یک فنجان بصیرت
چه فرقی می کند.
درعصر ارتباطات نفس بکشم یا قرون وسطا.
وقتی خبری ازتو نباشد.
دوره جاهلیت است.
اللهم عجل لولیک الفرج ....
|
شیخ نخودکی برای دعا کردن سه مرحله را ذکر میکند و میگوید: مرحله نخست ذلت نفس است، مرحله دوم ذلت قلب و سپس ذلت سِر و باطن است.
در چند سال اخیر عدهای زیادی از جوانان کنار مزار شیخ حسنعلی نخودکی اصفهانی در حرم مطهر رضوی(ع) میایستند، یاسین میخوانند و امید به اجابت دعاهایشان دارند.
اما از نظر شیخ نخودکی، طریقه دعا کردن چگونه است؟ اضطرار و احساس درماندگی، عین دین است ولی دعا و خواهش بسیار با عدم معرفت حق، علامت خذلان و رسوایی است آن کس که ذلت نفس و ذلت قلب و ضمیر خود را زیر فرمان خداوند احساس نمیکند در خواهش و دعای در حقیقت به خدا دستور و فرمان میدهد و بدیهی است که چنین عملی تجری و تجاسر در پیشگاه باری تعالی محسوب میشود. چنین مردمی اعمالشان از همه زیانبارتر است و مشمول این آیه شریفهاند: «قُلْ هَلْ نُنَبِّئُکُمْ بِالْأَخْسَرِینَ أَعْمَالًا، الَّذِینَ ضَلَّ سَعْیُهُمْ فِی الْحَیَاةِ الدُّنْیَا وَهُمْ یَحْسَبُونَ أَنَّهُمْ یُحْسِنُونَ صُنْعًا»؛ گو آیا شما را از زیانکارترین مردم آگاه گردانم، آنها کسانىاند که کوشششان در زندگى دنیا به هدر رفته و خود مىپندارند که کار خوب انجام مىدهند. این بیچارگان نیز گمان میکنند که توفیق عبادت یافته و قرب به حق حاصل نمودهاند در حالی که دعای آنها که با عدم معرفتشان همراه است اسباب بُعد و دوری از پروردگار و رحمتش را فراهم میکنند. بنده خدا باید که در دعا به ذلتهای سهگانه خود متوجه و معترف باشد؛ به طور مثال هرچند که معصیت و گناهی از او سر نزده است بازهم ملتفت ذات نفس خویش باشد زیرا که لازمه طبیعت نفس آدمی، گناه و معصیت است و اگر توفیق ترک آن دست داده باشد آن را اثر لطف حق بداند. همچنین به ذلت قلب که همان اخلاق رذیله و صفات ناشایسته است متذکر باشد و چنانچه این اخلاق و صفات مانند بخل، نفاق و حسد از قلب او بیرون رفته، به اخلاق حمیده و پسندیده متخلق است باید این آراستگی از مشیت پروردگار و توفیق و عنایت کردگار بداند. مرتبه ذلت نفس که مرتبه اول بود، مرتبه عوام است و مرتبه ذلت قلب، مرتبه خواص است؛ یعنی خواص نیز باید بدانند که اخلاق حمیده آنها از خودشان نیست. مرتبه سوم یا ذلت سر و باطن، مرتبه مخلصین است در این مرتبه عبادت محضاً لله بوده و از شوائب و گمانهای خوف دوزخ و طمع بهشت منزه است. بنده گمان نبرد که این خلوص و اخلاص از ناحیه خود اوست بلکه کرامت و عنایتی است از سوی خداوند باری تعالی و به رحمت خاص اوست که باطن بنده از خیالات فاسد و آنچه جز رضای حق است صافی و مهذب میشود. این نکته بر شما پوشیده نیست که در تمام امور مشکل و صعب باید از ارباب آن امور استعانت و یاری جست و برای ورود به خانهها از در آنها استفاده کرد. پس بدان که خدای تعالی، امر به رفتن به در خانهاش را نمود و سپس فرمود: برای رفتن به سوی او در طلب وسیله برآیید پس بر شما واجب است که به امامان بزرگوار توسل جویید و من در این راه، علماً و عملاً شما را یاری و مساعدت خواهم کرد. منبع: فارس [ دوشنبه 93/5/13 ] [ 6:24 عصر ] [ باران ]
[ نظرات () ]
هر کسی که بیکار باشد و معطل باشد و هیچ کار از دست او بر نیاید این کار را انجام دهد.
هر کسی که بیکار باشد و معطل باشد و هیچ کار از دست او بر نیاید این کار را انجام دهد. آیات50 تا 56 سوره یوسف جهت یافتن شغل و روزی: هر کسی که بیکار باشد و معطل باشد و هیچ کار از دست او بر نیاید روز پنجشنبه اول ماه روزه بدارد(اولین روز پنج شنبه ماه قمری) هنگام افطاری قبل از افطار کردن ,همچنین بعد از نماز خفتن(نماز عشا) , و همچنین در جامه خواب وقت خواب رفتن این هفت آیه از سوره یوسف را بخواند: (آیات50 تا 56 ) بِسْمِ اللّهِ الرَّحمنِ الرَّحیم وَقَالَ الْمَلِکُ ائْتُونِی بِهِ فَلَمَّا جَاءهُ الرَّسُولُ قَالَ ارْجِعْ إِلَى رَبِّکَ فَاسْأَلْهُ مَا بَالُ النِّسْوَةِ اللاَّتِی قَطَّعْنَ أَیْدِیَهُنَّ إِنَّ رَبِّی بِکَیْدِهِنَّ عَلِیمٌ (50) قَالَ مَا خَطْبُکُنَّ إِذْ رَاوَدتُّنَّ یُوسُفَ عَن نَّفْسِهِ قُلْنَ حَاشَ لِلّهِ ماعَلِمْنَا عَلَیْهِ مِن سُوءٍ قَالَتِ امْرَأَةُ الْعَزِیزِ الآنَ حَصْحَصَ الْحَقُّ أَنَاْ رَاوَدتُّهُ عَن نَّفْسِهِ وَإِنَّهُ لَمِنَ الصَّادِقِینَ (51) ذَلِکَ لِیَعْلَمَ أَنِّی لَمْ أَخُنْهُ بِالْغَیْبِ وَأَنَّ اللّهَ لاَ یَهْدِی کَیْدَ الْخَائِنِینَ (52) وَمَا أُبَرِّئُ نَفْسِی إِنَّ النَّفْسَ لأَمَّارَةٌ بِالسُّوءِ إِلاَّ مَا رَحِمَ رَبِّیَ إِنَّ رَبِّی غَفُورٌ رَّحِیمٌ (53) وَقَالَ الْمَلِکُ ائْتُونِی بِهِ أَسْتَخْلِصْهُ لِنَفْسِی فَلَمَّا کَلَّمَهُ قَالَ إِنَّکَ الْیَوْمَ لَدَیْنَا مِکِینٌ أَمِینٌ (54) قَالَ اجْعَلْنِی عَلَى خَزَآئِنِ الأَرْضِ إِنِّی حَفِیظٌ عَلِیمٌ (55) وَکَذَلِکَ مَکَّنِّا لِیُوسُفَ فِی الأَرْضِ یَتَبَوَّأُ مِنْهَا حَیْثُ یَشَاءُ نُصِیبُ بِرَحْمَتِنَا مَن نَّشَاء وَلاَ نُضِیعُ أَجْرَ الْمُحْسِنِینَ (56) سپس هنگام خواب صد مرتبه ذکر (لا اله الا الله )و صد مرتبه ذکر ( الله اکبر) و صد مرتبه ذکر ( سبحان الله) و صد مرتبه ذکر( استغفرالله) و صد مرتبه (صلوات) فرستد. و بخواب رود... در روز جمعه بعد از نماز صبح بنویسد این هفت آیه سوره یوسف را در کاغذی سفید یا زرد با مرکب یا جوهر مشکی یا آب زعفران و نیت کند بر هیچ کسی ظلم نکند و آنچه راستی و حق باشد را بیان کند و سپس این آیه نوشته شده را در بیرون سرای , بالای در ورودی منزل بیاویزد .در همان هفته مقصودش حاصل شود. در هنگام روزه و در هنگام نوشتن و خواندن آیه سعی کن دائم الوضو باشی.عطر به خود بزن و جامه پاک بپوش. منبع:عرش نیوز [ دوشنبه 93/5/13 ] [ 6:21 عصر ] [ باران ]
[ نظرات () ]
یک جوان گاهى اوقات مىتواند مجموعهی پیرامونى خودش را -کلاس را، استاد را و حتى دانشگاه را- زیر تأثیر شخصیت معنوى خودش قرار دهد. البته این کار با سیاسیکارى به دست نمىآید؛ با معنویت بهدست مىآید.
