یک فنجان بصیرت
چه فرقی می کند. درعصر ارتباطات‌ نفس بکشم یا قرون وسطا. وقتی خبری ازتو نباشد. دوره جاهلیت است. اللهم عجل لولیک الفرج .... 
قالب وبلاگ
آیت‌الله نوری‌همدانی در پیام خود به همایش بین‌المللی امامزادگان در اصفهان، علت مهاجرت امامزادگان به ایران اسلامی را تبیین و تشریح کرد.

گروه دین و اندیشه« تیتریک »؛متن پیام این مرجع تقلید بدین شرح است:


«بسم الله الرحمن الرحیم


با عرض سلام و تحیت به محضر آن مجمع محترم که به منظور تکریم و بزرگداشت مقام امامزادگان حضور یافته‌اند، پنج موضوع را به عرض محترمتان می‌رسانم:


1. معنا و مفهوم زیارت


همان‌طور که نماز و روزه و حج و عبادت‌های دیکر هر یک دارای فلسفه و فضلیت و مصالح اساسی اسلامی می‌باشند، زیارت مشاهد مشرفه و بقاع متبرکه نیز یکی از عبادات و دارای فلسفه و فضیلت و مصالح اسلامی است.


«زیارت» که در فرهنگ اسلامی جایگاه بلندی دارد به مسلمانان می‌گوید: شما در هر نقطه‌ای از این جهان پهناور که هستید می‌توانید ارتباط خود را با رهبر و راهنمای اسلامی برقرار بسازید و عهد و میثاق خود را با او تجدید نمائید و مانند یک قطره به این اقیانوس با عظمت بپیوندید تا بهتر بتوانید قدرت ادای رسالت دینی خود را به دست بیاورید.


بیشتر زیارت‌نامه‌های ما که از معصومین (ع) رسیده است از سلام و حضرت آدم با عبارت السلام علی‌ آدم صفوة الله آغاز می‌شود و تا آخر خوانده می‌شود این مفهوم مهم را می‌رساند که بشریت از آغاز در دو خط، حرکت کرده‌اند خط ایمان و کفر، خط حق و باطل و من که این زیارت‌نامه را می‌خوانم در همان خط ایمان و حق پوینده راه انبیاء و اولیاء می‌باشم و در این راستا حرکت می‌کنم و این راه را تقویت و حفظ می‌نمائیم.


و بالاخره زائرین محترک که با این عبارت‌ها: اشهد انک قد اقمت الصلوة و آتیت الزکوة و امرت بالمعروف و نهیت عن المنکر و جاهدت فی الله حق جهاده، فرهنگ و ایمان و اعتقاد و ولایتمداری خود را به عنوان یک فضیلت و افتخار بیان می‌کنند و رسم‌الخط زندگی خود را اعلان می‌نمایند.


2. به چه علت امامزادگان شهر و دیار خود را ترک و به دیار دیگر مهاجرت می‌نمودند؟


لازم است توضیح و تبیین کامل این موضوع انجام بگیرد که چرا و به چه علت امامزادگان از دیار و اوطان خود یعنی حجاز و عراق صرف‌نظر کرده و مهاجرت نموده و به دیار دیگری روی می‌آورند؟


در توجه دادن به این موضوع بیان این مطلب لازم است که:


بنی‌امیه و بنی‌عباس از این ستمگران تاریخ با ارتکاب بزرگ‌ترین ظلم و جنایت حضرات ائمه (ع) را که خداوند، هدایت و حکومت را تنها در شأن آن‌ها قرار داده است کنار زدند و مشکلات فراوانی را برای آن‌ها و فرزندان و پیروان آن‌ها در زندگی به وجود آوردند و بالاخره با شمشیر رساندند که علامه مجلسی در بحارالانوار فصل مخصوصی به عنوان باب انهم علیهم‌السلام لا یموتون الا بالشهادة منعقد ساخته است و جریان شهادت معصومین (ع) را ذکر کرده است (البته آخرین معصوم امام عصر (ع) هنوز زنده است و با قیام خود جهان را از عدل و داد پر خواهد کرد اللهم عجل فرجه و سهل مخرجه) در این رابطه، اصحاب و شیعیان اهل‌بیت (ع) و فرزندان آن‌ها نیز که برای حفظ مکتب با این ستمگران به مبارزه بر می‌خواستند هیچ‌وقت در امنیت به سر نمی‌بردند تعداد زیادی از آن‌ها در زمان بنی‌امیه به دست امثال حجاج بن یوسف که خوراکش قطعات نانی بود که با خون سادات عجین شده بود کشته شدند که قنبر و کمیل نیز جزء شیعیانی هستند که در این عصر به دست حجاج به شهادت رسیده‌اند.


پس از جریان کربلا و عاشورا این صفحات غمبار تاریخ هم‌چنان ادامه یافته است و در دوره بنی‌عباس منصور دوانیقی در ساختن شهر بغداد با قرار دادن پیکر سادات و شیعیان زیر پی دیوارها و در داخل ستون‌ها ساخت این شهر را به پایان رسانه است و جریان شهدای فخ در زمان هادی عباسی و کشتن هارون‌الرشید در یک شب 75 نفر از سادات بنی‌هاشم را، نمونه‌هایی از این صفخات غم‌انگیز است که کتاب مقاتل الطالبین نمونه‌های فراوانی را ذکر می‌کند و در زمان متوکل عباسی حتی زنان بنی‌هاشم از جهت لباس در حدی در مضیقه بودند که برای خواندن نمازشان چند نفر از آن‌ها به نوبت با یک لباس که تنها آن در دسترس آن‌ها بود نماز خود را ادا می‌کردند.


در این دوره‌ها تعداد بسیاری از سادات وطن و خانه خود را ترک نموده و به مملکت ایران مهاجرت کردند. صاحب بن عباد در رساله‌ای که در احوال حضرت عبدالعظیم (ع) نوشته است می‌گوید: خاف من السلطان فطاف البلدان علی انه فیح، یعنی او از ترس سلطان وقت خود که قصد دستگیری او را داشت ناشناس شهر به شهر به عنوان «پیک» می‌رفت تا بالاخره به شهر ری آمد و در آن‌جا از دنیا رفت و پس از مرگ خود با خواندن قطعه‌ای که در جیب خود پنهان کرده بود او را شناختند و به عظمت مقام و موقعیت او پی بردند.


3. ائمه (ع) و فرزندان آن‌ها و شیعیان هرگز در برابر ظلم ظالمان سکوت نمی‌کردند و جهاد در راه خدا و شهادت را سرلوحه کار خود می‌دانستند.


در این رابطه بر ما پیروان اهل‌بیت (ع) لازم است که ظلم‌ستیزی و تلاش در راه برقراری عدالت را به عنوان یک درس سرنوشت‌ساز از این بزرگواران یاد بگیریم و همیشه در برابر ظلم به هر شکلی که باشد پرچم مبارزه و جهاد و مقاومت را در اهتزاز نگه داریم تا ظالمان هرگز میدان و فرصت برای ظلم پیدا نکنند.


4. چرا امامزادگان محترم فقط به ایران مهاجرت می‌کردند؟


توجه به این موضوع نیز لازم است که توضیح داده شود که چرا امامزادگان محترم در میان ممالک برای مهاجرت و مسافرت خود فقط ایران را اختیار می‌کردند علت این موضوع این است که ایرانیان با هوش و درایت خود از آغاز به حقانیت اهل‌بیت عصمت (ع) پی بردند و از ولایت به عنوان یک فضیلت و افتخار استقبال کردند و در این راه در طول تاریخ جان و خون دادند و بارها در برابر بنی‌امیه و بنی‌عباس قیام کردند و استقلال و عظمت ایران و فرهنگ اهل‌بیت (ع) را حفظ کردند و امامزادگان در تاریخ که شرح داده شد به ایران آمدند و با استقبال و پذیرش ایرانیان مواجه می‌شدند و مردم از برکات فرهنگ آن‌ها بهره‌مند می‌گشتند و پس از درگذشت آنان نیز قبرهای آن‌ها را به عنوان مرکز غروب یک ستاره مورد تکریم قرار می‌دادند و برایشان مقبره و گنبد و بارگاه می‌ساختند.


