز شروع شده و انشاءالله روز جمعه با امید، توکل و همت مردم، به نقطه اوج خود خواهد رسید و به معنای واقعی تحقق خواهد یافت.
حضرت آیت الله خامنه ای، انتخابات 24 خرداد را برخوردار از رنگ و بویی خاص دانستند و افزودند: دشمنان اسلام و انقلاب و ایران، همه امکانات مالی، رسانه ای و سیاسی خود را بکار گرفتند تا مردم را از نظام جدا و به «انتخابات و دستگاه برگزار کننده آن» بدبین کنند اما ملت روز جمعه با حضور حداکثری در پای صندوق های رأی، ارتباط و اتصال مستحکم خود را با نظام اسلامی اثبات می کند و با نمایش قدرت عظیم خود، دشمن را بار دیگر شکست خورده و مأیوس خواهد ساخت.
ایشان، انتخابات 24 خرداد را تجربه ای مهم و بزرگ برای ملت ایران برشمردند و خاطرنشان کردند: حضور یکپارچه، متحد، پرشور، قدرتمند و امیدوارانه ملت در انتخابات و حفظ و تقویت اعتماد متقابل مردم و مسئولان موجب یأس دشمن، کاهش فشارها و از دست رفتن کارایی دشمن می شود.
رهبر انقلاب اسلامی روال انتخابات را تا امروز روالی خوب خواندند و افزودند: گفتمان مردم در این انتخابات، قانونگرایی است و همه مردم در همه جا از ضرورت پایبندی به قانون سخن می گویند که این مسئله، بسیار با ارزش و برجسته است.
ایشان، عدم تبعیت از قانون را مبنای حوادث سال 88 دانستند و خاطرنشان کردند: مردم و کشور از آن بی قانونی لطمات فراوان دیدند و این واقعیت باعث شده، ملت در انتخابات پیش رو درباره ضرورت قانونگرایی، کاملاً حساس باشد.
رهبر انقلاب در همین زمینه افزودند: مسئولان و نامزدهای مختلف و محترم هم تاکنون جهات قانونی را رعایت کرده اند که انشاءالله این روند ادامه خواهد یافت.
حضرت آیت الله خامنه ای، سخنان هشت نامزد با هشت گرایش و هشت نوع نگاه را در مناظره های صدا و سیما، باعث آگاهی مردم از افکار و دیدگاههای مختلف نامزدها و نشان دهنده آزادی بیان در ایران اسلامی خواندند و با قدردانی از این حرکت مفید و با ارزش رسانه ملی افزودند: تهمت زنندگان به نظام جمهوری اسلامی سالها نعره می زدند که در ایران آزادی نیست و تریبون نمی دهند اما اکنون خجالت زده شده اند.
رهبر انقلاب حضور کامل همه جریانهای سیاسی و فکری کشور در مناظره ها و بیان دیدگاههای متفاوت را از نقاط قوت انتخابات امسال دانستند و افزودند: البته من درباره بعضی حرفهایی که در مناظره ها زده شد، حقایق و مطالبی دارم که انشاءالله بعد از انتخابات بیان خواهم کرد اما به هر حال این حرکت خیلی خوب و خوشحال کننده بود.
ایشان گرایشهای پرشور مردم در انتخابات امسال را مشابه شور و شوق انتخابات سال 88 خواندند و در عین حال افزودند: خوشبختانه امسال از بی ادبی و بی احترامی که گاه در احساسات و گرایشات سال 88 بروز می کرد خبری نیست که این پیشرفت بسیار با ارزش را باید شکرگذاری کرد.
رهبر انقلاب اسلامی، حضور حداکثری در پای صندوقهای رأی را مهمترین و اولین توصیه و خواست خود اعلام و تأکید کردند: این حضور عمومی، از هر چیز دیگر برای کشور مهمتر است و به همین علت حتی کسانی که فقط دلبسته به ایران هستند، باید در انتخابات حضور یابند.
حضرت آیت الله خامنه ای افزودند: هیچ کس از تقدیر الهی ملت در روز جمعه خبر ندارد اما منتخب ملت هر قدر با آرای بیشتر و محکم تری انتخاب شود می تواند با قدرت بیشتر در مقابل دشمنان کشور و ملت بایستد و از منافع ملی دفاع کند.
ایشان خاطرنشان کردند: عرصه بین المللی، عرصه تعارف و رودربایستی نیست و هر قدر شما ضعف نشان دهید و عقب بنشینید دشمن جلوتر می آید.
رهبر انقلاب در اثبات واقعیت یاد شده خاطرنشان کردند: گاهی به خاطر مصلحت، بعضی حرف ها را قبول کردیم اما دشمن پا روی حرف خودش گذاشت و با جسارت بیشتر جلو آمد، بنابراین باید در مقابل خواسته های نامشروع بیگانگان با قدرت ایستاد.
حضرت آیت الله خامنه ای پایداری و استقامت در مقابل دشمن بین المللی را نیازمند «اعتماد به ملت شجاع و رشید ایران، اتکاء به عزت ملی، توکل به خدا و حسن ظن به وعده های پروردگار» خواندند و افزودند: باید در راه پرعزتی که ملت و نظام انتخاب کرده اند عاقلانه و مدبرانه پیش رفت.