با این همه، در این نوشتار و صرفنظر از همهی مصادیق و نمونههای متعددی که در طول چند دههی گذشته و خصوصاً چند ماههی اخیر در بیانات و پیامهای رهبر انقلاب وجود دارد، کوشیدهایم برخی از برجستهترین و مغفولترین «وظایف جوان مؤمن انقلابی» را فهرست کنیم. 12 بند پیش رو آنقدر صریح و روشن هست که نیازی به توضیح و تببین نداشته باشد؛ با این وجود و به فراخور هر فراز نکاتی را نیز توضیحاً اضافه کردهایم. 1. با «تقویت ارتباط با خدا» بر محیط خود اثر بگذارید نه با «سیاسیکاری» یکی از جذابترین و پرنکتهترین بیانات رهبر معظم انقلاب همواره در جمع دانشجویان رقم میخورد. اردیبهشت ماه سال 1377 در پایان دیدار معظمله با دانشجویان دانشگاه تهران و در جلسهی پرسش و پاسخ دانشجویی، ایشان این سؤال را که: شما چه توقعی از ما دارید و جوانان دانشجوی مؤمن به اسلام و انقلاب اسلامی چه وظیفهای دارند؟ اینطور پاسخ دادند: «شخصیت معنوی خود را ارتقاء بدهید و بکوشید که با ایمان خود بر مجموعههای پیرامون خود اثر مثبت بگذارید.»1 «وظیفهشناسی» و «عمل مبتنی بر آن» بیش از آنکه مسألهای انتزاعی و نوعی باشد، یک واقعیت عینی و مصداقی است. یعنی مأموریت و وظایف هر کسی و هر جوانی با جوان دیگر به فراخور زندگی و حیات آنها تفاوت دارد. اما رهبر معظم انقلاب همزمان با وضعیت و شرایط امروز از جوانان کشورش توقع افزونتری دارد.
«به نظر من، جوانان انقلابى دانشگاه -چون بحث دانشجو را داریم- سعى کنند خوب درس بخوانند. خوب فکر و معرفتشان را بالا ببرند. سعى کنند در محیط خودشان اثر بگذارند. فعال باشند، نه منفعل. روى محیط خودشان اثر فکرى و روانى بگذارند. این شدنى است. یک جوان گاهى اوقات مىتواند مجموعهی پیرامونى خودش را -کلاس را، استاد را و حتى دانشگاه را- زیر تأثیر شخصیت معنوى خودش قرار دهد. البته این کار با سیاسیکارى به دست نمىآید؛ با معنویت بهدست مىآید، با صفا به دست مىآید، با استحکام رابطه با خدا به دست مىآید. عزیزان من! رابطه با خدا را جدى بگیرید. شما جوانید؛ به آن اهمیت بدهید. با خدا حرف بزنید. از خدا بخواهید. مناجات، نماز -نماز با حال و با توجه- براى شما خیلى لازم است. مبادا اینها را به حاشیه برانید.»2 2. امر به معروف و نهی از منکر را ترک نکنید شاید نقطهی تلاقی «ایمان به اسلام» و «انقلابی بودن» جوان، امر واجب، اما فراموششده و مهجور «امر به معروف و نهی از منکر» باشد. رهبر انقلاب در این خصوص فرمودهاند: «دشمن از راه اشاعهی فرهنگ غلط -فرهنگ فساد و فحشا- سعی میکند جوانهای ما را از ما بگیرد. کاری که دشمن از لحاظ فرهنگی میکند، یک «تهاجم فرهنگی»، بلکه باید گفت یک «شبیخون فرهنگی»، یک «غارت فرهنگی» و یک «قتل عام فرهنگی» است. امروز دشمن این کار را با ما میکند. چه کسی میتواند ازاین فضیلتها دفاع کند؟ آن جوان مؤمنی که دل به دنیا نبسته، دل به منافع شخصی نبسته و میتواند بایستد و از فضیلتها دفاع کند. کسی که خودش آلوده و گرفتار است که نمیتواند از فضیلتها دفاع کند! این جوان بااخلاص میتواند دفاع کند. این جوان، از انقلاب، از اسلام، از فضایل و ارزشهای اسلامی میتواند دفاع کند. لذا، چندی پیش گفتم: «همه امر به معروف و نهی از منکر کنند.» الآن هم عرض میکنم: نهی از منکر کنید. این واجب است. این مسئولیت شرعی شماست. امروز مسئولیت انقلابی و سیاسی شما هم هست.»3 3. تاریخ معاصر را بخوانید مهمترین راه رسیدن به فهم درستی از «جایی که ایستادهایم»، مطالعهی تاریخ است. مرور تحلیلی تاریخ و شناخت افراد و جریانهای تاریخی بیش از آنکه برای حسرت خوردن از دست دادهها یا تحسین پیروزیهای آن باشد، برای فهم رفتار و تصمیم درست وضعیت امروز ماست. آیتالله خامنهای بارها و در نوبههای مختلف به اینگونه خواندن و مطالعهی تاریخ توصیه و سفارش کردهاند و خود نیز در خطبههای نماز جمعه و دیگر بیاناتشان و به فراخور بحث، به مواردی از این دست اشاره داشتهاند. لذا نگرانی از بیاطلاعی جوان مؤمن انقلابی از تاریخ200 سال گذشته، مطالبهای جدی و جزئی از فهرست وظایف او است: «نمىدانم آیا جوانان نسل ما و نسل انقلابى، تاریخچهى این صدوپنجاه، دویست سال را درست خواندهاند یا نه؟ من همهى دغدغهام این است که جوان انقلابى امروز، نداند ما بعد از چه دورانى، امروز در ایران مشغول چنین حرکت عظیمى هستیم. تاریخچهى این صدوپنجاه، دویست سال اخیر از دوران اواسط قاجار به این طرف؛ از دوران جنگهاى ایران و روس به این طرف را بخوانید و ببینید چه حوادثى بر این کشور گذشته است.»4 یک جوان گاهى اوقات مىتواند مجموعهی پیرامونى خودش را -کلاس را، استاد را و حتى دانشگاه را- زیر تأثیر شخصیت معنوى خودش قرار دهد. البته این کار با سیاسیکارى به دست نمىآید؛ با معنویت بهدست مىآید، با صفا به دست مىآید، با استحکام رابطه با خدا به دست مىآید. عزیزان من! رابطه با خدا را جدى بگیرید.
