یک فنجان بصیرت
چه فرقی می کند.
درعصر ارتباطات نفس بکشم یا قرون وسطا.
وقتی خبری ازتو نباشد.
دوره جاهلیت است.
اللهم عجل لولیک الفرج ....
|
نخستوزیر رژیم صهیونیستی در مصاحبه با بیبیسی فارسی در بخشی از صحبتهای خود به فارسی سخن گفت و مدعی شد سادهلوح نیست.
«بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیمصهیونیستی در مصاحبه با شبکه «بیبیسی فارسی» بار دیگر با اتهامزنی به ایران، تلاش کرد با به کارگیری عبارات فارسی با موج تبلیغاتی مثبتی که بعد از سخنرانی رئیسجمهور ایران در سازمان ملل به راه افتاد، مقابله کند.
وی در بخشی از این مصاحبه با بیان اینکه از اقدامات واقعی برای متوقف کردن برنامه هستهای ایران استقبال میکند، در اظهاراتی که عباراتی فارسی نیز در آن بود، گفت: من از مصالحه واقعی و تلاشی حقیقی برای متوقف کردن برنامه هستهای استقبال میکنم. نه اقداماتی ساختگی، نه «حرف پوچ». ما «سادهلوح» نیستیم. نتانیاهو با اشاره به کتاب خاطرات «حسن روحانی» گفت این کتاب را مطالعه کرده است. به گفته وی در این کتاب اشاره شده است که ایران همزمان با مذاکره با اروپاییها سایت هستهای نطنز را تکمیل کرده است. وی افزود اگر قرار باشد اکنون نیز چنین روندی پیگیری شود، اسرائیل با آن همراه نخواهد شد. نخستوزیر رژیمصهیونیستی پیش از این در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل نیز در اظهاراتی سراسر غیردیپلماتیک و توهینآمیز، مقامات ایرانی را به فریبکاری متهم کرد و گفت رئیسجمهور جدید ایران «گرگی در لباس میش» است. وی دو روز قبل هم در مصاحبه با شبکه «انبیسی» گفت از راهکار دیپلماتیک برای توقف برنامه هستهای ایران حمایت میکند. منظور وی از راهکار دیپلماتیک چهار شرطی که او پیش از این تعیین کرده است، یعنی توقف کامل غنیسازی، خروج اورانیوم غنیشده از ایران، توقف فعالیت سایت فردو و توقف ساخت نیروگاه آب سنگین اراک. نتانیاهو که به شدت از اثرگذاری مواضع اخیر مقامات ایرانی هراسان به نظر میرسد، سفر خود به آمریکا را یک روز بیش از برنامه اعلام شده تمدید کرد تا بتواند با رسانههای بیشتری در مورد ایران صحبت کند. وی پیش از سفر به آمریکا هم گفته بود قصد دارد حقایق اظهارات ایرانیها را افشا کند. با این حال اظهارات وی در این سفر بیش از هر چیز در رسانهها بازخورد منفی داشت، تا جایی که خود وی نیز به این موضوع اذعان کرد و مدعی شد رسانههای آمریکایی قصد دارند او را جنگطلب نمایش دهند. منبع: فارس [ جمعه 92/7/12 ] [ 11:19 عصر ] [ باران ]
[ نظرات () ]
یک عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: دعای ما پشت سر دیپلماتها و افرادی است که به دنبال بهبود وضعیت کشور هستند.
صفار هرندی سخنران پیش از نماز جمعه این هفته تهران درباره دیپلماسی نرمش قهرمانانه و چگونگی روابط دیپلماتیک و نه استراتژیک با آمریکا، گفت: در هفتههای اخیر شاهد جریان و نگاهی جدید به مسائل بودیم که شاید در نگاه اول با عادات معمول ما متفاوت باشد، اما همچنان که بارها تاکید شده است تمامی تحرکات در چارچوب دیپلماسی عمومی نظام و چارچوب اختصاصی جمهوری اسلامی ایران خواهد بود.
وی افزود: این حرکت در جهت تغییرات تاکتیکی بوده و مانور نظامی برای حل مسائل بینالمللی است و قطعا در چارچوب اصول قابل قبول نظام خواهد بود. همچنین این تغییر، که قرار است راهگشای مسائل باشد به تعبیر حکیمانه مقام معظم رهبری "نرمش قهرمانانه" نامیده شده است.
صفارهرندی با اشاره به مطرح کردن عنوان نرمش قهرمانانه برای گفتوگو با آمریکا خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری بارها از این عنوان استفاده کردهاند و اخیرا نیز در سخنانی که در جمع پاسداران و سپاهیان داشتند، آن را مطرح کرند.
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به آیهای از سوره فتح قرآن کریم، گفت: این آیه به مقعطی اشاره میکند که بیشباهت به شرایط فعلی نیست. هرچند که نمیتوانیم ادعا کنیم که شباهت آنها مو به مو است. البته افرادی طی این مدت این دوران را به صدر اسلام تشبیه کردند که باعث تضادهایی در جامعه شد، ولی این آیه به این اشاره دارد که بعد از صلح حدیبیه وضعیتی صورت گرفت که دست مشرکان و مومنان از یکدیگر کوتاه بود، ولی قطعا خداوند در این دوره صلاح دیده بود که وضعیت به این منوال بگذرد، البته بندگان خدا قطعا از درک دلایل آن عاجز هستند. حالت امروز نرمش قهرمانانه و گفتوگو با جریان استکبار هم تا حدی به این مسائل شباهت دارد.
وی با تاکید بر اینکه گفتوگوها با آمریکا به منظور دستیابی به انرژی هستهیی است، افزود: کاروان اعزامی جمهوری اسلامی ایران به سازمان ملل که رییس جمهور در آن حضور داشت بر اعتماد مقام معظم رهبری و اختیاراتی که از سوی وجدان بیدار انقلابیان و مردمی که رییس جمهورشان را با رای قابل توجهی انتخاب کرده بودند،تکیه داشت و حرکتش در مسیر مبانی نظام بود و هیچ تغییری در آن صورت نگرفت.
صفارهرندی با تاکید بر اینکه طرح گفتوگو با آمریکا برای همه دولتهای پیشین هم قابل اجرا بود، خاطر نشان کرد: در پیش گرفتن این روش قطعا برای همه دولتها میسر بود و آنها میتوانستند در چارچوب خط قرمزهای نظام از روشهای خود مدد بجویند، ولی مقام معظم رهبری به رییس جمهور جدید اعتماد کردند و رییس جمهور نیز از قبل از انتخابات شعارهایی مبنی بر داشتن ایدهای جدید برای بهبود اوضاع داشت و نکته قابل توجه این بود که او نسبت به بهبود روابط با جهان امیدوار بود و ملت نیز به او اعتماد کردند و در انتخابات به او رای دادند.
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: این تاکتیکهای کنونی ناظر بر تغییر اصول نبوده و ما همچنان با تکیه بر مبانی اسلامی و در مسیر مورد نظر مقام معظم رهبری و به پشتیبانی همان رهنمودهای رهبری انقلاب اسلامی و مسیر شهیدان حرکت میکنیم، ولی امروز از یک روش دیگر که اسلام آن را منع نکرده پیش میرویم و باید به یاد داشت که ائمه و معصومین(ع) نیز در مقاطعی برای رسیدن به مقصود از راه و روش جدیدی توسل میجستند.
وی گفت: هر چند دشمنان به منظور تحریک ما میگویند نظام جمهوری اسلامی ایران در برابر فشارهای بینالمللی مجبور به گفتوگو شده است، ولی عیبی ندارد، بگذارید آنها بگویند، ولی آیا این طور نبوده که در کل دنیا اتفاق جدید افتاده که ما نیز روش جدیدی را درپیش گرفتهایم.
صفارهرندی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به سوال خبرنگاری از کریستین امانپور، خبرنگار و تحیلیلگر آمریکایی افزود: هر چند که به نظر میآید این خبرنگار نسبتی با ایرانیها دارد، ولی متاسفانه روش دیگری را در پیش گرفته است. در هر صورت امانپور در حاشیه سخنرانی رییس خبیث رژیم صهیونیستی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه شما صحبتهای نتانیاهو و وقایع چند روز گذشته را چطور ارزیابی میکنید،گفت: من در این چند روزه هر بار در محفلی از تحولات اخیر صحبت کردم همگی متفقالقول بودند که اگر بین ایران و آمریکا توافقی صورت پذیرد این توافق بزرگترین اتفاق در جهان بوده و مشابه آن توافق پس از جنگ سرد در دنیا صورت گرفت.
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: در توضیح جنگ سرد باید بگویم که پس از جنگ جهانی دوم و بالا گرفتن درگیریها بین دو ابر قدرت شوروی و غرب حالتی به ظاهر صلحآمیز برقرار شد که به آن جنگ سرد میگفتند. حال سوال من این است که چه اتفاقی در جهان افتاده است که این تحلیلگر به وجود آمدن توافق میان ایران و آمریکا را با توافق دو ابر قدرت در زمان جنگ سرد مقایسه میکند؟ وقتی چنین تحلیلها و ارزیابیهایی به کار برده میشود معلوم است چه خبرهایی است.