رهبر انقلاب اسلامی در پایان سخنانشان درباره انتخابات ابراز امیدواری کردند: امتحان مهم روز جمعه به فضل الهی و در پرتو حضور پرشور و یکپارچه ملت در پای صندوق های رأی، به آزمون موفق و پیروز دیگری برای ملت ایران و نظام اسلامی تبدیل شود.
حضرت آیت الله خامنه ای دربخش دیگری از سخنانشان روز با عظمت سوم شعبان را پرتوی از عظمت قیام بی نظیر حضرت اباعبدالله الحسین دانستند و افزودند: امام حسین علیه السلام برای بقای اسلام و باقی ماندن ظلم ستیزی بعنوان یک اصل در تاریخ بشریت با فداکاری بزرگ و تقدیم جان خود و عزیزان خود و اسارت خانواده و حرم اهل بیت علیهم السلام الگویی پرشکوه و ماندگار در مقابل همه بشریت قرار دادند.
ایشان سراسر زندگی امام حسین علیه السلام را درس و الگو خواندند و خاطر نشان کردند: البته عظمت حادثه کربلا و درخشندگی آن به قدری است که همه نورها را تحت الشعاع قرار میدهد.
رهبر انقلاب اسلامی تأکید کردند: مهمترین درس قیام امام حسین علیه السلام آمادگی همیشگی برای اقامه حق و عدل، و مقابله دائم و همه جانبه با ظلم و ستم است.
حضرت آیت الله خامنه ای افزودند: کسی که در مسیر امام حسین علیه السلام قدم میگذارد باید آماده شهادت باشد البته حرکت در این مسیر همیشه به شهادت منجر نمی شود اما در هر حالت موجب سعادت و عزت است.
ایشان با اشاره به حرکت قاطبه ملت ایران در مسیر حرکت حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام خاطر نشان کردند: ملت ایران با روحیه حسینی و عاشورایی وارد میدان شد و توانست یک بنای ظلم ملّی و بین المللی را ویران و بجای آن یک بنای رفیع اسلامی را پایه گذاری کند.
رهبر انقلاب اسلامی افزودند: ملت ایران، این مسیر را تا به امروز ادامه داده است و پیشرفت های ملت نیز به دلیل حرکت در همین مسیر است.
حضرت آیت الله خامنه ای با اشاره به تفاوت بسیار زیاد ایران 57 با ایران 92 و پیشرفت های چشمگیر در علم، سیاست، امنیت، امید، اعتماد به نفس و تأثیرگذاری در حوادث منطقه و جهان تأکید کردند: ملت ایران اکنون به مرحله ای رسیده است که در مسیر سعادت و عزت پیش می تازد و به فضل خدا این حرکت، پر شتاب تر خواهد شد.
ایشان همچنین با اشاره به فضیلت ماه شعبان بعنوان ماه عبادت و توسل و مناجات افزودند: باید از برکات این ماه بزرگ بویژه مناجات شعبانیه برای ارتباط بیشتر با خدا و جلب رحمت و مغفرت الهی استفاده کرد.
رهبر انقلاب اسلامی، راه عزت و عظمت ملت ایران را توکل به خدا و ارتباط با پروردگار دانستند و خاطرنشان کردند: نقش ارتباط با معدن نور و عظمت بسیار فراتر از تکیه صرف بر محاسبات مادی و دنیوی است.
حضرت آیت الله خامنه ای وضع کنونی دنیای غرب را نمونه غفلت از ارتباط با خداوند برشمردند و افزودند: با این که مستکبران عالم، دارای محاسبات مادی و دنیوی دقیقی هستند اما هر روز مشکلات و ضعف های آنها بیشتر می شود و این مشکلات روزافزون، سرانجام تمدن غرب را از پا خواهد انداخت.
منبع: دفتر مقام معظم رهبری [ چهارشنبه 92/3/22 ] [ 2:10 عصر ] [ باران ]
[ نظرات () ]
خلق حماسهی سیاسی در جمهوری اسلامی ایران نیاز به شناخت انقلاب اسلامی و نظام مردمسالاری دینی دارد. برای شناختن این پدیدهی مبارک باید به خصوصیات منحصر به فرد انقلاب اسلامی توجه کنیم.
