یک فنجان بصیرت
چه فرقی می کند.
درعصر ارتباطات نفس بکشم یا قرون وسطا.
وقتی خبری ازتو نباشد.
دوره جاهلیت است.
اللهم عجل لولیک الفرج ....
|
فخرالسادات محتشمیپور ، همسر مصطفی تاج زاده، از بازداشت شدگان فتنه 88 ، رای خود را به صندوق انداخت.
[ جمعه 92/3/24 ] [ 7:27 عصر ] [ باران ]
[ نظرات () ]
«سونه اینگل، روزنامهنگار فارغالتحصیل دانشگاه کلمبیا که حوزه ایران را دنبال میکند، میگوید انتخابات امسال، تا پیش از روز رایگیری، بیش از انتخابات سال 1388 موردتوجه رسانههای آمریکایی قرار گرفته است.»
![]() گروه رسانه «تیتریک» ; 421 روزنامهنگار از کشورهای مختلف جهان، یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران را برای رسانههای خارجی گزارش میکنند.
وب سایت بی بی سی انگلیس (bbc persian) با یادآوری این مطلب می نویسد: «انتخابات ریاست جمهوری ایران در رسانههای آمریکایی مورد توجه قرار گرفته؛ هرچند هنوز نه آنقدر که محمود احمدینژاد در هشت سال ریاستجمهوریاش برای این رسانهها تیتر و خبر ساخته است.»
بی بی سی با بیان اینکه "در روزهای نزدیک به انتخابات جمعه 24 خرداد، رسانههای آمریکایی با نگاههای متفاوتی به این انتخابات پرداختهاند" افزود: «با بالاگرفتن هیجان انتخاباتی در مناظرههای زنده تلویزیونی و در میان گروههایی از ایرانیان، امکان قدرتگرفتن دوباره اصلاحطلبان و میانهروها در ایران هم مورد توجه رسانههای ایالات متحده قرار گرفته است.
سونه اینگل، روزنامهنگار فارغالتحصیل دانشگاه کلمبیا که حوزه ایران را دنبال میکند، میگوید انتخابات امسال، تا پیش از روز رایگیری، بیش از انتخابات سال 1388 موردتوجه رسانههای آمریکایی قرار گرفته است.
آقای اینگل میگوید این توجه، به دو دلیل است: "با اعتراضهای پس از انتخابات آن سال، حالا آمریکاییها کنجکاو اند ببینند آیا این انتخابات هم چنین حرکتی دیده میشود یا نه. مسئله هستهای هم باعث شده توجهات بالا بگیرد. که ببینند چه کسی رئیسجمهور میشود."
این روزنامهنگار میگوید: "این که نتیجه انتخابات ایران چه تاثیری بر مسئله هستهای میگذارد، در صدر توجه رسانههای آمریکاست. هرچند احتمالا برای رایدهندگان ایرانی اینطور نیست و عمدتا به مسائل اقتصادی و آزادیهای اجتماعی توجه دارند".»
![]() منبع: جام نیوز [ جمعه 92/3/24 ] [ 6:1 عصر ] [ باران ]
[ نظرات () ]
«آرزوی «حذف رهبری» در شرایط کنونی تنها یک رؤیاست که برآورده شدن آن تحت هر شرایطی قابل قبول نیست. کسی که صلاحیتش توسط نظام تأیید شده، تنها امیدیست که میتواند چهره ایران را بدون توسل به انقلاب یا جنگ در جامعه بینالملل بهبود بخشد.»
![]() بخش هایی از یادداشت مورد اشاره در زیر آمده است:
««ایران امروزشاهد وزش نسیمهایی است که بار دیگر «من» ها را «ما» و «فرد»ها را «جمع» کرده است. باز هم فصل انتخابات و رأی و انتخاب و تردید و خاطره و امید و ناامیدی است. کلماتی که کلیدواژه جمله سازیهای این روزهاست.