وی با تاکید بر اینکه گفتوگوی ایران و آمریکا نیاز هر دو طرف است، خاطر نشان کرد: ما منکر این امر نمیشویم که برای تعامل به گفتوگو با دنیا و آمریکا نیازمندیم، آنها هم نیازمندند از سوی دیگر ما حداقل برای از بین بردن شرارتهای آنها مانند تحریمهایی که به صورت ظالمانه بر ما روا داشتهاند، نیز نیازمند به این گفتوگوها هستیم و مجبور هستیم گشایشی در روابطمان حاصل کنیم.
صفارهرندی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به خاطرهای از زبان یکی از روسای کشورهای همسایه و گفتوگوی او با رییس CIA آمریکا گفت: رییس CIA در اوایل درگیریهای سوریه اعلام کرده است که باید به فکر منطقه بدون بشار اسد باشیم و در این حین رییس یکی از کشورهای همسایه به او گفته است که چطور میتوانی چنین چیزی را بگویی و رییس CIA به او میگوید از آنجا که من رییس بزرگترین سازمان اطلاعاتی دنیا هستم اطلاعاتی را دارم که طبق آنها اسد تا سه ماه دیگر از سوریه خواهد رفت، ولی میبینیم که با گذشته سه سال از آن جریان دولت سوریه قدرتمندتر از گذشته همچنان پابرجاست.
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: آمریکاییها عادت کرده بودند که در گذشته هر زمان که خواستند با نیروهای مسلح خود وارد کشورهای دیگر شده و آنها نیز در همان اوایل تسلیم خواستههای آمریکا بشوند، اما با گذشت زمان آمریکاییها متوجه شدند که اگر تا دیروز فقط ایران در برابر خواستههای آنها کوتاه نمیآمد و اگر تنها حزبالله و مقاومت فلسطین در برابر آنها ایستادگی میکرد، امروز حزبالله در سایر کشورهای اسلامی نیز به وجود آمده و سوریه نیز در مقابل آنها ایستادگی میکند. هر چند آنها فکر میکردند که با شکست سوریه پیوند مقاومت در سراسر منطقه شکسته میشود، ولی امروز میبینیم که مقاومت همچنان پابرجاست.
وی با اشاره به سخنان وزیر امور خارجه کشورمان در رابطه با گفتوگو با آمریکا گفت: از سخنان ظریف و ارزیابی او از وقایع پس از سازمان ملل بسیار خوشحال هستم؛ چرا که او این رفت و آمدها و گفتوگوها را جدال و جنگ خواند و تاکید کرد وقتی قرار است جنگی باشد در آن جنگ شما باید مراقب حریف خود باشید؛ چرا که گفته میشود دیپلمات خوب کسی است که لبخند به لب داشته باشد و خنجری در پشت.
صفارهرندی با انتقاد از سخنان وزیر خارجه آمریکا، گفت: در حالی است که رییس جمهور کشورمان با اختیارات تام از سوی مقام معظم رهبری و در چارچوب خط قرمزهای نظام جمهوری اسلامی برای حل مشکلات به سازمان ملل رفته بود وزیر امور خارجه آمریکا برخلاف تعهدات و گفتههایی که انجام شده بود، وقتی به خبرنگاران و رسانهها رسید، حق غنیسازی اورانیوم در ایران را به رسمیت نشناخت و گفت هیچ یک از مسوولان موافق حق غنیسازی ایران نیستند و هیچ تغییری در این زمینه صورت نخواهد گرفت. پس از اینکه صفار هرندی سخنران پیش از خطبههای نماز جمعه این هفته تهران از بدقولی وزیر امور خارجه آمریکا در خصوص به رسمیت شناختن حق غنیسازی اورانیوم در داخل کشور سخن گفت، تعدادی از حاضران در نماز جمعه شعار مرگ بر آمریکا سر دادند و هرندی در واکنش به آنها گفت: مگر من شعار دادم که شما جواب من را میدهید.
البته وی بلافاصله پس از اعتراض به شعار دهندگان گفت: این خشم به واسطه خاطرات گذشته این مردم است و این میتواند پیام ما باشد.البته شعار مرگ بر آمریکا زمانی تقویت و بیشتر خواهد شد که مردمی که خنجر آمریکاییها در سینه، پشت و حنجره فرزندانشان نشسته و این خاطرات گذشته با طراحی مکارانه امروز آنها در پشت قیافه دیپلماتیک آنها ضمیمه شود و در پشت این ظاهر دوستانه دشمنیهای خود را ادامه دهند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: تاسف ما از برخیهاست که خود را به عنوان سخنگوی دولت در رسانهها جا میزنند اما در واقع سخنگوی ایالات متحده آمریکا هستند و ما به آنها میگوییم که ملت ایران در کنار تقاضایی که برای تغییر وضعیت معیشتی حاضر دارند، هرگز از اعتقادات خود عقبنشینی نمیکنند. منبع: ایسنا [ جمعه 92/7/12 ] [ 10:4 عصر ] [ باران ]
[ نظرات () ]
به گزارش منابع عربی برخی شخصیت های بلندپایه حاشیه خلیج فارس وارد فلسطین اشغالی شده و در دیدارهای محرمانه با مقامات رژیم صهیونیستی، راههای اقدامات ضد ایران را بررسی کردند.
شبکه دوم تلویزیون رژیم صهیونیستی از دیدارهای غیرعلنی هفته های گذشته بین مسئولان این رژیم و مقامات بلند پایه کشورهای عربی حوزه خلیج فارس خبرداد.
براساس این گزارش نشست های میان مسئولان رژیم صهیونیستی و مقام های کشورهای عربی حوزه خلیج فارس در هفته های اخیر افزایش یافته است و هدف از این دیدارها ، هماهنگی تلاش ها و اقدامات ضد ایران و نزدیک شدن این کشورها به آمریکا است. شبکه دوم تلویزیون رژیم صهیونیستیتی همچنین اعلام کرد : از جمله علل برگزاری این نشست ها ، علاوه بر تبادل پیام ها میان رژیم صهیونیستی و مسئولان کشورهای حوزه خلیج فارس، نگرانی از موفقیت تهران در آنچه که این شبکه آن را فریب دولت آمریکا از سوی ایران و سوق دادن دولت اوباما به سمت امضای توافقی که ازهم پاشی برنامه هسته ای ایران را دربرنداشته باشد، خواند، است. دراین گزارش با بیان این که " همه جزئیات را نمی توان فاش کرد ، آمده است، آنچه قطعی به نظر می رسد ، این است که برخی شخصیت های بلندپایه حاشیه خلیج فارس به تازگی وارد فلسطین اشغالی شده اند تا محرمانه ، راه های هماهنگی تلاش ها برای اتخاذ تصمیمات و اقدامات ضد ایران را بررسی کنند. رون بروسوور" نماینده رژیم صهیونیستی در سازمان ملل درپاسخ به سوال خبرنگار شبکه دوم تلویزیون این رژیم در واشنگتن مبنی براین که آیا کشورهای حوزه خلیج فارس تماس هایی با صهیونیست ها درباره نزدیکی روابط ایران و آمریکا برقرار کرده اند ، گفت: عربستان و کشورهای حوزه خلیج فارس از ایران نگرانند و درباره این نگرانی خود با همه طرف ها در همه سطوح سخن می گویند. وی افزود: نمی خواهم درباره اقداماتی که با آنها می شود، سخن بگویم، اما آنچه می توانم بگویم این است که عربستان و کشورهای عربی حوزه خلیج فارس از تبدیل ایران به یک کشور هسته ای نگرانند و این پیام ها را به مسئولان در سطوح مختلف منتقل می کنند. شبکه دهم تلویزیون رژیم صهیونیستی نیز با اشاره به نا امیدی حاکم درمحافل " کشورهای حوزه خلیج فارس" به ویژه درعربستان درباره توان ایرانی ها برای دواندن واشنگتن در پشت سر خود برای دستیابی به توافق درباره برنامه هسته ای تهران گزارش داد که بزرگترین بازنده ، همان اعراب هستند. همچنین پایگاه خری دبلیو ان دی نوشت: عربستان سعودی و کشورهای دیگر عرب در واکنش به تماس تلفنی و تعامل دیپلماتیک اوباما با ایران در حال نزدیک شدن به چین و روسیه هستند. به گفته یک دیپلمات اردنی که حاضر به افشای نامش نشد، پادشاه اردن چهارشنبه (10مهرماه) در نشستی با مسئولان ارشد عربستان نتایج تماس تلفنی اوباما با حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی کشورمان را بررسی کرد و نمایندگان کشورهای عربی حاضر در این جلسه نگرانی عمیق خود را از احتمال برقراری رابطه میان ایران و آمریکا ابراز کردند. همچنین در این نشست، مقامات عرب، پیشنهاد سعودی ها و کشورهای دیگرعرب به چین و روسیه درباره ایفای نقشی بزرگتر در دیپلماسی و تجارت را بررسی کردند. سعودی ها همچنین فروش نفت با قیمت پایین تر را به چین و روسیه برای رقابت با ایران پیشنهاد کردند. منبع: شبکه خبر [ جمعه 92/7/12 ] [ 7:52 عصر ] [ باران ]
[ نظرات () ]
روایان احادیث امام جوادعلیه السلام تنها در محدثان شیعه خلاصه نمىشوند، بلکه محدثان و دانشمندان اهل تسنن نیز معارف و حقایقى از اسلام را از آن حضرت نقل کرده اند.
