یک فنجان بصیرت
چه فرقی می کند. درعصر ارتباطات‌ نفس بکشم یا قرون وسطا. وقتی خبری ازتو نباشد. دوره جاهلیت است. اللهم عجل لولیک الفرج .... 
قالب وبلاگ
هاشمی به اظهارات یکی از نمایندگان مجلس واکنش نشان داد و گفت: از این افراد توقع بیشتری نیست، برخی زندگیشان با تهمت، غیبت و دروغ عجین است.

[ دوشنبه 92/5/21 ] [ 11:6 عصر ] [ باران ] [ نظرات () ]
رسایی در رابطه پیشنهاد وزرایی مانند میلی منفرد، ربیعی و نجفی تصریح کرد: مجلس اگر بخواهد ثابت کند که در خط و مشی رهبری است باید بعد از مشخص شدن و قطعیت نقش این افراد در این حوادث به آنها رای ندهد.
منبع: دانا

[ دوشنبه 92/5/21 ] [ 3:52 عصر ] [ باران ] [ نظرات () ]
اسرائیل با آمدن مرسی تلاش کرد تا به وی نزدیک شود و به اخوان نفوذ کند و امروز به این نکته توجه دارد که اگر بخواهد آینده مصر را در چارچوب اهداف خود کنترل کند بهترین نهادی که می تواند با آن به مذاکره بپردازد ارتش است.

گروه بین الملل« تیتریک » مصر یکی از پرجمعیت‌ترین کشورهای آفریقایی و خاورمیانه است و از دیدگاه سیاسی و فرهنگی یکی از مهمترین کشورها دراسلام و جهان عرب می­باشد. رهبران مصر در رقابت با کشورهایی مانند عربستان و در برخی دوره ها عراق ادعای رهبری دنیای عرب را داشته اند.

مصر در سال 1952 با کودتای بدون خونریزی افسران جوان ارتش علیه ملک فاروق پادشاه کشور صاحب حکومت جمهوری شد. جمال عبدالناصر از سال 1954 تا زمان مرگش در سال 1970، رهبر مصر بود. پس از جمال عبدالناصر، انور سادات و سپس حسنی مبارک به قدرت رسید.

حسنی مبارک، پس از رسیدن به ریاست جمهوری سعی کرد تا کلیه مخالفان و رقبای خود را سرکوب نماید. یکی از مهمترین انتقادات موجود به دولت حسنی مبارک ، فقدان ظرفیت ساختاری از سوی حکومت برای جذب مشارکت سیاسی گروه­های سیاسی، به ویژه اخوان المسلمین به عنوان فراگیرترین گروه سیاسی بود. این امر با همراهی سایر گروه­های سیاسی منجر به انقلاب ژانویه 2011 مصر گردید.

انقلاب سال 2011 مصر به حکومت سی ساله حسنی مبارک در این کشور پایان داد و قانون اساسی جدیدی در این کشور تدوین شد و در جریان انتخابات ریاست جمهوری مصر در 17 ژوئن 2012 محمد مرسی از اعضای اخوان المسلمین مصر به عنوان رئیس جمهور انتخاب شد.


در انقلاب مصر و بیداری اسلامی در این کشور بایستی به نقش برخی گروه ها و کشورها اشاره کرد.

احزاب و گروه­ها:

احزاب و گروهای مختلفی مانند جنبش شباب 6 ابریل (جوانان 6 آوریل)، جمعیت میهنی برای تغییر،حزب الغد،جماعت الاسلامیه،حزب آزادی و عدالت با گرایشات اسلامی، لیبرالی و ملی گرایانه در آغاز و پیروزی انقلاب مصر نقش داشتند.

اخوان المسلمین:

اخوان المسلمین یکی از مهمترین گروه­های اسلام گرا در جامعه مصر می­باشد. این حزب در سال 1928 م توسط حسن البنا تاسیس شد. حسن البنا این حزب را جهت مبارزه با آموزه­های ضد دینی و ترویج آموزه­های اسلامی ایجاد نمود. این‌ جمعیت‌ از زمان تاسیس به‌سرعت‌گسترش‌یافت‌ و به‌صورت‌حزب‌نیرومند دینی‌ سیاسی‌ در مصر خودنمایی‌ کرد و در مبارزات‌ سیاسی‌ و تحولات‌ اجتماعی‌ آن‌ کشور نقش‌ مهمی‌ یافت‌. با برکناری حسنی مبارک و پیروزی انقلاب مصر، نقش و جایگاه اخوان المسلمین نیز در ساختار قدرت مصر ارتقا یافت و با پیروزی محمد مرسی نامزد اخوان المسلمین این جایگاه در حکومت پس از انقلاب مستحکم تر گردید.