4. کار فرهنگی را گسترش بدهید بیانات رهبر انقلاب در حرم مطهر رضوی همیشه راهبردی و کلان است. در دیدار یکم فروردین سال جاری یکی از تازهترین دستورهای ایشان این بود که کار فرهنگی را جدی بگیرید و آن را محکم ادامه بدهید: «من میخواهم بگویم آن جوانهایی که در تهران، در شهرهای گوناگون، در استانهای مختلف، در خود مشهد، در بسیاری از شهرهای دیگر کار فرهنگی میکنند با ارادهی خودشان، با انگیزهی خودشان -کارهای بسیار خوبی هم از آنها ناشی شده است که از بعضی از آنها را ما بحمدالله اطلاع پیدا کردهایم- کار را هرچه میتوانند بهطور جدی دنبال کنند و ادامه بدهند. بدانند که همین گسترش کار فرهنگی در بین جوانهای مؤمن و انقلابی، نقش بسیار زیادی را در پیشرفت این کشور و در ایستادگی ما در مقابل دشمنان این ملت ایفا کرده است.»5 5. نظام سلطه را تحلیل کنید پیامهای رهبر انقلاب به تشکلهای دانشجویی دو مشخصهی جالب دارد؛ اول اینکه معمولاً خیلی طولانی نیست و دیگر آنکه بسیار کاربردی است. ایشان در پیامی شفاهی به تشکلهای دانشجویی انقلابی فرمودهاند: «نظام سلطه را با تمام ابعاد و لایههایش بشناسید و اهداف و راهبردهای واقعی آن را تحلیل کنید و برای رویارویی با آن، تمام ظرفیتهای خودتان را بهکار گیرید و در این مسیر به وعدههای خداوند اطمینان داشته باشید.»6 6. با مشکلات بسازید بعضیها کار به سنگ که میخورد، مأیوس میشوند. در تاریخ این انقلاب مؤمنین انقلابیای بودهاند که از جایی به بعد دلسرد شدهاند و مشکلات راه شعلهی شور انقلابی را در دلشان فروکاسته است. مأیوس شدهاند و صحنه را ترک کردهاند. در این بین باید توجه داشت که دایرهی «جوان مؤمن انقلابی» وسیعتر از قشر دانشجو است. بخش مهمی از این طیف مهم را طلبهها و روحانیون تشکیل میدهند. رهبر معظم انقلاب در سال 1389 و در جریان سفر مهمشان به قم، موارد کوتاه و کاربردی مهم و سنگینی را بیان نمودند: «انقلابى باید بصیر باشد، باید بینا باشد، باید پیچیدگىهاى شرایط زمانه را درک کند. مسأله اینجور ساده نیست که یکى را رد کنیم، یکى را اثبات کنیم، یکى را قبول کنیم. اینجورى نمیشود. باید دقیق باشید. باید شور انقلابى را حفظ کنید. باید با مشکلات هم بسازید. باید از طعن و دقّ دیگران هم روگردان نشوید، اما باید خامى هم نکنید. مراقب باشید. مأیوس نشوید. در صحنه بمانید، اما دقت کنید و مواظب باشید رفتار بعضى از کسانى که به نظر شما جاى اعتراض دارد، شما را عصبانى نکند، شما را از کوره در نبرد. رفتار منطقى و عقلائى یک چیز لازمى است. البته این را هم به همه توصیه کنیم که نیروهاى انقلابى را متهم به افراطىگرى نکنند. بعضى هم اینجورى دوست میدارند عنصر انقلابى، جوان انقلابى، طلبهى انقلابى، فاضل انقلابى، مدرس انقلابى در هر سطحى از سطوح را متهم کنند به افراطىگرى؛ نه، این هم انحرافى است که به دست دشمن انجام میگیرد. واضح است. پس نه از آن طرف، نه از این طرف.»7 جوان مؤمنی که دل به دنیا نبسته، دل به منافع شخصی نبسته و میتواند بایستد و از فضیلتها دفاع کند... این جوان بااخلاص میتواند دفاع کند. این جوان، از انقلاب، از اسلام، از فضایل و ارزشهای اسلامی میتواند دفاع کند. لذا، چندی پیش گفتم: «همه امر به معروف و نهی از منکر کنند.» الآن هم عرض میکنم: نهی از منکر کنید. این واجب است. این مسئولیت شرعی شماست.