برای بیان فضیلت ایرانیان به اسلام عزیز در کتاب آیت‌الله شهید مطهری (ره) به نام خدمات متقابل اسلام و ایران مطالب فراوانی ذکر شده است.


5. لازم است در هر بقعه‌ای عملکرد فرهنگی، سیاسی و اجتماعی آن امام‌زاده نصب شود و منعکس باشد.


اکنون که از طرف رهبر معظم انقلاب حضرت آیت‌الله خامنه‌ای (دامت‌برکاته) دستور داده شده است که بقاع متبرکه امامزادگان به قطب فرهنگی مبدل شوند، لازم است در عمل به این فرمان بصیرت‌آفرین سرپرست محترم اوقاف که در زمان تصدی این پست افتخارآمیز گام‌های بلندی در راه آشنایی بیشتر با قرآن و نشر معارف اسلامی و اجتماعی برداشته است، در بقعه هر امامزاده‌ای صفحاتی نصب شود که تاریخ، نسب، شخصیت، مجاهدت و عملکرده آن امامزاده مشروحاً ذکر شود تا درسی برای زائران محترم باشد.


به علاوه تولیت این مرکز را به کسانی که در مناسبت‌های ایام سال بتوانند با ذکر مطالب فرهنگی و سیاسی و اجتماعی به ارشاد زائران بپردازند تا این خدمت مهم به طور کامل انجام بگیرد. جزاکم الله خیرا و زادکم توفیقا.


و زیارت، همچنان که ذکر کردیم به حکم فطرت و عقل تکریم و تعظیم در برابر امامزادگان می‌باشد و گروه وهابی که در فهمیدن حکمت و مصلحت اسلامی این موضوع در اشتباه می‌باشند این عمل جاهلانه و مغرضانه را شرک می‌دانند و ضمناً زائران محترم نیز در عمل البته آن‌جه که در کتب معتبره هست تجاوز نکنند و بهانه‌ای به دست آن‌ها ندهند.


حسین نوری همدانی


17/ 6/ 1392»

 


[ چهارشنبه 92/6/20 ] [ 1:44 عصر ] [ باران ] [ نظرات () ]
گروه های مسلح از آغاز ارسال تسلیحات کشنده آمریکایی به سوریه خبر داده اند.
منبع: العالم

[ چهارشنبه 92/6/20 ] [ 1:40 عصر ] [ باران ] [ نظرات () ]
«این همکاری بین کانال10 اسرائیل و شبکه من و تو، در تولید برنامه ای که همزمان در هر دو شبکه پخش می شود صورت می گیرد.»
منبع: جام نیوز

[ چهارشنبه 92/6/20 ] [ 1:39 عصر ] [ باران ] [ نظرات () ]
در آخر الزمان در کشوری که (امارک) یعنی آمریکا نام دارد،‌ قوم یهود نفوذ می کنند و بر حکام آن تأثیر می گذارند. در آخر الزمان این کشور (آمریکا) از نظر علمی در جهان پیشتاز خواهد بود و از نظر اقتصادی هم ثروت بسیار زیادی خواهد داشت.