گروه داخلی «تیتریک» ; رفتار انتخاباتی نوعی کنش سیاسی است که با کارکردهای ساختی خردهنظامهای اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی در سطح کلان نظام اجتماعی رابطه دارد. از آغاز حیات مقدس جمهوری اسلامی تاکنون 31 انتخابات در سطوح مختلف ملی و شهری برگزار شده که این حاکی از بالندگی و پویایی نظام باثبات جمهوری اسلامی مبتنی بر مردمسالاری دینی است. امسال نیز در برگزاری انتخابات پرشور و پرفهم ریاستجمهوری و شوراهای شهر و روستا لازم است با بینشی فرصتنگر، حضور گسترده و هوشمندانهی مردم را در تبلور حماسهی سیاسی قدر نهیم. در این نوشتار، طبق مدل زیر به تبیین لوازم تبلور حماسهی سیاسی خواهیم پرداخت:
![]() خلق حماسهی سیاسی در جمهوری اسلامی ایران نیاز به شناخت انقلاب اسلامی و نظام مردمسالاری دینی دارد. برای شناختن این پدیدهی مبارک باید به خصوصیات منحصر به فرد انقلاب اسلامی توجه کنیم. مهمترین این ویژگیها عبارتند از:
1. برخورداری از پشتوانهی عظیم و هزار و چند صد سالهی فلسفه و فقه و معارف اسلامی
2. انقلاب اجتماعی همهجانبه همراه با تحول بنیادین در زندگی انسانها1
3. بهرهمندی از رویکرد ارزشی و هدفگیری اصلاح مفاسد جهانی و بشری2
4. حاکمسازی فرهنگ توحیدی به جای فرهنگ الحادی و استبدادی3
یادآوری پیام انقلاب اسلامی و اصول حاکم بر آن، امر بسیار مهمی است که میتواند به عنوان مقدمهای مناسب برای تحقق حماسهی سیاسی تلقی گردد. بنابراین نباید از گذشتهی کشور غافل شویم و نعمت وجود این بیداری عظیم پس از انقلاب اسلامی را به فراموشی بسپاریم.
ارکان مردمسالاری دینی
مردمسالاری دینی با توجه به ماهیت نظام سیاسی کشور ما دارای سه رکن است. «دین» نخستین رکن نظام سیاسی مردمسالاری دینی است. جایگاه دین در این مقوله یک جایگاه معرفت شناختی است که قابل صورتبندی در التزام نظام سیاسی به دین است.
«مردم» دومین رکن ساختار نظام مردمسالاری دینی محسوب میشوند. مردم اساسیترین نقش را در بهفعلیت رساندن این نظام دارند. این بحث مرتبط با بحث مهم ایدهی جمعیبودن قدرت اسلام و مردمیبودن آن است. رهبر معظم انقلاب اسلامی در تشریح نظام اسلامی مبتنی بر مردمسالاری میفرمایند: «نظامى که در آن حاکم - چه رهبر، چه ریاست جمهورى، چه ریاست قوّهى قضاییه، چه مجلس شوراى اسلامى - متکى و متصل به مردم و مورد علاقه و پشتیبانى و حمایت آنهاست، نظام جمهورى اسلامى است.»4 یا «کشور ما متکى به آراء مردم است.»5 «مشارکت در سرنوشت کشور علاوه بر اینکه در اداره و تعیین مدیریت کشور نقش دارد، در خنثىکردن دشمنىِ دشمنان هم بزرگترین نقش را ایفا مىکند.»6
«رهبری ولایت فقیه» نیز از ارکان مهم نظام مردمسالاری دینی است. «ولایت در اسلام، ناشى از ارزشهاست؛ ارزشهایى که هم آن سِمَت و هم مردم را مصونیت مىبخشد.»7
عوامل مؤثر در خلق حماسه سیاسی
حماسهی سیاسی از نظر رهبر معظم انقلاب مرتبط با حضور آگاهانهی مردم در صحنهی سیاست کشور و مدیریت کشوری است. بنابراین حضور پرشور و باشعور مردم در انتخابات اهمیت زیادی دارد. ایشان میفرمایند: «انتخابات عرصهی ظهور قدرت ملی در یک کشور است. ملتی که زنده است، بانشاط است، متکی به ارادهی الهی است، مطمئن به پشتیبانی الهی است. این ملت در همهی عرصهها پیروز خواهد شد. در این عرصه هم همینجور است.»8 «حماسهی سیاسی» که بخشی از نام سال 1392 است، مصداق بارزی به نام انتخابات دارد. حماسهی سیاسی مبتنی بر دو عامل اصلی است؛ اول نشاط مردمی و دوم نقشآفرینی مردم.
الف) نشاط و شور مردمی
نشاط و شور و شوق مردم همراه با عقلانیت مشورتی، از عوامل مهمی است که میتواند حضور گستردهی آنان را در صحنهی انتخابات منجر شود. این نشاط مردمی خود وابسته به چند متغیر مهم همچون انقلاب اسلامی، کارنامهی نظام جمهوری اسلامی ایران، اعتماد به نفس ملی، نقد منصفانه، قانونمداری مسئولان و مرام و اخلاق انتخاباتی است. از مؤلفههای مهم در امر نشاط مردمی، توجه به اهمیت انتخابات است. انتخابات در نظام جمهوری اسلامی ایران به عنوان نماد حرکت اسلامی در کشور، هدیهی اسلام به ملت فهیم ایران، مظهر حق ملت و وظیفهی ملی است. «انتخابات مظهر اقتدار نظام اسلامی است، مظهر آبروی نظام است، نماد مردمسالاری اسلامی است.»9
رهبر معظم انقلاب میفرمایند: «انتخابات مهم است. انتخابات برای ما یک پرچم افتخار است. انتخابات بایستی خوب انجام بگیرد. در دورههای مختلف بحمدالله انتخاباتِ خوب، روشن و شفافی انجام گرفته. این دوره هم إنشاءالله همینجور خواهد بود.»10
توجه به دستاوردهای انقلاب
«توجه واقعبینانه به دستاوردهای انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی ایران» نیز از زمینههای مهم ایجاد نشاط مردمی است. ارائهی الگوی مردمسالاری دینی و حکومت متکی به آراء مردم از متن تعالیم اسلام، قطع دست بیگانگان از منابع و ثروتهای ملت ایران، نهادینهسازی آزادی و کرامت انسانی در کشور، ایجاد جرأت در مسائل علمی و توسعهی علم و فناوری، قوتیابی جبههی حق در برابر جبههی باطل، احیای امید در دنیای اسلام و اعتماد به نفس در امت اسلامی برای حرکت به آیندهای روشن، بیداری امت اسلام و تغییر معادلات قدرت در خاورمیانه و جهان، ازجمله مصادیق بارز و عینی دستاوردهای نظام جمهوری اسلامی ایران است.