7. به هیچ کس ظلم نکنید سال 1389 که فتنه اوج گرفته بود، آنان که در میدان غبارگرفتهی جنگ نرم، شمشیر بصیرت در دست داشتند، جوانانی بودند که رهبر انقلاب اسلامی به آنها «افسران جوان» خطاب میکرد. رزمندهی جوانی که سرش را به خدا عاریه داده و به میدان رزم آمده بود، دستور مهمی از فرمانده کل قوا گرفت؛ «مراقب باشید به کسی ظلم نشود» : «جوانهاى انقلابى و مؤمن و عاشق امام، که حرف میزنند، مینویسند، اقدام میکنند؛ کاملاً رعایت کنید. اینجور نباشد که مخالفت با یک کسى ما را وادار کند که نسبت به آن کس از جادهى حق تعدّى کنیم، تجاوز کنیم، ظلم کنیم؛ نه. ظلم نباید کرد. به هیچ کس نباید ظلم کرد.»8 8. پرچم گفتمان عدالتخواهی را بالا نگهدارید عدالتخواهی فقط نام یک سال یا مأموریتی محدود به یک دورهی خاص نیست؛ بلکه شأن جوان مؤمن انقلاب است. این را رهبر انقلاب در یکی از دیدارهای مهم دانشجویی فرمودند؛ دیدار با اساتید و دانشجویان شیراز. حجم توضیح و تبیین معظمله در این فراز برای چیستی و چگونگی عدالتطلبی بهشدت راهگشا و عملیاتی است: «یکلحظه از درخواست و مطالبهى عدالت کوتاهى نکنید. این شأن شماست. جوان و دانشجو و مؤمن شأنش همین است که عدالت را بخواهد. پشتوانهى این فکر هم با همهى وجود، خودم هستم و امروز بحمداللَّه نظام هست. البته تخلفاتى هم ممکن است انجام بگیرد؛ شما زرنگىتان این باشد: گفتمان عدالتخواهى را فریاد کنید، اما انتقاد شخصى و مصداقسازى نکنید. وقتى شما روى یک مصداق تکیه مىکنید، اولًا احتمال دارد اشتباه کرده باشید؛ من مىبینم دیگر. من مواردى را مشاهده مىکنم -نه در دانشگاه، در گروههاى اجتماعى گوناگون- که روى یک مصداق خاصى تکیه مىکنند؛ یا بهعنوان فساد، یا بهعنوان کجروى سیاسى، یا به عنوان خط و خطوط غلط. بنده مثلًا اتفاقاً از جریان اطلاع دارم و مىبینم اینجورى نیست و آن کسى که این حرف را زده، از قضیه اطلاع نداشته است. بنابراین وقتى شما روى شخص و مصداق تکیه مىکنید، هم احتمال اشتباه هست، هم وسیلهاى به دست مىدهید براى اینکه آن زرنگ قانوندانِ قانونشکن -که من گفتهام قانوندانهاى قانونشکن خطرناکند- بتواند علیه شما استفاده کند. شما از دادستان چه گلهاى مىتوانید بکنید؟ اگر یک نفرى به عنوان مفترى یک شخصى را معرفى کند و بگوید آقا او این افتراء را به من زده، خوب شأن آن قاضى این نیست که برود دنبال ماهیت قضیه. اگر این افتراء گفته شده باشد، زده شده باشد، مادهى قانونى آن قاضى را ملزم به انجام یک کارى مىکند؛ لذا نمىتوانیم از او گله کنیم. شما زرنگى کنید، شما اسم نیاورید، شما روى مصداق تکیه نکنید. شما پرچم را بلند کنید. وقتى پرچم را بلند کردید، آن کسى که مجرى است، آن کسى که در محیط اجراء مىخواهد کار انجام دهد، همه حساب کار خودشان را مىکنند. آن کسى هم که فریاد مربوط به محتواى این پرچم را بلند کرده، احساس دلگرمى مىکند و کار پیش خواهد رفت. بنابراین به نظر من مشکلى در کار شما نیست. شما جوانهاى مؤمنى هستید که انتظار هم از شما همین است. هر شعار خوبى که داده مىشود، بعد از اتکال به خداى بزرگ که همهى دلها و زبانها و ارادهها دست اوست، تکیه به شما جوانهاست، امید به شما جوانهاست. این را بدانید.»9 آن جوانهایی که در تهران، در شهرهای گوناگون... کار فرهنگی میکنند با ارادهی خودشان، با انگیزهی خودشان... کار را هرچه میتوانند بهطور جدی دنبال کنند و ادامه بدهند. بدانند که همین گسترش کار فرهنگی در بین جوانهای مؤمن و انقلابی، نقش بسیار زیادی را در پیشرفت این کشور و در ایستادگی ما در مقابل دشمنان این ملت ایفا کرده است.
9. زودرنجی ممنوع! یکی از فرقهای جوانان مؤمن انقلابی با پیران طریقت انقلاب در بیصبری و زودرنجی است. آیتالله خامنهای در جمع دانشجویان شیراز مثل پدری مهربان فرمودند: «شما جوانید و تازه از راه رسیده و بیصبر! همهاش خوب است، جز این بیصبری» : «وفا کنیم و ملامت کشیم و خوش باشیم / که در طریقت ما کافرى است رنجیدن نرنجید؛ دنبال کار بروید. همین مطلب را عیناً خطاب به آن برادر عزیزى که به عنوان نمایندهى جامعهى اسلامى، بسیار متین و شیوا مطالبى را بیان کردند، عرض مىکنم. این حرفها، حرفهاى دل ماست، منتها فرق ما و شما این است که ما بر اثر تجربهى روزگار فهمیدهایم که یک مقدارى باید انسان تحمل و صبر کند، شما جوانید و تازه از راه رسیده و پرشور و بىصبر! همهاش خوب است، غیر از این بىصبرى. البته این هم علاج ندارد. نه اینکه بخواهم بگویم خیلى علاج دارد؛ نه، ما خودمان هم این دورهى شما را گذراندهایم، مىدانیم چهجورى است؛ ولى بالاخره این را من مىخواهم به شما بگویم که همهى این چیزهایى که شما گفتید و شعارش در این کشور داده شده، به حول و قوهى الهى و بإذناللَّه تحقق پیدا خواهد کرد.»10 10. با معنویات بنیهی دینی و انقلابی خود را قوی کنید کارکردن انرژی میخواهد، اما برای جنگیدن بیش از انرژی، بنیه باید داشت. جوان اگر روی بُردار «انقلابی بودن» اعتلا یافته باشد، اما روی جنبههای دینی و معنوی خود کار نکرده باشد، نمیتواند مصداق جوان مؤمن انقلابی باشد. قید «ایمان» هم مثل قید انقلابی بودن دائماً تقویت میخواهد: «نقش معنویت را دست کم نباید گرفت. با توجه به خدا و تقرب به خدا، با توسل به دامان قدس الهى و ذیل عنایت الهى مىتوان خیلى کارهاى دشوار را انجام داد. شماها جوانید. شما با ما فرق دارید. این را به شما بگویم. شما خیلى از این جهت جلوتر از ما هستید. دلهاى شما پاک، نورانى، بىتعلق، بىآلایش، مثل یک آیینهى روشن، بلافاصله نور را منعکس مىکند. آلوده نشدهاید؛ این را قدر بدانید. با خداى متعال رابطه برقرار کنید. با نماز، با نافله، با تلاوت قرآن، با دعا، با صحیفهى سجادیه. این صحیفهى سجادیه پر از معارف دینى است. با این کار بنیهى دینى و انقلابى خودتان را هم محکم مىکنید.»11 «آن روزى که همین مسألهى سلولهاى بنیادى را جوانهاى ما داشتند دنبال مىکردند و کشف مىکردند، خدا رحمت کند، مرحوم مهندس کاظمى -رئیس این مؤسسهى رویان- آمده بود با همان جمع پیش من گزارش مىداد. گفت من تلفن کردم که ببینم مهندس جوانى که مشغول تعقیب این قضیه بود، کار را به کجا رسانده -چون مثلًا دیروز گفته بود که فردا کار را تمام مىکنیم- خانمش بود، گوشى را برداشت و گفت آقاى مهندس آن نقطهى آخر را توانسته پیدا کند و افتاده به سجده، دارد گریه مىکند. وقتى مرحوم مهندس کاظمى این قضیه را مىگفت، هم خودش گریهاش گرفت، هم آن جوان که در مجلس بود، گریهاش گرفت. بنا کردند گریه کردن. نقش معنویت را دست کم نباید گرفت.»12 جوانهاى انقلابى و مؤمن و عاشق امام، که حرف میزنند، مینویسند، اقدام میکنند؛ کاملاً رعایت کنید. اینجور نباشد که مخالفت با یک کسى ما را وادار کند که نسبت به آن کس از جادهى حق تعدّى کنیم، تجاوز کنیم، ظلم کنیم؛ نه. ظلم نباید کرد. به هیچ کس نباید ظلم کرد.