[ سه شنبه 92/6/19 ] [ 8:3 عصر ] [ باران ] [ نظرات () ]
دنیس راس مشاور خاورمیانه ای سابق اوباما(2009-2011) با انتشار مطلبی در روزنامه واشنگتن پست ضمن دفاع از ایده حمله به سوریه، نوشت که در صورت عدم حمله به سوریه ، باید در آینده بر سر برنامه هسته ای ایران با این کشور وارد جنگ شویم.
 راس با رد دلایل مخالفان جمهوریخواه و دموکرات حمله به سوریه در کنگره آمریکا، نوشت : از نظر مخالفان این حمله، هزینه های احتمالی حمله می تواند آن قدر بالا و غیر قابل پیش بینی باشد که ریسک اقدام نظامی را بالا ببرد    .

 

راس با استدلال این نکته که اگر با وجود هشدار و خط قرمز سابق ترسیم شده از سوی اوباما ، آمریکا از حمله به سوریه سرباز زند، هزینه های مترتب چنین اقدامی کمتر از هزینه های اقدام نظامی علیه سوریه نخواهد بود  .
راس " جسورتر " شدن کشورها برای استفاده از سلاح شیمیایی را یکی از این هزینه ها دانسته و از سوی دیگر نکته مهم تر را در عدم حمله احتمالی به سوریه، درگیر شدن احتمالی آمریکا با ایران در آینده می داند.
از نظر راس در صورتی که آمریکا به سوریه حمله نکند، مقامات ایران در جدیت این ادعای دولت اوباما که :"همه گزینه ها از جمله گزینه نظامی روی میز است" تردید خواهند کرد و بر این باور خواهند بود که در صورت تلاش برای دست یابی به سلاح هسته ای از گزینه نظامی خبری نخواهد بود و تنها باید فشارهای اقتصادی و تحریمی را تحمل کنند.
راس با این استدلال نتیجه می گیرد در این صورت تندروها در ایران به دولت روحانی فشار وارد خواهند کرد و اجازه نخواهند داد رییس جمهور میانه روی ایران راه مصالحه و حل وفصل مساله هسته ای را در پیش گیرد ؛چرا که در این صورت اقدام احتمالی نظامی علیه ایران زیر سوال خواهد رفت.
مشاور خاورمیانه ای سابق اوباما در ادامه می نویسد در این صورت ، اسراییل بیکار نخواهد نشست و نظاره گر نخواهد بود تا ایران با دست یابی به سلاح هسته ای موجودیتش را در خاورمیانه به چالش بکشد، دولت تل آویو همان گونه که بارها اعلام کرده دست به اقدام نظامی علیه ایران خواهد زد و آمریکا نیز وادار خواهد شد وارد جنگ شود.
راس با ترسیم چنین سناریوی احتمالی ،چنین نتیجه می گیرد که مخالفان حمله به سوریه که می گویند این حمله هزینه زا است باید هزینه های عدم حمله به سوریه را نیز که به نظر می رسد بسیار بیشتر از هزینه های اقدام نظامی علیه سوریه است، مورد نظر قرار دهند.

منبع: مسلمانان جهان

[ سه شنبه 92/6/19 ] [ 8:2 عصر ] [ باران ] [ نظرات () ]
مرضیه افخم، سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در اولین نشست خبری هفتگی خود به سوالات خبرنگاران پاسخ گفت.
منبع: ایسنا

[ سه شنبه 92/6/19 ] [ 8:1 عصر ] [ باران ] [ نظرات () ]
وزیر نیرو با بیان اینکه هم اکنون قیمت یک مترمکعب آب در ایران 1500 تومان است، از دستور ویژه رئیس جمهوری برای توقف سدسازی در حوزه آبریز دریاچه ارومیه خبر داد و اعلام کرد: مصوبه جنجالی دولت دهم برای ساخت یک پروژه ریلی با اعتبار کلان در دولت یازدهم لغو شد.
منبع: مهر

[ سه شنبه 92/6/19 ] [ 11:29 صبح ] [ باران ] [ نظرات () ]
رئیس مجلس خبرگان گفت: سرپرست وزارت علوم، هنوز نیامده رئیس یک دانشگاه را برکنار می‌کند که این به هیچ وجه کار خوبی نیست. بنده این را به عنوان یک مطالبه عرض می‌کنم نه توهین به جناب آقای روحانی که قابل احترام و جزو جامعه روحانیت است.
منبع: دانا

[ سه شنبه 92/6/19 ] [ 11:28 صبح ] [ باران ] [ نظرات () ]
امام خمینی (ره) : او ابوذر زمان بود...

