یک فنجان بصیرت
چه فرقی می کند.
درعصر ارتباطات نفس بکشم یا قرون وسطا.
وقتی خبری ازتو نباشد.
دوره جاهلیت است.
اللهم عجل لولیک الفرج ....
|
ایشان هم نظرشان این بود که وزارت ارشاد مشکلات فراوانی دارد و اگر به وزارتخانه دیگری میرفتم، بهتر بود.
![]() «علی جنتی» در سال 1328 در خانوادهای روحانی چشم به جهان گشود. پس از گذراندن دوران متوسطه و دبیرستان با آغاز به کار مدرسه علمیه منتظریه (حقانی) که بنیانگذاران آن شهید آیتا... دکتر بهشتی، شهید قدوسی و جمعی از استادان حوزه علمیه قم بودند، تحصیلات حوزوی خود را آغاز کرد و به مدت 10 سال از محضر استادان بزرگ حوزه در زمینه ادبیات عرب، منطق، فلسفه، اقتصاد اسلامی و فقه و اصول بهره گرفت و پس از پایان سطح، دروس خارج فقه و اصول را نزد حضرات آیات شبیری زنجانی، یوسف صانعی و آذری قمیگذراند.
در سال 1354 پس از یک دوره دشوار جنگ و گریز با ساواک با مشورت شهید بهشتی و آیتا...هاشمی رفسنجانی به خارج از کشور عزیمت و در کشورهای سوریه و لبنان اقامت گزید. پس از پیروزی انقلاب اسلامی، در آغاز سال 1359 به عنوان مدیر صدا و سیمای جمهوری اسلامی مرکز اهواز منصوب شد و شاهد آغاز جنگ تحمیلی و روزهای تلخ و اندوهبار آن خطه بود. معاونت امور بینالملل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سفیر ایران در کویت و معاونت سیاسی وزارت کشور از دیگر مسئولیتهای وی در سالهای گذشته است.
قسمتی از گفتوگو با علی جنتی را به نقل از سایت قانون در ادامه میخوانیم.
***
زمانی که آقای روحانی وزارت ارشاد را به شما پیشنهاد کردند تردید نکردید؟
قطعا تردید داشتم. مشکلاتی را که در پیش میدیدم و میبینم، پذیرش این مسئولیت را بسیار دشوار میسازد. لذا با آقای دکتر روحانی بحثهای زیادی کردیم. در نهایت احساس کردم که در این زمینه گزینه دیگری برایشان باقی نمانده است و باید به وی کمک کنم. به همین دلیل پذیرفتم تا بتوانم در این حوزه به دکتر روحانی کمک کنم.
با پدر مشورت نکردید؟
خیر مشورت نکردم. اطلاع دادم.
نظر آقای جنتی -پدر - چه بود؟
ایشان هم نظرشان این بود که وزارت ارشاد مشکلات فراوانی دارد و اگر به وزارتخانه دیگری میرفتم، بهتر بود.
در مورد اصل حضورتان در دولت آقای روحانی مشکلی نداشتند؟
نه؛ اصلا.
پس با توجه به اینکه با پدر مشورت نکردید، بعید نیست که در خطبههای نماز جمعه لب به انتقاد از شما و وزارتخانه متبوع شما باز کنند؟
بله؛ به هر حال ایشان اگر تشخیص بدهند که جایی مشکلی وجود دارد، چه وزارت ارشاد و چه جای دیگر، بسیار صریح بیان میکنند. ممکن است قبل از تذکر علنی به خودم خصوصی بگویند؛ اما اگر احساس کنند که تذکر خصوصی مؤثر نبوده، علنی هم میگویند.
شما فرزند آیتا... جنتی هستید؛ اما از نیروهای نزدیک به آیتا...هاشمی به شمار میآیید. از این بابت چالشی در روابط خانوادگی شما به وجود نیامده است؟
خیر. به هر حال هر کسی نظرات و تفکرات مستقلی دارد. آشنایی من با آقای هاشمی به 10 سالگی من بازمیگردد و این ارتباط تا به امروز ادامه دارد. در صحنههای مختلفی از قبل از انقلاب با ایشان ارتباط داشتم و بهره بردم. حتی در دوران مبارزاتی که ما از خارج کشور علیه رژیم پهلوی داشتیم، ایشان کمکهای مالی و معنوی و فکری میکردند. بعد از انقلاب هم همین بوده است. علاقه و ارادت من به آقای هاشمی شخصی نیست، بلکه فکری است. من آقای هاشمی را شخصیتی میدانم که در جناحها و گروهها نمیگنجند. از افراط و تفریط به دور هستند. مصلحت نظام را از همه چیز بالاتر میدانند. در برخورد با افراد و جریانها و مشکلات و ناملایمات سعه صدر دارند. مجموعه خصوصیات و ویژگیهایی که در ایشان دیدم من را به آقای هاشمی نزدیک کرد.
در ماجرای رد صلاحیت ایشان چانهزنی نکردید؟
خیر. بنده نمیتوانستم نقشی در این ماجرا داشته باشم.
برآورد شما از وضعیت فعلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامیچیست؟ تا چه حد با وضعیت فعلی وزارت ارشادی که میخواهید تحویل بگیرید آشنا هستید؟
در چند سال اخیر ارتباط نزدیک با وزارت ارشاد نداشتم؛ اما آنچه که دورادور از طریق اصحاب فرهنگ و هنر شنیدم و از طریق تماسهایی که داشتم متوجه شدم، این است که مجموعه کسانی که به نوعی با این وزارتخانه سر و کار دارند دچار مشکلات عدیدهای هستند. در تمامی حوزهها مشکلات هست. اهالی سینما، کتاب، موسیقی، مطبوعات و ... با چالشهای فراوانی دست و پنجه نرم میکنند. بنده تصورم این است که با توجه به رویکرد دولت تدبیر و امید باید تغییرات اساسی در وضعیت موجود به وجود آورد. چه از نظر سیاستها و چه از نظر نیروی انسانی که در این مجموعه مشغول به فعالیت هستند.
شما اشاره کردید مدت زیادی است از نزدیک در این حوزه فعالیت نکردهاید و با توجه به این نکته که انتخاب شما از سوی رئیسجمهور منتخب به یکباره اتفاق افتاد، تصور نمیکنید در مواجهه با مشکلات این حوزه کار دشواری پیش رو داشته باشید؟
اگر فرض را بر این بگذاریم که کسی از بدنه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم بخواهد وزیر ارشاد شود با همین چالشها روبهرو خواهد بود. مهم نحوه برخورد با مشکلات و موانع است. بنده با این مقوله بیگانه هم نیستم. شاید اولین سمت اجرایی من در آغاز سال 59 حوزه صدا و سیما بود. زمینه تحصیلی من هم نزدیک به همین حوزه بوده است. به هر حال تحصیلات در حوزه فقه و فلسفه و ... و مطالعات پیرامونی هم کمک شایانی به بنده کرده است. در نتیجه با این مجموعه بیگانه نبودهام. در ضمن 6 سال در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فعالیت کردهام. در تمام این دوره 6 ساله حضور مستمر در شورای معاونان وزارت ارشاد داشتم. به هر حال کمابیش با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و ساختار آن آشنایی دارم. در همین مدت کوتاهی هم که وزارت، پیشنهاد شد با کارشناسان گفتوگو و مشورت کردهام. میتوان گفت تا اندازه زیادی تصویری جامع از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دارم.