گروه دین و اندیشه «تیتریک» ؛
نگاهی به زندگانی امام جواد علیه السلامآگاهیهای تاریخی درباره زندگی امام جواد علیه السلام چندان گسترده نیست؛ زیرا افزون بر آن که محدودیتهای سیاسی همواره مانع از انتشار اخبار مربوط به امامان معصوم علیه السلام می گردید، تقیه و شیوه های پنهانی مبارزه که برای " حفظ امام و شیعیان از فشار حاکمیت" بود، عامل مؤثری در عدم نقل اخبار در منابع تاریخی است. افزون بر آن، زندگی امام جواد علیه السلام چندان طولانی نبوده است که اخبار فراوانی هم از آن در دسترس ما قرار گیرد. و نیز گفتنی است، زمانی که امام رضا علیه السلام به خراسان برده شد، هیچ یک از اعضای خانواده خود را به همراه نبرد و در آنجا تنها زندگی می کرد. و از اخبار مربوط به شهادت امام رضا علیه السلام چنین بر می آید که امام جواد علیه السلام آن هنگام در مدینه اقامت داشت و تنها برای غسل پدر و اقامه نماز به آن حضرت در طوس حضور یافت. هنگامی که مأمون بعد از شهادت امام رضا علیه السلام در سال 204 به بغداد بازگشت، از ناحیه حضرتش اطمینان خاطر پیدا کرده بود، ولی این را می دانست که شیعیان پس از امام رضا علیه السلام فرزند او را به امامت خواهند پذیرفت و در این صورت خطر همچنان بر جای خود خواهد ماند. او سیاست کنترل امام کاظم علیه السلام توسط پدرش را- که او را به بغداد آورده و زندانی کرده بود- به یادداشت و با الهام از این سیاست، همین رفتار را با امام رضا علیه السلام در پیش گرفت، ولی با ظاهری آراسته و فریبکارانه، به گونه ای که می کوشید نه تنها در ظاهر امر مسأله زندان و مانند آن در کار نباشد، بلکه با برخورد دوستانه، چنین تبلیغ شود که او علاقه و محبت ویژه نیز به ایشان دارد. اینک نوبت امام جواد علیه السلام فرا رسیده بود تا به نحوی کنترل شود. مأمون برای انجام این هدف، دختر خود را به عقد وی درآورد و او را داماد خود کرد. از همین رهگذر بود که مأمون به راحتی می توانست از طرفی امام را در کنترل خود داشته باشد و از طرف دیگر آمد و شد شیعیان و تماس های آنان را با آن حضرت زیر نظر بگیرد. بر اساس برخی نقلها، مأمون پس از ورود به بغداد- در سال204- بلافاصله امام جواد علیه السلام را از مدینه به بغداد فراخواند.(1) افزون بر این، مأمون متهم بود که امام رضا علیه السلام را به شهادت رسانده است. اکنون می بایست با فرزند وی به گونه ای رفتار کند که از آن اتهام نیز مبرّی شود. از روایتی که شیخ مفید از ریان بن شبیب نقل کرده، چنین بر می آید: موقعی که مأمون تصمیم به ازدواج ام فضل با امام جواد علیه السلام گرفت، عباسیان برآشفتند؛ زیرا ترس آن داشتند که پس از مأمون، خلافت به خاندان علوی برگردد، چنانکه درباره امام رضا علیه السلام هم به سختی دچار همین نگرانی شده بودند.(2) ولی به طوری که از دو روایت فوق برمی آید، آنان مخالفت خود را به گونه دیگری وانمود کرده و گفتند: دختر خود را به ازدواج کودکی درمی آورد که :" لَم یتَفَقَّهُ فی دینِ الله ولا یعرف حلاله من حرامه ولا فرضاً من سنّته"؛کودکی که تفقه در دین خدا ندارد، حلال را از حرام تشخیص نمی دهد و واجب را از مستحب باز نمی شناسد. مأمون در مقابل این برخورد، مجلسی برپا کرد و امام جواد علیه السلام را به مناظره علمی با یحیی بن اکثم، بزرگترین دانشمند و فقیه سنی آن عصر، فراخواند تا بدین وسیله مخالفان و اعتراض کنندگان عباسی را به اشتباه خود آگاه کند.(3) این در حالی بود که بنا به این دو روایت، هنگام عقد ازدواج ام فضل با امام جواد علیه السلام هنوز به آن حضرت " صبی" اطلاق می شده است. مکتب علمى امام جواد علیه السلاممىدانیم که یکى از ابعاد بزرگ زندگى ائمه ما، بعد فرهنگى آنها است. این پیشوایان بزرگ هرکدام درعصر خود فعالیت فرهنگى داشته در مکتب خویش شاگردانى تربیت مىکردند و علوم و دانشهاى خود را توسط آنان در جامعه منتشر مىکردند، اما شرائط اجتماعى و سیاسى زمان آنان یکسان نبوده است، مثلا در زمان امام باقرعلیه السلام و امام صادق علیه السلام شرائط اجتماعى مساعد بود و به همین جهت دیدیم که تعداد شاگردان و راویان حضرت صادق علیه السلام بالغ برچهار هزار نفر مى شد، ولى از دوره امام جواد تا امام عسکرى علیه السلام به دلیل فشارهاى سیاسى و کنترل شدید فعالیت آنان از طرف دربار خلافت، شعاع فعالیت آنان بسیار محدود بود و ازاین نظر تعداد راویان و پرورش یافتگان مکتب آنان نسبت به زمان حضرت صادق علیه السلام کاهش بسیار چشمگیرى را نشان مىدهد. بنابراین اگر مىخوانیم که تعداد راویان و اصحاب حضرت جوادعلیه السلام قریب صد و ده نفر بودهاند (4) و جمعا 250 حدیث از آن حضرت نقل شده (5) ، نباید تعجب کنیم، زیرا از یک سو، آن حضرت شدیدا تحت مراقبت و کنترل سیاسى بود و از طرف دیگر، زود به شهادت رسید و به اتفاق نظر دانشمندان بیش از بیست و پنج سال عمر نکرد! درعین حال، باید توجه داشت که در میان همین تعداد محدود اصحاب و راویان آن حضرت، چهرههاى درخشان و شخصیتهاى برجستهاى مانند: على بن مهزیار، احمد بن محمد بن ابى نصر بزنطى، زکریا بن آدم، محمد بن اسماعیل بن بزیع، حسین بن سعید اهوازى، احمد بن محمد بن خالد برقى بودند که هر کدام در صحنه علمى و فقهى وزنه خاصى به شمار مىرفتند، و برخى داراى تالیفات متعدد بودند. از طرف دیگر، روایان احادیث امام جوادعلیه السلام تنها در محدثان شیعه خلاصه نمىشوند، بلکه محدثان و دانشمندان اهل تسنن نیز معارف و حقایقى از اسلام را از آن حضرت نقل کرده اند. به عنوان نمونه «خطیب بغدادى» احادیثى با سند خود ازآن حضرت نقل کرده است. (6) هم چنین حافظ «عبد العزیز بن اخضر جنابذى» در کتاب «معالم العترة الطاهرة» (7) و مؤلفانى نیز مانند: ابو بکر احمد بن ثابت، ابواسحاق ثعلبى، و محمد بن مندة بن مهربذ در کتب تاریخ و تفسیر خویش روایاتى از آن حضرت نقل کردهاند. (8) نحوه شهادت حضرتدرباره آمد و شد امام در مدینه و احترام مردم نسبت به آن حضرت، اطلاعات مختصری در پاره ای از روایات آمده است.(9) فراخوانی آن حضرت به بغداد، در سال 220، توسط معتصم عباسی، آن هم درست در همان اولین سال حکومت خود، نمی توانست بی ارتباط با جنبه های سیاسی قضیه باشد. به ویژه که درست همان سال که حضرت جواد علیه السلام به بغداد آمد، رحلت کرد؛ این در حالی بود که تنها 25 سال از عمر شریفش می گذشت. عناد عباسیان با آل علی علیه السلام به ویژه با امام شیعیان که در آن زمان جمعیت متنابهی تابعیت مستقل آنها را پذیرفته بودند، شاهدی است بر توطئه حکومت در شهادت امام جواد علیه السلام. همچنین خواستن آن حضرت به بغداد و درگذشت وی در همان سال در بغداد، همگی شواهد غیرقابل انکاری بر شهادت آن بزرگوار به دست عوامل عباسی می باشد. مرحوم شیخ مفید، با اشاره به روایتی درباره مسمومیت و شهادت امام جواد علیه السلام، رحلت آن حضرت را مشکوک دانسته است.(10) بنا به روایت مستوفی، عقیده شیعه بر این است که معتصم آن حضرت را مسموم نموده است.(11) پاره ای از منابع اهل تسنن، اشاره بر این دارند که امام جواد علیه السلام به میل خود و برای دیداری از معتصم عازم بغداد شده است.(12) در حالی که منابع دیگر، حاکی از آنند که معتصم به ابن زیات مأموریت داد تا کسی را برای آوردن امام به بغداد بفرستد.