...آنچه انکارش آسان نیست، این است که انتخابات روز جمعه تأثیرگذار است. هر فرجامی که درپی داشته باشد، نتیجه آرایش کنونی نیروها -چه در سطح حاکمیت، چه در سطح نخبگان و نیروهای سیاسی و چه در سطح بدنه جامعه- ارزش خطر کردن دوباره را دارد.
شرکتکنندگان، امروز به شخص رأی نمیدهند بلکه به کمترین احتمالی که بتواند تحریم را کاهش دهد، سایه جنگ را محو کند و خطر تجزیه را کاهش دهد، رأی میدهند. کمترین اقدامی که انجام شده، استفاده از فرصت انتخابات است تا بار دیگر فریادهای "زندانی سیاسی آزاد باید گردد" ، "یاحسین، میرحسین" بلند شود و مردم برای یاران دبستانی سرود بخوانند.
"حسن روحانی" اگرچه نامزد ایدهآل اکثریت تحولخواه نیست، اما همانطور که میتوان فمینیسم اسلامی را [برای ایجاد تغییر در نظام مذهبی و سنتی ایران] آغاز پنداشت و نه هدف، به رئیسجمهوری نیاز است که با زبان مذاکره با جمهوری اسلامی آشنا باشد.
![]() آرزوی «حذف رهبری» در شرایط کنونی تنها یک رؤیاست که برآورده شدن آن تحت هر شرایطی قابل قبول نیست. کسی که صلاحیتش توسط نظام تأیید شده، تنها امیدیست که میتواند چهره ایران را بدون توسل به انقلاب یا جنگ در جامعه بینالملل بهبود بخشد...
...اگر عدم مشارکت در انتخابات میتوانست به عنوان یک حرکت اجتماعی، إجماع پیش آورد یا آنکه تصمیم جمعی و حداکثری باشد، بدون تردید میتوانست یک راهکار قلمداد شود. اما امروز که نه فقط به امید پیروزی، بلکه به دلیل اعتراض و "سبز" کردن خیابانها -حتی برای یکروز حضور در انتخابات- برگزیده شده، دیگر تحریم راهکاری عملی نیست، بلکه تصمیمی فردی خواهد بود که تأثیر چندانی نخواهد داشت.
در این میان اما سؤالی مطرح میشود: "آیا موج شرکت در انتخابات در داخل ایران که به تازگی شکل گرفته و پس از آخرین مناظره میان کاندیداها شدت یافته، ناشی از احساسات یا نوستالژی بوده یا بر اساس معیارها و دلایل خاصی اتخاذ شده است؟"
...کسانی که به جنگ و انقلاب معتقد نبوده و به چنین راهکارهایی "نه" میگویند، به اصلاح و تغییر این نظام امید بستهاند؛ حتی اگر این امید از سر ناامیدی باشد.
پس از سومین مناظره میان کاندیداهای ریاست جمهوری، تردید میان تحریمکنندگان ایجاد شد و چه بسا عدهای تغییر فکر و روش داده و به شرکت در انتخابات و رأی دادن اندیشیدند.
اما سابقه حسن روحانی در مواضعش علیه جنبش سبز و اصولگرایی پنهان در تصمیمات و رفتارهای پیشین او، کشاکشی میان افراد ایجاد کرد.
برخی نیز به مقایسه ایران با دیگر کشورها پرداخته و با استدلال مشارکت بالا و پیروزی، پیش گرفتن همان استراتژیها را توصیه کردند که اشتباه به نظر میرسد؛ چرا که ما ایرانیان قابل پیشبینی نیستیم...
...بسیاری از تحریمیها معتقدند که انتخاب میان و بد و بدتر اشتباه است و این کاندیداها از همان نظام برخاستهاند. این استدلال همانیست که موسوی را رد کرد. اما فراموش نکنیم که موسوی امتحان خود را بعد از روز انتخابات پس داد...
در این انتخابات اما مسأله آنجاست که شرکتکنندگان و آنهایی که شرکت نخواهند کرد به دنبال چه هستند؟ تغییرات ناگهانی و برآورده شدن آرزوها، آنهم یکشبه؟ آیا روحانی را کنار موسوی نشانده و همان انتظارات را از او دارند؟
شرکت در انتخابات را اگر "موجسواری با امید به فتح خیابان" معنا کنیم، ناشی از احساساتی هیجانی است ناموفق که پس از تجربه 84 و خصوصا 88، لزوما به همان راه قبلی ختم نمیشود...