11. بتهای علوم انسانی را پرستش نکنید یکی از خطراتی که جوانان مؤمن انقلابی را تهدید میکند، «بتپرستی» است! بتهای غربی علم. گمان نشود که مخاطب این وظیفه آن دسته از جوانانند که علوم انسانی خوانده یا میخوانند، زیرا مگر علوم پایه، مهندسی و پزشکی بینیاز و بدون پشتوانهی علوم انسانی رشد کردهاند؟ بدون هیچ تعارف و اهمالی و با قید اینکه «این کار وظیفهی شماست» رهبر انقلاب به جوانان فرمودهاند: «امروز خوشبختانه ما دانشمندان جوانِ مؤمن و تحصیلکردههاى باایمان داریم که مىتوانند یک حرکت علمىِ فراگیر و به معناى واقعى کلمه، در عرصهى علوم انسانى به وجود آورند. از اینها باید استفاده بشود. مواظب باشید دچار آن بتپرستى نشوید. آن کسى که در فلسفه، اقتصاد، علوم ارتباطات و سیاست، همان حرفى که از دهن یک متفکر غربى درآمده، آن را حجت مىداند، حالا گاهى اوقات آن حرف هم در خود غرب نسخ شده، از این نمونهها ما زیاد هم داریم. یک مطلبى را چهل، پنجاه سال پیش، یک فیلسوف اجتماعى یا سیاسى در غرب گفته و بعد آمدهاند دهتا نقد بر آن نوشتهاند؛ این آقا تازه به حرف آن پنجاه سال قبل دست یافته و به عنوان حرف نو به داخل کشور مىآورد و با بَهبَه و چَهچَه آن را به خوردِ دانشجو و شاگرد و محیط خودش مىدهد. از این قبیل هم داریم. چقدر بر اساس همین نظرات اقتصادى غربى، بانک جهانى و مجامع پولى و مالى جهانى به ملتها و دولتها برنامهها دادند و چقدر از طرف خود غربىها علیه آنها موارد نقض نوشته شده! باز هم کسانى را داریم که همان توصیهها را مىآیند عیناً تکرار مىکنند و عیناً همان نسخهها را مىنویسند. این غلط است. تحقیق علمى به معناى فقط فراگیرى و تقلید نیست؛ تحقیق، ضد تقلید است. این کار، کار شماست.»13 12. با هم دوست و رفیق باشید انقلابیبودن فقط در «أشِدّاءُ عَلَی الکُفّار» بودن نیست؛ «رُحَماءُ بَینَهُم» هم میخواهد. موتور محرکهی انقلاب اسلامی در سومین دههی حیات خود که نه، بلکه در همهی طول عمر خود صمیمیت هم میطلبد؛ باید مراقب بود. باید بین خود و دیگران، بین دوست و دشمن فرق گذاشت. نباید نیروی این موتور محرکه خودش را خنثی کند: «من توصیه مىکنم برادران مسلمان، برادران انقلابى، برادران معتقد به ارزشهاى انقلاب، هرچه مىتوانند فاصلهى بین خودشان را کم کنند؛ با هم دوست و رفیق باشند. با هم همکار باشند. علیه یکدیگر جوسازى و فعالیت نکنند، اما فاصله را با دشمنها زیاد کنند. اینها توصیههایى است که علىرغم دشمنان این ملت، در دل جوانان جا گرفته است. هر جا ما این توصیهها را کردیم، احساس کردیم و دیدیم و تجربه کردیم که این نسل جوان مؤمن، با دلهاى روشن و پاک و صافشان و با روحهاى صمیمىشان، آن لُبّ مطلب را فهمیدند و به کار گرفتند و فوایدش براى کشور آشکار شد. اینجا نیز همینطور خواهد بود.»14 پروردگارا! این جوانهاى مؤمن، صالح و این عناصر خوب را پیش خودت و پیش امام زمان روسفید کن.15 کشور شما به نسل جوان مؤمن و اندیشمند و پرانگیزه، از همهچیز و از همیشه بیشتر نیازمند است. همهی شما را به خدای حکیم و علیم میسپارم. و السّلام علیکم و رحمة الله. سید علی خامنهای16 پینوشتها: 1. بیانات رهبر انقلاب در جلسهی پرسش و پاسخ دانشگاه تهران، 1377/2/22 2. همان 3. بیانات رهبر انقلاب در دیدار فرماندهان گردانهای عاشورا، 1371/4/22 4. بیانات رهبر انقلاب در دیدار وزیر، معاونین و رؤساى مناطق آموزش و پرورش سراسر کشور، 1371/5/21 5. بیانات رهبر انقلاب در حرم مطهر رضوی، 1393/1/1 6. پیام شفاهی رهبر انقلاب به تشکلهای دانشجویی انقلابی، 1392/11/23 7. بیانات رهبر انقلاب در دیدار طلاب، فضلا و اساتید حوزهی علمیهی قم، 1389/7/29 8. بیانات رهبر انقلاب در خطبههاى نماز جمعهى تهران در حرم امام خمینى رضواناللهعلیه، 1389/3/14 9. بیانات رهبر انقلاب در دیدار اساتید و دانشجویان دانشگاههاى شیراز، 1387/2/14 10. همان 11. همان 12. همان 13. بیانات رهبر انقلاب در دیدار اساتید و دانشجویان دانشگاه امام صادق علیهالسلام، 1384/10/29 14. بیانات رهبر انقلاب در اجتماع بزرگ مردم اراک، 1379/8/24 15. بیانات رهبر انقلاب در دیدار وزیر، مدیران و کارکنان وزارت اطلاعات، 1383/7/13 16. پیام رهبر انقلاب به کنگرهی اتحادیهی جامعهی اسلامی دانشجویان، 1387/5/10 منبع: دفتر مقام معظم رهبری [ دوشنبه 93/5/13 ] [ 6:19 عصر ] [ باران ]
[ نظرات () ]
سخنان هفته گذشته «آیتالله خامنهای»، رهبر عالی ایران موجب تحریک سران دیگر کشورهای اسلامی برای اتخاذ رویکردی همانند ایشان و همدردی و حمایت از غزه و حماس شد.
به نقل از شبکه خبری «سیانان»، نزاع خونین غزه باعث شد تا ایران مجددا خود را در اذهان جهان اسلام و کشورهای عربی مطرح کند.