گروه دین واندیشه «تیتریک»؛ مرحوم آیت الله طالقانی در سال 1289 هجری شمسی دیده به جهان گشود.

او در خانواده ای اهل علم و فضیلت و دارای روحیات انقلابی و ضد ظلم رشد نمود و برای نخستین بار در مکتب پدرش ابوالحسن آغاز به یادگیری مفاهیم اسلامی و درس تقوا کرد.همان کس که امام خمینی (ره) از او به سر آمد پرهیزگاران یاد می کند.

او تحصیلات دینی خود را در مدارس رضویه و فیضیه قم به پایان رساند.آیت الله طالقانی در زمان طلبگی آشنایی فراوانی با امام (ره) داشت و روابط متقابل آن دو ، بسیاری را در شگفتی افکنده بود.

مرحوم آیت الله طالقانی موفق به کسب اجازه نامه اجتهاد از مرجع بزرگ آن روز آیت الله حاج شیخ عبدالکریم حائری یزدی شده و بعد از اتمام تحصیلات به تهران آمد و در مدرسه شهید مطهری به تدریس علوم دینی مشغول شد.در سال 1318 برای اولین بار خشم خویش را نسبت به رژیم و دستگاه حکومتی ، با دادن یک اعلامیه در رابطه با کشف حجاب ابراز کرد و در پی آن دستگیر و زندانی شد.

پس از شهریور 1320 ، با تشکیل گروه های گوناگون سیاسی ، مبارزه را به طور رسمی آغاز کرد، اما طولی نکشید که این دوران را وقفه ای پیش آمد؛ چرا که پس از کودتای 28 مرداد ساواک ، مرحوم طالقانی را به جرم مخفی کردن نواب صفوی در خانه اش ، دستگیر و به زندان افکند، اما این دستگیری کوتاه و موقت بود و به زودی آزاد و فعالیت دوباره را آغاز نمود.

آیت الله طالقانی در جریان نهضت ملی شدن صنعت نفت ایران مبارزات ارزنده ای داشت و تلاش های فراوانی در جهت رهانیدن حقوق ملت مسلمانان ایران از چنگال استعمارگران چپاول پیشه انجام داد.

آیت الله طالقانی در سال 1342 در ارتباط با وقایع 15 خرداد دستگیر و به ده سال زندان محکوم شد. آیت الله طالقانی در زندان نیز دست از مبارزه و ارشاد بر نداشت ، رفتار و گفتار مناسبش  حتی روی ماموران زندان اثر مثبت گذاشت و در پی همین تلاش های فرهنگی و تبلیغی بود که در زندان ، با نوشتن تفسیر «پرتوی از قرآن » سعی در آشنا کردن افراد به عظمت و سازندگی قرآن کرد.

وی درباره خود می گوید: « من پیش از این که در کسوت یک سیاستمدار متعارف و معمول باشم یک شاگرد کوچک مکتب قرآن و معلم قرآنم.»زندانی شدن مرحوم آیت الله طالقانی در این مرحله بیش از 4 سال طول نکشید و در سال 1346 به واسطه فشار های داخلی و خارجی بر رژیم شاه از زندان آزاد شد و بعد از آزادی مبارزه را همچون گذشته ادامه داد و در آستانه سال 1350 همزمان با برگزاری جشن های 2500 ساله شاهنشاهی دستگیر شد و به مدت سه سال در زابل و 18 ماه در بافت کرمان در بدترین شرایط به حالت تبعید به سر برد. در سال 1354 مجددا به دست ساواک گرفتار و به 10 سال زندان محکوم شد.