(13) ابن صبّاغ نیز با عبارت" اِشخاص المعتصم له من المدینة"(14) این مطلب را تأیید کرده است. مسعودی روایتی نقل کرده که بنابر آن، شهادت آن حضرت به دست ام فضل، در زمانی رخ داده که امام از مدینه به بغداد نزد معتصم آمده بود.(15) ام فضل پس از شهادت امام، به پاس این عمل خود به حرم خلیفه پیوست.(16) این نکته را نباید از نظر دور داشت که ام فضل در زندگی مشترک خود با امام جواد علیه السلام از دو جهت ناکام مانده بود: نخست آن که از آن حضرت دارای فرزندی نشد. ام فضل یک بار (گویا از مدینه) نامه ای نگاشت و از امام نزد مأمون شکایت کرد و از این که امام چند کنیز دارد گله نمود، ولی مأمون در جواب او نوشت: ما تو را به عقد ابوجعفر درنیاوردیم که حلالی را بر او حرام کنیم، دیگر از این شکایتها نکن.(17) به هر حال، ام فضل پس از مرگ پدر، امام را در بغداد مسموم کرد و راه یافتن او به حرم خلیفه و برخورداری از مواهب موجود در آن، نشانی از آن است که این عمل به دستور معتصم انجام شده است.(18) و بالاخره امام جواد علیه السلام به شهادت رسید و حرم مطهر ایشان در کاظمین عراق قرار دارد که ملجا و پناهگاه عاشقان ایشان است . پی نوشت ها1- الحیاة السیاسیة للامام الجوادعلیه السلام، ص 65. 2- الارشاد، ص 319. 3- همان، صص319-320. 4- شیخ طوسى، رجال، الطبعة الاولى، نجف، منشورات المکتبة الحیدریة، 1381 ه. ق، ص 397-409. مؤلف «مسند الامام الجواد» تعداد یاران و شاگردان امام جواد را 121 نفر مىداند (عطاردی، شیخ عزیز الله، مسند الامام الجواد، مشهد، المؤتمر العالمی للامام الرضاعلیه السلام، 1410 ه. ق) و قزوینى آنها را جمعا 257 نفر مىداند (قزوینی، سید محمد کاظم، الامام الجواد من المهد الى اللحد، الطبعة الاولى، بیروت، مؤسسة البلاغ، 1408 ه. ق) 5- آقاى عطاردى در مسند الامام الجواد با احصائى که کرده مجموع احادیث منقول از پیشواى نهم را در زمینههاى مختلف فقهى، عقیدتى، اخلاقى، و... ، تعداد مذکور در فوق ضبط کرده است. 6- تاریخ بغداد، بیروت، دارالکتاب العربی،ج3، صص54 و55. 7- امین، سید محسن، اعیان الشیعة، بیروت، دارالتعارف للمطبوعات،1403 ه. ق،ج2، ص 35. 8- ابن شهرآشوب،قم،المطبعة العلمیة،ج 4، ص384. 9- الکافی، ج1، صص492-493. 10- الارشاد، ص 326. 11- تاریخ گزیده ، صص 205-206. 12- الائمه الاثنی عشر، ابن طولون، ص 103؛ شذرات الذهب، ج2، ص 48. 13- بحارالانوار، ج50، ص8. 14- الفصول المهمه، ص 275. 15- مروج الذهب، ج3، ص 464. 16- الائمة الاثنی عشر، ابن طولون ص 104، الفصول المهمه، ص 276. ام فضل، خواهرزاده معتصم بود. 17- الارشاد، ص 323. 18- الکافی، ج 1، ص 323.
[ جمعه 92/7/12 ] [ 7:51 عصر ] [ باران ]
[ نظرات () ]
چنانکه گفته شد، از آنجا که امام جواد نخستین امامى بود که در خرد سالى به منصب امامت رسید
گروه دین و اندیشه «تیتریک» ؛ حضرت مناظرات و بحث و گفتگوهایى داشته است که برخىاز آنها بسیار پر سر و صدا و هیجان انگیز و جالب بوده است. مناظره با یحیى بن اکثم (2)وقتى «مامون» از «طوس» به «بغداد» آمد، نامه اى براى حضرت جواد -علیه السلام- فرستاد و امام را به بغداد دعوت کرد. البته این دعوت نیز مثل دعوت امام رضا به طوس، دعوت ظاهرى و در واقع سفر اجبارى بود. حکم شکار در حالات گوناگون توسط مُحرمآنگاه پس از مذاکراتى که در مجلس صورت گرفت، مردم پراکنده گشتند و جز نزدیکان خلیفه، کسى در مجلس نماند. قاضى القضات مات مىشود!مامون گفت: احسنت اى ابا جعفر! خدا به تو نیکى کند! حال خوب استشما نیز از یحیى بن اکثم سؤالى بکنید همان طور که او از شما پرسید. جلوه هایى از علم گسترده امام1-فتواى قضائى امام و شکست فقهاى دربارى امام جواد-علیه السلام-غیر از مناظراتش که دو نمونه از آن یاد شد، گاه از راههاى دیگر نیز بیمایگى فقها و قضات دربارى را روشن نموده برترى خود بر آنان را در پرتو علم امامت ثابت مىکرد و از این رهگذر اعتقاد به اصل «امامت» را در افکار عمومى تثبیت مىنمود. 2-حدیثسازان رسوا مىشوند! نقل شده است که پس از آنکه مامون دخترش را به امام جواد تزویج کرد (16) در مجلسى که مامون و امام و یحیى بن اکثم و گروه بسیارى در آن حضور داشتند، یحیىبه امام گفت: امام جواد افزود: این روایت (درباره ابوبکر) با کتاب خدا سازگار نیست، زیرا خداوند فرموده است: «ما انسان را آفریدیم و مىدانیم در دلش چه چیز مىگذرد و ما از رگ گردن به او نزدیکتریم» (18) . پاسخ گویی سریعاربلی رحمة الله در کتاب « کشف الغمّة» از محمّد بن طلحه نقل کرده است: مأمون یک سال بعد از شهادت حضرت رضا علیه السلام به بغداد آمد، روزی به قصد شکار از شهر خارج شد و در مسیر راه از کوچه ای عبورش افتاد که بچه ها در آنجا بازی می کردند و حضرت جواد علیه السلام با آنها ایستاده بود و در آن هنگام یازده سال بیشتر از عمر شریفش نگذشته بود. بچّه ها با مشاهده ی مأمون همگی پراکنده شده و فرار کردند، ولی حضرت جواد علیه السلام از جای خود حرکت نکرد. مأمون نزدیک آمد و نگاهی به آن حضرت نمود و گفت: ای پسر چرا به همراه بچّه ها فرار نکردی؟ امام علیه السلام فوراً جواب داد: راه تنگ نبود تا با رفتن خود آن را وسیع گردانم، و گناهی مرتکب نشده ام تا از عقوبت آن بترسم، و گمانم به تو نیکو است که کسی را بدون گناه ضرر نمی رسانی. مأمون از آن سخنان شیوا و محکم او بسیار تعجّب کرد و پرسید: اسم تو چیست؟ فرمود: نام من محمّد است. عرض کرد که فرزند چه کسی هستی؟ فرمود: من فرزند علی بن موسی الرضا هستم. مأمون بر پدر آن حضرت درود و رحمت فرستاد، و به سوی مقصد خود روانه شد، چون از آبادی دور شد بازِ شکاری را به دنبال درّاجی ( پرنده ای است شبیه کبک ) فرستاد، باز از دیدگان او برای مدتی ناپدید گشت، و وقتی برگشت در منقارش ماهی کوچکی بود که هنوز آثار حیات در وجودش مشاهده می شد، خلیفه از دیدن آن بسیار تعجب کرد، سپس آن را در دستش گرفت و از همان راهی که آمده بود برگشت. چون به آن محل که حضرت جواد علیه السلام را ملاقات کرده بود رسید بچّه ها را دید که مثل سابق آنجا را ترک گفته و فرار نمودند ولی این بار هم آن حضرت از جای خود حرکت نکرد و همانجا ایستاد، خلیفه نزدیک آمد و سؤال کرد: در دست من چیست؟ فرمود: « خداوند تبارک و تعالی به مشیت خود در دریای قدرتش ماهی های کوچکی را می آفریند، و باز شکاری پادشاهان آن را صید می کنند و پادشاهان آن را در میان دست پنهان می کنند تا فرزندان اهل بیت نبوّت را با این وسیله امتحان کنند.» چون مأمون این کلمات را از آن حضرت شنید تعجب کرد، و ضمن نگاه عمیقی که به او کرد گفت: براستی که فرزند امام رضا علیه السلام هستی، و احسان خود را به آن حضرت دو چندان کرد.پىنوشتها:1) پس از آن حضرت، فرزندش على هادى-علیه السلام-نیز در همین سنین و بلکه کمتر از آن به امامت رسید و بعد از او امام مهدى-علیه السلام-نیز، در حالى که بیش از نجسال نداشت، به این منصب نائل گردید. 12) سوره مائده: آیه 5. 25) کشف الغمّه: ج 2 ، ص 344. کتاب: سیره پیشوایان ، ص 542 منبع : آوینی [ جمعه 92/7/12 ] [ 7:50 عصر ] [ باران ]
[ نظرات () ]
بشار اسد تاکید کرد: دولت ترکیه به زودی بهای سنگینی به خاطر حمایت از تروریست ها پرداخت خواهد کرد. وی افزود: نمی توان از تروریست ها به عنوان برگ بازی استفاده کرد و سپس آن را در جیب قرار داد.