![]() میتوان با ایمان به تحلیلهای تحریمیها -در شرایطی که إجماعی بر آن به عنوان یک راهکار وجود ندارد- بازی را دودستی تقدیم حاکمیت کرد.
یا آنکه در مقابل میتوان برای آنان هزینه ایجاد کرد. اگر این موج ادامه پیدا کند، هزینههای بیشتری دامان نظام را خواهد گرفت، آنهم در شرایطی که امروز نگاههای بینالمللی بیش از قبل معطوف به ایران شده است: تحریمها، احتمال جنگ و تجزیه، فشار اقتصادی، کمبود دارو و معیشت سخت که ماحصل تحریمهاست، هزینههای بسیاری را برای نظام جمهوری اسلامی به همراه داشته است. در شرایط کنونی که خطرهای ذکر شده پررنگتر شده و تنها سه سال از دولت اوباما باقی مانده، چطور میتوان به جنگ "نه" گفت و بدون داشتن راهکاری جایگزین در انتخابات شرکت نکرد؟ فکر اینکه "رأی ما تأثیری ندارد" تقدیم زمین بازی و دروازه خالی به حریف است.
حضور در انتخابات پیشرو جدا از اینکه میتواند حکومت را به پرداخت هزینه وادارد، این فایده را هم دارد که میتوان از صندوق رأی به عنوان مکانی برای اعلام حضور و اعتراض استفاده کرد... واگذار کردن بازی به امثال جلیلی و قالیباف و ولایتی، دست روی دست گذاشتن و نگاه کردن به سرزمینیست که به سوی تحریمهای بیشتر و جنگ پیش میرود. فراموش نکنیم که اینان مهمترین کاندیداهای باقی ماندهاند...
...در چنین فضایی با رأی به یک نامزد، می توان رأی به تغییر وضع موجود داد. شاید تعریف و ایده آل ما از وضع مطلوب متفاوت باشد ، اما وقتی قادریم با رأی به تغییر، با هر نسبتی کمک کنیم، عمل مفیدتری انجام دادهایم تا تحریم که هیچ میزان سنجشی برای قدرت تأثیرگذاریاش در اختیار نداریم.»»
منبع: جام نیوز [ جمعه 92/3/24 ] [ 5:59 عصر ] [ باران ]
[ نظرات () ]
فاطمه هاشمی گفت: پیروز انتخابات کسی است که ما به او رای میدهیم.
![]()
گروه سیاسی« تیتریک »؛فاطمه هاشمی فرزند هاشمی رفسنجانی با حضور در شعبه 174 در حسینیه جماران پس از انداختن رأی خود به صندوق در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم مبنی بر اینکه پیروز انتخابات به نظر شما چه کسی است، گفت: پیروز انتخابات آن کسی است که ما به او رای میدهیم.
به گزارش تسنیم، وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه شما به چه کسی رای میدهید؟ اظهارداشت: ما به روحانی رای میدهیم. [ جمعه 92/3/24 ] [ 5:52 عصر ] [ باران ]
[ نظرات () ]
علیاکبر ولایتی تاکید کرد: مهمترین مساله حضور هر چه بیشتر مردم در کنار صندوقهای رای و انتخاب کاندیدای اصلح است.
[ جمعه 92/3/24 ] [ 5:51 عصر ] [ باران ]
[ نظرات () ]
دبیر شورای نگهبان گفت: برخی در انتخابات گذشته پیش از اعلام نتایج خود را برنده دانستند و بر این اساس فتنهای به پا کرده که هم خودشان سوختند و هم مردم را سوزاندند.
![]() گروه داخلی «تیتریک» ؛ آیتالله جنتی، در توصیه به کاندیداهایی که ممکن است قبل از پایان انتخابات خود را به عنوان فرد پیروز اعلام کنند، گفت: کسانی که خود را پیروز انتخابات میدانند از اشتباهات سال 88 درس بگیرند.