داستان خانه سینما در حال حاضر یکی از بزرگترین نگرانیهای اهالی فرهنگ و هنر است. اول تعطیلی خانه سینما و اکنون بحث بازگشایی آن و جنجالهایی که به وجود آمده است. به نظر میرسد که قفل این خانه با کلید تدبیر و امید باز خواهد شد. چه نویدی برای اهالی سینما دارید؟
بنده هنوز به طور کامل وارد این مقوله نشدم. نه استدلالهای وزارت ارشاد برای تعطیلی خانه سینما را استماع کردهام و نه دلایل و برهانهای طرفین دعوا را شنیدهام. برخورد من با این ماجرا تا به حال برخورد رسانهای بوده است. در واقع، مسائلی را شنیدهام که در رسانهها منعکس شده است؛ اما آنچه اکنون میتوانم بگویم این است که اصولا بستن خانه سینما به عنوان یک انجمن صنفی که محل گردهمایی اهالی سینما و محل تبادل نظرات و تضارب آرا بوده، بسیار خسارتبار بوده است. این مشکل باید در اسرع وقت حل شود. یکی از مهمترین اولویتهای من بازگشایی خانه سینما است و قطعا در اولین روزهای کاری به آن خواهم پرداخت. اصولا چیزی که باید به آن توجه داشت تشکلهای مدنی و صنفی است که اصحاب سینما و مطبوعات و هنر باید از آن بهرهمند شوند. اگر ما تمامی فعالیتهای این گروهها را زیر نظر دولت بیاوریم و فکر کنیم پادگانی درست کردهایم که همه باید مطیع ما باشند، بسیار عمل نادرستی است.
معاونهای خود را انتخاب کردید؟
خیر.
برای معاونت مطبوعاتی به گزینه خاصی نرسیدید؟
خیر. هنوز زود است. در مرحله اول تمام وقت خود را برای تدوین برنامهای جامع و کارآمد صرف میکنم که مجلس محترم هم رای بدهد و سرمایه کار خودم باشد. اگر خداوند کمک کرد تا از این مرحله عبور کرده و متصدی این کار شدم برای انتخاب معاونان دست به کار خواهم شد.
ما شاهد باز شدن انجمن صنفی روزنامهنگاران خواهیم بود؟
در چارچوب همان سیاستهایی که اشاره کردم قاعدتا انجمن صنفی روزنامهنگاران هم باز خواهد شد. اکنون وارد جزئیات نمیشوم.
اگر بخواهید بهترین دوره وزارت ارشاد پس از انقلاب را نام ببرید به چه وزیر و چه دورهای اشاره میکنید؟
به نظرم یکسالی که آقای لاریجانی در وزارت ارشاد بودند، تحولات مثبت و خوبی به وجود آوردند. ایشان هم انسان متفکر و اندیشمندی است و هم از نیروهای خوبی در کنار خود بهره میبرد. اگر یک دوره چند ساله در ارشاد میبودند، نتیجه بسیار مثبتی را شاهد میبودیم.
منبع: عصرایران [ جمعه 92/5/11 ] [ 4:34 عصر ] [ باران ]
[ نظرات () ]
نماینده دشتستان در مجلس با بیان اینکه مجلس در صورت حضور خاتمی در مراسم تحلیف رئیسجمهور منتخب سکوت نمیکند، گفت: رأی روحانی مدیون اصلاحطلبان افراطی و حامیان فتنه 88 نیست.
![]() گروه داخلی «تیتریک» ؛ حجتالاسلام سید مهدی موسوینژاد نماینده مردم دشتستان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به احتمال حضور خاتمی در مراسم تحلیف حجتالاسلام روحانی رئیسجمهور منتخب به عنوان مهمان ویژه و واکنش نسبت به این موضوع، اظهار داشت: قطعاً اگر چنین اتفاقی بیفتد و خاتمی همراه رئیسجمهور منتخب وارد مجلس شود یا به شکل دیگری در مراسم تحلیف حضور یابد، مجلس نسبت به این موضوع واکنش تندی نشان خواهد داد.
وی افزود: پذیرفتنی نیست ما در جهت تطهیر افراد و کسانی که در فتنه 88 اقداماتی انجام دادند یا شعله آتشی را زیاد کردند، حرکت کنیم و آنها در جلسات رسمی نظام مانند مراسم تحلیف رئیسجمهور منتخب حضور یابند.
نماینده مردم دشتستان در مجلس در ادامه یادآور شد: این افراد قوانین نظام را زیر پا گذاشتند و به راحتی از ارزشهای انقلاب عبور کردند و این موضوع به هیچ وجه پذیرفتنی نیست.
وی با تأکید بر اینکه ما حساب روحانی را از خاتمی جدا میدانیم، گفت: بعید است آقای روحانی این کار را انجام دهد اما اگر این اتفاق بیفتد مجلس سکوت نخواهد کرد.
این عضو کمیسیون انرژی مجلس با یادآوری این نکته که اگر خاتمی در مراسم تحلیف رئیسجمهور منتخب حضور یابد این موضوع مقدمهای برای اختلاف مجلس و دولت خواهد بود، تصریح کرد: یکی از شئون رفتارهای مجلس و دولت، تأثیرگذاری جریان فتنه 88 بر رفتارهای دولت و کابینه است.
وی تأکید کرد: ما آقای روحانی را به عنوان کسی که با فتنه 88 موضع و زاویه داشته است، میشناسیم و بر همین اساس هم نسبت به اعضای کابینه و نوع تعامل با او این ملاحظات را خواهیم داشت، مگر اینکه دولت در عمل، رفتار و عملکرد خود این زاویه و موضع خودش را علیه همراهان فتنه و افرادی که در فتنه 88 دست داشتند، نداشته باشد و موضعگیری شفافی در این زمینه انجام ندهد، در این صورت مسلماً مجلس هم به گونه دیگری رفتار خواهد کرد.
موسوینژاد در خاتمه با تأکید بر اینکه مجلس به آنچه وظیفه خود میداند عمل میکند، یادآور شد: یکی از مواردی که در تصمیمگیری مجلس مؤثر خواهد بود، نوع رابطه دولت با جریان فتنه 88 است، روحانی باید بداند آرای او برگرفته از حامیان فتنه و مخالف نظام و کسانی که برای نظام هزینه درست کردند، نبود بلکه آحاد مردمی که امید به تغییر در معیشت و اقتصاد داشتند و از مشکلات موجود خسته شده بودند، به روحانی رأی دادند، لذا رأی روحانی مدیون اصلاحطلبان افراطی و حامیان فتنه 88 نیست البته حتماً روحانی نسبت به این موضوع توجه دارد.
منبع: فارس [ جمعه 92/5/11 ] [ 4:32 عصر ] [ باران ]
[ نظرات () ]
وزنامه ها و خبرگزاری های صهیونیستی به صحبت های آقای روحانی در راهپیمایی روز قدس پرداخته و تمامی آنها تیتر خود را به حرف های او در مورد اسرائیل اختصاص دادند .
گروه سیاسی «تیتریک» ؛ روزنامه ها و خبرگزاری های صهیونیستی مانند جروزالم پست و رویترز و برخی از سایت های شبکه های بین المللی به صحبت های آقای روحانی در راهپیمایی روز قدس پرداخته و تمامی آنها تیتر خود را به حرف های او در مورد اسرائیل اختصاص دادند و اکثر آنها در خبر فوری، تنها حرف های آقای روحانی را در سایت های خود بازتاب دادند.
حجتالاسلام حسن روحانی رئیس جمهور منتخب که در حاشیه راهپیمایی روز قدس با خبرنگاران سخن میگفت، اظهار داشت: روز قدس از یادگارهای حضرت امام(ره) و روزی است که مردم وحدت جهان اسلام را در برابر هرگونه ظلم و تجاوز به نمایش میگذارند.
روحانی افزود: در سایه اشغال سرزمین مقدس فلسطین و قدس عزیز، در منطقه زخمی در بدن دنیای اسلام نشسته است.