بر اساس گزارش«سیانان» سخنان هفته گذشته «آیتالله خامنهای»، رهبر عالی ایران موجب تحریک سران دیگر کشورهای اسلامی برای اتخاذ رویکردی همانند ایشان و همدردی و حمایت از غزه و حماس شد. البته تنها تفاوت در این جا است که ایران قابلیت ارسال کمک نظامی را به حماس نیز دارد. سیانان در ادامه مینویسد: نبرد غزه صحنهای برای نمایش ایران به عنوان یک قدرت شیعه در منطقه و رهبری جهان اسلام بود. در این میان با گرمی روابط ایران و حماس، جمهوری اسلامی میتواند امید داشته باشد که توجه جهان اسلام را به عنوان محافظ فلسطینیان نشان دهد. ایران نیز هیچگاه روابط نظامی خود را با حماس قطع نکرد. به گزارش سیانان، حزبالله لبنان نگین ایران در جهان عرب نیز درهای خود را به سوی حماس گشوده است و جهاد اسلامی فلسطین هم اینک نقش میانجی را بین حماس و حزبالله ایفاء میکند. هفته گذشته «سید حسن نصرالله»، دبیرکل حزب الله لبنان سخنانی را در حمایت از حماس و غزه بیان کرد. هم اینک ایران و حزبالله قادرند بر خلاف ترکیه و قطر حماس را تجهیز نظامیکنند. مقامهای فلسطینی نیز از احتمال سفر «خالد مشعل»، رییس حماس به تهران به دنبال آتش بس خبر میدهند. خالد مشعل نیز باید ممنون ایران و حمایتهای این کشور از حماس باشد. سیانان در خاتمه افزود: مقامهای فلسطینی مستقر در کرانه باختری نیز از میل وافر حماس در تعامل با ایران خبر میدهند. منبع: فارس [ دوشنبه 93/5/13 ] [ 6:18 عصر ] [ باران ]
[ نظرات () ]
فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: سرانجام رژیم صهیونیستی در اثر اتحاد شیعه و سنی به زودی فرو خواهد پاشید و ما برای آن روز آمادهایم.
سردار سرلشکر محمد علی جعفری فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در حاشیه جلسه قرارگاه حضرت نبی اکرم(ص) پیرامون حوادث غزه و ایستادگی مقاومت اسلامی فلسطین در برابر حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی اظهار داشت: نبرد غزه نشان داد قدرت مقاومت پایان ناپذیر و درونی شده و همچنان در حال توسعه است؛ پرتاب پرحجم موشک ها، ناکام سازی عملیات زمینی دشمن و افزایش آستانه تحمل فلسطینیها؛ این تصاعد قدرت را تایید می کند. [ دوشنبه 93/5/13 ] [ 6:18 عصر ] [ باران ]
[ نظرات () ]
تمام جهان بداند که خلع سلاح مقاومت، جوسازی باطلی است؛ وهمی است که محقق نمی شود.
بسم الله الرحمن الرحیم أّلا تقاتلون قوماً نکثوا أیمانهم وهموا بإخراج الرسول وهم بدؤوکم أول مرة أتخشونهم فالله أحق أن تخشوه ان کنتم مؤمنین..(سوره مبارکه التوبة 13). عزیران فلسطین، تمامی فلسطین و در غزه پایمرد و مقاوم... سلام بر شما از قلب و رحمت و برکات پرودگار بلند مرتبه. ای کسانی که در این لحظات باشکوه از تاریخ امت و آزادگی انسانیت، زیباترین نشانه های مقاومت و مقابله با دشمنی ستمکارانه بر ملت فلسطینی قهرمان ما را درغزه می نویسید... ای کسانی که به دشمن اشغالگر و توطئه گران همراه او از دور و نزدیک درس مبارزطلبی و مبارزه برای حق و کرامت را می دهید. فلسطین آن قلب تپنده ای است که خون را در رگ های بشریت جاری میکند تا به انسانیت حیاتی جدید را در هر زمان تقدیم کند. فلسطین به جهان سعادت را هدیه می کند و با خون فرزندان و کودکان مظلومش خوشه های آزادی و آزادگی را آبیاری می کند، وجدان ها را تکان می دهد و ملت ها را از خواب عمیق خود بیدار می کند. فلسطین در این برهه از زمان، حد فاصل بین حق و باطل، ستم و عدالت و ظالم و مظلوم است. فلسطین آتشفشانی الهی است که نمی توان آن را جز با نابودی اشغالگر غاصب خاموش کرد. سلام خدا بر این زنان و مردان محکم و مقاوم که پرچم انسانیت پاک و مطهر را بالا بردند و با پایمردی شان، رایت اسلام را بر فراز نشاندند. رحمت و غفران خدا بر شهدا؛ شهدای فلسطین و مقاومت. سلام بر فرماندهان مقاومت که نام های خود را با حروف شرف در تاریخ فلسطین ثبت کردند؛ فرماندهانی که سازش نمی پذیرند و در برابر فشارهای تسلیم و توطئه های تسلیم پذیری، عقب نشینی نمی کنند. سلام بر برادران من، سران سیاسی حماس و جهاد اسلامی و همه گروه های مقاومت... سلام و درود به فرماندهان و مقاومان در گردان های قسام، گروهان های قدس، ابوعلی مصطفی، شهدای الاقصی و تیپ ناصر صلاح الدین و همه مجاهدان و جنبش های مقاومت در روی زمین. منظرههای دردناک فلسطین قلبهای ما را خون میکند و سینههامان را اندوه شدید در بر میگیرد؛ اندوهی که در جوهره خود خشم عمیق را دارد؛ خشمی که جام آن در زمانی مناسب بر سر صهیونیستهای جنایتکار خواهد ریخت. لعنت خدا بر آنکه بر شما ستم کرد و میکند... لعنت خدا بر هر ظالمی که از این رژیم جنایتکار دفاع کرد و میکند؛ از آن حمایت کرد و میکند و به ویژه در رأس این ستم جهانی، آمریکا... لعنت خدا بر هر کس که راه های امدادرسانی را به روی شما بست و با صهیونیست ها در جنایت هایشان شریک شد. لعنت خدا بر هر کس که اندوه شما و تلخکامی تان را می بیند و با سکوت بزدلانه اجازه قتل ملت مظلومتان را می دهد. تمام جهان بداند که خلع سلاح مقاومت، جوسازی باطلی است؛ وهمی است که محقق نمی شود؛ رویاهایی که در بیداری تعبیر نمی شوند و آرزوهایی که به گورها برده خواهند شد. ما در محضر خدای عزوجل، با شهدا عهد میبندیم که بر عهد خود پایبند بمانیم و دگرگونه نشویم؛ همانگونه که بودیم و هستیم به تکلیف دینی خود در حمایت از مقاومت عمل کنیم؛ ما تأکید می کنیم که در اصرار برای پیروزی مقاومت و بالابردن آن تا پیروزی ادامه خواهیم داد تا اینکه زمین و آسمان و دریا برای صهیونیست ها تبدیل به جهنم شود و قاتلان و مزدوران بدانند که حتی یک لحظه هم از دفاع از مقاومت، حمایت آن و پشتیبانی ملت فلسطین دست برنخواهیم داشت و تردیدی در این امر نخواهیم کرد. به همه یادآوری می کنیم که ما عاشقان شهادتیم و شهادت در راه فلسطین و در مسیر قدس، آرزویی برای هر مسلمان شریف است و بلکه آزادگان به این امر افتخار میکنند. در این لحظه مهم در تاریخ امت مان، می گوییم و همه براداران را توصیه می کنیم که تفنگ و سلاح و خون و کرامت خود را در دفاع از انسانیت و اسلام که در فلسطین خلاصه شده است، به کار گیرند؛ به جای اینکه با یکدیگر بجنگند، جنگی که دشمنان را شاد می کند و توان ها (در جبهه خودی) را میزداید. وحدت برای فلسطین، دشمنان را دچار وحشت و تمام جهان را برای غاصبان آن ناامن میکند. سربلندی، اعتلا، پیروزی و توفیق الهی برای همه زنان و مردان مجاهد و مقاوم و شجاع و صبور در راه فلسطین عزیز آرزو دارم. واقتلوهم من حیث ثقفتموهم وأخرجوهم من حیث أخرجوکم (البقرة 191). قاتلوهم یعدبهم الله بأیدیکم ویخزهم وینصرکم علیهم ویشف صدور قوم مؤمنین(التوبة 14)... منبع: فارس [ پنج شنبه 93/5/9 ] [ 12:29 عصر ] [ باران ]
[ نظرات () ]
آنچه که در این سخنان مشخص می شود کلام فردی است که بررسی دقیقی از آرای فقهی نداشته است و این شبهه را القا می کند که نکند گوینده آن، این فرد نبوده و نیست یا آنکه در برگیرنده بخشی از سخنان ایشان بوده است.