آیت الله طالقانی در دوران انقلاب اسلامی ، پس از آزادی از زندان نهایت تلاش خود را برای پیروزی انقلاب کرد و پس از پیروزی به ریاست شورای انقلاب اسلامی برگزیده و در انتخابات مجلس خبرگان قانون گذاری (21 مرداد 1358) از سوی مردم تهران به عنوان نماینده انتخاب شد.

در اوایل مرداد 1358 از سوی امام خمینی (ره)مامور تشکیل نماز جمعه تهران شد و اولین و باشکوه ترین نماز جمعه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در پنجم مرداد به امامت ایشان در دانشگاه تهران برگزار شد.

بعد از انتصاب به عنوان امام جمعه تهران ، موفق به برگزاری پنج نماز جمعه به مناسبت فرا رسیدن سالگرد جمعه ی خونین 17 شهریور در بهشت زهرا و کنار مزار شهدا برگزار شد.

سرانجام در سحرگاه نوزدهم شهریور سال 1358 این عالم مجاهد پس از سالها فعالیت های علمی و مبارزات سیاسی علیه رژیم ستم شاهی و عمری تلاش خستگی ناپذیر در راه پیاده کردن احکام اسلام، در اثر سکته قلبی دار فانی را وداع گفت و به دیدار معبود شتافت .روحش شاد ….


[ سه شنبه 92/6/19 ] [ 11:27 صبح ] [ باران ] [ نظرات () ]
هیچ ویژگی غرب ، مرا مبهوت و مجذوب نمی کند . در عین حال ، ویژگی های مثبت غرب را از روی محاسبه ، تأیید می کنم. یکی از آن ویژگی ها ، مقوله موسیقی است .

درست است که در غرب ، موسیقی های منحط وجود دارد . اما در همان نقطه از جهان ، از دیر باز موسیقی های آموزنده و معنا دار هم بوده است ؛ موسیقی ای که برای گوش سپردن به آن ، انسان عارف واقف خردمند ، می تواند بلیت تهیه کند ، در سالن اجرای کنسرت بنشیند و ساعتی ، از آن لذت ببرد . در غرب موسیقی هایی که گاهی یک ملت را نجات داده و گاهی یک مجموعه فکری را به سمت صحیح هدایت کرده ، کم نبوده است .

 غرب برخوردار از چنین ویژگی ای نیز بوده و هست. در شرق که راجع به آن گفتم ( یعنی در محدوده جغرافیایی مورد اشاره ) متأ سفانه موسیقی از چنین اعتبار و جایگاهی برخوردار نبوده است . موسیقی در این جا عبارت از آهنگ ها و آلات و ادوات لهو بوده ؛ که فقها از آن به موسیقی لهوی حرام تعبیر کرده اند . فرض بفرمایید فلان خلیفه ، شب دچار بی خوابی می شده است . موسیقی دان ها همراه با کنیزکان مغنی ، بایستی می آمدند تا اسباب طرب او را فراهم کنند .(بازدید رهبر انقلاب از صدا و سیما و در جمع اهالی موسیقی، 9 مرداد 75)


منبع:پارسنه


[ سه شنبه 92/6/19 ] [ 11:26 صبح ] [ باران ] [ نظرات () ]
.: Weblog Themes By Pichak :.

درباره وبلاگ

قُل هٰذِهِ سَبیلی أَدعو إِلَى اللَّهِ ۚ عَلىٰ بَصیرَةٍ أَنا وَمَنِ اتَّبَعَنی ۖ وَسُبحانَ اللَّهِ وَما أَنا مِنَ المُشرِکینَ﴿۱۰۸﴾ یوسف بگو: «این راه من است من و پیروانم، و با بصیرت کامل، همه مردم را به سوی خدا دعوت می‌کنیم! منزّه است خدا! و من از مشرکان نیستم!»
لینک دوستان
امکانات وب


بازدید امروز: 72
بازدید دیروز: 59
کل بازدیدها: 1062741
  • قالب بلاگ اسکای | اس ام اس دون