بشار اسد رئیس جمهور سوریه در گفتگو با یک شبکه تلویزیونی ترکیه ای گفت ترکیه برای حمایت خود از تروریست ها در سوریه بهای سنگینی خواهد پرداخت.
وی تصریح کرد: ممکن نیست که شما از تروریست ها به عنوان یک برگ بازی استفاده کنید و سپس آن را در جیب خود بگذارید و ماجرا تمام شود. رئیس جمهور سوریه اضافه کرد: تروریست ها مانند عقربی هستند که اگر فرصتی بیابند به کسی رحم نمی کنند. اسد درباره ادعاهای اردوغان درباره حمایت از مردم سوریه گفت: هرآنچه که او درباره حمایت از سوریه و مردم سوریه می گوید دروغ است و او فقط از تروریست ها حمایت می کند. وی با اشاره به ساقط کردن بالگرد سوریه توسط جنگنده های ترکیه ای افزود: آن بالگرد قصد داشت مانع ورود گروهی از تروریست ها به سوریه شود و ترکیه برای حمایت از تروریست ها آن را سرنگون کرد. اسد اضافه کرد: پس از ساقط کردن بالگرد، همه اجساد دو خلبان آن را دیدند که تروریست ها وحشیانه سر آنها را بریده بودند. منبع: شبکه خبر [ جمعه 92/7/12 ] [ 4:8 عصر ] [ باران ]
[ نظرات () ]
فائزه هاشمی با بیان اینکه من را به زور از زندان آزاد کردند، گفت: دوست داشتم با زندانیان باشم، حتی دوبار مرخصی دادند، قبول نکردم.
فائزه هاشمی شب گذشته در جلسهای که با حضور اصلاحطلبان برگزار شد گفت: شعار مرگ بر آمریکا میتواند مانند شعار مرگ بر شوروی حذف شود که البته باید بر اساس منافع ملی باشد و رابطه هزینه و فایده در نظر گرفته شود. وی در باره حضور خود در دولت یازدهم گفت: نه من و و نه دولت برنامهای برای حضور در دولت نداریم البته درمورد انتخاب استانداران تماسها و دیدارهایی خودم داشتهام و در استانهایی که اجماع بر سر یک نفر بوده استاندار انتخاب شده است. وی در ادامه بحث حجاب را موضوعی شخصی دانست و تصریح کرد: جامعه باید به حدی برسد که همه یک حجاب مقبول داشته باشند البته گاهی وقتها هم بدحجابی یک مبارزه مدنی است اما میتواند از سوی دیگران سوء استفاده شود و متاسفانه در این 35 سال رفتارهای نامناسبی با خانمها شد و ما میبینیم بد حجابی نیز بیشتر شده است. وی با اشاره به حضور توفیقی در وزارت علوم بیان کرد: دکتر توفیقی دانشجویان و اساتید ستارهدار را به دانشگاه برگردانده است. هاشمی درباره آزادی خود از زندان گفت: من را به زور از زندان آزاد کردند من دوست داشتم در لحظه سال تحویل با زندانیان باشم حتی دوبار مرخصی دادند قبول نکردم و در نهایت با زور بازوهای من را گرفتند و در ماشین گذاشتند و نظر من هم همین بود زیرا میگفتم همانگونه که من را به زور آوردید با زور ببرید. وی با اشاره به اینکه پرونده مهدی هاشمی بسیار قطور اما غیر مستند و غیر واقعی است افزود: پرونده او چند هزار صفحه زبان خارجی دارد که کسی نمیتواند ترجمه کند که حتی قاضی هم، پرونده را برگرداند و گفت پرونده باید اصلاح و تکمیل شود؛مطمئنم حتی یک مدرک واقعی هم علیه او وجود ندارد. هاشمی با بیان اینکه سفر حجت الاسلام والمسلمین روحانی به نیویورک بسیار مهم و دارای نتایج مثبتی بود افزود: گفتوگوی تلفنی دکتر روحانی و اوباما و دیدار دکتر ظریف و جان کری کارهای بزرگ و شجاعانهای بود که امیدوارم ادامه پیدا کند و البته این رابطه با مخالفت کشورهایی مانند رژیم صهیونیستی و روسیه همراه بود که دلیل روسیه ترس امتیاز ندادن ایران به این کشور بود. وی در ادامه تاکید کرد: صحبتهای اوباما درباره وجود گزینه نظامی روی میز در این فضای مثبت بیتدبیری بود و البته جواب دکتر ظریف بسیار خوب بود که که توصیه کردند در رفتار خود ثبات داشته باشند وی در پایان درباره حضور آیت الله هاشمی رفسنجانی در نماز جمعه گفت: آقای هاشمی بعد از آن نماز جمعه تاریخی 88 خودشان به نماز جمعه نرفتند و این در حالی بود که هر ماه برای حضور ایشان تماس گرفته میشد که قبول نکردند. منبع: شبکه خبر [ جمعه 92/7/12 ] [ 4:7 عصر ] [ باران ]
[ نظرات () ]
کلید آغاز حرکت علمی کشور را میتوان سخنرانی رهبر انقلاب اسلامی در سال 1379 در دانشگاه امیرکبیر و طرح مسألهی جنبش نرمافزاری دانست.
رهبر انقلاب اسلامی در دیدار امسال با اساتید دانشگاهها ضمن ذکر این نکته که یک حرکت رو به رشد و پیشرفت علمی در کشور از دوازده سال پیش شروع شده است، بر تداوم و تقویت این حرکت در دورهی جدید سیاسی کشور تأکید کردند.
حرکت علمی و فناوری کشور، علاوه بر ارزش ذاتی، از باب تأثیر آن بر اقتصاد نیز یکی از اولویتهای مهم کشور است. امروزه محصولات دانشبنیان از ارزش بالای اقتصادی برخوردار است. نقش فناوری در رشد اقتصادی دنیا از 55 درصد در سال 1980 به 85 درصد در سال 2020 خواهد رسید و 20 درصد از این نقش را فناوریهای برتر و شرکتهای دانشبنیان بازی خواهد کرد. حتی پیشبینی میشود این مقدار در سال 2030 به 78 درصد افزایش یابد. علاوه بر این، صادرات محصولات دارای فناوری بالا در جهان طی سالهای گذشته به طور مستمر 10 درصد رشد داشته و افزایش این مقدار نیز قابل پیشبینی است.
بنابراین فناوری رابطه مستقیمی با اقتصاد خواهد داشت و از این حیث نیز برای کشور مهم خواهد بود. شناختن گامهای طیشده در سالهای گذشته و بهویژه نقش رهبری و هدایتگری ایشان در این زمینه، کمککننده تداوم حرکت علمی کشور خواهد بود. ما در این یادداشت به این مهم پرداختهایم.
1. طرح گفتمان جنبش نرمافزاری
کلید آغاز حرکت علمی کشور را میتوان سخنرانی رهبر انقلاب اسلامی در سال 1379 در دانشگاه امیرکبیر و طرح مسألهی جنبش نرمافزاری دانست. ایشان در آن دیدار برای نخستین بار مسألهی مطالبهی جنبش نرمافزاری از دانشگاهیان و نیز مؤلفههای کلیدی آن را برشمردند. از نظر ایشان، دانشگاه باید بتواند جنبش نرمافزاری همهجانبه و عمیقی را شکل دهد تا کسانی که اهل کار و تلاش هستند، با پیشنهادها و با قالبها و نوآوریهای علمیِ خودی بتوانند بنای حقیقی یک جامعهی آباد و عادلانهی مبتنی بر تفکرات و ارزشهای اسلامی را بالا ببرند.
ایشان در تداوم حفظ و تقویت این گفتمان در سال 1381 ضمن پاسخ به نامهی فضلای حوزهی علمیهی قم، اداشدن سهم آزادی، اخلاق و منطق در کنار یکدیگر را لازمهی آغاز روند خلاقیت علمی و تفکر بالندهی دینی و کلید جنبش نرمافزاری تولید علم دینی و علمی در کشور دانستند و ایجاد کرسیهای نظریهپردازی را به عنوان پیشنهادی تکمیلی در گفتمان جنبش نرمافزاری مطالبه نمودند.
در گام بعدی و در سال 82، با توجه به نقش مهم دستگاههای اجرایی کشور، رهبر انقلاب بر مسألهی گنجاندن تولید علم در سازوکارها و برنامهها و جدیشدن این موضوع در همهی عرصههای انسانی و طبیعی و همچنین اتصال علم و صنعت تأکید کردند. در همین سال و در دیدار دانشجویان، ایشان زندهبودن تولید علم و جنبش نرمافزاری در دانشگاهها را خوب توصیف کردند و نهادینهشدن فرهنگ تولید علم، جنبش نرمافزاری و خطشکنی در جبههی علمآفرینی در دانشگاهها را یک ضرورت دانستند. به نظر ایشان: اگر فرهنگ دانشگاه چنین شود، موجی از انسانهای مجاهد و خستهنشو این حرکت را آغاز و ادامه خواهند داد و دیگر دربارهی به نتیجه رسیدن آن نگرانی جدی وجود نخواهد داشت.
حلقه دیگر مطالبات رهبری ذیل جنبش نرمافزاری، شکستن مرزهای دانش و توجه به فناوری است. ایشان در سال 83 و در دیدار جوانان استان همدان، شکستن مرزهای دانش و عبور از آن را انتظار خود از جوانان مطرح کردند و بر هدایت تلاشهای علمی به سمت فناوری تأکید فرمودند.