وی افزود: در این دوره هم هر کسی پیش از اعلام نتایج رسمی، خود را پیروز اعلام کنند به مردم خیانت کرده است، زیرا آرا در سراسر کشور پخش شده و کسی نمیتواند نتیجه را پیشبینی کند.
وی در گفتوگو با رادیو تهران مستقر در شورای نگهبان در پاسخ به این سوال که آیا احتمال دارد انتخابات به دور دوم کشیده شود گفت: باید آمادگی لازم برای این امر را داشته باشیم.
دبیر شورای نگهبان از مردم خواست در انتخاب خود دقت کنند و گفت: آثار این انتخاب برای هشت سال و شاید برای یک قرن باقی بماند. همانطوری که گرفتار عملکرد روسای جمهوری قبلی باقی مانده است.
وی گفت: مردم در این انتخابات کسی را برگزینند که صلاحیت داشته باشد و به نام و نشان رای ندهند و اگر نمیشناسند از افراد مورد اعتماد سوال کنند.
منبع: جام نیوز [ جمعه 92/3/24 ] [ 5:50 عصر ] [ باران ]
[ نظرات () ]
رادیو فردا دشمنی خود را در هر مرحله از انتخابات به گونه ای انجام می دهد. قبل از طرح گزینه های مطرح، در مرحله ثبت نام کاندیداها، در دوره بررسی صلاحیت ها، تبلیغات، اعلام نتایج و قبول نتایج و حتی تا پایان دوره ریاست جمهوری!
گروه داخلی «تیتریک» ؛ دکتر روحانی علیرغم مطلع بودن از هشدارهای شورای نگهبان مبنی بر ممنوع بودن اعلام پیش از موعد هر نوع جشن در ارتباط با پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری، اعلام نمود که روز شنبه برای جشن پیروزی آماده باشند. رادیو فردا در خبری با عنوان "حسن روحانی: شنبه شب جشن پیروزی برگزار خواهیم کرد" می نویسد:
"حسن روحانی در آخرین سخنرانی خود در ورزشگاه «علی دخت» شهر بجنورد وعده داد که شنبه شب جشن پیروزی برگزار خواهد کرد."
![]() این خبر در حالی تیتر یک رادیو فردا واقع می شود که در کنارِ آن خبری با عنوان " هیچ کاندیدایی حق ندارد وعده برپایی جشن بدهد" آمده و رادیو فردا در توضیح این مطلب می نویسد:
"عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان، روز پنجشنبه، تاکید کرد که «هیچ کاندیدایی حق ندارد تا زمان قانونی اعلام نتایج توسط وزارت کشور، خود را از پیش برنده بداند و وعده برپایی جشن بدهد"
![]() و در ادامه این خبر که علاوه بر تشجیع روحانی، بوی انتقام گیری از شورای نگهبان به خاطر عدم احراز صلاحیت کاندید مورد حمایت رادیو فردا (یعنی آقای رفسنجانی) در آن به مشام می رسد، می نویسد:
"به نظر میرسد این سخنان آقای کدخدایی واکنشی به وعده حسن روحانی، یکی از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری باشد که در آخرین شب تبلیغات انتخاباتی در میان هوادارانش در بجنورد گفته بود، «شنبه جشن پیروزی خواهیم گرفت."
سپس چند جمله از سخنگوی شورای نگهبان در ارتباط با همین موضوع ذکر می گردد تا روحانی، هرچه بیشتر در مقابل شورای نگهبان قرار گیرد و بعد رادیو فردا می نویسد:
"آقای کدخدایی همچنین از رسانهها خواست از گمانه زنی در خصوص نتایج انتخابات بپرهیزند و اجازه دهند وزارت کشور در فضای آرام نتیجه انتخابات را اعلام کند. اشاره آقای کدخدایی احتمالاً به انتشار نظرسنجیهایی است که این روزها رسانههای مختلف انجام داده و نتایج آن را اعلام میکنند."