ارتش:

در ساختار حکومتی مصر ارتش دارای جایگاه ویژه ای می­باشد. نظامیان طیسه دوره؛ "جمال عبدالناصر” (1954-1970)، "انور سادات” (1970-1980) و "حسنی مبارک ( 2011 – 1981) عهده دار رهبری کشور مصر بوده اند. در نتیجه پس از وقوع انقلاب مصر نیز خواستارجایگاه ویژه ای برای خود در هرم قدرت این کشور هستند. در ابتدای انقلاب نقش ارتش بطور عمده برقراری نظم و تضمین امنیت شهروندان بود ، ولی در عین حال و با توجه به ادامه تظاهرات مردمی و خواست آنان برای داشتن یک نظام دموکراتیک، تحقق خواهد بخشید. همچنین در رابطه با ارتش مصر باید عنوان کرد که در بدنه ارتش اعم از افسران و سربازان، گرایش های قوی اسلامی وجود دارد ولی ژنرال ها و فرماندهان عالی رتبه اغلب به آمریکا و غرب گرایش دارند. ( رجانیوز، 1/7/1391)

به عبارتی ارتش در ابتدای انقلاب مصر به نوعی با اخوان المسلمین مصالحه کرد و منتظر فرصت مناسب برای بازگشت به دوران حکومت امثال مبارک و سادات و به دست گرفتن قدرت سیاسی شد . محمد مرسی نیز در ابتدا سعی کرد تا با مصالحه با رقبا از جمله شورای عالی نظامی و همچنین نزدیکی به اسرائیل و آمریکا، پایه های قدرت خود را مستحکم کند. اما پس از مدتی به دنبال نزدیکی وی به افراد اسلام گرا، اعتراض مخالفان وی و جریان های مدافع دموکراسی گسترش پیدا کرد.

از سوی دیگر نباید به نقش آمریکا و کشورهای غربی و موضع آنان در تحولات مصر بی توجه بود. بدیهی است با توجه به جایگاهی که مصر در منطقه حساس خاورمیانه و همچنین ، دنیای اسلام و جهان عرب دارد، این کشورها همواره درصدد هستند تا رژیمی مدافع آنان و درراستای مواضع آنان روی کار بیاید. مصر در دوره حسنی مبارک به عنوان متحدآمریکا در تمامی عرصه های سیاست خارجی عمل می­کرد.پس از وقوع انقلاب مصر نیز این کشورها در صدد بودند تا رژیمی همسو با منافع آنان روی کار بیاید و برایجلوگیری از رشد فزاینده رادیکالیسم اسلامی از جریانات سیاسی و نیروهای حامی "اسلام لیبرالیستی” حمایت می­کرد. ازمنظر غرب؛ با روی کار آمدن نیروهای معتدل اسلامی و برچیده شدن فساد حکومتی، می توانضمن جلوگیری از رشد تروریسم و افراطی گرایی، بخشی از نارضایتی های گسترده مسلماناننسبت به غرب را کاهش داد. مدل مورد نظر غرب؛ استقرار دولت هایی همچون دولت فعلیترکیه در منطقه است؛ که از سویی متحد غرب است و با اسرائیل دارای روابط دیپلماتیکاست و از دیگر سو دارای پایگاه مردمی است و به فساد شهرت ندارد. به طوری که در ابتدای انقلاب دولت اوباما با مشارکت اخوان در قدرت ، به شرط حفظ دوستی با آمریکا و عدم لغوقرارداد کمپ دیوید ، اعلام موافقت کرد. آمریکا ارتش مصر را ستون فقرات تضمین ثبات واستمرار دوستی و اتحاد مصر و آمریکا می دانست؛ اما معتقد بود اخوان المسلمین و دیگرگروه های اپوزیسون باید موقتا در ساختار قدرت شریک شوند و مسئولیت بپذیرند و از موقعیت "منتقـد” به "مدافـع” تحول یابند. اما از سوی دیگر با شریک شدن اخوان المسلمین درساختار قدرت مصر مخالفت کرده و مرتبا هراس از آنها را در رسانه های خود منعکس میکنند. پس از برکناری مرسی و گسترش ناآرامی­ها همواره خود را طرفدار مردم مصر و دموکراسی در این کشور می­دانند.