البته باید اذعان کرد که انقلاب و نظام اسلامی مانند هر پدیدهای در معرض آسیبها و تهدیدات و نقاط ضعفی است که باید آنها را شناسایی کرد و اقدامات پیشگیرانه برای حفظ انقلاب را انجام داد. حفظ جهتگیری الهی، توجه به روحیهی تسلیمناپذیری مدام مسئولان، عزم جدی در جهت وفاق و انسجام اجتماعی و عقلانیت معنانگر میتواند راههای صعود به قلهی پیشرفت و عدالت را برای ما تسهیل کند.
قانونمحوری هم از لوازم تقویت نشاط مردمی است. رهبر معظم انقلاب اسلامی میفرمایند: «مسئولین کشور مراقب باشند که احترام انتخابات را نگهدارند. هم مجلس، هم دولت، هم قوهی قضائیه احترام انتخابات را نگهدارند. اگر کسی به انحاء مختلف دخالت کند، هیچ روا نیست. جایز نیست. باید مردم بر طبق روال قانونی ببینند، تشخیص بدهند، بشناسند و انتخابات انجام بگیرد.»
اخلاق انتخاباتی
از دیگر عوامل مؤثر بر تقویت نشاط و حضور مردمی، توجه به اخلاق انتخاباتی است. رعایت قواعد و هنجارهای مرتبط با امر انتخابات اعم از ثبت نام، تأیید صلاحیت، تبلیغات و تشخیص و انتخاب نامزدها، از مصادیق مهم اخلاق انتخاباتی است. بالأخص در جامعهای که داعی تعامل دین و سیاست است و اخلاق به عنوان محوریترین موضوع جامعهی اسلامی، جهتدهندهی سیاست و امور اجتماعی تلقی میگردد. از آنجایی که الزام به یک شیئ، الزام به لوازم آن شیئ نیز است، الزام به نظام مردمسالاری دینی، الزام به لوازم خاص آن نیز است. از آن جمله میتوان به رعایت تقوا و اخلاق در حوزههای فردی و اجتماعی اشاره کرد که علاوه بر آثار وضعی فردی، دارای تأثیرات مناسبی در تقویت نشاط و شور و شوق اجتماعی خواهد بود.
نباید در ذهن مردم نسبت به اصول و سیاستهای نظام سیاسی کشور ابهام و شبهه ایجاد کرد، بلکه باید بین شیوههای اجرا و مبانی و اصول فرق قائل شد. رعایت حرمت رد صلاحیت شدگان، پرهیز از اسراف در تبلیغات انتخاباتی و پرهیز از رواج بیانصافی در جامعه از مصادیق بارز رعایت اخلاق انتخاباتی است: «خدا را شکر میکنیم که فضای کشور ما بر اثر نظام اسلامی، فضای آزادی است، فضای بازی است. مردم فرصت دارند و میتوانند حرفشان را بزنند. نخبگان هم میتوانند حرف بزنند. من نگرانیام از این نیست که حرفی زده شود، از کسی انتقاد شود، نه؛ یک نفر انتقاد میکند، یک نفر جواب هم میدهد. نگرانی من از رایجشدن اخلاق بیانصافی در جامعه است.»11
با عنایت به ویژگیهای ملت فهیم و رشید ایران اسلامی که همانا اخلاق و معنویت و عاطفه است، نباید فضای انتخاباتی ما فضای کدورت و نفرت و بدگویی شود: «از بداخلاقیهای انتخاباتی باید بهشدت پرهیز کنند. بدگوییکردن، اهانتکردن، تهمتزدن برای عزیزکردن خود و یا نامزد مورد نظر خود، دیگران را و رقبا را در چشم مردم خوار کردن، اینها راهها و روشهای صحیح و اسلامی نیست. رقابت باید باشد؛ رقابت مثبت و پرشور، اما با رعایت موازین اخلاقی.»12
انصاف در نقد
«توجه به نقد منصفانه» نیز از راهکارهای مناسب جهت افزایش شور و نشاط مردمی است. نقد باید با رعایت حرمت و احترام افراد، مشفقانه، عالمانه و ناصحانه باشد. نقد نباید ابزاری در جهت تخریب نطام و دولتها گردد، بلکه باید همراه با ارائهی راهکار و تشخیص و درمان مناسب باشد. انصاف در نقد نیز از مبانی اصلی و منطقی یک نقد خواهد بود. «من کمبودها را نفى نمیکنم؛ بیشتر از خیلى از منتقدین، بنده کمبودها را میدانم […] حرف، جنجالسازىِ تبلیغاتى و لفاظى هیچ کمکى به حل مشکلات نمیکند؛ […] جنجال فکرى غیر از مباحثات صحیح است.»13
یکی از نشانههای مردمسالاری است این که نظام سیاسی بهوسیلهی آن توسط مردم بهبود مییابد. از طرف دیگر مباحثی چون قاعدهمندکردن انتقال قدرت سیاسی، گردش قدرت، ارتقای فرهنگ سیاسی، گسترش رقابت سیاسی و ترغیب خودباوری و عقلانیسازی رفتار جمعی شهروندان از کارکردهای انتخابات است.