اخیراً در تارنمای رسمی خبری به نقل از پایگاه اطلاع رسانی آقای هاشمی رفسنجانی، نقل قولی از ایشان در تاریخ 1381 هجری شمسی منتشر گردیده است (1) که دارای مسائل مختلفی است. این نقل قول جای بسی تأمل دارد و انسان را متعجب می نماید. چرا که از فردی است که قسمتی از عمر خود را در تحصیل علوم دینی به سر گذرانده و دانشی را در این زمینه کسب نموده است.
اما آنچه که در این سخنان مشخص می شود کلام فردی است که بررسی دقیقی از آرای فقهی نداشته است و این شبهه را القا می کند که نکند گوینده آن، این فرد نبوده و نیست یا آنکه در برگیرنده بخشی از سخنان ایشان بوده است. قسمتی از بیانات ایشان که در سایت های مختلف منتشر شده است که دارای اهمیت خاص و نقد جدی است به شرح ذیل است:
1. کار اقناعی در اینباره لازم است که محاسبات دقیق علمی را به جای رؤیت قرار بدهیم؛ یعنی علمای دین بپذیرند که محاسبات علمی میتواند نقش رؤیت را ایفا کند و این کار سختی نیست و از لحاظ مبنا و منطق با محاسبات علمی میتواند دقیقترباشد و نقطه احتمال خلاف و اشتباه را نفی کنند. اما محاسبات علمی اینگونه نیست. بخصوص فعلاً که از کامپیوترهای بسیار توسعه یافته استفاده مینمایید. وقتی که شما نرمافزاری را بکار میگیرید و محاسبات و مبانی را به آن میدهید، یک ذره اختلاف در آن نخواهد بود و واقعاً دقیق درمیآید.
2. اگر قرار است چیزی از اسلام بفهمیم، باید خودمان بفهمیم. باید فکر کنیم که خداوند دینی را فرستاد و مبانی ناطقی دارد. فرموده است که شما خودتان نقص را بفهمید و دیگر پیغمبر نمیآید. این کار با عدل، حکمت و علم خداوند سازگار نیست. قطعاً اینگونه است که این دین می تواند به مسایل جواب بدهد. قطعاً اینگونه است و ما هم احتیاج داریم تا جواب این مسأله را داشته باشیم، برای اینکه میلیاردها مسلمان به طریق مستقیم و بقیه فرقه ها به طور غیرمستقیم با این مسأله ارتباط پیدا میکنند.
3. همه این مسائل ظاهراً به کلمه رؤیت در این بحث برمیگردد، همه میدانیم که رؤیت میتواند اختلاف انگیز باشد و حقیقتاً از لحاظ بینالمللی نمیتوان مسأله را حل کرد. در داخل یک کشور هم نمی توان آن را حل کرد. وقتی که همسایه های ما که قریب الافق هستند، ماه را می بینند یا تصمیم می گیرند که دیده باشند و برنامه هایشان را اجرا می کنند و در اینجا، با چند کیلومتر فاصله، تصور دیگری وجود داشته باشد، اصلاً قابل توجیه نیست. آنها که می خواهند همه چیز علمی، تحقیقی، منطقی و مستدل باشد، اینها را نمی پذیرند. پس چنین اختلافی می تواند در عقاید ما شبهه انگیز باشد. یعنی همین مسأله کافی است که عده ای در دنیا بگویند: این چه دین جامعی است که نتوانسته این مسأله را حل کند؟ چرا مسلمان ها نمی توانند این را حل کنند؟
در این بیانات که در مورد استهلال ایراد گردید چند نکته حائز اهمیت است که به شرح ذیل به آن پرداخته می شود:
الف ) پاسخ به بخش اول بیانات متکی به پذیرفتن دو منظور است که آیا اهل بیت نص و بیانشان کامل بوده است یا آنان در صدد بیان حکم نظر ارائه کردند؟ از آنجا که این سخن را باید به نظر فقها که نظر شهید ثانی در شرح نظر شهید اول از فقهای بزرگ تشیع در کتاب روضه البهیه آورده شد، ارجاع داد. سخنی که شهید دلایل اثبات ماه را رؤیت، شهادت دوعادل، شیوع، سپرده شدن سی روز از ماه قبل و.. بیان می دارد (2) بیانی که شهید بعدا در باب حج و مشخص شدن روز عید قربان به آن اشاره دارد .
به گزارش فرهنگ نیوز، این عبارت نه از آن بود که علم نجوم و ستاره شناسی در آن زمان وجود نداشت بلکه بر اساس تقید به روایت صادره از معصوم و حجیت دانستن اطلاق کلام اوست . کلامی که همه فقها در مورد اطلاق و عصمت آن اتفاق نظر داشته و اماره ی(3) غیر کاشف از واقعیت را حجت نمی داند. در غیر این صورت و پذیرش حجیت اماره، باید پذیرفت هر ظن و اماره ای مانند عکس و فیلم می تواند بینه ای باشد بر اجرای حکم و حد زدن که این نظر را باید نظری نادر دانست.
نظری که در اندیشه فقهی فقهای شیعه مردود بوده و بر خلاف آن، تعبد فقها به اطلاق نص و روایت از برجستگی های فقهی شیعه است . فقهی که تمایز آشکار آن با دیگر مذاهب اسلامی را استفاده از کلام معصومین در روش استنباط می داند. اما انچه که در کلام جناب هاشمی مشخص است، کامپیوتر است. ابزاری که احتمال خطا و نبود حجیت آن مورد اتفاق همه فقهاست . نظری که می توان اعلام اجماع میان فقهای شیعه و اهل سنت نمود.