2. مرجعیت علمی مرجعیت علمی مهمترین هدفی است که رهبر انقلاب برای پیشرفت علمی کشور و شکلگیری جنبش نرمافزاری تعیین کردهاند. یکی از زمینههای تحقق مرجعیت علمی در نظر ایشان، استعداد بالای ملت ایران و دیگری اعتمادبهنفس ملی است که به برکت انقلاب اسلامی در این کشور ایجاد شده است.
از اقدامات مهم و تعیینکنندهی رهبر انقلاب در راستای مرجعیت علمی، پیشنهاد تأسیس یک مرکز ISI اسلامی است. ایشان پیشرفتهبودن ایران اسلامی را پشتوانهی این اقدام و هدف از آن را ایجاد یک مرکز معتبر و متعلق به جهان اسلام دانستند و آن را نافی تعامل با ISI نمیدانند.
رهبر انقلاب: باید صددرصد کار علمی، تلاش علمی، تهیهی مقالهی علمی ناظر باشد به نیازهای شما. شما با I.S.I هم بر این اساس همکاری کنید. آنجائی که مقالهی مورد قبول I.S.I چیزی است که شما میتوانید در کشور از آن استفاده کنید، آن را دنبال کنید. ما معیار اساسی در دست داریم؛ معیار ما این است که کشور ما صدها خلل و مشکل و خلأ دارد، میخواهیم اینها را پر کنیم. (91/7/12)
همچنین در ترسیم مختصات شکلگیری مرجعیت علمی، ایشان دو محور را ذکر کردهاند؛ اول اینکه ایرانیان در صدر نامآوران عرصهی فناوری و علم در دنیا باشند. دیگر اینکه اگر کسی خواست به آخرین دستاوردهای علمی دست پیدا کند، ناچار به یادگیری زبان فارسی باشد. در اندیشه رهبر انقلاب اسلامی شناختن ظرفیت بالای کشور، همت و تلاش بالا و گمنکردن راه از اصلیترین عوامل تحقق مرجعیت علمی است. ایشان اثر مهم مرجعیت علمی را احساس افتخار و عزت در بین مسلمانان و شکلگیری نمادی از کارآمدی اسلام بیان کردهاند.
رهبر انقلاب همچنین در دیدار با دانشجویان و اساتید دانشگاه علم و صنعت در سال 1387 تحقق مرجعیت علمی را یکی از اهداف نقشه جامع علمی کشور دانستند و آن را در افق چهل یا پنجاهساله دستیافتنی عنوان کردند.
3. نقشه جامع علمی
نقشه جامع علمی را میتوان اصلیترین حلقهی هدایتها و نهادسازیهای رهبری در شکلدهی جنبش نرمافزاری و تحقق مرجعیت علمی برشمرد. رهبر انقلاب اسلامی اولین بار در جمع رؤسای دانشگاهها در سال 1385 ضرورت تدوین نقشهی جامع علمی را تبیین نمودند. ایشان هدف از تدوین نقشهی جامع علمی کشور را تعریف دقیق گامهای لازم برای رسیدن به چشمانداز بیستساله تعریف کردند. از نظر ایشان نقشه جامع باید گامهای لازم برای تحقق چشمانداز را معلوم و طبق راهبردهای عملیاتی و برنامهریزیهای زماندار و منظم، مثل یک پازل، بهتدریج پُر و کامل کند.
در نظر ایشان تعیین اولویتهای علمی و فناوری کشور یک انتظار عمده از نقشه جامع علمی است تا پیشرفت علمی کشور شکلی کاریکاتوری پیدا نکند و اجزای آن به شکل متناسب با یکدیگر رشد کند. از دیگر مأموریتهای نقشهی جامع علمی کشور که مورد تأکید رهبری است، توجه و برنامهریزی برای کاربردی کردن علوم و توجه به زنجیرهی علم تا بازار است. ایشان تأکید میکنند که ما باید علممان را به ثروت ملی تبدیل کنیم و در این راستا زنجیرهی علم تا فناوری را تکمیل و یک خط تولید واقعی ایجاد نماییم تا علم از همهی جهات به اهدافش برسد. همچنین تعیین تعداد دانشجویان، جایگاه علوم، جنسیت دانشجویان و نحوهی تناسب با مناطق کشور، از دیگر انتظاراتی است که رهبر انقلاب از نقشهی جامع علمی کشور مطرح نمودهاند.
در اندیشه رهبری، نخبگان سرمایههای معنوی کشور هستند و از این حیث فینفسه دارای ارزش هستند. علاوه بر این، نخبگان یک جامعه مدیریت تحول در جامعه را بر عهده دارند و بار مهمی از پیشرفت علمی کشور بر دوش این قشر است.
تأکید دیگر رهبر انقلاب اسلامی درباره نقشه جامع علمی، اجراییسازی آن به روش درست و برنامهریزیشده است. ایشان ایجاد نظام مهندسی نقشه، تبدیل آن به صدها پروژهی علمی و سپردن این پروژهها به پیمانکاران امین، ایجاد شبکهی نظارت بر این پیشرفت علمی، حسن اجرا، و درگیرکردن استادان، دانشجویان و محققان را گامهای بعدی نقشه برشمردند. از نظر ایشان، نقشه باید به گونهای برنامهریزی شود که همه اقشار علمی کشور و از جمله تکتک دانشجویان و مراکز علمی و اساتید بتوانند نقش خود را در اجرای آن پیدا کنند. ایشان در این دیدار، تحقق مرجعیت علمی را هدف نهایی این تلاشها میدانند.
یکی دیگر از نقاط عطف در نقشه جامع علمی، تشویق و تقدیر رهبری از مشارکت جوانان در تصمیمسازی کلان و بهویژه در نقشه جامع علمی کشور است. در سال 1389 ایشان در واکنش به تلاش جوانان برای تهیهی نقشه جامع علمی متفاوت، اصل این حرکت را نشانهی خودباوری نسل جوان مؤمن و از سرمایههای مهم کشور دانستند.
رهبر انقلاب در تکمیل تعریف نقشه جامع و انتظارات از آن، تکمیل نظام ملی نوآوری را ذکر کردند. همچنین ایشان تکمیل و اجراییسازی نقشه جامع علمی را به عنوان یکی از سیاستهای کلی کشور در برنامه پنجساله پنجم مورد تأکید قرار دادند.
4. اقتصاد دانشبنیان، تجاریسازی و رابطه صنعت و دانشگاه
همتراز با اهمیت علم و فناوری در اندیشهی رهبر انقلاب اسلامی، تولید دانشبنیان هم در سالهای اخیر توسط ایشان به یک گفتمان مهم و کلیدی تبدیل شده است.
در سال 1387 و در دیدار با نخبگان، ایشان یکی از افقهای اقتصاد دانشبنیان را قطع وابستگی به نفت خواندند و در این باره فرمودند: «آن روزی که ما بتوانیم درآمد کشور را از راه دانشمان به دست بیاوریم و درِ چاههای نفت را پلمب کنیم، آن روز برای ما روز خوبی است.»
در همین راستا و در سال 1389 ایشان در دیدار با کارگران، رمز سربلندی کشور در عرصهی مادی را دو عنصر علم و تولید برشمردند و بر اهمیت تولید دانشبنیان تأکید و علم را به عنوان پایهی تولید و پیشرفت مادی مطرح کردند. در اندیشهی ایشان، اقتصاد متکی به دانش هم به شکوفایی اقتصاد کشور منتهی خواهد شد، هم به کشور قدرت اقتصادی خواهد داد و هم قدرت فرهنگی و سیاسی، چرا که در اثر اداره کشور از طریق اقتصاد متکی به دانش و همچنین خدمترسانی به دیگر ملل، ملت ایران احساس هویت و شخصیت خواهد کرد. ایشان با ذکر دو نمونه موفق انرژی هستهای و پژوهشکده رویان، اهتمام به تربیت نیرو در صنایع دانشبنیان را یک پایهی مهم ذکر کردهاند. تشکیل شرکتهای علمی و فناوری در کشور و حمایت از آنها، تأکید دیگر ایشان برای رشد صنایع دانشبنیان در کشور بوده است. ایشان مکرراً صنایع دانشبنیان را یکی از مؤثرترین مؤلفهها و بهترین مظاهر اقتصاد مقاومتی برشمردهاند.
در ذیل این مفهوم، رابطهی صنعت و دانشگاه مسألهی دیگری است که در ده سال گذشته مکرراً رهبری پیگیری کردهاند. ایشان در سال 1380 و در دیدار با اعضای هیأت دولت بر اتصال صنعت با دانشگاه تأکید کردند و تحقق این امر را موجب رشد صنعت از یکسو و شدتیافتن جریان علمی کشور از سوی دیگر دانستند. در سال 81 و در دیدار با اساتید، ایشان بر برقرار این ارتباط به صورت سازمانی و با سازوکار مشخص تأکید کردند. همچنین ایشان در این دیدار، مسألهی کشور را فراتر از ارتباط صنعت با دانشگاه دانسته و ارتباط دستگاههای اداری و دولتی با دانشگاهها را نیز ضروری دانستند. در دیدار سال 1383 اعضای هیأت دولت نیز ایشان استمرار حرکتهای انجامشده در زمینهی ارتباط صنعت با دانشگاه خواستار شدند و این موضوع را جزء اولویتهای کشور دانستند. ایشان همچنین لازمهی عقبنماندن صنعت از رقابت جهانی را پیشرفت علمی و نوآوری دانستند که زمینه آن در دانشگاهها فراهم است.16 لذا در این نگرش، رابطهی صنعت و دانشگاه به توانمندی رقابت صنعت کشور در بازار نیز کمک خواهد کرد.