شبکه المیادین نیز افزود: «بنیامین نتانیاهو» در واکنش به سخنان «حسن روحانی» رئیس جمهور منتخب گفت: روحانی زودتر از آنکه ما انتظار داشتیم چهره واقعی خود را نمایان ساخت.
وی افزود: حتی اگر روحانی سخنان خود را انکار کند اما حرفهای او روش و رویکرد نظام جمهوری اسلامی ایران است.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() منبع: جام نیوز [ جمعه 92/5/11 ] [ 4:30 عصر ] [ باران ]
[ نظرات () ]
او حالا باید هم پول خرج کند و آدم کرایه کند تا راهپیمایی روز قدس مردم در واشنگتن و برخی شهرهای اروپایی را به هم بریزند تا پاسخی باشد به همه الطاف خفیه و آشکار صهیونیست?ها.
گروه سیاسی«تیتریک»؛مسعود رجوی که از دهه پنجاه رهبری مجاهدین را بر عهده داشت، بالغ بر یک سال است که تصویر و سخنرانی زنده ای در تلویزیون های وابسته به گروهش از خود نشان نداده است. بعضی می گویند او در سنگرهای ضد اتمی داخل پادگان اشرف که با چندین ردیف خاکریز و سیم خاردار محصور شده مستقر است و نیروهای آمریکایی باقی مانده در داخل اشرف صرفا به منظور حفاظت از او حضور دارند. عده ای معتقدند که او همچون مابقی صدامی ها به اردن رفته و در کنار آنان در آنجا مستقر می باشد. تعدادی هم چنین ارزیابی میکنند که او به نقطه ای در اروپا یا هر جای دیگر نقل مکان کرده و کلا زیاد هم در امور سازمان مجاهدین خلق نقش بازی نمی نماید و با ثروت های هنگفتی که طی این سالیان جمع کرده مشغول زندگی خودش است. ولی خبری که اخیراً وبلاگ نویسان ساکن شهرکهای یهودی سرزمین های اشغالی منتشر کرده اند نشان می دهد که او تحت نظارت دولت آمریکا در سرزمین های اشغالی و در حمایت سران رژیم صهیونیستی زندگی می کند. آرون نام وبلاگی (Aron"s Israel Peace Weblog) است که نویسنده آن یهودی ساکن شهرکهای یهودی نشین است تحت عنوان وبلاگ صلح اسرائیل که ادعا می کند شخصی را در خانه های مجلل شهرک های اطراف تل آویو دیده که شبیه مسعود رجوی رهبر مخالفان جمهوری اسلامی است. هرچند پست مربوط به خبر دیده شدن رجوی در این وبلاگ بلافاصله از سوی مقامات رژیم جعلی اسرائیل برداشته شد ولی ظاهر امر نشان می دهد احتمال حضور رجوی و دیگر اعضای ارشد سازمان منافقین در سرزمین های اشغالی بالاست. خبرآنلاین نوشت:چندی پیش باشگاه ایرانیان مقیم اروپا که با نام پن (Pen) در فرانسه فعالیت می کنند در سایت رسمی خود درباره این سوال که رجوی ها در کجا زندگی می کنند نوشت که آنها به هیچ وجه در پاریس زندگی نمی کنند. این باشگاه گفت آنها تنها برای برگزاری کنفرانسهای خود تحت شدیدترین تدابیر امنیتی دولتی به این شهر می آیند و به سرعت به مکان نامعلومی انتقال داده می شوند. این باشگاه اسناد و شواهدی مستند آورده که نشان می دهد آنها در اروپا یا آمریکا زندگی نمی کنند و به نظر می رسد تحت حمایت صهیونیستها عملیاتهای تروریستی علیه مردم فلسطین و حزب الله لبنان را سازماندهی می کنند. این احتمال بسیار قوی است که رجوی این روزها را در آغوش اسرائیلیها باشد چرا که امنیت او در حال حاضر تنها و تنها در این نقطه جعلی و حامیان غیر مشروع او، تامین میشود و او دیگر در هیچ کجای دنیا نمیتواند به راحتی نفس بکشد! او حالا باید هم پول خرج کند و آدم کرایه کند تا راهپیمایی روز قدس مردم در واشنگتن و برخی شهرهای اروپایی را به هم بریزند تا پاسخی باشد به همه الطاف خفیه و آشکار صهیونیست?ها. او حالا خوب می?داند سازمان منافقینی که خودش آنها را مجاهدین می?داند، زیاد به او و رهبری او فکر نمی?کنند چرا که او خیلی وقت است خودش را برای این افراد آفتابی نکرده است! رهبری سایه نشین در هیچ کجای دنیا، دوام نخواهد داشت. همانطور که ظلم صهیونیست?ها در سرزمین?های اشغالی.
[ جمعه 92/5/11 ] [ 12:44 عصر ] [ باران ]
[ نظرات () ]
حامیان جریان «آشتی ملی» در پی آنند تا با کم رنگ کردن و تنزل دادن جرم فتنه گران سال 88، کم کم و به مرور زمان با تطهیر آنها موجبات آزادی آنها را از طریق مطالبه گری از نهادهای ذیربط پیگیری نمایند.
گروه سیاسی«تیتریک»؛؛در حالی که 4 سال از فتنه 88 می گذرد، برخی سیاسیون معتقدند دیگر وقت آشتی ملی و فراموشی وقایع گذشته است. این مطلب به خصوص پس از انتخاب حجت الاسلام حسن روحانی به عنوان رئیس جمهور یازدهم فراوانی بیشتری یافت و حامیان «آشتی ملی» بیش از پیش به ابراز مواضع خود پرداختند. اما اینکه عبارت «آشتی ملی» چیست و چه اهدافی در پس آن نهفته است مساله ای است که باید به دقت مورد بررسی قرار گیرد. اصولا بحث آشتی در هنگامی مورد استفاده قرار می گیرد که پیش از آن قهر و کدورتی پیش آمده باشد؛ حامیان این نظریه در ابتدا با انتخاب این کلیدواژه این موضوع را در اذهان تثبیت کردند که کشور در وضع قهر و کدورت به سر می برد و باید با اتخاذ سیاست های مد نظر طیف فکری-سیاسی آنان، کشور را به «آشتی ملی» سوق داد. این جریان که از هر حرف و سخنی برای متبلور ساختن اهداف خود استفاده می کند، در سال 88 نیز پس از اینکه محمود احمدی نژاد، رئیس جمهور منتخب، اغتشاشگرانی را که به تخریب اموال عمومی و برهم زدن نظم جامعه پرداختند را و نه همه معترضان را، «خس و خاشاک» خواند و سعی نمود نشان دهد این آشوب ها توسط عده ای فریب خورده و تعدادی عامل بیگانه صورت گرفته و نه همه معترضان، سعی کرد تا با قدرت رسانه ای خود این مساله را تثبیت کند که احمدی نژاد همه معترضان را خس و خاشاک نامیده است. اما بحث دیگری که در پشت عبارت «آشتی ملی» نهفته است، این است که اصولا باید چه کسی با چه شخص دیگری آشتی کند؟ حامیان این جریان در پی آنند تا با کم رنگ کردن و تنزل دادن جرم فتنه گران سال 88، کم کم و به مرور زمان با تطهیر آنها موجبات آزادی آنها را از طریق مطالبه گری از نهادهای ذیربط پیگیری نمایند. به عنوان نمونه، تنها سه روز پیش علی مطهری، یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، اعلام نمود اگر موسوی و کروبی باید عذرخواهی کنند، چرا احمدی نژاد نباید عذر بخواهد؟ اما این جریان اکنون روی به سمت مطالبه گری نهاده و با متهم کردم احمدی نژادی که تنها چند روز از ریاست جمهوری اش باقیست می کوشد وی را متهم اصلی و باعث دامنه دار شدن فتنه معرفی کند. همچنین جریان مذکور در اکثر فعالیت های رسانه ای خود به سیاه نمایی فعالیت های دولت نهم و دهم پرداخته و حتی به دفعات در این راستا اصول اخلاقی و حرفه ای رسانه را زیر پا نهاده است. اما با مروری بر سخنان رهبر معظم انقلاب از سال 88 تا کنون و همچنین دقت در بیانات اخیر معظم له، به روشنی مشخص است که یکی از پرتکرار ترین مباحث، بحث فتنه 88 بوده است. آگاهان سیاست مطلعند که بیانات رهبر معظم انقلاب، همواره کنش و واکنش های بسیاری را در سطح کشور و حتی در سطح بین الملل داشته است؛ لذا از بیانات اخیر ایشان در دیدار با دانشجویان و تاکید بر فراموش نکردن جرم بزرگ فتنه گران، می توان استنباط نمود که آفتی که در حال حاضر ممکن است دامن گیر مردم و سیاسیون شود، فراموشی فتنه و تطهیر مجرمان آن است. در همین زمینه، محمدحسین فرهنگی، عضو هیأت رئیسه مجلس در مصاحبه ای تاکید کرد: «نمایندگان مجلس در صدصد هستند تا سوابق سیاسی افراد کابینه پیشنهادی روحانی را بررسی کنند تا اگر مشخص شد که افرادی در جریان فتنه نقش داشتهاند به آنها رای اعتماد ندهند.» این موضوع که در حقیقت یکی از اصلی ترین خواسته های شرکت کنندگان در راهپیمایی 9دی بود همواره لازم است در نظر مسئولان باقی بماند که مردم در نهم دی دست رد بر سینه اصحاب فتنه زده اند و نباید اجازه داد عده ای با سیاست ورزی همه چیز را تمام شده تلقی کرده و حتی یک عذرخواهی ساده نیز ننمایند. لازم به ذکر است رهبر انقلاب در دیدار با دانشجویان تاکید کردند، کسانی که ادعای تقلب کردند چرا عذرخواهی نمی کنند؟ درحالی که بارها فرصت برایشان فراهم شده است. برخی از رسانههای کشور در روزهای اخیر از عباس آخوندی به عنوان گزینه پیشنهادی حسن روحانی به عنوان وزیر مسکن و شهرسازی نام بردهاند؛ اما ظاهرا او یکی از افرادی است که به سلامت انتخابات 88 در جلسه ای در محضر رهبر انقلاب اعتراف کرده است. با این حال هیچکدام از اعضای ستاد موسوی در مجامع عمومی تاکنون حاضر نشده اند تا به این مساله اعتراف کنند و صراحتا از عدم تقلب در انتخابات ریاست جمهوری دهم که در جلسه خصوصی با رهبر انقلاب به آن اذعان کردند، سخن بگویند.
لازم به ذکر است آخوندی در جلسه نمایندگان نامزدها که در سال 88 با حضور رهبر انقلاب تشکیل شد، گفته بود: « آقا این را می دانیم که در یک جامعه مترقی بایست کسی که شکست می خورد شکست را بپذیرد و همچنین می دانیم که هر چقدر آراء این انتخابات که در داخل صندوق ها ریخته شده بازشماری شود تغییری بوجود نمی آید و قبول داریم که مردم این آراء را در صندوق ها ریخته اند.» همچنین درحالی که برخی سیاسیون سعی در کوبیدن بر طبل آشتی ملی و تطهیر اصحاب فتنه و دعوت از برخی چهره های مرتبط با فتنه 88 برای حضور در کابینه دولت حسن روحانی و در مراسم تحلیف رئیس جمهور یازدهم داشتند، آخرین خبرها حاکی از عدم دعوت از محمد خاتمی برای این مراسم است. این درحالی است که رسانه های حامی اصلاحات نوشته اند: خاتمی ضمن اطلاع از جنجال به دلیل حضورش در مجلس، شخصاً حضور در مراسم تحلیف را رد کرده است. اما همین رسانه ها از قول یک منبع آگاه اعلام نمودند: شاید هم در صورت دعوت مجلسیان خاتمی حضور یابد! با دست پس زدن و با پا پیش کشیدن اصلاح طلبان در این زمانه هم نشانه ای از عدم جایگاه و مقبولیت در میان مردم و مسئولان است، آنچنان که حتی در مورد دولتی که ادعای ریختن آرایشان به سبد آن را دارند نیز جایگاه چندانی نیافته اند. به نظر می رسد این وقایع نیز از واکنش های مثبت یادآوری رهبر انقلاب نسبت به جرم فتنه گران و درخواست امت حزب الله در جهت عدم حضور اصحاب فتنه در کابینه و مراسم تحلیف باشد. [ جمعه 92/5/11 ] [ 1:26 صبح ] [ باران ]
[ نظرات () ]
مقابله با رژیم جبار و جلاد صهیونیستی در مسیر حفظ تمامیت ارضی و منافع ملی کشور است چرا که خبیثان این رژیم خودکامه، اوهامی چون نقشه نیل تا فرات را در سر میپرورانند و چنانچه با این دژخیمان مقابله نشود آنان تا کنار مرزهای ما پیشرفته و خط مقدم نبرد با اسلام را تا نزدیک خانههایمان جلو خواهند آورد.
گروه سیاسی«تیتریک»؛بارها از صدا و سیما و به خصوص از بخشهای خبری آن به دلیل اتخاذ شیوه های نادرست انتقاد شده است. اما این بار به خلاف سنت مرسوم گذشته، مقصود، تقدیر از رسانه ملی و بالاخص بخش خبری شبانگاهی آن- خبر 20:30- در تهیه و پخش گزارشی هر چند کوتاه ولی بسیار مفید است. در گزارش کوتاهی که یکشنبه شب، با عنوان منافع ملی و اسراییل از بخش خبری فوق پخش شد، رژیم مجعول و منحوس صهیونیستی به عنوان بزرگترین تهدید کننده منافع ملی کشور معرفی شده و چنین بیان شد که گذشته از مسائل اعتقادی ما مسلمین مبنی بر حمایت از مظلوم و مبارزه با ظالم، مقابله با این رژیم جبار و جلاد در مسیر حفظ تمامیت ارضی و منافع ملی کشور است چرا که خبیثان این رژیم خودکامه، اوهامی چون نقشه نیل تا فرات را در سر میپرورانند و چنانچه با این دژخیمان مقابله نشود آنان تا کنار مرزهای ما پیشرفته و خط مقدم نبرد با اسلام را تا نزدیک خانههایمان جلو خواهند آورد. این تحلیل که در آن گزارش خبری ارائه گردید از آن جهت مورد تقدیر و تحسین است که: 1- با مخاطبین خود با دلیل و منطق سخن گفته و ایشان را دلالت به سمت حق میدهد و نه آنکه با دلّالی و فضا سازی در پی مثبت نشان دادن و یا منفی جلوه دادن امری در انظار ایشان باشد. 2- برای تمام اقشار و همه گروهای مخاطبین سخن داشته و به عبارت دیگر حرف جامعی بیان میدارد. توضیح این مطلب اینکه: در دین اسلام که ادعای جامعترین و کاملترین ادیان را با خود دارد امر بر این است که هر حکمی و هر فرمانی باید برای تمام افراد و اقشار جامعه بشری مفید دلیل باشد به عبارت دیگر سخن اسلامی سخنی است که خواص را عِلم افزاید و عوام را بهره. در مورد سخن فوق باید این چنین اضافه نمود که: در آموزه های دینی و همچنین در آداب اسوه های مذهبی اینچنین آمده است که هر گاه برای جمعیتی سخنی ایراد مینمودند بدین امر متذکر بودند که حرفی و امری ابراز شود که همه مخاطبین –انسانها را- شامل شود. در جامعه امروز هم عده ای اهل اعتقاد به اصولند و برخی در پی اقتصاد و پول، اگر ما قصد داریم در امر کشور داری و سیاست خود، اسلامی عمل کنیم باید برای هر دو قشر حرف برهانی و راضی کننده داشته باشیم. برای معتقدین، بر اصول استدلال کنیم و برای مقتصدین، به حفظ منافع ایشان. اگر عده ای اهل نفع الهی بودند باید با آنان به این شیوه سخن گفت و اگر عده دیگری اهل منفعت ملی باشند باید بر این مبنا با آنان سخن گفت. به هر حال جامعه ای که لقب اسلامی دارد، باید نظام تبلیغ و ابلاغ او هم اسلامی باشد یعنی همان طور که رهبر معظم انقلاب در روزهای قبل از انتخابات به مردم بیان داشتند: یا برای حفظ نظام به صحنه بیایید و یا اگر نظام را قبول ندارید برای حفظ وطن حاضر شوید و این تاسی به امامان معصوممان است که با دشمنان خود نیز این شیوه را رعایت مینمودند چه برسد به یاران و امت خود. فیالمثل حضرت امام حسین(ع) در آن عرصه و صحنه? تاریخیِ عاشورا به دشمنانش فرمود: اگر دین نداشته و به روز حشر بی اعتقادید لااقل در دنیای خود آزاده و حر باشید. این مکتب برای تبیین خود برای تمام اقشار دلیل دارد و اینطور نیست که عده ای را با دلیل بیاورد و گروه دیگر را با دلّالی و تبلیغات. لذا لازم است در همه فعالیت های رسانه ای، اقناع و استدلال مورد توجه بیشتری قرار گیرد.