برخورد مناسب مسئولان
برخورد مناسب مسئولان کشور در فرایند انتخابات نیز میتواند در ایجاد نشاط مردمی مؤثر باشد. بهترین اجتماعها آن است که با نیروی محبت اداره شود؛ محبت زعیم و زمامدار به مردم و محبت و ارادت مردم به زعیم. مردم آنگاه قانونی خواهند بود که از زمامدارشان علاقه ببینند و همین علاقهاست که مردم را به اطاعت میکشد.14
قرآن نیز علت گرایش مردم به پیامبر اکرم صلّیاللهعلیهوآله را علاقه و مهری دانسته که ایشان به مردم مبذول میداشت. باز دستور میدهد که: «ببخششان و برایشان استغفار کن و با آنان مشورت کن.»15 اینها همه از آثار محبت و دوستی است؛ همچنان که رِفق و حلم و تحمل همه از شئون محبت و احسان است.
او به تیغ حلم چندین خلق را واخرید از تیغ، چندین حلق را
تیغ حلم از تیغ آهن تیزتر بل ز صد لشکر ظفرانگیزتر
امیرالمؤمنین علیهالسّلام نیز در هنگام حکومتشان به مالک اشتر فرمودند: «احساس مهر و محبت به مردم و ملاطفت با آنها را در دلت بیدار کن [...] از عفو و گذشت به آنان بهرهای بده؛ همچنان که دوست داری خداوند تو را از عفو و گذشتش بهرهمند کند.»16 نکتهی بسیار مهم این است که در صورت اظهار و ابراز محبت واقعی مسئولین به مردم، ایشان نیز با شور و اشتیاق ارادی نیروهای عظیم خود را در پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی به کار میگیرند؛ همانگونه که تاکنون چنین بوده است.
قانونمحوری
قانونمحوری هم از لوازم تقویت نشاط مردمی است. رهبر معظم انقلاب اسلامی میفرمایند: «مسئولین کشور مراقب باشند که احترام انتخابات را نگهدارند. هم مجلس، هم دولت، هم قوهی قضائیه احترام انتخابات را نگهدارند. اگر کسی به انحاء مختلف دخالت کند، هیچ روا نیست. جایز نیست. باید مردم بر طبق روال قانونی ببینند، تشخیص بدهند، بشناسند و انتخابات انجام بگیرد.»17
ب) نقشآفرینی مردم
نقشآفرینی مردم نیز از موارد مهم و تأثیرگذار در ظهور حماسهی سیاسی و افزایش مشارکت عمومی است. فهم این موضوع بسیار مهم است که انتخابات منظم و ادواری، یکی از نشانههای مردمسالاری است که نظام سیاسی بهوسیلهی آن توسط مردم بهبود مییابد. از طرف دیگر مباحثی چون قاعدهمندکردن انتقال قدرت سیاسی، گردش قدرت، ارتقای فرهنگ سیاسی، گسترش رقابت سیاسی و ترغیب خودباوری و عقلانیسازی رفتار جمعی شهروندان از کارکردهای انتخابات است.
بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، حضرت امام خمینی رحمهالله یکی از ضوابط نظام سیاسی را اتکا به آرای عمومی میدانستند و میزان را رأی ملت میشمردند: «میزان شماها هستید [...] ما از خودتان رأی میخواهیم [...] شما هستید میزان.»18 ایشان در جای دیگری میفرمایند: «ما تابع آراء ملت هستیم. ملت ما هر طوری رأی داد، ما هم از آنها تبعیت میکنیم.»19 رهبر معظم انقلاب هم معتقدند حضور مردم در انتخابات به عنوان یک حق و وظیفه باعث بیمهکردن کشور، افزایش اقتدار و عزت ملی، تضمین آیندهی دولت، اثبات و تداوم نظام مردمسالاری دینی و همچنین فراهمساختن موجبات پیشرفت و زندهکردن فضای زندگی میگردد.