ب) در قسمتی از کلام فوق و بیانات ایراد شده توسط آقای هاشمی رفسنجانی، مطلبی بیان شده است که واقعا جای بسی تأسف است . کلامی که با اشاره به وظیفه فقیه مبنی بر پیدا نمودن نقصان دین، قاعده ی لطف الهی و دلایل کامل بودن دین مبین اسلام را رد و ضربه ای آشکار به باورهای دینی مردم خواهد زد. اگر منظور ایشان از نقص وجود عیب و نقصان و کمبود در ارسال محتوای دینی است، این خطایی آشکار است. زیرا هدف قاعده ی لطف (4) که در آن هدایت بشر مورد نظر خدای متعال بوده زیر سوال رفته و این تحلیل بدست می آید که خدایی که هدف خلقت را عبادت و بندگی دانسته چگونه می تواند دین ناقص و معیوب داده باشد.
اما شاید این دیدگاه در اندیشه ی ایشان نبوده است و ایشان منظورش تمسک به روایت معروفی است که اشاره دارد به اینکه اصول را ما بیان می داریم و فروع با شما. باز با این حال جملات بعدی آن را نمی رساند. اجتهاد در دیدگاه تشیع نباید از منابع اربعه خارج شود و تمسک به هرچیزی راهگشا بوده و در فقه جواهری (فقه مورد نظر امام راحل) پاسخ به سؤالات و ابهامات همیشه وجود دارد. ولی این پاسخ به معنای نقص داشتن دین و شناختن و پرداختن به آن نیست.
ج ) بخش سوم سخنان ایشان، در مورد وحدت در روز عید و نیز همسو سازی این وحدت است. عبارت هایی که در دیدگاه همه ی عقلا مورد پذیرش است. اما آیا وحدت در مراسمات یعنی وحدت در کلمه و امت واحده ای که امام راحل بدنبال آن بوده است. یقیناً پاسخ آن خیر است.
وجود دو مبنای فقهی مختلف (مبنای فقهی برادران اهل سنت و تشیع) و نیز وجود نظرات مختلف، روش های پذیرش استهلال را کمی سخت کرده است . این روش ها دلیلی بر مخالفت با امت واحده نبوده است. برعکس پویایی و نیز زنده بودن دو مبنای فقهی را نشان می دهد. مبنایی که بیش از 1000 سال در کنار هم به صورت مسالمت آمیز زندگی کردند و به حرکت خود ادامه داده است .
بر همین اساس رهبر معظم انقلاب در سخنرانی خود این چنین اشاره می فرمایند: «امروز امت اسلامى متفرق است، نه بهمعناى تفرق نحلههاى مسلمان - که این یک امر طبیعى است، منافاتى هم با تشکیل امت واحده ندارد - و عقاید مختلف؛ نظرات گوناگون در زمینهى مسائل اصولى و فروعى می تواند باشد، درعینحال امت واحده هم باشد. »(5) اما بد نیست که ایشان نگاهی به اشتباهات فاحش کشور های همسایه در روش محاسبه ی روز عید فطر نمایند. (6)اشتباهاتی که هر ساله دامن بعضی از کشورهای هم افق جمهوری اسلامی ایران را گرفته و سبب پرداختن کفاره از سوی حاکمین آن شده است . در پایان این بخش نیز باید گفت بهتر است روی مخاطب این کلام در داخل از سوی ایشان، به مسولین استهلال سایر کشور های همسایه باشد تا با استفاده از روش محاسباتی تیم های رصد جمهوری اسلامی ، دقت استهلال خود را افزایش دهند .
1)چرا عید فطر مسلمانان یکی نیست؟! (+)
2)شهید ثانی، الروضه البهیه فی شرح اللمعه الدمشغیه، کتاب الصوم، فی مبحثه الاستهلال و عبارته یعلم شهر رمضان : برویه الهلال و...
3)منظور از اماره، ظنی است توسط فقیه بدست آمده است و خارج از ادله ی شرعی می باشد
4)جهت مطالعه ی بیشتر رجوع شود به :(+)
5) پایگاه اطلاع رسانی رهبر معظم انقلاب :07/05/1393
6) اشتباهسعودیها در اعلام روز عیدفطر جنجال آفرید (+)
منبع: فرهنگ نیوز [ پنج شنبه 93/5/9 ] [ 12:28 عصر ] [ باران ]
[ نظرات () ]
گروه چندرسانه ای « تیتریک »؛ [ چهارشنبه 93/5/8 ] [ 5:45 عصر ] [ باران ]
[ نظرات () ]
امروز هجمه افکار عمومی ملتهای بیدار و انسانی دنیا ، سانسور اخبار غزه و جنایات صهیونیستها توسط رسانه های مزدور را خنثی کرده و در صفحات مجازی شبکه های اجتماعی جنگی تمام عیار علیه جبهه استکبار شروع شده است.
گروه سیاسی« تیتریک »؛هلال ماه شوال در حالی رویت شد که پاره تن اسلام درد جراحات عمیق و جانسوزی را تحمل می کند. [ چهارشنبه 93/5/8 ] [ 5:44 عصر ] [ باران ]
[ نظرات () ]
حضرت آیت الله خامنه ای با بیان اینکه پیام روشن ما به دولتهای اسلامی این است که بیایید به یاری مظلوم برخیزیم و نشان دهیم که جهان اسلام در مقابل ظلم و ستم، آرام نمی نشیند، افزودند: برای تحقق این هدف، باید همه دولتهای اسلامی از اختلاف نظرهای سیاسی و غیرسیاسی صرف نظر کنند و همه با هم، به کمک مظلومانی بشتابیم که در چنگال گرگ خونریز صهیونیست در حال دست و پا زدن هستند.
گروه داخلی « تیتریک »؛به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری، رهبر معظم انقلاب اسلامی امروز سه شنبه در دیدار صدها نفر از مسئولان و قشرهای مختلف مردم و سفیران و کارداران کشورهای اسلامی در ایران، همه مسلمانان را به یاری مظلومان فلسطین فراخواندند و تأکید کردند: جهان اسلام با کنار گذاشتن اختلافات، از همه توان خود برای تأمین نیازهای مردم غزه استفاده کند و ضمن مقابله با جنایات بی شرمانه صهیونیستها، از حامیان آنها بویژه امریکا و انگلیس، تنفر و برائت جوید. ایشان با تبریک عید سعید فطر به همه ملتهای مسلمان این عید را عید امت واحده خواندند و افزودند: متأسفانه برخلاف تعالیم و معارف اسلامی، امروز انگیزه های سیاسی و قدرت طلبانه، امت اسلامی را دچار تفرقه کرده است.
رهبر انقلاب افزودند: برای تحقق این هدف، باید همه دولتهای اسلامی از اختلاف نظرهای سیاسی و غیرسیاسی صرف نظر کنند و همه با هم، به کمک مظلومانی بشتابیم که در چنگال گرگ خونریز صهیونیست در حال دست و پا زدن هستند.
[ چهارشنبه 93/5/8 ] [ 5:42 عصر ] [ باران ]
[ نظرات () ]
|
|
[ طراح قالب : پیچک ] [ Weblog Themes By : PIcHaK.NeT ] |