رژیم صهیونیستی نیز در این میان تلاش دارد از این برهه به نفع خود سوء استفاده کند. اسرائیل با آمدن مرسی تلاش کرد تا به وی نزدیک شود و به اخوان نفوذ کند که البته روابط خوبی نیز با دولت مرسی برقرار کرد و امروز به این نکته توجه دارد که اگر بخواهد آینده مصر را در چارچوب اهداف خود کنترل کند بهترین نهادی که می تواند با آن به مذاکره بپردازد ارتش است. در این وضعیت رژیم صهیونیستی بیش از هر چیزی به ارتش مصر و نزدیک شدن به فرماندهان نظامی تمرکز دارد. آن ها معتقدند با گذار از مرسی و رسیدن به یک دولت اسلامی لیبرال می توانند قاهره را در جبهه موافقت – در مقابل جبهه مقاومت – قرار دهند.

به نظر می رسد اسرائیل و آمریکا طی مراحل آینده، برنامه‏های زیر را برای تحقق اهداف خود در پیش خواهند گرفت:

- تلاش برای بازگرداندن دوباره سیاست خارجی مصر به وضعیت دوره مبارک تا بار دیگر قاهره در محور آمریکا قرار گرفته و از ایران فاصله بگیرد

- تمرکز و ادامه رایزنی‏ها به منظور ابقای قاهره در ائتلاف موسوم به «محور سازش و اعتدال» و جلوگیری از نزدیک شدن مصر به حزب الله و حماس و در نتیجه ادامه روند محاصره نوار غزه.

- اعمال فشار و تهدید به دولت آینده مصر برای پایبند بودن آن به معاهدات قبلی این کشور با رژیم صهیونیستی؛ از جمله التزام به مفاد معاهده «کمپ دیوید» و همچنین تمامی توافقنامه‏های امنیتی تل‏آویو-قاهره.



معصومه نظاملو، کارشناس ارشد روابط بین الملل


[ دوشنبه 92/5/21 ] [ 3:40 عصر ] [ باران ] [ نظرات () ]
این روزها بینندگان یکی از شبکه های ماهواره ای درگیر حجم وسیعی از تبلیغات برای نمایشی با نام «یک رؤیای خصوصی» با بازی دو هنرپیشه طرد شده هستند.
منبع: سراج 24

[ دوشنبه 92/5/21 ] [ 3:39 عصر ] [ باران ] [ نظرات () ]
شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان تهران در بیانیه‌ای اعلام کرد: حضور شخصی در کابینه یازدهم که در جریان فتنه 88 سابقه بازداشتی دارد، علاوه بر آن‌که در تناقض با مشی اعتدالی دولت است می‌تواند تبدیل به لکه‌ای سیاه بر دامان کابینه دولت یازدهم شود.

به گزارش دیساپ به نقل از فارس، شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان تهران در بیانیه‌ای اعلام کرد:

بر اساس این گزارش، شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان تهران در این بیانیه با بیان اینکه صحنه انتقال قدرت در کشور تحت هدایت مقام معظم رهبری(حفظه الله) و حضور پرشور و حماسی مردم، به احسن وجه صورت پذیرفت، بیان کرد: دولت روحانی به طور رسمی و شرعی سکان‌دار دستگاه اجرایی کشور است و اکنون نیز آخرین مرحله تثبیت دولت جدید در قالب معرفی کابینه به مجلس، آغاز شده است بنابراین حمایت عام از دولت که به اقتدار و پیشرفت نظام می‌انجامد وظیفه تمام جریانات و فعالان سیاسی است.

در این بیانیه شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان تهران با اشاره به نکاتی در رابطه با چگونگی حمایت از دولت اعلام کرد: در حال حاضر کشور نیازمند کار و تلاش بی‌وقفه برای حل مشکلات موجود و افزایش سرعت در مسیر دست‌یابی به قله‌های پیشرفت است و تحقق این مهم منوط به وجود نیروهای فعال و پرکار با ایده‌های نو است.

در این بیانیه میانگین سن بسیار بالای وزرا یکی از مشکلات کابینه برشمرده شده و شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان تهران بیان کرده است که میانگین سنی بالا تحقق کار خستگی‌ناپذیر اعضای دولت را در هاله‌ای از ابهام قرار داده است.