عوامل مؤثر در نقشآفرینی مردم
مشارکت همهی جریانهای سیاسی معتقد به قانون اساسی و منافع ملی در انتخابات نیز میتواند باعث رونقبخشی و نقشآفرینی مردم در صحنهی انتخابات گردد: «در انتخابات، همهی سلیقهها و جریانهای معتقد به جمهوری اسلامی باید شرکت کنند. این، هم حق همه است، هم وظیفهی همه است. انتخابات مال یک سلیقهی خاص، مال یک جریان فکری و سیاسیِ خاص نیست.»20
توجه به شرایط محیطی، منطقهای و بینالمللی از دیگر عواملی است که میتواند حضور گستردهی مردم در انتخابات 92 را تقویت کند. شکستهشدن هژمونی آمریکا در جهان، مشکلات اقتصادی در غرب، بیداری اسلامی و تحولات اخیر منطقهای و تقویت ثبات و جایگاه ایران اسلامی نیز از موارد تأثیرگذار بر نقشآفرینی مردم در جهت ارتقای کارآمدی نظام و مقابله با توطئههای دشمنان خارجی و کجاندیشان داخلی است.
شعارهای مبتنی بر عقلانیت، واقعبینی و انصاف کاندیداها نیز تأثیر بسیاری بر نقشآفرینی مردم خواهد داشت. انقلابیبودن، مجرّببودن، مقاوم و اهل تدبیر بودن، وعدههای بیمبنا ندادن و برخورد منصفانه با مسائل و امکانات و تهدیدات، تقویت انتخابات درخور نظام مردمسالاری دینی ما را در پی خواهد داشت.
[ چهارشنبه 92/3/22 ] [ 2:9 عصر ] [ باران ]
[ نظرات () ]
بالاخره پس از حاشیه های فراوان در خصوص اجماع اصلاح طلبان در انتخابات ریاست جمهوری، محمدرضا عارف از ادامه رقابت های انتخاباتی انصراف داد تا اوضاع کاملا بر وفق مراد شیخ تازه اصلاح طلب شده شود.
گروه داخلی «تیتریک» ; از همان ابتدا نیز می شد حدس زد که منظور اصلاح طلبان از اجماع روی یک کاندیدا، صرفا اصرار بر کناره گیری محمدرضا عارف بوده است.
محمدرضا عارف که پیشتر به عنوان یکی از اصلاح طلبان میانه رو و معتدل شناخته می شد، به تشخیص بسیاری از اصلاح طلبان شرایط و پتانسیل «رای آوری» در انتخابات را نداشت و از همین رو بسیاری از این افراد، شرکت او به عنوان نماینده اصلاح طلبان را یک شکست قطعی می پنداشتند.
عارف در بیانیه انصراف خود هیچ اشاره ای به نام حسن روحانی و حمایت از او نکرده و انصراف خود را صرفا به خواست سید محمد خاتمی مربوط دانسته است. این رویه در سخنان و اظهارات پیشین او و نزدیکانش نیز دیده می شد. عارف هرگز از روحانی با عنوان اصلاح طلب یاد نکرده و بارها و بارها خود را تنها کاندیدای اصلاح طلب دانسته بود.
البته این موضع عارف، طرفدارانی نیز در میان اصلاح طلبان دارد. چنانکه پیش از این سید هادی خامنهای در پاسخ به سئوالی که آیا اصلاح طلبان به اجماع بر روی یک کاندیدا میرسند؛ گفته بود «اصلاحات در این دوره از انتخابات یک کاندیدا دارد، نماینده تمام اصلاحطلبان عارف است، خود حسن روحانی نیز بارها گفته که اصلاحطلب نیست و مستقل به میدان آمده است.»
در مقابل، برخی از اصلاح طلبان نیز از لزوم اجماع میان عارف و روحانی سخن می گفتند. اجماعی که البته در آن معمولا سخنی از کنار رفتن روحانی به میان نمی آمد و در واقع «اجماع به معنای انصراف عارف» بود.
![]() روحانی چقدر رای دارد؟
به هر تقدیر، شرایط اصلاح طلبان به گونه ای پیش رفت که آنها سرانجام حسن روحانی را به عنوان نامزد نهایی خود برگزیدند. روحانی حالا حمایت اصلاح طلبان و به اصطلاح میانه رو ها را پشت سر خود می بیند. سوال اساسی اکنون این است که روحانی چقدر رای دارد؟ آیا همه بدنه اجتماعی اصلاح طلبان حاضرند رای خود را به پای او بریزند؟
غلامحسین کرباسچی، بعد از انصراف عارف، درباره میزان رای روحانی هم اظهارنظر کرده و گفته است که «نظر خودم این است که روحانی می تواند در دور اول برنده شود و براساس بعضی از نظرسنجی هایی که سراغ داریم، رای روحانی بسیار بالاست و احتمالا با کناره گیری عارف این وضعیت بهتر هم خواهد شد.»
این ادعا در حالی مطرح می شود که قریب به اتفاق نظرسنجی های انتخاباتی از پیشتازی محمدباقر قالی باف حکایت دارند و حتی برخی از آنها از حضور همزمان دو کاندیدای اصولگرا در دور دوم انتخاب خبر می دهند.