نتایج مضحکی که رادیو فردا آن را به عنوان نتایج نظر سنجی اعلام می کند نیز حکایت از طی نمودن همان مسیر "توهمی" است که برای میر حسین و کروبی به وجود آمده بود. رادیو فردا در اقدامی عجیب می نویسد:
"در نظرخواهی وبسایت «نظرآخر» نیز، حسن روحانی با کسب بیش از 77 درصد آرای شرکتکنندگان در نظرسنجی، رتبه نخست را کسب کرده است."
و سپس چند نظر سنجی مشابه همراه با نظر سنجیِ انجام شده در رادیو فردا ذکر می گردد.
![]() با توجه به وقایع فتنه 88 که نشان از بی درایتی و بی تدبیری سران جنبش سبز بود به نظر می رسد آقای روحانی که مدعی پرچمداری دولت تدبیر هستند باید تدابیری بیاندیشند تا در این برهه حساس، دچار دامِ "تدبیرِ" دشمنان نشوند.
منبع: پرس تی وی [ جمعه 92/3/24 ] [ 5:50 عصر ] [ باران ]
[ نظرات () ]
سعید جلیلی، کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری دقایقی پیش به همراهی جمعی از حامیان و اعضای ستاد انتخاباتی خود با حضور در حرم حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) در شهر ری آرای خود را در انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا به صندوق انداخت.
گروه سیاسی« تیتریک »؛سعید جلیلی، کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری دقایقی پیش به همراهی جمعی از حامیان و اعضای ستاد انتخاباتی خود با حضور در حرم حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) در شهر ری آرای خود را در انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا به صندوق انداخت. حجتالاسلام والمسلمین علیرضا پناهیان استاد حوزه علمیه و باقری، رئیس ستاد انتخابات سعید جلیلی، کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری وی را همراهی می کردند. صبح امروز همچنین محمدباقر قالیباف، کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری در حرم حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) آرای خود را به صندوق انداخته بود. [ جمعه 92/3/24 ] [ 5:50 عصر ] [ باران ]
[ نظرات () ]
مصطفی محمد نجار وزیر کشور به همراه اعضای هیات اجرایی مرکزی انتخابات از جمله حجت الاسلام مصلحی وزیر اطلاعات، محسنی اژه ای دادستان کل کشور، اسماعیل کوثری نماینده مجلس، مرتضی بختیاری وزیر دادگستری، صولت مرتضوی رئیس ستاد انتخابات کشور در جمع خبرنگاران حاضر شد.
به گزارش « تیتریک »؛وی از آمادگی کامل تمام اعضای هیات اجرایی در شعب اخذ رای در سراسر کشور خبر داد و گفت: همکاران من با آمادگی کامل و به کارگیری همه امکانات و ظرفیت های خود مهیای برگزاری یک انتخابات باشکوه در شان ملت ایران هستند. نجار افزود: گزارش هایی که داریم حاکی از این است که در بسیاری از نقاط کشور مردم قبل از ساعت 8 صبح در محل شعب اخذ رای حاضر شده اند تا در تبعیت از رهبری در نخستین دقایق رای خود را به صندوق بیندازند. ما نیز به عنوان خادمین مردم از آنان دعوت می کنیم که در ساعات اولیه رای خود را به صندوق بیندازند و این کار را به لحظات پایانی موکول نکنند. ![]() وی با بیان اینکه اعضای هیات اجرایی مرکزی انتخابات در نخستین ساعات شروع رای گیری در ستاد انتخابات کشور حاضر بودند، گفت: ما از نزدیک شاهد تلاش همه همکاران و اعضای هیات اجرایی در سراسر کشور هستیم. نجار با بیان اینکه اعضای مستقر در شعب اخذ رای باید به اطلاعیه ستاد انتخابات