پیری کابینه می‌تواند منجر به محافظه‌کاری وزرا در انجام کارهایشان شود ضمن این‌که عده‌ای از این وزرا در سال‌های گذشته در وزارت‌خانه‌های گوناگون مشغول به خدمت بودند و در واقع با توجه به صحنه جدید فعالیت‌ها، فکر جدیدی به بدنه مدیریتی کشور تزریق نشده است و بهتر آن بود که از نیروهایی با تفکری جدید برای سکان‌داری برخی وزارت‌خانه‌ها استفاده می‌شد تا زحمت‌کشان سابق به انتقال تجربیات خود می‌پرداختند و از توان اجرایی نیروهای جوان‌تر استفاده می‌شد.

دومین نکته‌ای که در این بیانیه به آن اشاره شده مواردی است که مشی اعتدال گرایی در دولت را زیر سوال می‌برد.

مواردی نظیر کنار گذاشته شدن تمامی وزرای دولت سابق که تقریباً در مرحله انتقال دولت‌ها در تاریخ انقلاب بی‌سابقه بوده است، میدان دادن به تنی چند از اعضای نزدیک به جریان فتنه که مصادیق نوع نگاه افراط‌گرایانه است و همچنین حضور شخصی در کابینه معرفی شده دولت به مجلس که در جریان حوادث فتنه 88 سابقه بازداشتی چند ساعته دارد، مواردی است که علاوه بر آن‌که در تناقض با مشی اعتدالی دولت است می‌تواند تبدیل به لکه‌ای سیاه بر دامان کابینه دولت یازدهم شود و بر مجلس فرض است که نگذارد دولت یازدهم با حضور این دست از افراد مشی افراطی به خود بگیرد، از مسیر اعتدال منحرف شود و موجبات عدم تحقق برنامه‌های رئیس جمهور را فراهم آورد.

بحث بده بستان‌ها و زد و بندهای سیاسی یکی دیگر از مسائل مطرح شده در این بیانیه است.

در این بیانیه آمده است: برای جلب رأی اعتماد نمایندگان ملت، بده بستان‌ها و زد و بندهای سیاسی صورت پذیرفته است و فرضاً اختیارات وزارتخانه‌ای به ایشان برای جلب رأی اعتماد به کابینه، سپرده شده است که در صورت صحت مدعا، حق‌طلبی دولت و مجلس را زیر سوال می‌برد و برای حذف این دست از شایعات طرح‌شده نسبت به دولت و مجلس از فضای جامعه، لازم است که ایشان ورود جدی به بحث تأیید صلاحیت‌ها داشته باشند و در این راه به رسالت مکتبی خود که از جانب امام امت و با اعتماد ملت سرافراز ایران به ایشان سپرده شده است، عمل کند و اسیر دست مسائل سیاسی در این قبیل کارها نشود.

منبع:دیساپ


[ دوشنبه 92/5/21 ] [ 12:16 عصر ] [ باران ] [ نظرات () ]
به گزارش خبرگزاری حوزه حضرت آیت الله جوادی آملی در نوشتاری جایگاه و ارزش حجاب زن و لزوم توجه بانوان به آن را تحت عنوان به پرسشی پاسخ دادند.
منبع: تابناک

[ دوشنبه 92/5/21 ] [ 11:56 صبح ] [ باران ] [ نظرات () ]
با وجود گذشت بیش از یک هفته از برگزاری مراسم تحلیف رئیس جمهور جدید، اما سایت‌های ادارات استان قم همچنان از عکس احمدی نژاد به عنوان لینک سایت ریاست جمهوری استفاده می‌کنند.
منبع: مهر

[ دوشنبه 92/5/21 ] [ 11:55 صبح ] [ باران ] [ نظرات () ]
رییس جمهور میانه رو در لباس روحانی که وعده تغییر در سیاست ایران را داده، همچنین اعلام کرده است که ایران در چارچوب پیمان منع گسترش اتمی دارای "حقوق مسلم"ی است که از آن جمله می توان به حق غنی سازی اورانیوم با اهداف غیرنظامی اشاره کرد.
منبع: جام نیوز

[ یکشنبه 92/5/20 ] [ 11:32 عصر ] [ باران ] [ نظرات () ]
نخست وزیر رژیم صهیونیستی گفت روحانی هنوز برنامه هسته ای ایران را متوقف نکرده بنابراین باید به تحریم ها ادامه داد.

گروه سیاسی« تیتریک »؛خبرگزاری فرانسه روز 16 مرداد از بیت المقدس گزارش داد که بنیامین نتانیاهو گفته است ایران از 7000 سانتریفوژ جدید برای برنامه هسته ای خود از جمله هزار سانتریفوژ نسل جدید استفاده می کند.