اهمیت مسألهی ارتباط صنعت و دانشگاه در اندیشه ایشان تا آنجا است که این موضوع را به عنوان یکی از سیاستهای کلی برنامهی پنجم توسعه ابلاغ کردهاند. ایشان همچنین در بیاناتشان علم و در ذیل آن، رابطهی صنعت و دانشگاه را یکی از پایههای اصلی امنیت ملی کشور ذکر کردهاند.
توجه به مسألهی تجاریسازی و تکمیل زنجیرهی ایده تا بازار، از دیگر مواردی بوده که رهبر انقلاب اسلامی در سالهای اخیر مطرح و به جزئی از گفتمان علم و فناوری تبدیل شده است. ایشان در سال 1389 و در دیدار با نخبگان جوان، مسألهی شکلگیری چرخهی کامل علمی در کشور را یک نیاز مهم دانستند و با مهم خواندن مسألهی تجاریسازی و تولید ثروت از علم، توجه به این مهم از ابتدای تعریف پروژههای علمی را خواستار شدند. همچنین ایشان افق تأمین 20 درصد از درآمد کشور از صنایع دانشبنیان را به عنوان یک هدف مطرح ساختند. پس از آن، ایشان در دیدار نوروزی سال 90 در حرم مطهر رضوی، مجدداً این موضوع را مهم و جزئی از همت مضاعف و کار مضاعف برای تکمیل زنجیرهی علم تا بازار خواندند.
5. تشکیل معاونت علمی و فناوری
همان طور که ذکر شد، علاوه بر اهمیت رابطه صنعت و دانشگاه، ایشان همواره بر شکلگیری سازمانی و با سازوکار این مهم تأکید داشتهاند. از این رو طرح ایده و حمایت از تشکیل معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری را میتوان اصلیترین اقدام رهبری در این زمینه برشمرد. ایشان این مطلب را در سال 1380 در دیدار با هیأت دولت طرح و از دولت وقت خواستند در کنارهای کارهای معمول وزارتخانهها، به منظور ساماندادن ارتباط صنعت با دانشگاه مجموعهای در ذیل ریاستجمهوری تشکیل دهند. این نهاد در انتهای سال 1385 با نام معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری تشکیل شد. ایشان در سال بعد و در دیدار دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد، این معاونت را از برکات دولت خواندند و تشکیل آن را مبارک دانستند و بر قابلیت انجام کارهای اساسی این نهاد در کشور تأکید نمودند. در همین سال، ایشان موضوع حمایت از سرمایهگذاری و مشارکت در تجاریسازی ایدهها را در سیاستهای کلی اشتغال کشور ابلاغ کردند.
علاوه بر این، ایشان در دیدار اخیر با هیأت دولت یازدهم، ضمن تأکید بر ضرورت تداوم حرکت پُرشتاب علمی، به نقش ویژهی وزارتخانههای صنعتی در توسعهی فناوری اشاره و تکمیل زنجیرهی علم و فناوری و همچنین حمایت از شرکتهای دانشبنیان را دو اولویت اصلی مسائل علمی کشور ذکر کردند.
6. توجه به نخبگان و تشکیل بنیاد ملی نخبگان
توجه به شناسایی، پرورش و استفادهی بهینه از نخبگان و استعدادهای برتر، مسألهی دیگری است که در شکلگیری و تقویت جریان علمی کشور در دههی گذشته از سوی رهبر انقلاب اسلامی هدایت و رهبری شده است. در این بخش، رهبری اصل توجه به این قشر مهم را مد نظر قرار داده و در ده سال گذشته به طور مستمر و سالانه دیدارهای مجزایی با استعدادهای برتر جوان داشتهاند. ایشان خود درباره این دیدارها فرمودهاند که دیداری از این قبیل که با جوانهای بااستعداد و پُرشور دارم، برای من یک روز عید محسوب میشود. علت هم این است که آیندهی کشور ما و هر کشوری به جوانان آن بستگی دارد.
توجه به مسألهی تجاریسازی و تکمیل زنجیرهی ایده تا بازار، از دیگر مواردی بوده که رهبر انقلاب اسلامی در سالهای اخیر مطرح و به جزئی از گفتمان علم و فناوری تبدیل شده است. همچنین ایشان افق تأمین 20 درصد از درآمد کشور از صنایع دانشبنیان را به عنوان یک هدف مطرح ساختند.
در اندیشهی رهبری، نخبگان سرمایههای معنوی کشور هستند و از این حیث فینفسه دارای ارزش هستند. علاوه بر این، نخبگان یک جامعه مدیریت تحول در جامعه را بر عهده دارند و بار مهمی از پیشرفت علمی کشور بر دوش این قشر است. در نظر ایشان، این موضوع زمانی از اهمیت دوچندان برخوردار میشود که کشور ایران از حیث استعداد از سطح متوسط دنیا بالاتر است.
علاوه بر این، ایشان در سالهای ابتدایی آغاز رشد علمی کشور بر تشکیل بنیاد ملی نخبگان به منظور رسیدگی به مسائل این قشر تأکید داشتند. این مطلب در دیدار ایشان با نخبگان در سال 1383 مطرح و ایشان نگاه کلی به نخبهپروری در جامعه، شناسایی استعدادها، پرورش آنها، هدایت آنها به سمت فعالیتهای لازم و مناسب، توجه به نخبگان، رسیدگی به مشکلاتشان و نگاه به پیشنهادهای این قشر را از جمله مهمترین وظایف این بنیاد مطرح میکنند.
از دیگر اقدامات کلیدی رهبری در موضوع نخبگان، اهتمام به تدوین سند ملی نخبگان و تهیهی نقشه راه کشور در این زمینه است. ایشان فقدان این سند را علت وجود مشکلات دانستند و کارکرد مهم آن را درست دنبال شدن مسیر نخبهپروری از شناسایی استعداد، پرورش آن و نهایتاً ثمردهی نخبه برشمردند. همچنین در سال بعد، ایشان ضمن ابراز خرسندی از کیفیت سند تدوینشده، بر تصویب سریع و همکاری و همافزایی همه دستگاهها در اجرای آن تأکید فرمودند. ایشان در این دیدار نیز اجرای صحیح سند ملی نخبگان را برطرفکنندهی سئوالات و ابهامات در این زمینه برشمردند.
علاوه بر این، رهبر معظم انقلاب به منظور استفاده بهینه از نخبگان، پیشنهاد تشکیل پژوهشگاههای دانشگاهی را مطرح کردند که در آن با قرارگرفتن امکانات کافی در اختیار نخبگان، به سمت علاقهی جدی آنان که همان پژوهش است، هدایت شوند. به نظر ایشان اصلیترین عاملی که نخبه را راضی و قانع خواهد کرد، قرارگرفتن فرصت کار و پژوهش در اختیار او است. منبع: ایسنا [ جمعه 92/7/12 ] [ 12:13 عصر ] [ باران ]
[ نظرات () ]
رئیسجمهور گفت: از روند رسانهها درباره تماس با اوباما راضی نیستم؛ اوباما گفت ما در آمریکا مشکلات فراوانی داریم. قبل از سفر به نیویورک 5 بار تماس گرفتند که با اوباما دیدار کنم اما نپذیرفتم.
حجتالاسلام حسن روحانی رئیس جمهور امروز در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران در خصوص سفر خود به نیویورک و گفتوگوی تلفنی با باراک اوباما رئیسجمهور آمریکا گفت: دولت از ابتدا آنچه برایش مهم بود، تعامل با جهان بود. دولت در این مدت در بحث تعامل، طی سه مرحله قدمهای خوبی برداشت.