احتمال پیروزی روحانی "صفر" است
از سوی دیگر، صادق زیباکلام پیشتر در خصوص احتمال رای آوری روحانی و عارف گفته بود: بعد از رد صلاحیت هاشمی رفسنجانی شانس این دو بزرگوار برای پیروزی در انتخابات چه هردو با هم شرکت کنند و چه یکی به نفع دیگری انصراف دهد، صفر خواهد بود.
با این حال در روزهای گذشته تلاش هایی برای مقایسه وضعیت سیدمحمد خاتمی در سال 76 با حسن روحانی در انتخابات پیش رو انجام شده است! این در حالی است که زیباکلام رای آوری روحانی و البته عارف را حتی در صورت حمایت هاشمی و خاتمی از یکی از این دو رد کرده بود. به گفته او، «حتی به فرض اینکه هاشمی و خاتمی و یا رهبران اصلاح طلب از طرفداران خود بخواهند که به یک نامزد رای دهند، درصد قابل توجهی از حامیان آنها از عمل به خواست آنها امتناع خواهند کرد.»
حال باید منتظر ماند و دید که میزان مقبولیت شیخ «تازه اصلاح طلب شده» در انتخابات جمعه چقدر است.
[ چهارشنبه 92/3/22 ] [ 2:9 عصر ] [ باران ]
[ نظرات () ]
جلد سوم مجموعه کتابهای اعترافات فتنه که مربوط به نقش حزب کارگزاران سازندگی در این حوادث است، توسط مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر شد.
گروه داخلی «تیتریک» ؛ کتاب مجموعه اعترافات فتنه (جلد سوم) که مربوط به نقش حزب کارگزاران سازندگی در این حوادث است، در آستانه انتخابات ریاست جمهوری وارد بازار نشر شد.
در این کتاب که مستند به اعترافات اعضای شورای مرکزی حزب کارگزاران در جلسات بازجویی و دادگاه است، گوشههایی از تلاشهای برنامه ریزی شده این حزب برای القای شبهه تقلب به جامعه به تصویر کشیده شده است.
حزب کارگزاران با دستور پدر معنویشان در انتخابات ریاستجمهوری در اردوگاه میرحسین موسوی به رزم سیاست و قدرت پرداخت. جهانبخش خانجانی یکی از اعضای حزب با شرکت در جلسات مختلف و با راهاندازی سایت خرداد نو (زیر نظر ستاد موسوی) و انتشار اخبار و اعلامیههای مجعول، خودساخته و برنامهریزی شده و با انجام مصاحبههایی با هدف القای شبهه تقلب در انتخابات و تحریک پایگاه خیابانی به اغتشاش، جهت اقدام علیه امنیت ملی جمهوری اسلامی اقدام کرده است.
تصویر یکی از اسناد کتاب در ادامه میآید:
![]() جلد سوم اعترافات فتنه در 4 بخش شامل: کالبد شکافی حزب کارگزاران، اعترافات، آنچه در دادگاه گذشت، اسناد و تصویر در 170 صفحه و قیمت 5400 تومان منتشر شده است.
منبع: فارس [ چهارشنبه 92/3/22 ] [ 2:8 عصر ] [ باران ]
[ نظرات () ]
آیتالله روح الله قرهی در پیامی، تأکید کرد: اینجانب آقای دکتر جلیلی را اصلح دانسته و این انتخاب را حجت شرعی میدانم.
گروه داخلی «تیتریک» ؛ آیتالله روح الله قرهی مؤسس و متولی حوزه علمیه امام مهدی(عج) درپیامی، ضمن تقبیح تخریب در فضای انتخابات تأکید کرد: اینجانب آقای دکتر جلیلی را اصلح دانسته و این انتخاب را حجت شرعی میدانم.
متن کامل پیام آیتالله قرهی به شرح ذیل است:
بسم الله الرحمن الرحیم
الحمد لله رب العالمین و صلی الله علی سیدنا محمد و آله الطاهرین و اللعنة الدائمیة علی اعدائهم اجمعین
و اما بعد : قال الله تبارک و تعالی فی محکم کتابه: انّ الذینَ قالوُا رَبُّنا الله ثمَّ استقاموُا تَتَنَزَّلُ عَلیهمُ الملائِکة اَن لا تَخافوُا وَ لا تَحزَنوُا وَ اَبشِروا بِالجَنَّة التی کُنتُم توعَدونَ. فصّلت آیه 30
آنان که گفتند: محققاً پروردگار ما خدای یکتاست و بر این ایمان پایدار ماندند، فرشتگان بر آنها نازل شوند که دیگر هیچ ترسی (از وقایع آینده) و حزن و اندوهی نخواهند داشت و شما را به همان بهشتی که وعده داده شده، بشارت باد.
ملّت شریف و غیور ایران اسلامی!