نتانیاهو که سخنان او از رادیو نظامی اسرائیل پخش شده گفته است: «ایران برنامه هسته ای خود را از جمله پس از انتخابات ریاست جمهوری متوقف نکرده است. اکنون، آنان 7000 سانتریفوژ جدید از جمله 1000 سانتریفوژ از نوع مدرن تر آن راه اندازی کرده اند. رئیس جمهوری جدید ایران تلاش می کند چهره جدیدی از ایران به غرب ارائه کند اما پیشرفت های برنامه هسته ای ادامه دارد».

وی در ادامه با ادعای اثرپذیری ایران از فشارها تاکید می کند: «او (حسن روحانی رئیس جمهوری ایران) به ما می گوید هیچ تهدیدی در او کارساز نیست ، این حرف نادرست است ، تنها چیزی که در طول 20 سال اخیر ایرانی ها را به متوقف کردن برنامه هسته ای خود وادار کرد، فشارها و تهدیدهای صریح عملیات نظامی است».

به نظر می رسد، آمریکایی ها و صهیونیست ها پس از 24 خرداد به این جمع بندی رسیده اند –یا کسانی آنها را به این جمع بندی رسانده اند- که هدف مردم از رای به حسن روحانی این بوده است که او از راه امتیاز دادن یا هر راه دیگر هر چه زودتر تحریم ها را کاهش بدهد و بهبودی در وضع اقتصادی مردم ایجاد شود.

دقیقا همین موضوع، یعنی این تلقی که مردم در ایران به سازش رای دادند و روحانی هم یک رییس جمهور مستعد سازش است، تبدیل به مهم ترین موتور محرکه تشدید تحریم ها و فشارها علیه ایران شده است.

تداوم این وضعیت می تواند برای دولت آقای روحانی که امیدهای زیادی را در بین مردم برای حل مشکلات کشور برانگیخته بسیار خطرناک باشد. امریکایی ها باید هر چه سریع تر از این توهم خارج شوند که فشارهای بیشتر حرکت جامعه و دولت آینده را به سمت سازش سریع تر خواهد کرد. اگر فقط راه برای کم شدن سرعت قطار تحریم ها وجود داشته باشد، آن یک راه این است که مقام های کلیدی دولت آینده این مسئله را به غربی ها تفهیم کنند که با این اقدامات تنها کاری که می کنند افزایش پر نشدنی فاصله با هرگونه توافق و مصالحه احتمالی است.

این کاری است که قبل از هر کس شخص آقای روحانی باید انجام بدهد. غربی ها باید بدانند که هیچ راحت الحلقومی از جانب ایران برای بلعیدن روی میز گذاشته نخواهد شد وگرنه تنها کاری که می کنند این است که آورده های خودشان را از روی میز بر می دارند، فشارها و تهدیدها را بیشتر می کنند و قیمت آنچه را که شما روی میز گذاشته اید هم به حداقل مقدار ممکن محاسبه خواهند کرد.

جهان نوشت:اگر شیخ حسن روحانی و تیمش علاقه ای به مذاکره موفق با غربی ها دارند باید به آنها نشان بدهند که رفتارشان تابع شدت فشارها نیست والا تنها چیزی که دریافت خواهند کرد فشار است و بس.

[ یکشنبه 92/5/20 ] [ 3:52 عصر ] [ باران ] [ نظرات () ]
سایت تازه تاسیس تدبیر 24 که از آن به عنوان سایت نزدیک به رئیس جمهور حسن روحانی یاد می شود اخیرا در خبری که چند روز پیش با عنوان "مردی با لباده های رنگی" منتشر کرد ضمن بی احترامی به لباس مقدس روحانیت از آن به عنوان معذوریتی برای رئیس جمهور ایران نام برده است.

[ یکشنبه 92/5/20 ] [ 3:50 عصر ] [ باران ] [ نظرات () ]
.: Weblog Themes By Pichak :.

درباره وبلاگ

قُل هٰذِهِ سَبیلی أَدعو إِلَى اللَّهِ ۚ عَلىٰ بَصیرَةٍ أَنا وَمَنِ اتَّبَعَنی ۖ وَسُبحانَ اللَّهِ وَما أَنا مِنَ المُشرِکینَ﴿۱۰۸﴾ یوسف بگو: «این راه من است من و پیروانم، و با بصیرت کامل، همه مردم را به سوی خدا دعوت می‌کنیم! منزّه است خدا! و من از مشرکان نیستم!»
لینک دوستان
امکانات وب


بازدید امروز: 194
بازدید دیروز: 197
کل بازدیدها: 1063187
  • قالب بلاگ اسکای | اس ام اس دون