وی تاکید کرد: در سفر به نیویورک میخواستیم حقوق مردم ایران و غیرقانونی بودن تحریمها را تبیین کنیم و موفق بودیم. میخواستیم فضا را برای اسرائیل سخت کنیم، فضای بینالمللی این است که تحریمها کنار گذاشته شود. رئیسجمهور در ادامه با بیان اینکه در این سفر ملاقاتهای دوجانبه و سخنرانیهایی را انجام دادم، گفت: در این ملاقات به مساله ثبات منطقه و به خصوص سوریه اشاره شد و طرفین اذعان داشتند که جنگ جدید به مصلحت منطقه نیست، مقامات کشورها اعتراف داشتند که در سوریه راهحل نظامی نداریم و باید به آرای عمومی مردم تکیه کنیم. روحانی در ادامه با بیان اینکه اسرائیل لابی قوی در آمریکا دارد، اظهار داشت: این ما هستیم که باید جای لابی قوی ایرانی را پر کنیم، باید تلاش کنیم تا افکار ایران را به گوش آمریکا برسانیم. البته ایرانیان در این کشور حضور دارند و من در جلسه با ایرانیان مقیم آمریکا گفتم که شما صدای ما هستید و البته سیمای ما هستید و واقعیت ایران را منعکس کنید. وی در ادامه تاکید کرد: سخن اعتدال مورد اقبال قرار گرفت و در سازمان ملل کشورها از اعتدال استقبال کردند. رئیسجمهور تاکید کرد: دنیا فهمیده که افراطیگری خطر است، ضمن اینکه بیان ما صلح، اعتدال و همبستگی جهانی است و این موضوع را در این سفر دنبال کردیم. روحانی در ادامه با بیان اینکه با دیدار با اوباما موافق نبودم، اظهار داشت: به اوباما گفتم مردم با اعمال آمریکا مخالفند و یک شبه هم مشکلات حل نمیشود. او هم قبول کرد، همچنین به رئیس اتحادیه اروپا گفتم که شما هم به این رسیدهاید که تحریم جواب نمیدهد. وی همچنین با بیان اینکه در برخی از رسانهها اینگونه گفته شده بود که روحانی دست رد به سینه اوباما زد، گفت: از حرکت و روند این رسانهها خوشحال نبودم البته بخشی از این روند طبیعی بود؛ اگر فضا گلآلود شود، بعضی از این فضای گلآلود ماهی میگیرند. "در لحظه حرکت با موبایل سفیر ما تماس گرفتند و چند دقیقهای با اوباما صحبت کردیم؛ اوباما گفت ما در آمریکا مشکلات فراوانی داریم و شما هم در ایران مشکلات فراوانی دارید باید برای این مساله فکر کنیم." رئیسجمهور همچنین تاکید کرد: ملت ایران با تحریم سر فرود نمیآورد. رئیسجمهور با بیان اینکه با طرح آمریکاییها برای ملاقات کوتاه با اوباما موافق نبودم، اضافه کرد: قبل از سفر به نیویورک 5 بار تماس گرفتند که با اوباما دیدار کنم اما نپذیرفتم. روحانی با بیان اینکه شمشیر اسرائیل کند شده و صحبتهای مقامات آن، درستی راه ما را نشان میدهد، تأکید کرد: سنای آمریکا با تشدید تحریمها دچار خطای گذشته نشود. وی در خصوص حضور شهردار تهران در جلسات هیئت دولت، گفت: اگر ضرورتی باشد از شهردار تهران برای حضور در جلسات دعوت میشود. رئیسجمهور در خصوص هدفمندی یارانهها نیز گفت: تصمیم دولت این است که تا زمانی که مرحله اول هدفمندی به طور کامل اصلاح نشده، وارد فاز دوم نشویم و در حال حاضر مشغول فکر کردن برای فاز دوم هستیم. روحانی در ادامه در خصوص مذاکرات ایران با گروه 1+5 در نیویورک اظهار داشت: علیالظاهر توافق در نیویورک این بود که ایران طرح خود را در ژنو روی میز بگذارد و ایران طرح دقیق خود را روی میز خواهد گذاشت و با 1+5 وارد مذاکره میشود. امیدواریم در کلیات طرح به موافقت برسیم. اگر این قدم را برداریم قدمهای بعدی آسانتر میشود. وی در ادامه در خصوص طرح برقراری خطوط هوایی ایران و آمریکا که پیش از این از سوی وی مطرح شده بود، گفت: این موضوع قبلا و در سالهای پیش دنبال میشد. من وقتی که در جلسه ایرانیان مقیم آمریکا رسیدم، درباره مواردی صحبت کردیم، این جلسه، جلسه پرشوری بود و معتقدم ایرانیان خارج از کشور، باید به کشور، وطن و شهر خود بیایند و زیباییهای کشور و شهر خود را ببینند. وی تاکید کرد: رابطه دو ملت میتواند آغاز راهی باشد، به مسئولین گفتم بروند این اقدام را شروع کنند. ما به ایرانیان خارج از کشور میگوییم که دولت ایران در این قضیه حساس است. رئیسجمهور در ادامه در خصوص حاشیههایی که در زمان ورود وی به فرودگاه مهرآباد از سوی تعدادی از منتقدین دولت انجام شد، افزود: معتقدم باید بداخلاقیها کنار گذاشته شود؛ دولت تاکید دارد که دیگران انتقادهای خود را مطرح کنند. من وقتی که وارد شدم همانطور که دست خود را برای دیگران تکان دادم برای مخالفین نیز تکان دادم، آنها جوانان عزیز و هموطون ما هستند. روحانی تاکید کرد: دولت قصد ندارد در سال اول کاریاش شکایتی را مطرح کند اما با کمک دیگران باید تندروی را در کشور به انزوا بکشانیم. منبع: تسنیم [ چهارشنبه 92/7/10 ] [ 10:3 عصر ] [ باران ]
[ نظرات () ]
شبکه دوم تلویزیون رژیم اسرائیل در اقدامی قابل توجه، همزمان با آشکار شدن تماس تلفنی باراک اوباما با دکتر روحانی، مصاحبه ضبط شدهای با بنیصدر مخلوع پخش کرد.
هفته گذشته و پیش از رسیدن رئیسجمهور روحانی به فرودگاه برای ترک نیویورک، دومین بمب خبری مجمع عمومی امسال پس از دیدار دکتر ظریف و جان کری، منتشر شد. تماس اوباما با روحانی و گفتگوی 15 دقیقهای رؤسای جمهور دو کشور پس از قریب به 35 سال، به تیتر اول تمام رسانههای جهان تبدیل شد.
اما همزمان با این تماس تلفنی کوتاه، تلویزیون اسرائیل نیز مصاحبه را پخش کرد که نشان میدهد مقامات اسرائیلی از مدتها قبل از تماس، از احتمال برقراری آن با خبر بودند و به همین منظور گفتگویی معنادار با بنیصدر، رئیسجمهور مخلوع و سابق ایران انجام دادهاند؛ بنیصدر اولین رئیسجمهور ایران، بدلیل خیانتهای آشکار و پیدرپی در دوره مسئولیتش، از مقام خود عزل شد و مدتی بعد با لباس مبدل زنانه از کشور گریخت. در این میان رسانههای اسرائیلی بیشترین واکنش را به این تماس داشتند؛ واکنشهایی که ظاهراً با عصبانیت همراه بود و مقامات این رژیم نیز ناراحتی خود را از این تماس و احتمال تعامل آمریکا با ایران، پنهان نکردند. اما روز پس از آن، اوباما اعلام کرد که پیش از تماس با روحانی، موضوع را با اسرائیل هماهنگ کرده و به اطلاع سران این رژیم رسانده است؛ اظهار نظری که خود مؤید این واقعیت است که طرف آمریکایی خواهان برقراری این تماس بوده است و براساس اخبار رسیده از نیویورک، این درخواست به صورت کتبی نیز به هیئت ایرانی ارائه شده است. این گفتگو که نخستین گفتگوی یکی از رؤسای جمهور ایران با یک تلویزیون اسرائیلی است، روز یکم شهریور انجام شد، اما بعداز 35 روز، پنجم مهر (دقیقا روزی که مکالمه تلفنی بی سابقه اوباما با روحانی انجام شد) پخش شد . مقامات این رژیم، با محکومیت کشتار فلسطینیان هم از سوی رئیس جمهور در سخنرانی مجمع عمومی و هم از طرف وزیر امور خارجه در مصاحبه با رسانههای آمریکایی، بار دیگر نتوانستند خشم و نفرت خود از مواضع جمهوری اسلامی را پنهان کنند. سوالات مطرح شده در این مصاحبه همگی مواردی است که طی سالهای گذشته، طرح آنها از سوی مقامات ایران، عصبانیت صهیونیستها را به همراه داشته است. این سوالات به ترتیب عبارتنداز: 1-شما متولد همدان هستید، آیا تا به حال از مقبره استر و مردخای رفته اید؟ 2-امروز عده ای در ایران می گویند: «یهودی ها عامل یک کشتار دسته جمعی(هولوکاست) در زمان استر و مردخای بوده اند»، نظر شما چیست؟ 3-این همه نفرت کورکورانه دولت و حکومت ایران نسبت به اسرائیل و یهودیت از کجا ریشه می گیرد؟
4-نظرتان درباره اینکه احمدی نژاد و دیگران می گویند: «اسرائیل باید از روی نقشه پاک شود»، چیست؟
5-نظرتان درباره سخنانی که پیرامون انکار هولوکاست می گویند، چیست؟
6-نظرتان درباره جنگی که ممکن است بین ایران و اسرائیل اتفاق بیفتد، چیست؟
7-بنظر شما ایران به دنبال سلاح هسته ای است یا به دنبال نیروی مسالمت آمیز هسته ای است یا می خواهد نشان بدهد که به دنبال نیروی مسالمت آمیز هسته ای است؟
8-چه شانسی وجود دارد که آقای روحانی بتواند با 1+5 به توافق برسد؟
9-آیا تغییری که آرزویش را دارید، در افقی نزدیک می بینید یا نه؟
10-آیا این آرزوی من حقیقت می یابد که شاید روزی بتوانم قبر استر و مردخای را در همدان ببینم؟
منبع: مشرق [ چهارشنبه 92/7/10 ] [ 10:2 عصر ] [ باران ]
[ نظرات () ]
|
|
[ طراح قالب : پیچک ] [ Weblog Themes By : PIcHaK.NeT ] |