اینک که به فضل الهی زمینه انتخابات یازدهمین دوره ریاست جمهوری با ارشادات امام المسلمین رهبر معظّم انقلاب (مدّظله العالی) بخوبی فراهم گردیده است، و همه توطئههای دشمنان این انقلاب برای تخریب انتخابات به یأس تبدیل گردیده است، متأسّفانه بعضی از بیخردان و بعضی از عامدین و همچنین معالأسف بعضی از غافلین، به تخریب بعضی از کاندیداهای اصولگرای محترم ریاست جمهوری پرداختهاند که گاه با کمال تأسف این تخریب از ناحیه خودیها میباشد....
اینجانب ضمن حرام دانستن تخریب همه کاندیداها و با احترام به همه آنان بالأخص کاندیداهای اصولگرا به اطلاع میرسانم متاسفانه در روزهای پایانی تخریب جناب آقای دکتر جلیلی که در شجاعت و مقاومت و حتی مدیریت نمودن خارجیها بسیار موفق بودهاند، بیشتر جلب توجه مینماید که این خود، دلالت بر کارآمد بودن ایشان میباشد.
جایی که رسانههای معاند خارجی این روزها همه با هم و با قوت به تخریب این جانباز ولایی میپردازند، بسیار جای تعجب است که چرا بعضی در داخل نیز به ایشان هجمه نموده و در صدد تخریب چهره ایشان میباشند.
گاه وی را تندرو معرفی مینمایند حال آنکه ایشان آرام و متین میباشند و در مشاغلی که بر عهده ایشان بوده، بدون حاشیه خدمت کرده است.
گاهی دیگر ایشان را از لحاظ جسمانی ضعیف میدانند در حالیکه بعید میدانم جز اندک افراد با تقوای بالا، کسی بتواند اینگونه کار و تلاش شبانهروزی داشته باشد تا به جایی که نه تنها خسته نمیگردد، بلکه به اطرافیان خود روحیه میبخشد.
گاهی نیز میگویند ایشان از لحاظ مدیریتی توان کار را ندارند در حالی که در پستهای مهمّی خدمت نموده است که هر کدام نیازمند توان مدیریت بالایی میباشد.
آیا کسی که بتواند اروپاییها و آمریکاییها را در نشست مذاکرات 5+1 بهگونهای مدیریت نماید که خود آنها اعتراف به ضعف در مقابل آقای جلیلی مینمایند، واقعاً در مدیریت اجرایی کشور ضعیف خواهد بود؟
سئوال اینجاست آیا رئیس جمهور میخواهد شخصاً همه وزارتخانهها را مدیریت کند؟ و مدیریت همه مشاغل را به عهده بگیرد؟ یا خیر، فقط مدیریت دولت و کشور و هماهنگی کل امور به عهده اوست.
یک روز می گویند ایشان تیم اقتصادی قوی ندارد و برنامه مدونی برای اقتصاد ندارد. اینجانب با اشرافی که نسبت به مسائل اقتصادی دارم، به صراحت بیان میکنم که با برنامه مدونی که جناب آقای دکتر داودی که استاد تمام اقتصاد میباشند))(-- ---در مسائل اقتصادی به آقای دکتر جلیلی تقدیم نمودند و ایشان نیز تمام آن را پذیرفتند، برنامه اقتصادی عالی و کارآمدی فراهم آمده است.
یک روز دیگر نیز بهگونهای مضحکانه، ایشان را از ناحیه دولت معرفی میکنند در حالیکه یکی از کسانی که صد در صد با جریان انحرافی در دولت به طرق مختلف مخالفت نموده است، ایشان است، به خصوص که اخیراً به صراحت بیان نمودهاند زمانی که جمهوری اسلامی با اسلام شناخته میشود، عدهای مکتب ایرانی را معرفی کردهاند و دست دوستی به سوی صهیونیستها دراز کردهاند.)آیا کسی که اینگونه سخن میگوید، منتسب به جریان انحرافی است؟!
اینجانب با توجه به مناظرهها و سفرهای استانی همه کاندیداهای اصولگرا و با عنایت به عمل انقلابی و اخلاقی جناب آقای دکتر حدادعادل مبنی بر کنارهگیری از رقابت در انتخابات ریاست جمهوری (که جداگانه در بیانیهای از ایشان تشکر نمودهام) و با احترام به یک یک کاندیداهای محترم اصولگرا، آقای دکتر جلیلی را اصلح دانسته و این انتخاب را حجت شرعی میدانم، البته مسلم است حمایت همه علما و بزرگان و بنده حقیر از ایشان تا زمانی خواهد بود که در خط اسلام ناب که در رأس آن امام المسلمین رهبر انقلاب مد ظلّه العالی) است: میباشد...
امید است خدای متعال همه ما را جزء سربازان حقیقی حضرت حجة ابنالحسن المهدی ( عجل الله تعالی فرجه الشریف و روحی له الفداء ) قرار دهد و این نظام مقدس را که متعلق به آن حضرت میباشد، از حوادث دوران محافظت بنماید.
والسلام علیکم و رحمه الله
العبد روح الله القرهی
متولی و موسس حوزه علمیّه امام مهدی (عج)
منبع: تسنیم [ چهارشنبه 92/3/22 ] [ 2:7 عصر ] [ باران ]
[ نظرات () ]
|
|
[ طراح قالب : پیچک ] [ Weblog Themes By : PIcHaK.NeT ] |