کشور که از طریق صدا و سیما اطلاع رسانی می شود دقت کنند، گفت: قبل از انتخابات ما 9 جلسه فوق العاده و عادی داشتیم و در مورد مسائل مختلف انتخابات بحث و تبادل نظر کردیم که نتیجه این جلسات برگزاری انتخاباتی در شان ملت ایران و نظام جمهوری اسلامی است. وزیر کشور همچنین در مورد حضور نمایندگان کاندیداهای ریاست جمهوری در شعب اخذ رای تصریح کرد: ما به صورت مکتوب برابر قانون از کاندیداها دعوت کردیم که هم در ستاد انتخابات و هم در سایر شعب اخذ رای در سراسر کشور می توانند نماینده داشته باشند و نمایندگان آنان نیز در اکثر شعب اخذ رای در سراسر کشور حضور دارند. نجار با تاکید بر اینکه ما 6 کاندیدای ریاست جمهوری داریم و مردم مطابق میل و سلیقه شان می توانند به هر کدام از این نامزدها رای دهند، یادآور شد: هر گونه گمانه زنی قبل از اعلام وزارت کشور اشتباه است و موجب تشویش افکار عمومی می شود. ![]() وی همچنین در پاسخ به این سئوال که نتایج انتخابات چه زمان اعلام می شود، افزود: در این دوره از انتخابات برنامه ما این است که با سرعت بیشتری نتایج را اعلام کنیم اما هیچ وقت ما دقت و شفافیت را فدای سرعت نمی کنیم و اول باید کارمان را در برابر قانون خوب انجام دهیم. وزیر کشور همچنین در پاسخ به این سئوال که چه مقدار از فرآیند انتخابات به صورت الکترونیکی برگزار می شود، گفت: سامانه جامع الکترونیکی را در همه فرآیند انتخابات طراحی کردیم اما آن جاهایی که قانون ما را محدود کرده است بخشی از انتخابات به صورت دستی انجام می شود. نجار همچنین در مورد ساعت رای گیری، گفت: برابر قانون به مدت 10 ساعت مردم می توانند رای خود را به صندوق ها بیندازند که این مدت بنا به تشخیص وزیر کشور و گزارش هایی که از شعب اخذ رای واصل می شود، می تواند تمدید شود. [ جمعه 92/3/24 ] [ 5:49 عصر ] [ باران ]
[ نظرات () ]
عضو خبرگان رهبری گفت: مردم با حضور خود در پای صندوقهای رای به ندای رهبر معظم انقلاب در خلق حماسه سیاسی پاسخ میدهند.
![]() گروه داخلی «تیتریک» ؛ آیت الله سید محمود هاشمی شاهرودی امروز پس از اینکه رای خود را به صندوق انداخت طی سخنانی اظهار کرد: مردم ایران اسلامی حضور گستردهای در پای صندوقهای رای داشته و به ندای رهبر معظم انقلاب پاسخ میدهند و حماسه سیاسی مد نظر ایشان را خلق میکنند.
وی با اشاره به اینکه همه مردم قانون مدار و پایبند به مقررات نظام هستند تاکید کرد: انشاالله به آنهایی که در انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای شهر و روستا به عنوان منتخب ملت برگزیده میشوند خداوند توفیق دهد که بتوانند به مردم خدمت کنند.
عضو خبرگان رهبری با اشاره به اینکه باید خدمات مسئولان و دولتهای گذشته ادامه یابد بیان کرد: آنهایی که انتخاب نمیشوند به وظیفه خود عمل کردهاند و در ایجاد حماسه که عبادت و خدمت بزرگی به انقلاب، نظام و مردم مشارکت داشتند.
وی با اشاره به یاوه گوییهای استکبار جهانی بیان کرد: برگزاری انتخابات در ایران اسلامی نشان میدهند که همه سخنان آنها دروغ است.
آیت الله هاشمی شاهرودی بیان کرد: امیدواریم خداوند خلق این حماسه را از همه قبول کند و از مردم، مسئولان و دست اندرکاران برگزاری این حماسه بزرگ و باز عظمت تقدیر میکنیم.
[ جمعه 92/3/24 ] [ 11:2 صبح ] [ باران ]
[ نظرات () ]
|
|
[ طراح قالب : پیچک ] [ Weblog Themes By : PIcHaK.NeT ] |