[ جمعه 92/5/11 ] [ 1:25 صبح ] [ باران ]
[ نظرات () ]
ایالات متحده آمریکا، به دلیل موقعیت ویژه اقتصادی استراتژیک منطقه خاورمیانه، همواره درصدد سلطه براین منطقه بوده است.
![]() گروه بین الملل« تیتریک » ایالات متحده آمریکا، به دلیل موقعیت ویژه اقتصادی استراتژیک منطقه خاورمیانه، همواره درصدد سلطه براین منطقه بوده است. در دوره جنگ سرد به بهانه سد نفوذ شوروی در خاورمیانه حضور داشت، پس از جنگ سرد، مبارزه با تروریسم محور ثقل سیاست خارجی آمریکا قرار گرفت. با این وجود هر زمان که تامین منافع آمریکا اقتضا کند، این کشور از گروه¬های تروریستی نیز در تامین اهدافش استفاده می¬کند. به عنوان مثال در زمان تجاوز شوروی به افغانستان، آمریکا از گروه¬های مجاهد افغان که به جنگ با شوروری می پرداختند حمایت کرد اما بعدها این گروه با نام القاعده، حادثه 11 سپتامبر را به وجود آورد. مجاهدین خلق نیز از سازمان های تروریستی خاورمیانه است که نمایانگر برخورد دوگانه آمریکا در مبارزه با تروریست است و سعی می کند از این گروه تروریستی در دستیابی به اهدافش استفاده نماید. از جمله اقدامات آمریکا در مورد این سازمان می توان به خارج کردن نام سازمان مجاهدین از فهرست گروه های تروریستی اشاره کرد. اینکه این ارتباطات و استفاد ه ابزاری از گروه¬های تروریستی تا چه حد توانسته اهد اف آمریکا را تامین نماید، نکته ای حائز اهمیت است.
حمایت آمریکا از طالبان:
طالبان یکی از مهمترین گروه های تروریستی جهان است که در مرزهای پاکستان و افغانستان شکل گرفته و دارای گرایشات سلفی هستند و مدعی اجرای دقیق قوانین و سنن اسلامی می¬باشند. ریشههای فکری این گروه به جماعت تبلیغی، مکتب دیوبندی برمیگردد. آنان تحت تاثیری افکار مکتب دیوبندی، در برپایی شریعت خشونت به خرج می¬دهند و زنان را از صحنه¬های گوناگون سیاسی و اجتماعی دور می¬کنند. به دنبال حمله شوروی به افغانستان، گروه¬های جهادی در این کشور به مبارزه با اشغالگران پرداختند. به علاوه چندین سال جنگ، ویرانی و ناامنی گسترده ای در افغانستان ایجاد کرده بود. از جنبه داخلی نیز گروه های جهادی خواستار مقابله با فساد حاکم در جامعه افغانستان بودند. در سال های مبارزه گروه های جهادی با شوروی، آمریکا و متحدان منطقه ای آن یعنی عربستان و پاکستان که از گسترش نفوذ شوروی می ترسیدند، به حمایت مالی و تسلیحاتی از گروه های مجاهدین پرداختند. در این شرایط، طالبان با شعار برقراری امنیت و آرامش در افغانستان، توجه افکار عمومی را به خود جلب نمودند. رهبران طالبان، طلاب علوم دینی و افراد مذهبی تحصیل کرده غرب بودند، اما هوادارانی که جذب آن شدند اغلب کم سواد و بی سواد بودند. ( باقری، سایت جهان اسلام) طالبان از خاک پاکستان وارد افغانستان شدند و به سوی قندهار پیشروی کرده و حکومت افغانستان را نیز از قدرت ساقط کردند. دولت پاکستان از آنجایی که طالبان قول داده بود، امنیت کالاهای ترانزیتی این کشور را در خاک افغانستان تامین نماید و همچنین از آنجا که دولت وقت افغانستان یعنی احمدشاه مسعود با رقیب پاکستان یعنی ایران روابط دوستانه داشت، از طالبان حمایت کرد. آمریکا در آغاز قدرت یابی طالبان، در ظاهر برخورد محتاطانه¬ای داشت و از اظهارنظر صریح در مورد این گروه خودداری می¬کرد اما مخفیانه از طالبان حمایت مالی و نظامی می¬کرد. اهداف آمریکا نیز از حمایت طالبان عبارت بود از : تامین امنیت کالاهای ترانزیتی کشورهای آسیای میانه به ویژه لوله¬های انتقال نفت و گاز به اروپا، و همچنین مقابله با جمهوری اسلامی ایران. طالبان پس از قدرت¬یابی در افغانستان شروع به گسترش و توسعه نفوذ خود در افغانستان و سایر کشورها نمودند. آنان درصدد تاسیس خلافت و حکومت جهانی اسلامی هستند. در نتیجه تصمیم گرفتند، سایر کشورها را نیز به اسلام دعوت کنند و آنان، آمریکا و اسرائیل را به عنوان دشمن درجه یک خود می¬دانند. القاعده در دوره اشغال افغانستان برضد شوروی میجنگید، امروزه علیه امریکا جنگ میکند و استراتژی این شبکه، «ضربه زدن به منافع امریکا در هر جای جهان» عنوان شده است. برخی دیگر از پژوهشگران معتقدند که هدف عمده شبه نظامیان اسلام گرای القاعده و طالبان نابودی غرب نیست، بلکه آن¬ها فقط می¬خواهند غرب را وادار به عقب نشینی نمایند. به دنبال این اعتقاد سران طالبان که حکومت افغانستان را نیز به دست گرفته بودند، آنان در 11 سپتامبر 2011، به ساختمان پنتاگون و سازمان تجارت جهانی آمریکا حمله کردند. در این حادثه، طالبان یعنی همان گروهی که آمریکا در ابتدا از آنان حمایت می¬کرد، به یک باره امنیت آمریکا را درون مرزهای جغرافیای آن، با چالش مواجه ساختند وبحث¬ شکست ناپذیری آمریکا به عنوان تنها ابرقدرت پس از جنگ سرد، توسط یک گروه تروریستی زیر سوال رفت. به دنبال این حادثه، تروریسم در کانون سیاست خارجی آمریکا قرار گرفت و این کشور فهرستی از گروه¬های تروریستی را تهیه کرد که 18 مورد آن در منطقه خاورمیانه قرار دارند. پس از آن، آمریکا به همراه برخی کشورهای غربی به بهانه مبارزه با تروریسم به افغانستان لشکرکشی کردند.( یزدانی و هجرت ایزدی، 1386: 78 – 77 طالبان با همکاری اعضای جبهه مخالف طالبان (مجاهدین سابق) شکست خوردند و حامد کرزی رئیس جمهور دولت موقت افغانستان گردید. اما با سقوط حکومت طالبان، این نیروها، باز هم فعالیت خود را در این کشور ادامه دادند و به دنبال برهم زدن ثبات افغانستان هستند تا آمریکا را در برقراری امنیت ناتوان جلوه دهند. از سوی دیگر حضور نیروهای القاعده در سایر کشورها از جمله در خود کشورهای اروپایی گسترش یافت. سازمان مجهادین خلق:
سازمان مجاهدین خلق در دهه 1340 در ایران با هدف مبارزه مسلحانه با رژیم شاه شکل گرفت. اعضای این سازمان دارای گرایشات مارکسیستی بودند و به شیوه چریکی جنگ می¬کردند. در دهه 1350، اکثر سران این سازمان توسط ساواک دستگیر شدند و چند ماه پیش از پیروزی انقلاب اسلامی از زندان آزاد شدند. ( http://www.nejatgo.org) در اوایل پیروزی انقلاب اسلامی ایران، رابطه سازمان مجاهدین خلق با رژیم جدید خوب بود. اما با گذشت چند ماه در زمینه¬های گوناگون سیاسی، اقتصادی و اجتماعی عملکرد نظام را مورد انتقاد قرار دادند. با آغاز اختلافات بین بنی صدر و نیروهای انقلاب، سران سازمان مجاهدین از بنی صدر طرفداری نمودند و سرانجام به مبارزه مسلحانه با جمهوری اسلامی روی آوردند. با ترور شصیت¬های مهم انقلاب توسط اعضای این سازمان ، اکثر سران سازمان مجاهدین که هریک در گوشه¬ای پنهان بودند دستگیر شدند و خانه¬های تیمی آنان شناسایی و منحل گشت. پس از آن سران سازمان نیروهای خود به عراق بردند و فعالیت خود را برعلیه ایران ادامه دادند. از این پس صدام به حمایت از سازمان مجاهدین پرداخت، به طوری که ماهیانه 3 میلیون بشکه نفت از عراق می¬گرفت.مهمترین عملیات نظامی سازمان برعلیه ایران در سال 1367 صورت گرفت و آنان با کمک عراق و کشورهای غربی از طریق مرز خسروی وارد ایران شدند و با تصرف اسلام آباد در حال پیشروی بودند که مقاومت نیروهای مردمی آنان را با شکست مواجه کرد ( فوزی، 1386: 109) با حمله آمریکا به عراق، سازمان اعلام کرد که از آمریکا حمایت می¬کند.( خبرگزاری فارس،( 27/9/1391) آمریکا هم از مجاهدین حمایت می¬کرد و به این گروه تروریستی اجازه فعالیت آزادانه در عراق و تردد در کشورهای اروپایی را داده بود. با خروج نیروهای آمریکایی از عراق، بنا به خواست دولت و مردم عراق، منافقین نیز باید این کشور را ترک می-کردند. پس از تخلیه اردوگاه اشرف عراق، آمریکا نام این گروه را از فهرست گروه¬های تروریستی حذف کرد. در ارتباط با این اقدام آمریکا، برخی مقامات آمریکایی از این اقدام حمایت کرده و آن را در راستای تضعیف ایران می¬دانند. برخی دیگر نیز معتقدند این عمل باعث مخدوش شدن وجهه مبارزه با تروریستی آمریکا می¬شود و با آن مخالفند. در اینجا ذکر این نکته حائز اهمیت است که در زمان حمله آمریکا به عراق، همانگونه که منافع سازمان اقتضا می¬کرد با وجود کمک¬هایی که صدام حسین در گذشته به آنان نموده بود، تغییر موضع داده و از آمریکا حمایت کردند. مسلم است حمایت کنونی و روابط مساعد آمریکا و سازمان مجاهدین نیز چندان طولانی نخواهد بود، و اگر منافع سازمان اقتضا کند، آنان باز هم متحدان جدیدی برای خود خواهند یافت. شورشیان سوریه:
در میان کشورهای عربی خاورمیانه، سوریه با ایران دارای روابط نزدیکی است و به عبارتی متحد استراتژیک ایران در منطقه محسوب می¬شود. سوریه با وجود اینکه از نظر نوع رژیم سیاسی مشابهت¬هایی با سایر کشورهای عربی دارد و رژیم این کشور براساس آموزه¬های حزب بعث بنیان¬گذاری شده است، اما برخلاف آن رژیم¬ها، دیکتاتوری مطلق نیست. از دوره حافظ اسد اصلاحات دموکراتیک در سوریه انجام شده و این اصلاحات در دوره بشار اسد شتاب بیشتری به خود گرفته است. همچنین سوریه در بحث صلح اعراب و اسرائیل از جایگاه ویژه¬ای برخوردار بوده و در راستای مواضع ایران، مخالف فرآیند صلح می¬باشد و در جبهه موافق ایران قرار دارد. باوجود اقدامات اصلاحی، دولت بشار اسد در عرصه داخلی مخالفانی دارد که آن¬ها خواستار پاسخ گویی دولت به مطالبات خود هستند، بشار اسد نیز چندین اقدام مهم سیاسی و نظامی برای آرام ساختن مخالفین انجام داده است و اکثر مخالفت¬ها برعلیه دولت سوریه نیز به صورت منقطع و درسطحی محدود بوده است. اما آمریکا و کشورهای غربی درصددند تا از این فرصت استفاده کرده و دامنه مخالفت¬ها را برعلیه دولت بشار اسد گسترش دهند ، در نتیجه از شورشیان و مخالفان بشار اسد حمایت می¬کردند. این حمایت¬ها در زمینه¬های نظامی و مالی است. آمریکا وبرخی کشورهای غربی مانند آلمان در آموزش مخالفان در زمینه جنگ¬های چریکی نقش دارند و حتی پروژه-های مهمی به این منظور توسط آن طرح ریزی شده است. یکی از این پروژه¬ها، روز بعد نام دارد، که برای سوریه بعد از سقوط بشار اسد برنامه¬ریزی می¬کند. اما باادامه مخالفت¬ها بر علیه بشار اسد، سازمان القاعده در خاک سوریه نیز فعال شده و میزان عملیات تروریستی در این کشور روبه افزایش است.یکی از این گروه¬های تروریستی در سوریه، جبهه النصره است. این گروه با استفاده از اقدامات تروریستی، هدایت جنگ علیه بشار اسد را برعهده دارد. ایدئولوژی این گروه مانند القاعده است و پس از سرنگونی دولت بشار اسد، آمریکا هدف بعدی این سازمان است. ( خبرگزاری فارس، 16/9/1391) آمریکا در سوریه به دنبال براندازی رژیم بشار اسد و ضربه زدن به منافع ایران است، اما از آنجا که فعالیت مخالفان بشار اسد که با حمایت آمریکا بوده¬اند، گروه¬های سلفی سوریه را تحریک و فعال نموده است، در نتیجه آمریکا در اقدام نظامی علیه دولت سوریه تعلل می¬کند. زیرا از قدرت یابی گروه های تروریستی در این کشور وحشت دارد. در این صورت سوریه نیز به باتلاقی مانند افغانستان و عراق برای آمریکا تبدیل می¬شود .( ماهنامه نسیم قدس، 1391: 63 – 62) نتیجه گیری:
آمریکا برای دستیابی به اهداف خود از گروه¬های تروریستی خاورمیانه استفاده ابزاری می¬نماید. اما این گروه¬ها نتوانسته¬اند منافع آمریکا را در منطقه تامین نمایند. حمایت آمریکا از گروه¬های تندرو اسلامی برعلیه شوروی، بعدها باعث قدرت یابی القاعده شد و این سازمان در حال حاضر یکی از چالشگران اصلی امنیت آمریکا در منطقه و جهان می¬باشد. در مورد سازمان مجاهدین نیز آنچه که در این مورد مشهود است، حمایت آمریکا از سازمان منافین با هدف ضربه زدن به ایران بوده است. با وجود اینکه این گروه ماننند طالبان اقدامی برعلیه امنیت آمریکا انجام نداده¬اند، اما آمریکا به هدف اصلی¬اش در ابزار قراردادن و حمایت این گروه ، یعنی تضعیف ایران، دست نیافته است. با وجود توطئه-های گوناگون مجاهدین برعلیه ایران، از جمله در ماجرای فتنه 1388 و ایجاد اخلال در برنامه هسته¬ای به شیوه¬های گوناگون، آنان نتوانسته¬اند ضربه¬ای به ایران وارد نمایند. در سوریه نیز حمایت آمریکا از شورشیان ، در دستیابی این کشور به اهدافش موثر نبوده است، بلکه خطر دستیابی سلفی¬های سوریه را در قدرتگیری افزایش داده است که در این صورت مانند القاعده به چالشگران اصلی منافع آمریکا تبدیل خواهند شد. از سوی دیگر، اکثر مردم سوریه حامی بشار اسد هستند و انتخابات آزاد پارلمانی سوریه، با کسب رای اکثریت اعضای حزب حاکم به انجام رسید. معصومه نظاملو [ پنج شنبه 92/5/10 ] [ 5:42 عصر ] [ باران ]
[ نظرات () ]
چیزی که در اسلام زیباست جهاد با نفس وخودسازی است که در هیچ دین دیگری دیده نمی شود و این برای من بسیار زیبا و شگفت انگیز بود.
گروه دین و اندیشه «تیتریک»؛مولر ماکسی میلیانوس تازه مسلمان آلمانی است که با حضور در بخش رهیافتگان در گفتگو با صاحب نیوزنشست. این جوان آلمانی که بعد از تشرف به اسلام، نام جواد را برای خود انتخاب کرده است از چگونگی تشرف خود به دین اسلام گفت که در ادامه مشروح آن را می خوانید: * در ابتدا توضیحاتی از گذشته خود بیان کنید. *برلین شهر محل سکونت من بود. برلین شهر بزرگی است و من در این شهر درس خواندم و پرورش یافتم. در برلین مسلمانان زیادی هستند که اغلب اهل لبنان، ترکیه و پاکستان می باشند. 90 درصد از دوستان من نیز در برلین ترک بودند و من با آنها بزرگ شده ام و همیشه تفاوت های فرهنگی ما باعث می شد تا از دین و فرهنگشان بپرسم. بالاخره از طریق برخی از دوستان مسلمان خود با دین اسلام آشنا شدم. همیشه با خودم می گفتم چرا مسلمانان نماز می خوانند؟ چرا روزه می گیرند؟ اعمال آنها همیشه برایم جای سؤال داشتند. رفتار مسلمانان و نوع ارتباطات صمیمی آنها با یکدیگر مرا کنجکاو می کرد و همین ها باعث شد کم کم در مورد اسلام تحقیق کنم و این آغازی شد بر اسلام آوردن بنده. * با توجه به اینکه شما دوران جوانی را می گذرانید، از چه زمانی میل به اسلام پیدا کردید؟ - حدود 6 سال پیش با یک مسلمان پاکستانی آشنا شدم که وی مرا با موضوعاتی مانند خودسازی و جهاد با نفس آشنا کرد. کتاب جهاد با نفس امام خمینی را خواندم و از آن بسیار خوشم آمد. موضوع دیگر، بحث مربوط به زنان در اسلام بود که این موضوع برایم بسیار مورد توجه بود، چرا که در تلویزیون آلمان زنان مسلمان را به گونه ای معرفی می کنند که آنها نه تنها حقی در جامعه ندارند بلکه تنها کارشان خانه داری است. در تلویزیون آلمان همواره از وضع بد زنان مسلمان و عدم آزادی آنان سخن میگویند، از این رو من تحقیقات خود را برای شناخت بیشتر اسلام آغاز کردم. *عکس العمل خانواده نسبت به اسلام آوردن شما چه بود؟ - در ابتدا درباره مسمان شدنم چیزی به خانواده نگفتم و قصد نداشتم مستقیماً با آنها در مورد تصمیمم برای اسلام آوردن حرفی بزنم و این امر را غیر مستقیم با خانواده مطرح کردم، به طوری در منزل شراب و برخی از خوراکیهای حرام را نمیخوردم و یا هرکاری را انجام نمی دادم و به بعضی مکان ها نمی رفتم تا اینکه روزی غذایی که مادرم با گوشت تهیه کرده بود نخوردم و وی از روی شوخی به من گفت مگر تو مسلمان شدهای که این غذاها را نمیخوری، من هم در جواب گفتم بله من مسلمانم. مادرم شوکه شده بود و انتظار نداشت که اسلام اینقدر بی سر و صدا به خانه مان نفوذ کرده باشد. بعد از آن ماجرا به غیر از همان تعجب، خانواده ام عکس العمل خاص دیگری نداشتند. من برای خانواده ام توضیح دادم که بهتر شدن رفتارم برایم مهم است و برای این اسلام آورده ام. *یعنی خانواده شما هیچ مخالفتی نداشتند؟ - خانواده من ابتدا از اینکه من مسلمان شدهام میترسیدند اما من اصل حقایق اسلام را برای آنان بازگو کردم، زیرا در آلمان تفکر وهابیت رواج دارد و این امر سبب ترس مردم از اسلام شده است. *آبا تا به حال سعی کرده اید در کشور خود کسی را دعوت به اسلام بکنید؟ - در این کشور نمیتوان از اسلام سخن گفت زیرا این کار را وهابیان انجام میدهند و مردم هم به آن عکسالعمل نشان میدهند، از این رو نمیتوان اسلام را با شیوه رایج تبلیغ کرد. در کشور ما کسی به دنبال اسلام گرایی نیست چراکه اسلام گرایی برابر وهابیت است ولی همه مردم دستورات اسلام را دوست دارند. البته اگر کسی سؤالی درباره اسلام از من بپرسد با کمال میل به او پاسخ میدهم و با عکس العمل بسیار خوب آنها مواجه می شوم. *بهترین راه تبلیغ اسلام را چه می دانید؟ - بهترین راه تبلیغ اسلام عمل خود ما به دستورات آن است و نه اینکه بخواهیم اسم آن را فریاد بزنیم. رفتار ما تبلیغ دین ماست و اسلام سرایی اشتباه است. * شما به عنوان یک جوان آلمانی، چه چیز را زیباترین عنوان در اسلام می دانید؟ - به نظر من چیزی که در اسلام زیباست جهاد با نفس وخودسازی است که در هیچ دین دیگری دیده نمی شود و این برای من بسیار زیبا و شگفت انگیز بود. *چطور شد که تصمیم به سفر به ایران گرفتید؟ - پس از تشرفم به اسلام دوست داشتم در جایی که فضای اسلامی دارد زندگی کنم و به توصیه پدر یکی از دوستان خود ایران را انتخاب کردم. البته قبل از آمدن به ایران دوستان و آشنایان و خانواده تحت تأثیر رسانه هایی که علیه ایران برنامه پخش می کردند، بسیار نگران بودند ولی من این نگرانی را نداشتم. تنها نگرانی من به دلیل عدم آشنایی با زبان و فرهنگ ایرانی ها بود و از ناتوانی خود برای ارتباط برقرار کردن با مردم ایران احساس نگرانی می کردم، اما وقتی دیدم امام رضا (ع) و حضرت معصومه (س) در ایران هستند اعتماد به نفس و آرامش خاطر می گرفتم و با وجود آنها احساس غربت نمی کنم. *در سفر به ایران چه چیز بیشترین جذابیت را برای شما داشت؟ - در ماه های ابتدایی سفرم به ایران روزی با دوستان به زیارت امام رضا (ع) رفتیم. اولین بار بود که چنین مرقد و مکان مذهبی می دیدم و از سیر جمعیت متعجب بودم. حس و حال خاصی داشتم، این سفر برای من خیلی عجیب بود، معنویت زیادی نداشتم اما حالت عجیبی داشتم که وصف آن به زبانم نمی آید. *در سفر خود به ایران چه چیزهایی شما را آزار می دهد؟ - تاریخ ایران تاریخی طولانی است و من دوست دارم از تاریخ ایران بیشتر بدانم و چیزهای زیادی یاد بگیرم. نه تنها در کشور ایران بلکه در بسیاری از کشورها این مشکل وجود دارد که وقتی کسی اخلاقش خوب نیست با رفتار درست به او تذکر نمی دهیم و این یکی از ایرادهایی بود که در ایران و جامعه ایرانی دیدم . من هر وقت به زیارت امام رضا می روم فقط به صاحب حرم توجه دارم و حس می کنم که امام رضا مرا می بیند. هر بار هم نسبت به گذشته احساس معنوی ام بیشتر می شود. *در بین ائمه اطهار به کدام یک ارادت بیشتری دارید؟ - من خود را مرید حضرت زهرا (س) می دانم. حضرت زهرا (س) عاشق اسلام و امت اسلامی بود و من وقتی اولین بار کتابی درباره ایشان خواندم حس خوبی داشتم و حس کردم ایشان فرد خاصی هستند، او عشق زیادی داشت و این عشق را به مردم نیز می داد و همین ها باعث شد ارادت خاصی نسبت به ایشان در وجودم شکل بگیرد. همچنین فرزند ایشان امام حسین (ع) اگر نبود و آن قیام بزرگ عاشورا اتفاق نمی افتاد ما حالا اینجا نبودیم تا به راحتی دم از اسلام بزنیم و زندگی کنیم؛ ما مدیون از جان گذشتگی امام حسین (ع) هستیم. *چه توصیه ای برای جوانان هم سن و سال خود دارید؟ من به دعا و حاجت روایی که در دین اسلام هم تأکید شده شک داشتم. یک بار برایم ماجرای بدی اتفاق افتاد؛ هر شب نماز که می خواندم و بعد از نماز از خدا کمک می خواستم بعد از یک ماه خدا حاجتم را داد. من مطمئنم که دعا به انسان کمک خواهد کرد و از جوانان می خواهم دعا را فراموش نکنند و قدر کشور خود و نعمت های فراوانی که در آن هست را بدانند [ پنج شنبه 92/5/10 ] [ 5:40 عصر ] [ باران ]
[ نظرات () ]
رییسجمهوری گفت: دولت از روز نخست، هیچ مأموریتی جز زمینهسازی برای حاکمیت امام عصر(عج) نداشت.
گروه داخلی «تیتریک» ؛محمود احمدینژاد این مطلب را شامگاه چهارشنبه در آخرین جلسه هیأت دولت دهم بیان کرد که در جوار حرم مطهر امام رضا(ع) و در استانداری خراسان رضوی برگزار شد. وی ضمن تسلیت ایام سوگواری شهادت امیرالمؤمنین(ع) و با یادآوری همزمانی جلسه پایانی هیأت دولت با ایام شب قدر اظهار داشت: شروع کار دولت از مشهد مقدس بود و اکنون نیز آخرین جلسه آن در این شهر مقدس برگزار میشود.رییسجمهوری افزود: سعادت انسانها تنها در سایه حاکمیت انسان کامل و امام معصوم محقق میشود و زندگی سعادتمند در گرو حرکت در این راه است.
[ پنج شنبه 92/5/10 ] [ 2:17 عصر ] [ باران ]
[ نظرات () ]
پیامبر اکرم صلی ا...علیه و آله از جانب خداوند هفت خصلت به شیعیان و دوستداران علی (ع) وعده داده است.
رسول خدا صلی ا... علیه و آله به امیرمومنان علی علیه السلام فرمودند: ای علی! شیعیان تو در روز قیامت رستگارند و چنان چه هر کس به یکی از آن ها اهانتی کند به تو اهانت کرده است و کسی که به تو اهانت کند، به من اهانت کرده است و هرکس به من اهانت کند، خداوند او را داخل آتش جهنم کند.
سپس فرمودند: چه عذاب دردناکی است! ای علی! تو از منی و من از تو، روح تو از روح من است و سرشت تو از سرشت من و شیعیان تو از زیادی سرشت ما خلق شده اند، هر کس آنان را دوست بدارد ما را دوست داشته و اگر کسی با آنان دشمنی کند با ما دشمنی کرده است و هر کس نسبت به آنان کینه بورزد به ما کینه ورزیده است و هر کس به آن ها مهر بورزد، به ما مهر ورزیده است. ای علی! شیعیان تو از تمام گناهان و عیب ها آمرزیده شده اند.
ای علی! بشارت ده به شیعیانت که من هنگام قرارگرفتن در مقام محمود شفیع آنان خواهم بود. ای علی! شیعیان تو شیعه خدا، یاران تو یاران خدا و دوستان تو دوستان خدا می باشند و حزب تو حزب خداست. خوشبخت است آن که دارای ولایت توست و بدبخت است کسی که با تو دشمنی کند.
ای علی! برای تو در بهشت گنجی است و تو مسلط بر آنی. جابر می گوید: روزی نزد پیامبر اکرم صلی ا...علیه و آله بودم، ناگاه رو به طرف علی بن ابیطالب (ع) کردند و فرمودند: ای ابوالحسن! آیا تو را مژده ای دهم؟
عرض کرد: بلی ای رسول خدا(ص)، فرمودند: جبرئیل از طرف خداوند به من خبر داد که هفت خصلت به شیعیان و دوستدارانت عطا شد: مدارا با آنان هنگام مرگ، انس هنگام رمیدن و وحشت مردم، روشنی در هنگام تاریکی، ایمنی در هنگام برپایی قیامت، عدالت در میزان عمل، گذشتن از پل صراط، داخل شدن به بهشت قبل از سایر مردم، در حالی که نور ایمان پیشاپیش و سمت راست آنان در حرکت است. (مشکاة الانوار فی غررالاخبار، الفصل الرابع فی منزلة الشیعه)
منبع: جهان [ پنج شنبه 92/5/10 ] [ 2:16 عصر ] [ باران ]
[ نظرات () ]
|
|
[ طراح قالب : پیچک ] [ Weblog Themes By : PIcHaK.NeT ] |